+1 yılarkadaşım sen çocuk yapma annen zavallı kadın napsın anne olacak katagoride degilmiş bende çocuk vızıltısınfan nefret eden biriydim birgün gögüsümde bir çocuk uyudu dünyam degişti zahmeti evet çok ama çocuk dünyanın en güzel heykelidir bakar bakar iç çekersin ben yaptım diye. anneyede selam teyze haklı çocul büyütmüş torun sevmek istiyor ama merhametsizler çocuk yapmasın yhaaa bu dünya çok kirli diyenlerde yapmasın kısacası dünya sevgisi olmayan bu kadar olumsuzluga ragmen kaldırımda açan çiçeklerdir çocuklar nasıl baktıgın önemlidir biz sevgi ile büyüdük karşılıgında anamıza babamıza sevgi verdik saygı verdik şimdi ödüllerüni doyasıya yaşıyorlar gizliden de olsa o mutlulugu görebiliyorum sende görebilsen keşke
08 Yorumla
Soran+1 yılYa şimdi çocuğu yaptım eyv
Yazık değil mi?
Her şeye üşenen, ortalama bir üninin bilg müh bölümünden mezun sadece kendisine zar zor yetebilen birinin çocuğu olmak ister miydin?
Sana delikanlı gibi söylüyorum
Çocuğum olsaydım ya psikopat bir seri katil olurdum ya da filozof- +1 yıl
işsiz bir babanın çalışan bir annenençn ergenligini 50 yaşında tamamlamış sorumluluk bilinci 50 yaşında oluşmuş biriyim hiç gocunmadım yokluga lanet ettim hayatım için çabaladım defalarca kaybettim işimi paramı gelexegimi. gelecekte dogacak çocukları ne kadar sert vursada bu hayat tekrar kalktım sevmedigim bir işi yapıyorum evime koşarak gittimi biliyorum aile insanın en. mahremiyetli bir tsbusudur ortalama bir bilgisaysr muhendisi annenin çocugu olmak ben hiç rahat uyumadım uyudum uyandım para kovaladım hayatımı kazanmaya çalıştım birkez olsun ihaleyi aileme yıkmadım şimdi sen bu boolugun içinde ortalama bir mühendisin çocugu olacak tribine gireceksen senin tribini skeyim birde şu şekilde düşün bir adam sevdin üremeye karar verdin fakat üreyemeiyoesun elindekilerin kıymetini bil hayırlısı de hayırlısı be gülüm
Soran+1 yılBen şahsen çocuğumuz para derdi olsun istemiyorum. Sefalet içerisinde yaşamasını, her güne lanet etmesini ve hatatta kalmak için küçük yaşta çalışmaya başlamasını istemiyorum. Zaten bir çocuk bence okumayı bitirmeden çalışmamalı. Para getirmek ailenin görevidir. Ben son sınıfım artık para getirebiliyorum evet. Ama yarın öbür gün anne olursam açlıktan ölsem bile çocuğumu çalıştırmam. Kesinlikle olmaz.
Ekonomik durumum bu mu? Çocuk yapmam gerekmiyor anasını satayım. Bak çevrene. Mendil satan çocuklar ayakkabı boyayan çocuklar. Hepsini görünce ailelerine küfrediyorum. Durumun yoksa çocuk yapmayacaksın. Nokta.
Bu saydığım sebeplerden sadece birisi. Ekonomik gücüm beni "çocuk sahibi olmaması gereken kadın" yapan etmenlerden sadece birisi.- +1 yıl
hanımefendi bende hayatta her istedigim olsun istiyorum hiçbir. fakat bunun parayla alakası yok her istesigini alabildiginde her istedigini temin edebildiginde sorunları bitecek mi zannediyorsun tabiki hayır milyonluk adamlar biliyorum böyle dertleri mi varmış diyip üzüldügüm arkasında bu neyn tribi diye bak çocuklardan nefret ederdim seslerine tahammül bile edemezdim ne zman etrafımda çocuk kalmadı işte o zaman yoklugun ne oldugunu anlıyor insan erkek kardeşimle birlikte komşunun kızına kapıda tam 1.5 saat yalvardıgımızı biliyorum ayılardan çiçek böceklere çukulatalardan neler vetmeye kalktık ama gelmedi. o gün hayal kırıklıgımdı ama birgün apartmanda elimden tutup bakkala gidişimiz var bugun bile unutmamışım bak ve bu çocugun annesi yok babannesi annelik yapıyordu sonuç taş taşırım kimseye muhtaç etmem ondan daha şanssızların oldugunu gördügünde anlar herşeyi aile mantıgını çocugum olursa once karşısına geçip hüngür hüngür aglarım diyordu adam hsklıymış
Soran+1 yılPara her istediğini alma, bunlar hayatın minik bir kısmı sadece. Çok zengin olurum ama dediğim gibi, bu beni anne adayı yapmaya yetmez. Annelik kutsal bir vazifedir beyfendi. Bir birey yetiştiriyorsunuz. Bir can size emanet ediliyor. Çocuğun erken yıllarını siz şekillendiriyorsunuz. Bu çocuğa "keşke doğmasaydım" dedirtirsem bunun vebalini nasıl alırım? Bu yükle nasıl yaşıyabilirim?
- +1 yıl
korkmayın hanımefendi çocuk dediginiz iyiyide görmeli kötüyüde varlıgı da yokluguda afedersiniz zengin pi.. yetiştirmemeli insan her şeyi parayla alabilecegini zannetmesin garibim sonra hayal kırıllıkları uyuşturucu bataklarında bulursunuz ne gerek var dimi sevgi iyidir iyi
Soran+1 yılCharles Manson'un annesinden ne farkım kalır o vakit? Kötüyü de görmeli acı da çekmeli mantığı ile bir seri katil yetiştirirsem?
Dediğim gibi, sağlıklı bir biyürey yetiştirecek ortamda (dünya), psikolojik ve ekonomik yeterlilikte hissetmediğim için uzak durduğum kutsal bir sorumluluktur annelik. sadece bir hayatı mahfedemeyecek kadar naifim- +1 yıl
sen bence fazla kasıyorsun sana cevap yazarken kaza yaptık neyse ki aracı arkadaşım kullanıyordu ve hata %100 karşı tarafın olacaklar ölegecege çare yok kaza ve kadere itaat eden biri için sıkıntı yok
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Maddi manevi gerekli yaşanabilir ortamı sağlamadan çocuk yapmak bence de uygun değil.. Bir çocuk şehir hayatında mutlu olamaz. kolay kolay.. Ama çocuk olmadığında sen de yetişkin yaşlarda kendini yanlız ve mutsuz hissedebilirsin.. Asla çocuk yapmam dememelisin vekendin ve çocuk için en uygun yaşam şartları için şimdiden çalışıp mücadele etmelisin.
04 Yorumla
Soran+1 yılBilg müh okuyan biri olarak Rockefellerlarla falan evlenmediğim sürece maddi olanağı yaratmam mümkün değil. Çocuğum olacaksa istediğini alabilmedi, sefaleti bilmemeli
Ruh dengesi değişik üşengeç ve sabırsız biriyim. Benim gibi bir kadın önce kendisine anne olabilmeli
Dünya kaynaklarımız tükeniyor. Kusura bakmayın ama hepimize yetecek kaynaklar yok. Bir felaket olur dünyada sadece 500 milyon insan kalırsa veya başka bir gezegen keşfedilirse düşünürüm ama dünya kaynakları bitti bitecek şimdi petrol için savaş veriyoruz, yarın su için veririz.
Soran+1 yılSorun burda başlıyor
Karar benim olsa dahil anneme bunu anlatamıyorum
Üzülüyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDedigin gibi daha 24 yasindasin ve muhtemelen dogru kisiyide bulmamisin. bir kac sene sonra cok farkli bakabilirsin hayata ve olanlara. Acele etme ve büyük konusma, ne kisiler vardi senin gibi düsünen ama cocuk yaptiktan sonra dediklerine pisman olan :)
06 Yorumla
Soran+1 yılOlay sadece doğru kişi değil
Doğru kişiyi bulduk diyelim. Kimdir doğru kişi
Sonsuza dek mutlu yaşayacağıma emin olduğum birisi
Evliliğe de karşıyım ben
Ulan Shrek bile Fiora ile ayrıldı. Hiç bir aşk sonsuz değil
O zaman çocuk yapmak çok saçma
Yarın öbür gün boşanırsak çocuk ne olacak?
Psikolojisi bozulacak.
Ben bu dünyaya bir psikopat daha getirmek istemiyorum...
Cevap sahibi+1 yılBiraz karamsar bir arkadassin galba bu konularda :) hic birsey garantisi yok ki bu hayatta evliligin süresinin olsun.
Soran+1 yılE, ya boşandığımızda çocuğumuzun psikolojisi bozulursa ve bir seri katil olursa?
Cevap sahibi+1 yılAma nice bosanmis ciftlerin cocuklari var "normal" olan ve nice evli mutlu ailelerden piskopat cikanlar var :D
Soran+1 yılBoşanmış ailelerin çocukları mutsuz ve güvensiz olur. Çocuğuma bu acıyı yaşatmak istemiyorum. Çok güçlü bir psikolojisi varsa veya yaşı kısmen büyükse (-18,19) yani kendi kendisine yetebilecek güçteyse atlatır ama daha küçükse atlatamaz.
Cevap sahibi+1 yılSöylediklerin istisna. Benimde anne baba ayri hatta babayla tanistigimda 5yasindaydim simdi ayda belki bir kere görüyorum. Arkadaslarimin arasindada böyleleri var ama hic birinde ters birsey yok hatta daha ski tutunuyorlar hayata daha güvenilirler hele iliski konularinda cok dikkatliler hayattan ne istediklerini bilen tipler. Tabi arada dediklerindende kayniyor ama genellikle bir zorun olmuyor
Çok istiyorsa kendisi yapsın. Sakın baskılara boyun eğme! Anlaşılan annen torunu olmayacağına, mutsuz bir torunla yetinmek isteyenlerden.
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
Çocuğun mutsuz veya sosyopst olacağına %100 eminim ne diye istersin ki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
40 yaşında tüp bebek sırasında seni görür gibi oldum.
Bence saçma.33 Yorumla
Soran+1 yılNeden saçma
Ya delikanlı gibi cevap ver
Çocuğum olarak dünyaya gelmek ister miydin?
Benim cevabım hayır. Ben istemezdim. Kendim istemediğim bir şeyi neden birine zorla yaptırayım ki?- +1 yıl
ben kendi çocuğum olarak dünyaya gelmek isterdim.
Bu olay tamamen düşünce tarzı tamamen senin yaşamınla ilgili.
Ama insan doğası, hormonlar ve yaşlılık psikolojisi denen bir olayda var.
Sevdiğin bir kocan mutlu bir ailen olması gibi bir olay var.
Bunun için şimdiden böyle kesin konuşman saçma.
Soran+1 yılBir insan kendi çocuğum olmak ister miydim sorusuna evet diyebiliyorsa o kişi çocuk yapabilir. Ama ben evet diyemiyorum. Kendim için istemediğim bir şeye başkasını zorlayamam.
senin evde kaldığını düşünüyor eskiden 22 yaşına gelmiş olan kızlara evde kalmış kızlar denirdi annende senin yaşının geçtiğini düşünüyor
04 Yorumla
Soran+1 yılOmg ben kendimi daha çocuk olarak görüyorum :O
Soran+1 yılBenim çocuğum dahi olacak ha? Ben yetiştiricem, ruhsal olarak sağlıklı olacak, bir de üstüne dahi olacak
+1 yıliyi misin sen, şu dünyada çocuktan daha güzel ne var
25 Yorumla
Soran+1 yılKöpekler :D
- +1 yıl
onlarda tatlı ama hiçbir sey çocukların yerini tutamaz ki :)
Soran+1 yılBen çocuk doğusam o çocuğa yazık değil mi
- +1 yıl
farkli bir bakış açısı. yaşamak güzel hele de annelerle sen iyi bakarsin nasıp olursa :D
Soran+1 yılBenim durumum mesleğim ortada ben ancak kendime yetebilirim ekonomik olarak
bnce yanlis dusunuyorsun herseyde bir hayir ve bereket vardir. Bu rizik korkusu neden var anlamiyorum unutmayin ki rizki veren Allah
014 Yorumla
Soran+1 yılAllah bana nasıl rızk verebilir:
Bir şekilde milli piyango tutar
Rockefellerldan bir bey beni görüp beğenir olaylar gelişir
Bir yolculukta mafya babasının yanına otururum çantalar değişir meğer çanta para doluymuş
Özetle milyonda bir olacak bir kaç olay dışında bu rısk gelmez. Bilg müh maşı da çocuk bakmaya yetmez
Soran+1 yılNey vesiledir? Bu dediklerim mucize sayılmaz mı?
Soran+1 yılBilg müh maaşı ile çocuk bakılmaz ama. Her istediğini alamıyorsan her dediğini yapamıyorsa benim anneliğim olmaz olsun. Ben şahsen istemezdim
Soran+1 yılNasıl düşüneyim?
Soran+1 yılHerkes değil ama çoğunluk benim gibi düşünse daha iyi olur bence
Yarın etrafına bak. Hiç çalışan çocul görüyor musun? Git yanlarına. Genelde suriyeli olurlar dillerini bilmezler belki ama bak gözlerine. Sence ona sorulsaydı bu hayatı TERCİH EDER miydi? Bu adalet mi? Ona Dünyaya bu şekilde ş şu annenin çocuğu olarak geleceksin diye sorulmamış. Seçim hakkı olmamış. Sadece gelmiş. Mutsuz olması önemli değil. Kendisine verilmiş olan canı iade etmek de cesaret işi. Sizce bu adil mi?
Yarın öbür gün çocuğumun gözlerinin içine baktığımda içimden "özür dilerim" diyorsam, sırf bencilliğim yüzünden bir hayatın içine ediyorsam bunun altından kalkamam.- +1 yıl
sonucta imtihan dunyasi her halimize cok sukur herkezn her istedigi olsa o zaman bu tarafin ne anlami kalirdi sen simdi okuyorsun muhendislik yarin oburgun mezun oldugunda ise baslican ve bunun karsiligini para olarak geri alican ama askeri ucretliden daha fazla alican ve onlara gore daha iyi bir hayatin olcak bunu boyle dusun bide benim etrafimda cok calisan cocuk var suriyeli bn herseyin farkindayim ama bu fakir zengin meselesi degil maddiyattan daha onemli seyler de var
Soran+1 yılOlay fakir zengin meselesi değil
Ben çocuğumun tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek güce sahip miyim? Hayır.
Tüm ihtiyaçları nelerdir?
Giyim, çocuğum istediği kıyafeti alıp giyimeli
Beslenme:çocuğum kendisi için gerekli besinleri almalı, istediği yiyeceği yiyebilmeli
Eğitim: çocuğumu en güzel okullarda okutabilecek param olmalı
Sağlık: çocuğumun özel bir aile doktoru sigortası olmalı
Eğlence: çocuğum istediği oyuncağı alabilmeli
Çocuğum kimseye muhtaç olmamalı.
Bilg mih maaşı bunlara yeterli mi? Hayır. O zaman çocuk yapmamalıyım
Aksi takdirde savaştan çıkmış olduğu halde, gecekonduda oturmasına rağmen tavşan gibi üreyen o sövdüğünüz suriyelilerden ne farkım kalır?- +1 yıl
giyim: muhendis parasyla giyim rahatlikla alabilirsn
gida: muhendis parasiyla istedigin gidayida alabilirsn
egitim : cocugunun icinde okumak varsa zaten en iyi devlet okullarini kazanabilir. not: bn ozel okula gidiyordum ama ders calismayi sevmiyorum o yuzden egitim insann icinde olursa devlet okullari da yeterli
sağlik: sigortali olman yeterli devletin saglik kuruluslari cok iyi donanimda ve aralarinda cok iyi doktorlar var
eğlence: biz 10 kurusluk cillilerlede mutlu olurduk cocuklari fazla simartmak lazim yoksa pisman olursun
aynn dedigin gibi cocugun kimseye muhtac olmamali dogru egitimi vererek kendi ayaklarinin ustunde durmayi her zaman ogrenmeli herseyi alip her dedigini yaparak olmaz.
kisacasi sen sen bilg. muh. parasiyla cocuguna rahat bir hayat sunabilirsn hem bu cocugu tek sen yapmiyacaksn esinde calisicak
Soran+1 yılBu dediklerinin olması için eşimin milyoner olması lazım. Bilg müh maaşı bunları karşılayamaya yetmez. Aklında 5 bin civarı bir maaş varsa o yalan asgari ücretten hallice kazanor bilg müh o da asgari olarak bir kişiye yeter. Ben yetişkinim, zor şartlar altında yaşamımı sürdürürüm ama tıpkı savaştan gelmiş suriyelilerin çocuk yapması nasıl abesse, benim de çocuk yapmam abestir
hep aynı kafa ama sevişmeye hiç yok demiyorsunuz evlatsız bir kadın olmaz bunu aklınızdsn çıkarın
016 Yorumla
Soran+1 yılEvlatsız kadın olmaz ne ya bu nasıl bir sexistliktir feministler olarak evini basıcaz
Soran+1 yılSence benim gibi birinin bu dünyaya çocuk getirmesi bencillik değil mi? Ya da doğmamış çocuğa sorsan sence çocuğum olmak isteyecek mi? Bir düşün. Anne keşke beni doğurmasaydın orsb senden nefret ediyorum diyebilir mi?
Annemi çok seviyorum. Cidden iyi ki onca kadın arasından benim annem o olmuş. Ama bunu kendim için söylemezdim mesela. Kendi çocuğum olsaydım ya seri katil olurdum ya da en iyi ihtimalle şarapçı bir filozof
Soran+1 yılAyrıca evlatsız kadın olmaz nedir? Kadının yegane görevi üremek midir? Siz bizi kola makinası mı sanıyorsunuz ulan?
Soran+1 yılNaştın ya sen? Ben her şeyden önce bir bireyim
Birey
Birey.
Kadın erkek anne çocuk bekar evli
Aşın bunları artık insanlara birel gözü ile bakın
Kimse de üremek zorunda değil
Yaptığınız yorum çok yanlış ve doğuştan anne olamayacak kadınları ne kadar üzdüğünüzün bir farkına varım lütfen. Sizin gibi "annö olmayön kadın eksik kadındırdölölölöl" diye düşünenler yüzünden kendilerini eksik hissediyorlar halbu ki hiç gerek yokken. Kaç tane erkeğin altından çıktığım da kimseyi ilgilendirmez
Soran+1 yılbir iffeti mi, anne sahibi olmayı mı tartışıyoruz? Asıl iffetsizlik nedir biliyor musun?
Kendi çapını bilmeden, durumunu bilmeden patır patır doğuran anneler
Bir de utanmadan o çocukları çalıştırırlar
O çocuklara sor bakalım, ebeveynlerini seçme hakkı olsaydı aynı kişileri mi seçerdi
Bunun vebalini ödeyebilecekler mi?
Tutturmuşsunuz iffet
Her anne olmayan kadın hayat kadını mı
Mantığınız bu kadat düz mü
Cidden?
Soran+1 yılO yüzden zorluyorum zaten. Sabaha kadar sebep yazmanız için keza hepsini teker teker çüreteceğime dair inancım tam
bakın, dediğiniz gibi "kastettiğiniz rahat yaşamı" yaşamak için çocuk sahibi olmak istemiyor da olabilirdim. Bu da bir yaşam tarzıdır. Tasvip etmezsiniz, beğenmezsiniz ama saygı duymak zorumdasınız
Benim dertlerimi az çok anladınız. Bu durumda bir kadın çocuk sahibi olmalı mı sizce? Olursa ne kadar sağlıklı olur? Sağlıklı olmayacak bu bireyle aynı toplumda yaşamak ister misiniz?
Soran+1 yılOlay evlilik değil
Çocuk
Evliliğe çpcuk doğurmaya karşı olduğum kadar karşı değilim
Sadece herkes çocuk sahibi olmamalı bu kanıdayım
+1 yılVay anasini 24 yasinda olmana sasirdim. Boyle sacma sebepleri ilkokul bebeleri sayar da...
014 Yorumla
Soran+1 yılHangisi saçma ki?
Soran+1 yıl@scil63 hangi bölümleri saçma buldunuz uzun uzun tartışalım
- +1 yıl
Baştan sona hepsi
Soran+1 yılContra argümanlarınız neler? Neden saçmalar mesela?
- +1 yıl
çocuk doğuracak olgunlukta ve fedakarlıkta biri olduğunu evladin olmadan anlayamazsın. Manson'un annesinden daha iyi olamayacagini yazmissin fakat evladinin olmasi o kadar tatli birsey ki, ondan daha iyi bile olursun icgudusel olarak.
Bilgisayar müh kendini doyuracak kadar kazanmiyor. Kazansa bile harcamalarinin yarisini evladin icin sana benzeyen minik biri icin yapmissin cok mu?
24 yaşında oldugun inandirici gelmedi.
Soran+1 yılBeni tanımıyorsun. Tanısaydın çocuk yapmamı istemezdin. Herkes çoxuk yapacak psikolojide olamayabiliyor.
Bilg müh kendisini doyuracak kadar kazanıyor. Ben lüx içinde yaşayan biri değilim, minyon olduğumdan dolayı 13 yaşında giydiğim kıyafetleri giyerim, kirada otururum ve hesaplı olsun diye her yere yürüyerek giderim. Siz bilgisayar müh maaşı ne kadar sanıyorsunuz 10 bin falan mı? Ben sana söyleyeyim, asgari ücretten hallice. Ben yediğimin yarısını çocuğuma severek veririm ama yediğim bir tam simittir. Çocuğumu yarım simitle besleyecek kadar denyo da değilim. Ekpnomisi bu seviyede olan biri çocuk yapmamalıdır. Gecekonduda oturmasına rağmen 8 tane çocuk yapan suriyelilere sövüyorsunuz ama? Benim ne farkım var?- +1 yıl
Canım anne olmadan anlamazsin. Ben de 2 sene önce çocuk sevmezdim. Çocuk gibi bir icgudum yoktu yani. Bir yegenim oldu ve senin kanından oldugunu bilmek bile insana cok farkli bir hissiyat oluyor. Evet hala cocuk sevmem ama Ömerim bambaska.
Kaldi ki hamilelik dönemin olacak ve 9 ay boyunca onu tasiyacaksin. Bunun yaklasik 4 ayını onun hareketlerini hissederek gecireceksin. O evlat hissini bundan sonraki 1,5-2 sene emzurmede de hissedeceksin. Yani cocugun oldugunda cok gayet de iyi bir anne olursun.
Bilgisayar müh kendini geliştirsin o zaman canim. Vasıfsız herkes asgari ucret alir. Ayrica cocugunu sadece sen buyutmeyeceksin. Bunun babasi da olacak. Geçim sıkıntın olmaz.
Soran+1 yılBabası milyoner olursa evet dediğin doğru. Siz bilgisayar mühendisliğini çok yanlış biliyorsunuz, kendini geliştirsen de maaşın çok oynamaz.
Delikanlı gibi soruyorum o "patır patır ürüyorsunuz bakamayacağınız çocuğu yapmayın" dediğiniz suriyelilerden ne farkım olur eğer çocuk yaparsam?- +1 yıl
Bacım patir patir dogur diyen mi var? Bir tane yap iki tane yap. Ama yap yani. Ana ol ana
Soran+1 yılEkonomik durumum iyi olmayacak. Doğacak çocuğumu sefalet içinde yaşatırsam bu sorumsuzluktur, eziyettir.
- +1 yıl
Naparsan yap
Herkes sen gibi düşünmüyor peki sen geleceğe nasıl yatırım yapıyosun
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyorum
Dil öğreniyorum
Spor yapıyorum
Sağlıklı yaşıyorum
Çok kasma fazla düşünme. bazen mutlu olmak için herkesin yaptığı şeyi yapman gerekiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılNedir o?
Gizli Üye(36-45)+1 yılyine tek çocuk bencilliği ve umursamazlığının getirdiği bir senaryo. Bakın ve ibret alın arkadaşlar.
07 Yorumla
Soran+1 yılBen mi bencilim annemmi? Sırf iki mıncıracam diye bir hayatı mahfetmek neden? Ben bunun vebalini alamam
Cevap sahibi+1 yılKızım senin psikolojin bozulmuş cidden tedavi olman gerek. o zaman sende fazlasın boşa israf etme kıy canına yer aç bize. Madem kötü dünya son vermek elinde.
Soran+1 yılNiye ya doğurmuyorum diye ölmem mi lazım bu nasıl bir faşistlik
Cevap sahibi+1 yılbence de zaten sen doğurma mümkünse. beyin sağlığın yerinde değil yapman suç zaten.
Soran+1 yılBen de onu demeye çalışıyorum doğurmuyorum diye herkes öl diyor
Cevap sahibi+1 yılbence de tükettiklerinin yerine hayata birşeyler kazandırmayacaksan öl.
Soran+1 yılCahilce bir yorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılgün gelir devran döner çocuk çocuk diye aglarsin , demedi deme
01 Yorumla
Soran+1 yılO devranın dönmesi için aşağıdaki şartların sağlanması lazım:
-benim psikolojik olarak hazır olacak olgunluğa erişmem, nirvanaya ermem
-dünya nüfusunun 500 milyon altına düşmesi veya yeni bir gezegen keşfedilmesi malum kaynaklarımız yetersiz
-alacağım maaş ile değil çocuğa, kendime zor bakarım. Rockefeller Rodchild gibi dünya babası ailelerden kafama uyan mutlu olabileceğim bir bey ile evlenmem.
-bu bey ile boşanmayacağımızın ve adeta Shrek ile Fiora gibi sonsuza dek mutlu yaşayacağımızın teminatı. Zira boşanırsak çocuğumuzun psikolojisi bozulabilir
evet şartlarım bunlar
+1 yılsen doğru palamut balığıyla beslenmemişsin doğru tedaviyle birkaç ayda düzelirsin
08 Yorumla
Soran+1 yılO ne demek ya palamut balı ne
- +1 yıl
yiyecek palamut balığı
Soran+1 yılNe alaka?
- +1 yıl
yeterince palamut yemediğin için omega 3 eksikliği var bence
Soran+1 yılNe alaka şimdi?
- +1 yıl
palamut mecazi yani sevgilin olsun yapıcaksın o çocugu dmek
Soran+1 yılKesinlikle hayır
- +1 yıl
şu an gerçek beslenme içinde değilsin bir erkek hergün aşı yapmaya başladığnda değişeceksin
ne kadar doğru düşünen bir kız..
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler beni sitede bir tek sen anladığın için.
Öyle bir baskıyla, yakında evlenirsin
00 YorumlaYanlış düşünüyosun
25 Yorumla
Soran+1 yılNe yanlış mesela
Soran+1 yılÖyle de şöyle düşün
Bu çocuk benim evladım olmak ister mi sence?
Ya da ben kendi evladım olmak ister miydim?
Cevabım hayır gibi sanki. Kendim için istemediğim bir şeyi başkasına nasıl zorlarım? Bu adil mi?
Soran+1 yılKendi annem babam için evet isterdim ebeveynlerimden mutluyum ve şanslı olduğumu düşünüyorum. Ama ben bir çocuğun isteyebileceği bir ebeveyn, dünyanın da bir çocuğun gelmek isteyebileceği bir yer olduğunu sanmıyorum
+1 yılEvlatlık alın ya da tüp bebek
02 Yorumla
Soran+1 yılKöpek alalım bence bak köpeğe bakabilirim
- +1 yıl
İt misinnnn
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyap torun ver kadına
06 Yorumla
Soran+1 yılAsdgjlşgs yazık değil mi çocuğa? Sorf iki mıncıracak diye bir hayatı mahvediyor. Onun yerine mahvolmuş hayatları mıncır be kadın.
Cevap sahibi+1 yılÜniversiteye geç girdin galiba 24 yaşında hala öğrenci isen;
Düşüncelerin pekte yabana atılır cinsten değil;
Düşünür isen öyle.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca Sen Mühendis isen,
Her Yorumundan Ben Bilg. Mühendisiyim demezsin, Dememen gerekir. Bu nasıl kafa,
Soran+1 yılHerkes her yorumu okumuyor ki? Sen istisnasın
Valla türk insanı bu konuda biraz at galiba. Evlatsız kadın olmaz diyen çıktı. Feminizm ülkü ocaklarına atsam linç ederler adamı
Cevap sahibi+1 yılYorum yazmak isteyen başlığı okumalı, herkese kopyala yapıştır yapman, devamlı bilg. müh. yazman, olabilirsin de her yorumda tahsilli bir kişi böyle yazmaz. gerçekten öğrencimisin yoksa çalışıp Dil mi öğreniyorsun.
Soran+1 yılÖğrenciyim ama aynı zamanda part time çalışıyorum. Dil olarak da ing zaten var ispanyolca öğreniyorum
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar