Herkes burada birbirine girmiş yine 2 damla için cinsellikle tanışmayan insanlar için cinsellik tabu gibi gelir toplum baskısı ve dayatmasıyla yıkılamayan duvar gibidir. Cinselliği öğrenince/yaşayınca aslında bununda bir ihtiyaç olduğunu anlar normal kabullerinin arasına koyar ama bu demek değildir ki her ihtiyaç anında bunu başka insanlarla gidersin. Ben toplumdaki genç kızların evlenmeden önce kendilerini korumalarını onların ezilip, toplumdan soyutlanmamaları için bu konuda hassas olmaları gerektiğinin altını çiziyorum. Toplumumuz bu konularda çok acımasız bir hata yapmış olan genç kızlar bazı cevapları görüp üzülebilirler keşke erkeklerinde bekaret perdesi olsaydı da onları anlayabilseydiler. Kimseyi seçtiği yaşamla yargılamak haddimize değil bizler zaten toplumca az ılımlı ve yapıcı olsak çok güzel bir millet olacağız. Ben bazı kızların burada hemcinslerine lafla gönderme yapmasını da çok acizce buluyorum bekaret sahibi olabilirsin ama basiret sahibi değilsen insan gibi dahası kadın gibi yaşamakta güçlük çekersin.
Hayır ama şu da var evlenmeden önce yaşanan cinsel ilişki o ilişkiyi bir zaman sonra sadece cinsellik odaklı bir hale getirebilir bu da kişilerin birbirini tüketmesine sebep olur. Yine bir insanın vücudu onun mahremidir. Sen bunu ne kadar fazla insanla paylaşırsan karşındaki o kadar senin hakkında ya bu ilişkilerini baştan salma yaşıyor. Demek ki bunun için mahremiyeti paylaşma biri ile aynı yatağı paylaşmak önemli değil insanlardan demek ki çok kolay vazgeçebiliyor. Şeklinde düşünülmesine sebep olur. Bu her önüne gelenle yatmak demek değil insan herkesi kabul etmez zaten kendine uygun olanı seçer ama sen bunu bir kez yaparsan ondan sonraki ilişkilerinle de aynı şeyi yaparsın e bu sefer de şimdikinin öncekinden farkı ne olacak şeklinde başka bir soru çıkar karşımıza en güzeli birbirini seven aşık olan iki insanın özlemle hasretle birbirini bekleyip o evlenip birbirine kavuşmaları bence
Yalnız bu söylediklerim sadece kadınlar için geçerli değil erkekler içinde geçerlidir. Namusun iki bacak arasında olmadığına ben de katılıyorum illa cinsel ilişki birleşmeyle olacak diye bir kural yok birleşmeden de bir çok şeyi yaşayabiliyorlar eğer namusu zara indirgersek de hata etmiş oluruz misal iki kız var biri zarlı biri zarsız ikisinin de sevgilisi olmuş zarlı olan sevişmiş anal oral her bir şeyi yaşamış zarsız olan da yaşamış ama nikahsız birliktelik yaşadığını inkar etmiyor zarlı olan kız sevgilim oldu ama bakireyim diyor yani sevişmede kaldık e gülüm sevişmek de nasıl sevişmek öpüşmek koklaşmak da bir sevişmektir anadan sadece külotla yata girmek ve külodu çıkarmadan yaşamak da sevişmektir e nereye kadar işte bu konu muğlaktır burada namus kavramı dürüstlükle ölçülebilir bence kimseyi kandırmıyorsan yalan söylemiyorsan olmadığın kişi gibi göstermiyorsan kendini o zaman namuslusundur. Ben bu bekaret konusunda erkeklerin konuşmasını yanlış buluyorum çünkü bir sürü erkek
Sevgililik evresinde kızları yatağa atmak ya da ucundan da olsa zevk koparabilmenin peşinde burada erkeklerin namus anlayışını da tartışmak lazım uzun lafın kısası çok sevgilisi olan kadından da kızdan da erkekten de hayır gelmez her ilişkisinde seks yapmış sevişme yapmış adama da tırsarak yaklaşırım ya da yaklaşmam hiç
Haklısın. Zaten bakire demek kelime manasıyla el değmemiş kız demektir. Kız seviştiyse zaten bu bakire değil. Yani ruhu bozuksa orası bakire olsa ne olur? Elbetteki erkekler içinde geçerli. Şuanda zaten dürüst erkekler kendilerini saklamışlar meydanı çakallara bırakmışlar
Merak etme birgün karşına çıkarsa anlarsın. Onlara gelen teklif belki bir çok insana gitmiyordur ve elinin tersiyle itiyordur. Akıllı kız zaten kendisini kullandırmaz ve nikahı bekler. Niyeti bozuk olan beklemez.
Herkesin görüşü farklıdır. Ben kendi gorusumu soyleyeyim. Bu konuda kadın erkek ayrımı yapılmamalıdır. Kadında erkekte sadece esleriyle birliktelik yasamalidir. Milletin altına yatmayı, üstüne çıkmayı şerefle bağdaştıramayanlar dini kabul etmeyen insanlardır. Hakikatleri konuşursan yobaz olursun. Bunu soyleyenlerin bazılarıda 1. Sınıf motoriçeler. Bana gore bu evlilikte atilması gereken bir adimdir. Bazilarina gore değil. Sorun yok herkesin kendi tercihi. Toplumsal baskı deniyor, ama en buyuk toplumsal baskıyı bunu yanlış olarak gordugunu soyleyrnler yiyor. Yobazmışız. Yazdıkları her cumle sana hakaret icerir ama sen hakaret edersen hemen uste cikarlar. Kıçımın kenarları. Evet şeref sadece iki bacak arasına sığdırılacak basit bir şey değil. Ama sen onla bunla yatıp şerefli bir hareket yaptığına inanıyorsan bize de tebrik etmek düşer.
Herkes kendi düşüncesinde ve yaşama hakkı sınırsız yani kimine göre insan namusu için yaşar kimine göre ögle bir kavram yoktur. Ama dogru herzaman tektir birgün dogru olanı her kişi anlar. Bir birinizi üzmenize gerek yok. İnandığınız gibi yaşayın karşı görüşlü kişilerle çatışmayı yersiz buluyorum
Maalesef ki her ne kadar yanlış, bencilce ve kötü bir davranış olsa da ülkemiz de ve çağımız da böyle düşüncelere son veremiyoruz. Oysa ki milletimiz o zarın aslında küçüklüğümüzden beri hijyen için bulunmasından ve sadece ilişki değil çeşitli yollar ile de genişlediğini ve yok olduğunu bilmiyor daha doğrusu öğrenmek istemiyor çünkü bu hayatta erkekler istediği kişiyle ilişkiye girer ama kadınlar adının kızlık zarı diye uydurulduğu o zar parçasının parçalanması ile darp edilir , fiziksel ve psikolojik şiddete marus kalır hatta cinayete kurban gider nedeni ise ufak bir zarın genişlemesi veya patlamasıdır biz her ne kadar karşı çıksak da milletimiz cahil kalmaya çabaladıkça bu cinayetlerin , darpların sonu gelmeyecek..
@HASANİSRAYILDIRIM öncelikle hayırlı sabahlar 🙏 öneriniz ve bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim lakin anlatmaya çalıştığım şey tam olarak bu değil evet kızların namus bekçiliğini yaptığını zannedenler var fakat onların namusu yerinde mi kimse bilmiyor erkekler istediği kişiyle beraber oluyorlar fakat konu kızlar olunca zar patladı mesele bitti oluyor yani anlatmaya çalıştığım şey kısaca şu: namusun kızı erkeği yok hem büyük üstad ne diyor? "Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır."
artık bu soruların sorulması bu konu üzerine konuşulması kadının iki damla kanıyla namusunun ne kadar bağlaştırıldığının kanıtıdır. ama kadına birileriyle birlikte oluyor diye bacım diyenler merak etmesin kadın olmayıp da ruhu bacım olan çok erkek gördük biz
hayir yani diyorumki mesele o olsa diktir diktir bozdur yani, ona bakarsan kan akti diye bozulmamis mi oluyor, yok. Belki diktirmistir 20. bozdurusudur. Yani artik o bir kriter degil, yani ayni taraftayiz.
Şimdi buraya destan yazardımda, özgürlükçü layıkçı kesimi ile tartışasım yok. Onlara göre zar mar hikaye, kız senden önce 100 kişiyle yatsın sonra gelsin senin nikahına yatağına girsin. Ondan sonra burası özgür ülke, layık ülke, kadınlar kızlar zardan ibaret değil, önemli olan sevgi güven sadakat, kanın hiç bir önemi yok cart curt kafa s. kerler. Üstüne bide bazı insanlar kadar geniş olmadığımız için yobaz ilan ederler.. Bu insanlar böyledir işte.
Namus ne iki bacak arasındadır ne de yalnızca kadında. Namusu sadece kadinlara ait bir terimmis gibi gösteren toplumdadir bütün hata. Toplumlar kadınlarına ve erkeklerine ne zaman adil davranacak acaba?
Şimdi ben kendi zarımı kendim yırtsam namussuz mu olacağım? Saçma saçma düşünceler. Genel konuşmuyorum ben de bir bakireyim ama bazı bakireler maşallah kullanmadığı bir burun deliği kalmış ama yobazlar onlara hala ''bakire'' diyor. DİYEBİLİYOR. Şekilci olmaya gerek yok.
Peki o zaman bir yere iş başvurusu yaptın diyelim. Başvuruyu yaptığın yer senden üniversiteyi bitirdiğine dair üniversite diplomanı görmek istiyor. Sende üniversite diplomam var deyip göstermiyorsun. Üniversite diplomanı göstermediğin sürece üniversite diplomanın olduğuna başvurduğun yer nasıl inanacak?
@BalkanTürkü Biri hukuk çerçevesinde yazılı olan kurallarken biri sadece zihniyetin getirdiği bir beklentidir. Zarları sevebilirsin. Ben de bakir olmayan beyleri seviyorum sorun yok.
Konuya hangi çerçeveden bakıyorsunuz? Dini hassasiyeti bir kenera bırakmak gerekse dahi gayri meşru bir ilişki ne kadar etik sayılabilir. Namus önemli değilse sadaket güven kelimelerinin ne anlamı kalacak.
Namus vücudun her zerre karesindedir. Aynı zamanda akıldadır. Bunu sadece kadınlar için de kullanmamak gerek.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beyinde biter diyeceğim yobazlar parlayacak doğal olarak.
Parlamayin lütfen hakikat bu.
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Her önüne gelenle yatıp kalkan bir kadın düşünün ve sonra buna ihtiyaç diyor. Böyle düşünen kadının yeni ihtiyaçlar karşısında eşini, eşinin onu aldatmasını doğal görüyorum. Oysa kadın dediğin ağırlığını hissettirmelidir. Hissettiremiyorsa zaten onun için namus diye bişey yoktur. Toplumu bakirelik beyindedir düşüncesi ile kandırdığını düşünür.
biz ölen eşinden sonra kırk sene yaşayıp kimseye bakmamisida biliriz, evli olup saçı kıçı başı kapalı olup namaz kılıp herkesle herşeyi yapanıda.. namusun olduğu yer sadece beyindir! Aşağılara bakmayın..
Namus kesinlikle kan değildir içinde olduktan sonra evlendikten sonra bile aldatır, iyi veya kötü herkes geçmişte bir şeyler yaşar bu onun namussuz olduğu anlamına gelmez.
Peki aynı değilse sorum şu şimdi : bir kız zevki uğruğuna önüne gelenle yatıyor. Evli bir kadınsa kocası öldüğü için dul kalıyor. Sonuçta ikiside bakire değil peki hangisi namusludur?
@HASANİSRAYILDIRIM zevki için yatanla evlenilme vaadiyle yatan aynı mıdır, peki? Kadınlar duygusaldır, kimisi baba şefkati görmediği için erkeklere kanıyorlar.
İşte sorunda burası gerçek manada seven erkek nikahı bekler. Aklını kullanan kızda nikahı bekler. Bir erkek nikahı beklemiyorsa niyeti bozuktur işte bir sürü örnek. Kadım dediğin güzel ya da zengin değil aklını kullanmalıdır. Aklını kullanmazsa kaç tane erkeğe sevgili olur bilinmez. Kendi değerinide kendi düşürür.
değildir. ama ister bakire olsun ister olmasın. hiç bir zaman bir kadının ne olduğunu belirleyecek ölçütler değildir bunlar. bakire olmayıp her haltı yiyecekse o da yanlış.
Yobaz derler yobaz kendini kullandıran mı? Yoksa aklını kullanmasını bilen mi? ya da yobaz kadınlara değer veren mi? Onları cinsel obje olarak görmeyen mi? Nedir bu yobaz
En İyi Cevaplar