İş imkanı olsun ev imkanı yaşam standardı sosyal aktivite vs. Tavsiye alayım?

En son mayısta istanbul-Fethiye gidip geldim İstanbul'dan çıkınca dağ taş yemyeşil, hava temiz, trafik yok İstanbul'da apartman dairesi alacağın fiyata küçük şehirlerde müstakil bahçeli ev alırsın sabah kalkar bahçeden sebze meyve toplar, tavukları besler huzur bulursun, gün gelir aileni kurunca çoluğun çocuğun İstanbul'un stresinden uzak yaşar hele Ege'de, Akdeniz'de istediğin zaman gider dalış yapar, denize girer hayatından lezzet alırsın, Karadeniz desen ayrı güzel işim beni bağlamasa hayatta durmam ne İstanbul'da nede başka büyükşehir'de neyse bu mevzu beni hep sinir ediyor İstanbul'da yaşamakla kazıklandığımı düşünüyorum, İstanbul'a taşınmak isteyenlere de ayrı kızıyorum, ne var kardeşim bu istanbulda?
Yalnız ben ist dışı Büyükşehirlerden bahsediom orası cehennem bncede👍
Evet ben o cehennem'de biraz daha ateşten uzaktayım en azından şehrin merkezinde değilim, otopark sorunum yok, biraz daha sessiz ama boş vaktime geldi, biraz okudum da sen Kayseri'de çok sıkılmışsın, mezun olup iş bulamamak, çevredekilerin bitmeyen vızıltıları vs... ama ben Kayseri'yi biraz daha iyi biliyordum en azından iş imkanları ve şehrin gelişmişliği açısından.
Sen kayseride misin?
Hayır 😀, senin Kayseri'de olman hakkında konuştum, aşağıdaki yorumlarda çok da hoşlanmadığın anlaşılıyor Kayseri'den, ben İstanbul/Başakşehir'deyim
ama ben Kayseri'yi biraz daha iyi biliyordum en azından iş imkanları ve şehrin gelişmişliği açısından. Bu ne demek?
Yani yazılı ve görsel basında Kayseri bir sanayi şehri olarak gösterildiği, Literatürde Kayseri büyükşehir belediyesi olarak geçtiği tarihi olan bir şehir olması ve yetiştirdiği devlet adamları vs. ile gündeme geldiği
İçin Kayseri'yi daha iyi biliyordum ama sen yorumlarında ben Kayseri'deyim diyip de mevcut durumdan dert yandığı için "ben Kayseri'yi daha iyi biliyordum" dedim.
Mm anladım taşınayım dimi
Orada mutlu değilsen, seni oraya bağlayan bir zorunluluk da yoksa orada olmanın da manası yok ama asıl soru; nereye taşınayım?
Bağlayan zorunluluk derken? Ankara istiom
Bağlayan zorunluluk derken:ailenden ayrılamıyorsundur, eşinin işi sizi o şehire bağlar, senin işin sizi o şehire bağlar... mesela beni işim bağladığı için İstanbul'dan ayrılamıyorum belki de bu yüzden yani zorunlu olduğum için İstanbul bana hoş gelmiyor, seni bağlayan bir sebep var mı?
Bu arada Ankara'da askerlik yaptım, ara sıra iş gereği gidiyorum ama çok kasvetli geliyor bana, hatta orada çalışma imkanım olduğu zamanlarda da kabul etmedim orada çalişmayı başka yerler düşünmenin tavsiye ederim.
Neden baska yerler yaa
🙁 egemi yani. Burda bağlamaya çalışıolar ama bn özgürüm 😀
Ege, Akdeniz, Marmara farketmez Kayseri'de seni sıkan neler varsa onların minimum olduğu yeri tercih etmelisin, belki sana İstanbul bile Kayseri'den güzel gelecek biraz frekans meselesi, gittiğin yerle frekansın tutarsa yolu izi olmayan köyde bile mutlu olabilirsin, yoksa her türlü imkana sahip olup İstanbul'da, New York da yaşayıp sıkılanlar var, sen ne arıyorsun, ne aramıyorsun önce kararını ver, sonra yollar açılır bence 😇
Ankaraua gitttm sevdim belkide baska yer görmediğim içindir
😂
Evet o muhtemelen ondandır 😂 yoksa Ankara'nın çok sevilecek bir yanı yok bence, gerçi Ankaralılara sorsan Ankara gibisi yok ama😒 ama başka yer görmediğim içindir cümlesine üzüldüm inşallah bol bol gezmeye imkanın olur ömrünün geri kalanında.
Gezdim şehir ama büyükler haric üzülme 😬 inşllh ömrümün geri kalanında iş güç sahibş olurm oluruz 👍😂
İnşallah ☺
küçük şehir de yaşayan biri olarak tamam temiz hava aynı insanlar samimiyet ama büyük şehirde de yaşadım uzun süre. büyük şehir bizim yaşlarda hayalleri olan insanlar için daha ideal sosyallik olarak da öyle 45 yaşımdan sonra küçük şehir de yaşamak isterim belki ama bu yaşlarda çekilmiyor doğrusu
Bana bunlarla gelin
buna genelde şu şekilde cevap verilir büyük şehirde yaşayan küçük şehiri , küçük şehirde yaşayan büyük şehiri seçer ama en güzeli ikisinde de yaşayana sormak :)
Kayseri büyük mü küçük mü
şu an yaşadığım yere göre büyük ama bana göre küçük çünkü tahminimce tutucu bir yer Ankara ist İzmir eskişehir bursa bunlar büyük şehir
İş ev herşey sorun insanlar fesat bir gör gelişemiosun
arkadaş vardı orda bir tane de o anlatmıştı biraz. ya konyaya gittim ben sözde büyük şehir işte ne bileyim tairhte orda önemli olan zaadlar var ama gel gör ki bitmişlerin şehri tam tecrit bölgesi ya ankaranın sincanından farkı yok. İnsanları hor görmeyi sevmem ama bir insan geri gitmek istiyorsa gitsin ve orda kalsın mümkünse
Konya bizdende beter👍
evet felaket gerçekten yani senin işinde benimki kadar zor görünüyor umarım daha güzel bir şehirde yaşama şansı bulursun
Ayy inşllh saol
gel seninle antalyaya gidelim kemiklerimiz güneşe doysun sonra akdeniz ünt sinde ki klüplere üye olalım hafta sonu etkinliklerde zaman geçirelim ve sabaha karşı da açık olan simitçiye gidip pogaça yiyelim patateslisinden gençleşiriz :)
Vay anasını😂
:) daha çok seçenek var antalyada sıcağı seven biri olarak antalyada yaşasam şu an ki durumumdan üç yaş daha gençleşirim ki pek kalamadım orda keşfetmek açısından yaşamayı biliyoruzda ne zamanımız var ne de imkanımız. hayatı boyunca herşeyi zorla olmuş bir insan olarak gamsız kedersiz hayat sürüp okuldan mezun olur olmaz bir şekilde iş bulup hayatını kurmuş ve aynı gamsızlıkla yaşayan insanlara bu yüzden tahammül edemiyorum :)
Şu an bnde senin durumundayım tırnaklarımla gelirsem gelcem biyerlere
bazı şeyler bu kadar zor olmamalı gerçekten gereksiz yere yıpranıyoruz umarım düzene girer herşey bıktım usandım artık itilip kalkılmaktan
Daha itilip kalkılma derecesine bile gelmedim 😇 o derece dipteyim 😕
yanlışın var bu bendeki dip noktası. Ben ünt mezunuyum ve kendi işime aşığım siyasetten ve tanıdık olmamasından dolayı iş bulamıyorum ve ben okula girdiğim andan itibaren mezun olduğumda iş bulmak zor olmasın diye elimden gelenin fazlası ile hem okuyup hem çalıştım. şu an iş bulamıyorum ya mecburen başka bir işte asgari ücrete çalışıyorum. Bundan 200 tl de yola gidiyor aylık bana kalan 1200 lira çektiğim eziyet paha biçilemez hırsız uğursuz olsaydım şu an rahattım şu çektiğimize bak şaka gibi :)
tüm bunlar yetmiyor muş gibi böyle aile tanıdıkları acır gözlerle bakıp ee napcan mecbur veya işte çalışmadan olmuyor gibi şeyler söyledikçe intihar bombacılarını anlayabilecek ruh durumunda geliyorum
Siyaset ne alaka? Kçk sehirde misin ondan mı böyle
Akraba zulümu ayrı brzda o yzdn gitmek istiom
çalışmak istediğim bütün kanallarda sadece tek parti insanları çalışıyor hoş artık fox ve halk tv dışında öyle kanallar çalışanları. partili olmak da yetmiyor illa ki partili tanıdık olcak. işi bilip bilmemen öenmli değil malesef bir çok ulusal kanalda hayatı boyunca makine görmeden stüdyo çalışanı olmayı beceren insanlar var biz çabalayıp bunalıma girelim onlar göbeğini kaşısın işe girsin ya yemin ediyorum bıktım ben rezil ülkeden de insanlarından da gına geldi. Yurt dışında insanlar ne kadar huzurlu mutlular 70 80 yaşında insanlar ülkemize gelip tatil yapıyor bizim aileler emekli oluyor gene çalışıyor gelde ruh hastası olma
küçük şehirde küçük işler var asgari ücret dışında iş yok büyük şehirde bu bahsettiklerim akrabalar ayrı zaten
Küçük sehrde asgari ücret var mı ki ona razym ben ya ama kimi duysam büyk şhire gdn işyeri açmış ya da ev almış
yazdan yaza sezonluk işçi işte kışın yok nerde olsun ben razı değilim ya bu kadar eziyeti 1400 lira çekmedim para büyük yerlerde dönüyor biz hata ediyoruz hata
Sen hangi sehrdesin
izmirin ilçesindeyim
Ooo iyiymiş
iyiymiş diyor ya biz sabahtan beri ne konuşuyoruz acaba :)
İzmiri mrk ediom😕
izmirde dğilim ben ama merkezi güzeldir ya
Çokmu çekio arası
değil ama zahmetli yani saat olayları bıktırıyor
Seni isyan ettiren ilçede oturmak bnce. Merkeze taşınsan keşke
isyan etmiyorum çok şükür de bazen darlıyor bakalım şu askerlik işini çözeyim de direk büyük şehire kaçış ben küçük yerlerde yaşayamam bu yaşlarda :)
Nereyi düşünüon ☺️
öncelikli tercihim Ankara ama kendi sektörümde iş bulmam şartıyla yoksa herşeyi göze alıp İstanbul ben gemileri yakalı çok oldu da ist gözümü korkutuyor
İst. Çekilmez bak. Ankara candır barabar gidek😂😂
kendi işimi bulursam ben Ankara da çok mutlu yaşarım da kendi işim zor orda biraz bizim sektör ist da malesef en az 2 sene aç yaşayacağımı biliyorum ist da umarım Ankara olur ya gidek sıkıntı yok :) senin aklında ki iş nedir
Kesin bişe yok hasta kabul, insan kaynakları, dn kültürü öğr. Hiçbişe yapamazsam vasıfsız falan herşey var aklımda👍
ne mezunusun peki? benden bir tane yok sanırken karşı cinsimden benim gibi çıktı ilginç :) farkımız meslek seçmek sadece sana da sahip çıkan yok anlaşılan
İlahyt😀 ortk yön derken?
gemileri yakıp büyük şehire göç anlamında :)
Mm gözümü kararttım valla ama bir işaret bekliom o gücü kendimde bulmam için
sen bence bir sene daha bekle neden diye de sorma :)
Yapma yaa
😕
yaptım bile :) yaptığım birşey yok seneye olsun bana hak vereceksin
Çok uzak değil mi sanki bazı şeyler için çok geç olacakmış hissi veriyo
yaşın itibari ile değil kızlar bize göre daha çabuk gelişim gösteriyor zihin olarak o yüzden seneye önünü daha net göreceksin buna inanıyorum umarım herşey dilediğin gibi olur
Aslina bakarsan her sey alismaya bagli. İstanbul'da dogup buyudum haliyle her sey elimin altindaydi. Universite icin Muglaya tasininca sudan cikmis baliga dondum. Ama simdi oraya alistim ve hicbir zorluk yasamiyorum. Ama buyum sehirin avantaji daha cok tabi.
İş aş arkadaş açısından dimi😀
Buyuksehir ama İstanbul haric. Istanbula her gittigimde sinir krizleri geciriyorum Allah orada yasayanlara sabir versin. Ankara İzmir gibi buyuk ama daha sakin yerler iyidir.
Ankara yı düşünüodum😍
Cevap
43Cevap
büyük şehir-küçük şehir-kasaba da yaşamış biri olarak sadece şun derim kolaylık büyük şehirde yaşam-herşeyi bulmak istediğin anda istediğin yere gitmek küçük şehirde kendim yaşadım şehire göre örnek verdim saat 21 den sonra hayat bityor
Gece hayatı önemli değil o dedgn istedgini istedgn zaman bulmak çok cezbedici ha gece yolda yürürken biri tecavüz edecek mi die korkmamak da cabası
sadece gece hayatı şükür öyle bir hayatım olmadı hayırlısı neyse o olsun
Sana demdm ztn🙂 hyrlısı bklm
İstanbul aşığıyım, o yuzden küçük şehirde yaşamak mi büyük şehirde yaşamak mi diye sorarsan bana benim sana cevabim;
-İSTANBUL DA YAŞAMAK
olacaktır <3
İst. devasa büyük 🙂 Ankara'yı düşünmüştüm
evet biraz büyük , negatif yanlari da cook bu nedenle ama be nyinede çok seviyorum :)
Trafik derdi çekmiosan seversin🙂
araba yokki , işsizlikten onuda sattım :D metro var metrobus var marmaray var , trafik derdi yok yani ;)
Orda da insan yığını falan diolar😂 gerçi sen çalışmıodun dimi
evet , yoğun olduğu saatleri secmiyorum toplu tasimada, sabah saatleri ya da akşam iş çıkışı saatleri kullanırsak kendine olan saygini kaybedersin, öyle yoğun yani :) ama ne bileyim bogazda sahile karşı bir cay yudumlamak tüm bu cileye bedel :)
Trafik de iki yıl yaşlanıp sahilde çay yudumlarken kaç yıl gençleşioz🤔🙂
ahhahah :D
mutlu olmasını en çok nerede beceriyorsan o şehir sana cennettir. Mesela bana eskişehir cehennemdi ama bilecik cennet gibi.
Çok mantıklı
Büyük şehirden, yaşadiğim bu insanbuldan nefret ediyorum... Ankara güzeldir, en kisa zamanda Ankara'ya kaçmak hedefim
Ay benmde 😍 yalnız ankarada büyük ha haberin olsun 😂
İnsanbula kıyasla junior 😂😂😂 ankaraya mi kaçmak istiyon sende 😂😂 nerdesin ki :/
Kyserideyim küçükten büyüğe kaççam 🙂 yolculul ne zaman? 😬
Ağustos sonu, eylül başı bir dönem 😂😂 önce bir takım ekonomik sorunlari çözmem lazım :) üniversiteye değil, normal yaşamaya gidicem, ev vs tutup mobilya alcam
Aaaa ne gzl hemencecik gidion bn de iş hayatına atılmak için gitcem okulmu kaldı😀 darısı basıma
Meslek ne 😂😂 liseyi açiktan yeni bitirdim, malesef ünide okunam lazim :)
Hasta kbl, insan kaynakları uzmanı, din kltrü öğr. Hiçbişey beceremezsen vasıfsız işler yeterki ankaraya gideyim
Mm nasıl yasıcan ki ozmn işin var sandım😕
Mimari projelere 3D görselleştirme yapıyorum, animasyon filmi yaparim, tasarim yaparim 😂😂 olmadi gitar dersi veririm, barmenlik yaparim 😂😂
Okumakla işin alakası olmadıgı hatırlattıgın için saol 😂😂 vurun yüzüme vurun
Estafullah ama simdi mimarlik mezunu olsaydim sadece diplomamla aylik 4 bin kazanirdim :( seneye giricem uniye artik
Mimarlık dion nedion 😕 onu okusam bnde kıvranmazdım
Sen ne okudun ki
İlahiyt tek dersim kaldı gerçi okumuş sayılmam ama bahane bnmkisi kayseriden kurtulmak için ☺️
Bitti yani okul
Anladımm :) hayırlısı olsun ama o bölümle iş bulman çook zor... :( isletme vs okusaydin en azindan :/
Formasyon aldımmı tmmdır kkö mü istersin din kltürü mü 😇 ama bn baska alanlarda geliştirmek istiom kendimi☺️ sözelim ben
İii :) bencede geliştirsen iyi yaparsin :)
Boğulacaksan, büyük denizde boğul der babam. Bu lafı Ankara'da söylemesi komik duruyordu gerçi ama :=)
Şimdi sen Ankaraya canım ankaramıza ne demek istedin 😂
ev kiraları küçük büyük bütün şehirlerde uçmuş durumda herşey pahalanıyor bence her yerde yaşamak zor
Aynen ya ama büyük şehrde ucuz gibi ist hariç
senin durumun iyise sana göre ucuzdur Ankara da 800 4500 arası ben sürekli takip ediyorum ev ilanlarını ama değişen bişey yok bence
Ankara ya bakıom bnde ama iyi gbi semtten semte değişio
hangi semtten bakıyosun
Aslında çok küçük ev nerdeyse ordan bakıom etimesgutta falan ucuz
düzenli bir işin varsa kendine güveniyosan yalnızmı tutuyorsun arkadaşlarlamı
Kocamla olmadı annemle oda olmadı ev arkadsı😕
kocamla olmadı derken ayrıldınmı kardeş
Kocm gelmezse eğer
nasıl kardeş bunun gelmezse si mi var benim bildiğim evlenen insanlar birlikte yaşar
Yasadıgı yeri çok sevio aç kalsa xa açıkta kalsada burdayım ben dio
bismillahirrahmanirrahim kardeş ben anlamadım vallahi Allah yardımcın olsun ne diyim
İnşllh hayırlısıyla kurtulurum
ben durumu pek anlayamadım kardeş ama özelin burda anlatma da zaten boşver herşeyin hayırlısı ne diyim
Anlatayım mesjla?
kardeşim anlat ama gerçekten bayansın dmi erkeksen falan hiç konuşmayalım çünki sevgilim var kızıyor burda böyle şeyler çok görülüyor çünki iyi niyetimizden yaralananlar oluyor
Yok artk la😂😂 konuyu cnselliğe cekersem engelle😵
benim xper puanım yetmiyor kardeş mesaj atmaya
O zmn takipleşelim
Şehrin gürültüsü, kalabalığı, anlamsız kalabalığı ve kapitalizmin 'çalış, stın al, almak için çalış' döngüsüne sıkışmışlık zor değil mi?
Napıyım inek mi sağıyım😕
Eminim daha iyidir
Keşke imkanm olsa
Sen bıkmışsın ben o dereceye daha gelemedim 😀
Evet
Soğma büyüme istanbulluyum ama gerçekten boğulduğumu hiasesiyorum.
Birde araplar eklendi malum, nefea alınamaz hale gelsi kent.
Gürültü, tantana vs...
Ayy şimdi anladım seni canım . Ama bn Ankara İzmir antalya gibi yerleri düşünüom ist. Aklımın ucundan bile geçmedi
Maddi imkanın varsa büyük şehirlerde yaşamak daha hoş ve kolay.
Büyük bir şehirde, gecenin bir vaktinde, bir başıma kaybolmayı özledim.
Nice imkanı olmayanlar büyğk şehirde imkan sahibi oldular bnce sen bunu bidaha düşün
O zmn pozitif olup iyş yanından bakcam tşkler
iş imkanı tabiki büyük sehirde daha kolay ama küçük sehirde yaşaması daha saglıklı tabi iş imknı o kadra iyi değil
Sağlık derken
Oo naptın😂 ben ev alcam çalışcam köy hayatı anca emeklilikte
Ankara🤔
İstte yaşanır mı allasen kyseriden ankaraya giderm anca büyük olarak😀
Fethiye de yaşıyorum tam Bi cennet ama anne tarafım da Ankarali yani bi ayağım da orada fakat şu an hiçbir büyük şehiri fethiyeye tercih etmem evet her şey ayağınızın altında değil ama o kadar huzurlu ve temiz ki havası olsun denizi olsun zaten denizsiz Bi yerde ölsem yaşayamam üstelik daha 20 yaşındayım yani huzuru isticek yaşta degilim bence zaten bahsettiğim 60 yaş huzuru değil kafa rahatlığından bahsediyorum ayrıca her türlü eğlence de var 20 yıldır hala gelmediğim Bi ton yer var Muğla da her yaz denizini deli gibi özlerim yazin çok kalabalık olur kış gelirken sessizliği özlerim hep bir şeyler dengeli asla sıkılmaz insan.
Büyük şehir de yaşıyorum. ama küçük bir şehirde yaşamak istiyorum 😊
İstanbuldaysan haklısın🙂
Buyuk şehirde sıkıntı sitres var ama ucuz kuçuk şeirde de huzur var ama bu seferde herşey pahalı 😒
Bncede ya bide kçk şehir ucuz falan diolar tespitin dibini yaptın👍
iş imkanı için büyük şehirler iyi ama rahatlığı düşünürsen küçük
Rahtlık umrumda dgl😂
Küçük şehir huzurlu olsa da ben büyük şehir insanıyım
Dimi ya insan nerde huzurluysa ora
Ikisini de denemis biri olarak kesinlikle kucuk sehir.
Offf yapma
Fotoğrafta gördüğüm tablo kalabalıklar içinde yalnız kalmak.
Burda şair ne demek istemiş?
Okyanus ile gölde yüzmek aynı şeyler değildir. Biri seni derin sularda yüzdürür. Farklı dünyaları keşfedersin. Fakat bu yolculukta alaboraya kapıldığın vakit o renkli yolculuk kara güne dönüşür.
Diğerinde ise sığ sularda yüzüp küçük dünyandan uzaklara gidemezsin. Belki her şeyi tadamazsın ama güvenilir bir yolculuk yaşarsın.
Okyanus cazip geldi 😛
:) :)
Ikisinin kendisine gore avantaji var. ama buyuk yerin imkanlari cok kucuk yerinde huzuru cok
İmkanı çok olanı mı tercih edeyim
Bana kalirsa huzuru tercih et:)
Huzur evimdeyse büyük küçük ne farkederki🤔
Buyuk sehir olarak ta izmiri dusun derim
Mm iş imkanı için mi dedin
Sen okumak icinmi sordun is anlamindami
Yok yaşamak için ekmek yemek hayat sürdürmek okul geçti bzden
Meslek ne olucak peki
Hasta kabul, insan kaynakları, din kltürü öğrt. Bunun dışında vasıfsız işlerde olur
Ne guzel kpss falan girdinmi
Girdim
Puan kac peki atanma durumun var mı
70 aldım ama tek dersim kaldı😕
Hayirlisi canim ozel sektor zorlu gercekten atama en guzeli
Özel genel kamu umrumda değil bir iş olsun artk
Senin icin dua edicem arkadasim:)
Saol canımın içi
Saol canımın içi seninde allah gönlünün muradını versin
Amin insallah seni takip etmeme ragmen yazamadim sana neden
Küçük şehirde. Kira derdin otopark derdin iş yerininuzak olma derdi vs. Hiçbiri küçükte yok
Kira derdim neden yok? İş bulamazsam kim doyurcak karnımı hem araba alan kim 😂
Kira derdin max 300-400 lira sobalı ev 200 lira iş bulamazsan burdada yasayamazsın 😅😅 orda alma ihtimalin yüksek 1000 lira aldan kenara para atma ihtimalin var 😊😊
Şimdi sobayı geç bir kere. Ev almak istesem insaat sektörü nerde çok tbki büyük şehirde. Ama benim yasadıgım sehrde yığınla inşaat var biride yok kampanya yapıyım yok kolaylaştırıyım demio. Büyk şehrde kiler bir duyyuyom ev almış 😱
Ya alanlar hep zengin kesim hangi garibanın evinin olduğunu gördün benim 4 bin lira gelirim var ama evim yok küçük şehirde olsam çoktan ev alırdım..
Ahahah sen küçükte olmadgn halde küçüğü mü övüon peki o maşı orda alabilcek miydin😀
Alabilsem giderm zaten 3500 alsam yine giderim 😊😊 1300 lira kiramı olur 😡 ben küçük seviyor 😂
Yaaa demekki neymiş büyük şehri tercih etmen sana daha çok maaş olrk geri dönüomuş ama sen istnbldasın bnce☺️
Özel sektörde olmayıp memur olsam büyükşehirle kücük sehirde alacağım para aynı olur :)) hergün trafik kalabalık eve güneş girmiyo ya :) tebrikler bildin başka bir yer gelmiyo insanın aklına :)
İstnbuldakiler küçük şehir hayaliyle yanıp tutuşuyor o kalabalığın sonu iyiye gitmio cidden. Ama memur olmakda kolay değil öyle olsam bnde hiç yırtınmam bayburta giderim direk😂
Oo bayburtluyuz demek :) cok zor değil aslında ben işimde memnunumda büyük şehirden memnun değilim :)) sen nerde otrysun
Byburt küçük oldugı için orayı örnk verdm. Ben kayserideym ve hiç sevmiyorum burayı. Küçük şehirde iş yok işte bak kendinde söyledin
Adana'da yaşamak/yaşlanmak güzel. Ne işin var goca şehirde. 😀😀
Adanaya uyum sağlayamam sanırım 😂
Sen Adana'ya gel Adana sana uyum sağlar, dert etme.
Güneşe bir kursunda ben sıkmayam ne iş bulcam orda😵
Sıkmazsın sıkmazsın dert etme onu. Sanki uzaya çağırıyok seni 😀😀
İnsanı falan nasıl?
Derler ya hani anlatılmaz yaşanır, öyle bir memleket bizimkisi. Emin ol girdin mi bir daha çıkmak istemeyeceksn.
Adanasç kebabı yeter😂 diomuş um
Gelde ısmarlıyim 😁😁
Olar glrsem borçlusun😛
Olurda ölmezsm tamamdır. Borcum borç 😀😀
👍 thanks
Hayırlı geceler/sahurlar
Hyrlı sahurlar
Büyük şehir ama mal gibi o kalabalığa girilmez. Girmem de.
İst düşünmüom ztn👍
İst taksim ibaret değil. Büyük şehir. Gençsen büyük sehir yaşı ise küçük sehir. Tüm günüm avmlerde geçiyor benim. Ne işim var istiklalde taksimde. Kliması olan yerler benim için daha iyi. :D
Gençlik yaşamak için değil iş ev yasam stnadardı için istiom ve oranın trafiğine katlanck yürek yok
Ankara daha iyi ve daha sakin hem ulaşım kolay. Metro ve ankaray var her yere gidiyor. Ama İstanbul'da öyle mi. Aktarma + aktarma + aktarma... Gidiyor. Kendi arabanla da gidince köprüde trafik.
Bncede👍
İstanbul gibi devasa şehirler zor olabilir ama Antalya gibi yerler gayet kolay.
Ankara?
Ankarayı bilemem. Ben kendi yaşadığım şehirden örnek verdim.
Yani antalya düşünülebilir mi?
İzmir ve Antalya yaşanılabilecek en rahat şehilerdir.
Deniz havası diosun piki
Denizinden ziyade insanı insandır.
Kimse kimseye karışmaz dimi
Karışmaz. Medyada yaratılan algıya bakma sen.
Medyayı tkp etmiom 😂 denizli şehirler öyle oluo
29 yaşındayım bugüne kadar kimsenin yaşamına karışıldığını görmedim.
İş falan çok mu?
Çok. Şehir mi değiştirmeyi düşünüyorsun?
Hı hı😀 bıktım kayseriden
Antalya'yı düşünebilirsin o halde. İnanılmaz bir şehir.
Orada var seçeneklerde ama sıcaksa😑
Temmuz, Ağustos ayı çok fena. Sıcağından ziyade fazlasıyla nem var. Ocak, Şubat yine çok soğuk oluyor. Onun dışında havası çok güzel. Kışın tişörtle gezebilirsin.
Önce bir tatile gelem o zmn öyle karar verem saol yrdmcı oldun
Tatile geleceksen Ekim, Kasım gibi gel. Denize girilebilir oluyor. Yazından daha güzel, otellerde daha ucuz olur.
Okadar uzatmayım Eylül de glsm
Eylül'de fena olmaz. Havalar kısmen az da olsa serinler.
Piki saol tvsiyn için
Koşullar açısından büyük şehirler.
Maddi açıdan küçük şehirler.
Maddi derken harcıycak yermi bulamıosun
Hayır maddi açıdan insanı yormuyor, uygun fiyatlı.
Küçük şehirede gittim herşey büyükten daha pahalıydı 🤔
Bilemem artık.
Ben olanı söyledim.
küçük şehirde yaşam kolay ama büyük şehirde imkan çok
Biz napıyoruz imkana doğru koşuyoruz😂
Nasıl bir muhabbet dönüo anlamadım
iş imkanı büyük şehirlerde daha çok. geçim küçük şehirlerde daha kolay
Geçimden kasıt?
gider büyük şehirlere göre daha az oluyor.
İşte gidere örnk ver
ev kirası mesela. büyük şehirlerde kiralar daha pahalı. yol parası eklenebilir.
İş bılamadıktan sonra isterse 200 lira olsun
küçük şehirlerde yaşayanlar zaten genelde memur. mecburi hizmet.
Onların tuzu kuru😕
İş imkanı dersen büyük şehir, sessiz sakin olacaksa küçük. :)
Kafamda filler tepişsin sakinlik de bir yere kadar😂
Kucuk sehirde yasayamiyorum uc asagi bes yukari hepsi ayni butcene gore yasayabilirsin her yerde
İş imkanı ulaşım sosyal aktivite bunları napcaz?
Ankarada yasiyorum is imkani fazla ulasimi sıkıntısız istanbula gibi yerlere gore trafigi cok sessiz sosyal aktivite sana kalmis bisey kacmayi mi dusunuyorsun :D
Ztn ankarayı düşünüom byk şhr olrk
😂
Gel bakalim :)
İş bulda gelem😂
Hakkinda hayirlisi olsun
Amin ecmain
Mesaj atar misin bana ben atamiyorum kapali
tabıkı kuçuk şehır daha kolaydır daha rahattır ama hepsının artısı eksısı var bır bırıne gore mesaj atılmıyor bu arada :S sana
Küçük şehir daha kolay ama büyük şehirde büyüdüysen sıkıcı gelir.
Sıkıcılığı geçtim yaşamak hangisinde kolay🤔
Kolay iş bulunamıo diolar
Amerikaya göre değil evet
Mm saol ozmn
İzmir'de yaşıyorum şu an Bodrum'da çalışıyorum büyük şehir oldukça zor ama alıştım
Nesi zor?
Her türlü insan var herşey pahalı bunun gibi
Senin yasadıgın yere göre pahalı demekki 🤔
Evet öyle büyük şehir olunca her insanda da oluyo
Gitmeyi becersem gerisi kolay alışırım da kazanırım da gibime gelio😀
Evet alışıyo insan
Küçük şehir candır ya
Aaa nie canmış
Büyük şehirde her türlü şey var ya
Eee napak. ☺️
😂😂😂 değişik 😂😂
İkisininde farkli avantajları var :d
Huzursa hiç söyleme
Ah İSTANBULUM ne güzelsin öyle
Trafik😛😛
Nerede mutluysan orası kolaydır
İllaki etkileyen fktörler vardır
belkide ama ben kiminle nerede mutluysam pek fazla faktörler beni etkilemez 😊
Kocayımı değiştir dion😂
evlimisin uppss😱😱
Evt canım
aman yok beni karıştırma 😂😂😂
Ahaha😂
Kesinlikle küçük şehir <3
Kalp koyduracak kadar naaptı?
Mm sende benim koca gibisin😂
İşin gücün var ozmn ohh ne gzl
Büyük şehirde yaşamak kolay.
Sana ne gibi katkısı var?
Bnde ona tavım ztn
Büyük şehir her zaman için iyidir
Kadınlar açısından dimi
Yani
Hiçbişi zor değil
Zor yapan insanlar
İnsanlar naptı?
Nefslerine uyuyolar
Bizi ilgilendiren kısmı?
Senin için demedim zaten
Kendim için dedim
Sen kimsinki?
Mm anladm krds
Hıa.
küçük şehir sevmem büyük sşehir iyidir
Candır can
O tam tersi olması gerekmiyo mu çünkü Bilecik te yapılabilecek hic bisey yok ama Eskişehir de ister ortamlara akarsın ister sessiz sakin bi yer bulup huzur icinde vakit gecirirsin
Küçük daha kolaydır bence
Sen küçükte misin
Hevesleniosun 😂
büyük şehir her zaman daha kolaydır..
Ankara İzmir Antalya?
büyük şehirde daha kolay sanki
İş mi?
benim tercihim küçük şehir
Yani küçük şehirde yasıosun ve mutlusun
evet gayet iyi trafik yok, her yer ev araba dolu değil ve kalabalık insanlar yok her yere yürüyerek yaya ulaşma imkanım var acaba bomba patlarmı terör saldırısı olurmu diye bir derdim yok insanları daha çok tanıyabilme şansım var bunlar yeterli bence küçük şehirde yaşamak adına
İşin gücün yerindeyse yasanabilir tabi👍
ben aslen ankaralıyım * uzun zamandır adım bile atmam oraya gittiğimde 1 günde boğuluyorum herşey üstüme geliyor sanki orda birde deniz olmayan yerde yaşanmaz onu söyleyim:) antalyayada gittim kaldım ama çok nem var o yüzden en güzeli ege derim izmire gittim ama büyükşehirde yaşamayı sevmiyorum. ayrıca bence büyükşehire göre herşey daha ucuz ve daha taze sebze meyveyi ilk elden yeme şansın fazla
Büyük şehirin genelinden rahatsızsın ama sebze meyve değil derdim iş bulmak😬
iş bulabilirsin tabi ki büyükşehir kadar fazla imkan olmasa da bulursun belki bu kendi aradğın sektörde olmaz ama
Hiç sanmıom kasiyerlikten öte gidrmem dimi😬
iş seçimi konusunda pek lüksün yok doğru bulduğun bir işe girip çalışırsın daha iyi bir iş bulunca oraya geçersin
O yzdn büyük istiom
evet büyük veya küçük şehir hepsinin kendine göre avantaj ve dezavantajları var hangisi senin düşüncene daha çok uyuyorsa onu seçmen daha doğru
Bncede saol tvsiye için👍
rica ederim umarım herşey istediğin gibi olur:)
Seninde inşllh
inş. amin:)
küçükte kolay ama buyugu secerım
Dimi ya bndensin
İkisinin de zorlukları var ama küçükte kolay
Ne kolay iş mi
Geçim kolay, giderin az, harcaman az, ortalama bir iş ile geçinirsin ölene kadar
Büyük şehirde ne harcıoz ki herşey ucuz bnce
Büyük şehirde elektrik gaz su, kira, yiyecek içecek, bir sürü şey say say bitmez
Küçük şehirde öpücükle mi ödüoz
Küçük yerde evin küçüktür yalımtımlıdır soba ile bile ısınırsın, su olarak çeşme var. yiyecek içecek bahçeden. ve s
Kçk şehir derken köy hayatı dememiştim kardeş🙂 hem soba hiç yakmadım hayatımda 😑
küçükle büyüğün o zaman farkı yok, birinde ulaşım zor diğerinde nisbeten kolay
Ankarayı düşünüom ama zor degl gibi
kısmı zorlukları vardır ama sıkıntı havasında acayip soğuk
Kayserideym burayla aynı gbi😂
cok kalabalik trafik cok bana gore defil
İst degl ama Ankara izmr antlya gibi yerler
oralar da cok kalabalik
Sokakta yatmıcam dimi😀 yaşam standardını mrk ediom
ne bileyim sakaryaliyim ben😂
Sakarya gzlmiş die duydum
evet memleketim guzeldir baya ne ararsan var
İş imkanı çok mu?
merkezde vardir is ya ne mezunusun ne tur bir is
İnsan kaynakları hasta kabul din kültürü hocası bunun dışında vasıfsız işlerde olur
ilahiyat mi okudun
Evt
din kulturu okudum bende niye baska sehirde bir is bulmak istiyosun senin ailenin yaninda sehrinde yok mu
Kayseriden bıktım😕
e buraya gelip napcan nerde kalcan tek basina zor olmiycak mi
Kocamla glrm olmadı annemle
kocanin isi gucu yok mu karar ver kocanla mi annenle mi annenele gelince kocan napcsk nerde durcak
Var tabi ama kısmet kesin konuşamam hele bir karar vereyim
peki
büyük şehirde yaşamak isterdim
Gençlik hevesi mi?
Nüfusun çok olmasının sana avantajını nedir?
Nüfus çok die🤔 piki
küçük şehirler daha yaşanılası oluyor
Huzur mu dicen
her acidan kucuk sehir daha iyi
Ne gibi katkısı var
kucuk sehirde daha az kira verirsin.. ulasim masrafin daha az olur kucuk sehirde.. kucuk sehirde hayat standardin daha yuksek olur.. mesela İstanbul'da yasayanlar ist bulun butum imkanlarini kullanamiyor.. bir cogu surunuyor İstanbul'da.. kucuk sehirde daha cok para biriktirirsin.. o parayla ev araba sahibi olursun.. buyuk sehirde hem para biriktiremezsin hemde ev fiyatlari cok yuksek oldugundan ev alamazsin.. alsanda kumes kadar evlerde yasarsin.. omur boyu kiraci kalirsin buyuk sehirde.. calisirken birikim yapamadigin icin emekli oluncada surunmeye devam edersin buyuk sehirde.. sosyal aktiviteye para ayiramazsin buyuk sehirde.. yani o yapilan sosyal akticitenin sana bir faydasi olmaz..
İst çok uç orasını gecelim bn kyseridym byk şhr ama insanı çok karınsız fiatlar yüksek esnaf kazıkçı heryerde torpil var ev sahibi olmk hayal ama antlya izmr Ankara gbi yerlerde iş imkanı çok ve herkes btcesine göre yasıo gbime gelio🤔
davulun sesi uzaktan hos gelir derler.. oradaki insanlar senin yasadigin sikintilardan daha fazlasini cekiyordur.. disaridan hersey guzel gibi gorunuyor ama icinde sikintilar daha fazla oluyorr..
Sıkıntısız hiçbiyer yok ama bn şimdide sıkıntıdayım akrabadan uzaklaşmak bile yeter🤔
Bana farketmez 😀👊
Afyonlu olmak bunu gerektirir 😬
😀 maddi sıkıntı olmadığı için problem yok 😁
Tuzu kurulardansın anladıkk😂
Evet sana da nasip olsun 😀
İnşllh ay
Küçük
Neden
İstnbl cehennm ya orası dglde Ankara İzmir antalya gibi yerler aklımda iş olsun da bahçeme ekerim domts biber
😀 hıı oldu ozmn
Büyük şehir bence.
Sen byksehirde misin
İkiside değil kasaba
Nasıl bir kasaba nerde
küçük daha iyi olur.
Nedir?
İyi yapan nedir?
Çok insanın bana zararı ne?
Sen yoksa ankaralı mısın🙂
Ay doğru ya insan yığını nerde çok İstanbulda🙂 k bkma
Büyük şehir.
İst te misn? İş koly mı
Çankaya guzel
Ankaramı yani
Yani iyidir hostur belki cok fantastik bir yer degil istenbul gibi ama yasanilasi
İst. Allah düşmanıma vermesin😂 ztn ankarayı düşünüom
Istanbulun trafiğini ankarada bulamazsin bastan soyliyim. Sonra ankaraya gelir melirsin nerde o eski trafikler dersen ben karismam. Ankaranin denizi de yok ama melih basgan park yapiyir cesmeli felan :)) onun disinda zaten hayatin akisina bir sure sonra adapte oluyon bea
Bn kayserinin trafigini gördm norml ankarayıda gördm bir fark yok insanı nasl çözemedim
Insanlari resmi ankaranin. Ama o viraz da senin ortamina felan bagli. Ankarada ne calismayi felan mi dusunuyorsun?
Çalışcam tek gayem bu👍
hayirlisi olsun bea. kadar kismet bu isler birazda
İnşllh istdgm gibi bir düzen tuttururum
Insallah
fark yok
Yapma allasen
bana göre yok.
orda da çok insan, burda da çok insan.
az insan oldugu yer, en güzel yerdir.
Küçük şehir de çok insan ne arar 🙂 nerde yasıosun
kanadada yasiyom :D
Yaa ciddi söyle
alla alla yalan söyledigimi kim söyledi? :o
Mm gerçi fark yok demenden uyanmam lazmdı gurbetçi kardeşim😇
turkiyeyi de gördüm. orda da küçük sehir de bizim evimiz :)
bence fark yok. her yer insan kayniyor.
köyden ev almayi düsünüyorum ben :)
Köyde yaşamak bnmde hayalim ama şimdlk ertelenecek bişe işin gücün yerinde konuş bklm😂 iş bulmak için büyk şehr istiom
isim gücüm arabam da var :D
bir ev kaldi sjsjjs :D
Beni de çağır kanadaya😬😬😬
ben turkiyeye yerlesecem insallah :)
Mm ararsın bence orayı🙂 ailen ordaysa hiç gelme
kucuklugumden beri hep turkiyeyi aradim. kanadayi arayacagimi sanmiyom.
aci gerçek su ki, bence sizin gibi insanlari turkiye den yollayip, vatanini milletini seven, gurbetçileri ülkeye almak gerek.
belki o zaman ülke refaha ulasir.
Acı gerçk senin memleketini özlemiş olman. Hem konumuz işsizlikti vatan millet dersi vermeye soyunmanı gerektirecek bir durum yok
issizlik mi? ne diyosun?
benim kuzenim, 50 bin nüfusu olan bir ilçe de, her hafta is degistirir, maasi begenmezdi, ki part time bir is için 1000 tl ödüyolardi. yarim hafta icin.
benim arkadasim, bulasikçi olarak 3000 tl maas aliyor. issizlik mi insanlarin tembelligi mi?
Tembellik de beğenmeme de cinsiyet ayrımı de ne dersen de torpilim olmadan biyere gelmem gerekiyo ama zor bulaşıkçılık yaparakda asgari ücret alırım büyük şehiri napıyım dimi😀 saol kanadalı kardeş yardımın için
burda torpil olmadan is bulamazsin knka, kanadayi ne sandin sen? :D
emin ol, burada part time ogrenci isini bile torpil olmadan bulamazsin :)
valla siz memleketin degerini bilmiyorsunuz.
kaç kere geldim, gördüm...
ama ben gelecem. önce ailemi, sonra çevremi degistirecem, bundan emin olun
Çok da şeyyapma bir sen değilsin ülkesini seven☺️👍
sizin gibi sevecegime, öleyim daha iyi ;)
Yaşam standardımı yükseltmek istiyorum die vatan haini ilan edilceksem bem öleyim😛
sükretmesini bilmiyorsunuz. rizki Allah verdigini unutuyorsunuz.
sürekli bir sikayet ediyorsunuz. ve yabanci memleketleri kendi ülkenize tercih ediyorsunuz.
bana göre en büyük vatan hainligi, kendi ülkesini tercih etmemektir. bence de ölebilirsin.
Kuzum sakin ol kanadaya gelem derken takılıyodum şimdi ölürüm Türkiyem şarkısını dinletme bana 😂 tamam Allah veriyo diyim oturuyum köşede olar mı olmaz sende otursaydın evnde
sikayet ederek birsey kazanamazsin. çabalayarak, çalisarak kazanirsin.
ben kanada da dogdum diye bu benim suçum olamaz. ki zaten yakinda turkiyeye yerlesmeye geliyorum ;)
ölürüm türkiyem sarkisini istedigin kadar dinle, ama bana göre bu sizin sevginizi samimi kilmaz.
Sen Türkiye ye gelmeden benim halimi anlamazsın 🙂 tok açın halinden anlamaz 😂
Ben 20 yaşındayım. 4 senedir hem işe gidiyorum hem okuyorum. Tokum hamd olsun ama bu çalıstıgım için. Aile de 6 ferdiz, ve 5imiz işe gidiyoruz. Anladın? 😉
Mşllh Allah artırsın👏
Hamd olsun bu kadarı yeter de artar da.
Para sevmem.
Hı hı belli😬😂
Küçük
Nedendir o istnbulda mısın yoksa
Küçük şehir
İş mi koly?
İstanbul'a aşığım
Ne güzel👏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar