Şükür etmesini biliyor muyuz?
https://youtu.be/IjeCz2EFz7k
https://youtu.be/IjeCz2EFz7k
Bir anlamda senin elinde bir anlamda da değil. Evlenirsin çocuk sahibi olmak istemezsin korunursun, korunsan da takdir edilmişse engelleyemezsin çocuk sahibi olursun, çocuk sahibi olmak istersin Yaratan da sana çocuk dilememiştir çocuk sahibi olamazsın. Yani kader.
Değil
Bu biraz mutlak iradeyle ilgili
Cebirle olmuyor
Ne kadar zorlarsan zorla.
Ya bakamicaksan cocuk da yapma yapıp oyle sokağa bırakıp cocuklarini olume terkedenler anne baba degil
Videoyu izleyemedim... Herkes olmak zorunda değil, olamazda zaten...
Cevap
25Cevap
Gercek anlamda anne baba kavramini gerceklestiremeyen i sanlar anne baba olmasin abi dol israfi bunlar yazik bunu yapanlarin elleri kirilsin
Kesinle değil. fakat cocuk sahibi olmak olgunluk ister fedakarlik ister lafta anne baba olmak kolay onemli olan gerçek ebeveynlik görevlerini yerine getirebilmek.
Naçizane kendi düşüncelerim daha o olgunlukta olduğumu düşünmüyorum.
Annelik veya babalık vicdanla alakalı birazda gamsız olmayacaksın 2 dakikalık zevklerin fragmanı güzel gelirken filmi izlemesi zor geliyorsa hiç başlamıyacaksın. Yazık günah küçücük cocuk daha kaç yaşında ne psikolojilere girip hayatını kaybetmiş. Allah belasını versin bu tür insanların yok bunlarda bir anne baba evladı nasıl bir ruh haline sahip olup bu derece insanlıktan yoksun kalabiliyolarlar anlamış değilim.
allah isteyen herkese nasip etsin inş yok sa şükür etmesinide biliriz
herkes anne baba olmasın cocuk sevmeyenlerde olmasın cünkü bir cocuk aslında sadece sevgi ister oyuncaklar onu mutlu etmez aldıgınız oyuncak onun sizden bisey istediginde sizin onu ne kadar sevdigini gosterir
ya bu çocuğun intihar mektubunu ben önceden izlemiştim olmax olsun öyle anne baba yanii
Çocuk yapmak kolay iş. Zor olan gerçekten anne baba olabilmektir. Sadece o duyguyu hevesi yaşamak, anne baba oldum diyebilmek için yapmamak gerekir.
kimse zorunda değildir. toplum baskısı, sürü psikolojisi dyeilim. bunlara kapılanlar diye tamamlayalım.
Bu devirde daha zor annelik babalık cocugum yok ama etraf sapık tecavüzcü onlardan koruyacan çok zor
Valla..
Kim ne olur nasil olur ya da zorunda mi bilmiyorum..
Ama olucaksa da bilgili bilincli olmali..
Günümüzde maalesef bu yok..
Herkes anne baba olmasın mümkünse manevi duygudan yoksun sorumsuz duygusuz kişiler özellikle
Herkes anne baba olmak zorunda degil olmasinda zaten gercekten cocuk buyutmeyi bilenler olsun
aglattin gece gece
cocuklara kalkan eller kirilsin.
gunahsiz birer melek hepsi.
bıyolojık olarak çocuk sahıbı olma krıterlerıne sahıp olmak yetmıyor artık !!!
Herkes anne de olmasın
Geçen biri çocuğuna bira icirdi sigara yaktı
Bunun gercek olduguna inanmiyorum
Bunu kurgulayıp yazmışlar. 1. Elden değil bu.
Değil. Bakamayacaksa çocuk yapmaması daha iyi.
Bence sadece kaldırabilecek olanlar olmalı.
Hiç evlenmeyi düşünmüyorum.
Olmasın. Baba olmak zor ama anne olmak daha zor.
evet yoksaa innaslık sonu gelir
Zorundalılık biyolojiksel olarak var.
Hakedene allah verir zatn
Isteğe bagli
Hayır değil. Bilmiyoruz ne yazık ki 😒
Olursam kiz cocugu babasi olmayacam orasi kesin
Herkes Anne babalık yapamaz
Hayır
Olmalı..
yok degil
hayır değil...
Zorundalık yok