Ailem yüzünden ders çalışamıyorum?

Üniversiteye hazırlanıyorum bu yıl derslerimde iyi, ailemde beni destekliyor ama sadece lafta. Bizim ev bahçeli olduğu için annem sürekli bahçe işlerine yardım etmemi istiyor. Ablam evi süpürmeyi yapıp geri kalan şeyleri bana bırakıyor, bulaşık ve ıvır zıvırların hepsi. Basit şeyler biliyorum hatta o yüzden bunları ben yapıyorum ama zamanımı çok alıyor arada söylüyorum aileme ama faaliyet yok. Abim desen annem zaten elini sürdürtmez hiçbir şeye, elbiselerini ya ablam ya ben ütüleriz, yemeği bizden sonra yiyecekse sofrayı biz kurarız vs. Bir tek babam normal sanırım zaten beni bişeylere zorlamadığı için onun işlerini ben isteyerek yaparım. Öyle sınav senesi beni yalnız bırakın bana dokunmayın diyen tiplerden değilim aksine beni yalnız bırakmamalarını isterim ama neden olmuyor bilmiyorum. Sürekli ders ortasında "şunu getir" diye bölünüyorum. "burayı topla" "misafir gelecek yanlarında otur" dedikleri için çalışamıyorum. Lütfen; umursama kitle kapını çalış demeyin onlar benim ailem yapmam. Kütüphane önerisini yazacaklar için ara sıra gidiyorum ama bunun akşamı da var, özellikle yaz olduğu için kütüphaneler çok sıcak gidemiyorum. Hem aile, hem dersler, okul başlayınca da okulu nasıl düzene sokacağım fikirlerini bekliyoruuumm
Ailem yüzünden ders çalışamıyorum?