Kuranı kerimin türkçe mealini okudum az önce. içim tuhaf oldu gözlerim doldu. Siz korkmuyor musunuz? Hiç ölücek gibi yaşamıyoruz
Cevabın nedir?
+1 yılEvrenin de insanın da bir başlangıcı vardır. Başlangıcı olanın sonu da vardır. Kıyamet yakındır. Allah sonumuzu hayır etsin sana da hidayet versin. Bana müsade uyanınca devam ederiz. Hayırlı sabahlar. 😊😊
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Elhamdülillah ki senin gibi kardeslerim var buyur tefekkür et
https://youtu.be/oSDDOXKeKxwve
https://youtu.be/r9FfBOi7a3A
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKorkuyorz ama bu hayattanda vazgeçemiyoruz. İşin espiriside burda zaten. Hiç yaşamamış gbi ölcez ama hiç
Ölmicek gbide yaşıyoruz30 Yorumla
korkuyorsan eger iman yetersizligin var demektir madem okudun bence ibadet etmelisin
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
16Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes bir dine bağlanmış gidiyor. Herkes bir alemlerde. İslam'da öyle bir din ki onun kadar bilime ve ateistlere karşı ayakta durabilen bir din ben tanımıyorum. Gel gelelim laiklik yani özgür yaşam hakkı her dini ve milli inancın tepesindedir. Bana kalırsa Dinler insanların ilk baştan beri ruhsal yani duygusal ve birazda mantıksal ihtiyaçlarını gidermek için bir dış güç arama çalışmalarından doğal insan yapımı inançlardır. İşte ben burada bunu söylüyorsam bu laiklik ile oluyor. İslam'a kalsa belki kellemin gitmesi gerekir.
059 Yorumla- +1 yıl
İslama kalsa böyle gizli yazmana gerek kalmazdı. 😏😏
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli islama kaldığı için gizli yazıyorum akıllım :D
- +1 yıl
Sen laiklikten korktuğun için yazıyorsun akıllım 😂
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Nasıl yani?
- +1 yıl
Biraz düşün bunu?
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli sen söyler misin?
- +1 yıl
Bedava ekme yok kusura bakma. 😊 Zahmetsiz rahmet olmaz. 😉
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli söylediğiniz şu an bende mantığı yok. Zamanın okumadığım İslam kitabı kalmamıştı. Dini tebliğde etrafımdaki imamlardan kat kat daha iyiydim. 100lerce soruya en doğru cevabı verirdim. Toplumda her gören her defasında hocam nasılsın derdi. Yani demem o ki İslam konusunda cahil değilim. Fıkıh detayları haricinde İslami bir bilgin gibiyim. Doktorlar beni çok namaz kılıyorum diye uyuşturup mayıştıran ilaçlardan verirdi. Demem o ki sadede gelin ;)
- +1 yıl
Ne olduğunuz beni şahsen ilgilendirmiyor. Söylediğimin mantığı sizde olmaması da benim için önem teşkil etmiyor. İslam konusunda cahil olduğunuzu savunmadım savunmam da. Ancak yazdığım şeyden önce bir mana çıkarırsanız ben de size benim çıkarttığım manayı söyleyebilirim. 😉
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Türkiye de İslam uygulanma olarak en olumsuz zamanlarını yaşıyor ve bu git gide artıyor. Zaten yaşansa bile hurafeler Kurandan 10 kat fazla. Laiklik herhangi bir toplumun değil her bireyim ve toplumundur. Bu sebeple laiklik avrupa'ya veya abd'ye endexlenmemelidir. Ama ben seni anlamadım hala. Anlatmazsan nasıl anlıyacam müneccim değilim ya ben? :)
- +1 yıl
Demek istediğim şu. şu an da yaşadığımız islam Zamanında getirilen Laikliğin dayattığı islam maalesef. Sen İslamdan korktuğum için gizliyim diyorsun. Ama aslında laikliğin dayattığı islamdan korkuyorsun. Bu zamanda en k. ıç tabakadan bakana bile hakaret etsen yedi sülaleni öperler ki islamın getirisi bu değildir. 😊 Yani yaşadığımız islam laiklik denen oyunun dinidir. Rahman ve rahim bizlere yardım etsin. Bir gün cihana islam hğkmedecek biznillah. 😊 ( Beni burada şimdi linç de ederler yobaz da ilan ederler 😂😂 Rabbim beni biliyor gerisi önemli değil biznillah)
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli 1. sınıf İslamı da çok iyi biliyorum. Dediğim gibi bana göre Din ve kültürleri bir kenara bırakıp gerçekler ile uğraşmalıyız. Dinler ve kültürler aslında çok benzerdirler. Birisi bölgesel diğeri küresel inançlardır. İnsanoğlu doğru karar veremediğin de kendisine dışarıdan destek arar. Mesela Kuranda kalbin mühürlenmesi geçer. Halbuki gerçek şudur : Kalp duygu, mantık ve inanç barındırmaz. Kilitlenecek ise beyin kilitlenir. Kalbin kilitlenmesi çok mantıksız. Kalp kan pompalar ve yaşamamızı sağlar hepsi bu kadar. Eski çağlarda insanlar bilim olarak yeterince bilgisiz olduğu için kalbi beyinmiş gibi sanki duygu ve inanç bölgesiymiş gibi bilirlermiş. Bu da dinlerin insan kafası ile şekillendiğini gösterir.
- +1 yıl
Nasıl yani?
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Son yazdığım gayet anlaşılır bence :)
- +1 yıl
Anlamadığım şu. Son cümle. Dinleri insanlar mı var etti yani? Haşa
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Dinler zaman ile insanların elinden bir sürü kitaplarda ele alınarak harmanlanmıştır. Hatta İslam bu konu da en yukarı dindir. Yani İslam kadar bilgi taşıyan din yoktur. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de kültürlerdir. İnsanlar İslam hakkında bilgi yazar ve söylerlerken kültürlerinden çok fazla şey kattılar. Hatta kültürleri ile dine bir çok şey eklediler. Kuranda bu kitap Allah tarafından korunmuştur dendiği için değil insanlar koruduğu için bozulmuyor. İnsanlar belli bir tarihten sonra onu kitap haline getirdiler ve onu canlarından öte sevdiler. Sevginin gücü ile korudular çoğalttılar ve savaştılar. Şimdi matbaa ve bilgisayar teknoloji sayesinde artık Kuran'ın bozulması imkansız oldu. Eğer bu gelişmeler olmasaydı insanlar da onu bu kadar sevmeseydi Muhammed öldükten sonra 50 yıl sonra onu bozmuşlardı büyük ihtimalle.
- +1 yıl
Yanlışın var. Allah izin vermedikten sonra bedenindeki bir hücre bile işlevini yapamaz. Bunu atlıyorsun.
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli benim son yazıma cevap verdiğine emin misin?
- +1 yıl
Evet. 😊
- +1 yıl
Yazdığının özeti budur.
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli o zaman o bir sayfa yazımın içindeki bir konuya değinir misin? :)
- +1 yıl
Muhammed ölmeseydi 50 yıl sonra onu bozmuşlardı belki de.
Bu yanlış bir cümledir. Sanki Muhammed Mustafa ilahmış gibi sanki koruyucu oymuş gibi oldu. Allah'ın gücünü insanın gücü ile bir tutmuşsun gibi oldu. Biliyorum belki niyetin o değildi ancak öyle bir izlenim oluştu. En azından ben öyle anladım. 😊
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli ''Muhammed ölmeseydi 50 yıl sonra onu bozmuşlardı belki de'' demedim. ''Eğer bu gelişmeler olmasaydı insanlar da onu bu kadar sevmeseydi Muhammed öldükten sonra 50 yıl sonra onu bozmuşlardı büyük ihtimalle.'' dedim.
- +1 yıl
İkisi de aynı kapıya çıkıyor. Siz diyorsunuz ki orada "Kur'an-ı koruyan Muhammed'tir. Ya da Kur'an-ı koruyan insanlardır. Sevmeselerdi belki de bozulmuştu."Benim de demek istediğim şu. "Hiç kimse sevmese dahi Allah izin vermedikçe bozulmaz.
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Ben burada size başta Allah olmak üzere dış güçlerin olmadığını, bunların hayali olduğunu, insanların duygusal ihtayaçlarını gidermek için uydurduklarını savunuyorum. Siz de savunurken hayali değil mantıklı konuşun bence. Allah izin vermedikçe bozulmaz diyorsun halbuki biz burada daha Allahın varlığını konuşuyoruz. Dini değil bilimsel ve tarihsel veriler ışığında konuşalım lütfen? :)
- +1 yıl
Olur konuşalım. Mesela eğee beni kibirli olarak ithaf etmeyecekseniz ki daha önce oldu 😂😂 insan bedenini ele alalım. İnsan bedeni öyle bir bilinmez ki kendi kendine ya da "maymundan dönüşümle " oluşacak kadar basit değil. Allah'ın varlığına benim en büyük kanıtım insan bedenidir. Bilimsel olaral insanın nasıl oluştuğuna ilahü bir gücün haricinde nasıl bir aşamadan geçerek var olduğuna beni ikna edin.
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Sizi ikna etmek zorun değilim ama kendin nasıl ikna oldum onu anlatayım. Bana göre İnsan tabiata dışarıdan nakil olmamıştır. Biliyorsun ki her şeyin baı atomdur. Yani odun da atomdandır insanda.. Uzay o kadar büyük ki sonsuz değil ama sonsuzluğu hatırlatıyor. Git git bitmiyor ve bırak dünyayı samanyolu galaksisi aslında bir atomdan bile 1 milyar kat küçük. Düşünebiliyor musun tüm evreni güneşe benzetsek o zaman samanyolu galaksisi atomdan 1000 milyar kat daha küçük. İşte bu sonu bilinemeyecek kadar büyük evren içinde çok fazla şey barındıyor. Oksijen, azot, su, toprak, ateş, gezegenler ve gazlar... Bunlar sürekli birbirine dönüşüyor. Elementler birbiri ile etkileşime giriyor ve farklı bir şey ortaya çıkıyor sonra o farklı şeyler birleşiyor ve daha farklı bir şey oluşturuyor.
- +1 yıl
Peki şunu sorayım sana. Her şeyin temelindeki şey yani o ilk atom nasıl oluştu? Bir yaratıcı yoksa nasıl meydana geldi?
Cevap sahibi+1 yılDemem o ki; aynı demir gibi aynı elmas gibi aynı yılan gibi aynı pamuk gibi aynı ateş gibi aynı su gibi insan da doğanın bir bileşen karmasıdır. Yani mesela sen diyorsun ya deveyi Allah öyle bir yaratmıştır tamda arabistanın 50 derece sıcağında rahatsız olmayacak şekilde vücuda sahiptir. Halbu ki zaten o deve doğanın uyumu gereği orada yaşıyor yani zaten o canlı o vücudu orada yaşaya yaşaya ona göre evrimleşiyor. Mesela kanada 50 yıl yaşamış ve sıcak doğru düzgün sıcak görmemiş bir insan afrikaya taşınsa kesin ilk başta vücudu şok yaşayacaktır ama zaman ile bedeni ve organları aşırı sıcağa göre hareket edecek ve ona göre şekillenecektir. Yani bu uyum ateşin üstünde buğarlaşan su misalidir. Herşey ortamına göre şekil alır. İnsanda hayvanlar gibi doğanın oluşumudur. Nasıl ki maymunda cennetten göşmediyse insanda düşmemiştir. Bizzat evrende oluşmuştur.
- +1 yıl
Benim sorumun cevabı değil ki bu.
Cevap sahibi+1 yılBana göre evrende hiç bir şey artmaz ve eksilmez. Zamanda artmaz ve eksilmez. Evren asla son bulmayacaktır ve başlangıcı da yoktur. Sonsuz değildir hiç bir atom eksilmez ve artmaz. Atomlar yer ve şekil değiştirir ama eksilmez. Mesela sen elmayı yersin dersin ki dünyadan bir elma eksildi. Evet bir elma eksil ama asıl olan o elmadaki atomlar hala bir yerlerde. ;) Anlatabiliyor muyum?
Cevap sahibi+1 yılen önemli yazımda sustunuz? :)
- +1 yıl
Aa ben yazdım ama göndermemişim. 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Ne diyorsunuz en son yazıma?
- +1 yıl
Evrenin başlangıcı vardır. Ve başlangıcı olan her şeyin bir sonu da vardır. Şöyle düşünelim o hâlde. Elinize bir kaleö ve bir kağıt aldınız ve rezim çiziyorsunuz. Çizmeye başladınız ki bu başlangıcı olduğunu gösterir. Resim mutlaka bitecektir ki bu da sonunun olduğunu göaterir. Bunun yanında o resmi daha yaratan (ki bu doğru bir tabir değil ama aklıma gelen şey bu)
bir varlık var. Kısaca basit bir resmin dahi "başlangıcı - sonu - ve yaratıcısı" var iken koskoca bir kâinatın yaratıcısı olmadığını iddia etmek akıl alır şey değil. Yani demek istediğim her işin başlangıcı ve sonu vardır. O başlangıcı ve sonu sağlayan bir de yaratıcı vardır. 😊
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Bu anlattığınız şeyler atomun ikinci hali ve varlıklarında hareketleri için geçerlidir. Ben atomdan bahsediyorum. Mesela Uy Scuti gezegeni şimdiye kadar görülmüş en büyük gezegendir. Şimdi bu gezegeni güneş kadar küçük bir kara delik içine çekse ne olur? Uy Scuti gezegeninin sonu gelmiş olur ama atom miktarı azalmaz ve kara delik onu kendisine yükler. Kara delik 1 milyar megaton iken artık 1.5 milyar megaton ağırlığında olur ama dışarıdan bakıldığında bunu anlayamazsın çünkü kara delik yuttuğu şey kadar büyümez o dev gezegeni bir sinek kadar küçültür yani atomlarını sıkıştırır. Mesela bir insan 0 yaşından 90 yaşına kadar yaşama ömrü olsa onun yaşamı için zaman artar ve eksilir ama o adamın atom atom miktarı azalmaz. yani azalır ama bedeni öldüğünde bakterilere ayrıldığı için ayrılır.
- +1 yıl
şu an çok değişik şekilde atoma dönüş yaptınız. Konu atom değildi ki? Ben size sorduğum sorunun bile cevabını alamadım. 😂😂
Cevap sahibi+1 yılBu müthiş büyüklükteki evren asla artmaz ve eksilmez çünkü biz daha sonunu görmesek de bu evren bir oda misali yani bir laboratuvar gibi düşün içeriden dışarıya dışarıdan da içeriye geçiş yok. ama odanın içinde sürekli değişim ve karışımlar var.
- +1 yıl
Bu müthiş evren bir gün artmadan ve eksilmeden yok olacak o konuda kuşkunuz olmasın. 😂 Ben sorumun cevabını hala alamadım. Cevap veremeyecekseniz söyleyin de boşuna beklemeyeyim. Zira şu an uyku denizine düşmüş gibiyim. 😉
Cevap sahibi+1 yılAslında ben size tamda konunuza açıklık getirecek şeyler söylüyorum önce kendi dediğinizi okuyun sonra benim dediğimi. kelimelerin ne manaya geldiğini biliyorsanız kesin anlarsınız
- +1 yıl
Ben diyorum ki "sana" Bahsettiğiniz atom ilk olarak nasıl var oldu da evren oluştu? Sen bana hiç alakası olmayan şeyleri anlatıyorsun. Sürekli evrenin yok başlangıcı olmaz yok sonu olmaz diyorsun.
Cevap sahibi+1 yılSen yok olacak diyorsun bunu da bilimsel olarak değil kuramsal olarak söylüyorsun. Resim çizmenin başlangıcı var olduğuna göre sonu da var diyorsun. bende sana diyorum ki o resim kağıdı ile resim kalemi ve resmi çizen kişi yani her atomdan ibaret. sen o resmi çizince kalemde bir eksilme oluyor ve kağıtta da çizgi artışı oluyor ama evrende bir milim eksilme veya artma olmuyor.
- +1 yıl
Yav mübarek onu mu diyorum ben sana bozuk plak gibi takıldın eksilmeye artmaya ya. Hayır bir zamandan sonra asab bozuluyor yani. Diyorum ki sana! İlk atom ilk madde ilk bileşen her ne zıkkımsa artık nasıl oluştu? Daha nasıl sorayım. Yine eksilme çoğalma diyeceksen hiç demek bu kadar basit soruya sürekli aynı cevabı vermek deli saçması yani.
Cevap sahibi+1 yılAtom ilk olarak nasıl var oluyor diyorsun değil mi? bende sana diyorum ki atom miktarı evrende miktarı hep aynıydı ve aynı kalacak. sadece bir maddeler eksilecek diğer madde artacak. Sen Allahın katında zamanın akmadığına inanıyorsun ya? heh işte bende evrende zamanın akmadığına inanıyorum. aslında zaman ve saat insanların ihtiyaçlarından ve beyinlerinden dolayı ortaya çıkmıştır. :)
- +1 yıl
Ohooo sen bu kafay zor. Başlangıcı bile kabul etmiyorsun ki sen. 😂😂 Oldu anam atom kendi kendine vardı orda 😂 Biraz farklı şeyler oku seninkü yanmış. Allah hidayet versin ne diyeyim.😂😂 Neyse sohbet güzeldi teşekkür ederim. 😊
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Sen her şeyin bir başlangıcı vardır diyorsun ya işte senin dediğin o fizik kuralı atomlar için geçerli değil atomlardan meydana gelen cisimler için geçerli. Sen bir fizik kuralını başka bir bir fizik kuralına eklemeye çalışıyorsun. Atomlar artmaz. Artmadığı içinde azalma. Dünya da ki su miktarı gibi düşün Dünya belli bir miktar su bulunuyor ve bu su artmaz ve eksilmez ama kimi zaman yağmur olur denize düşer kimi zaman sidik olur klozete düşür :D Atomda evrende böyle işte sadece şekili değişir :)
- +1 yıl
Ama onun da başlangıcı vardır. 😊
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli neyin?
- +1 yıl
Her şeyin?
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli bu kuralının adı ne?
- +1 yıl
Sadece mantık. 😊 Biraz mantıklı davranınca buluyorsun. 😊
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli bu fizik kuralı senin gözün ile gördüğün şeyler için geçerli. Atomların kuralı şudur : çürümezler, ölmezler ve onlardan daha küçük bir şey olmadığı için azalmazlar. Azalmadıkları için de artmazlar.
- +1 yıl
Ben bilimin yanıldığına inanıyorum. Darwin'in yanıldığı gibi.
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli onunkisi tahmin benimkisi ispat edildi.
- +1 yıl
Yine de yanılma payı olduğu inkâr edilemez. Hem atomun da yaratıcısı Allah. 😊
Cevap sahibi+1 yılatomun başlangıcı olduğunu söylerken tahmin ediyorsun da benim dediğime neden kabul etmiyorsun?
- +1 yıl
Çünkü akıl dışı. Sen atomun her zaman var olduğunu söylüyorsun ama başlangıcı inkar ediyorsun. İşte bu bana anlamsız geliyor.
Cevap sahibi+1 yılAllah senin umduğun şey tahmin ettiğin şey ispatı yok. Ben sana ispatlı olarak diyorum ki atom azalmıyor ve bu yüzden de artmıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@AcayipBirDeli Atom her zaman var demiyorum ki. Zaman yok zaten atom var atomlar için zaman yok sen atomlar hakkındaki kurala bakarken zamanı aklından çıkarmalısın.
korkmuyorum tek korkum kul hakkı benim... çünkü elimden geldiğince ibadetlerimi yapıyorum öğreniyorum... kimisi ölümden korkar onunla yaşlanır kimisi ölüme koşar onunla genç kalır
00 Yorumlaevet tabiki korkarım Cennet varken kimsenin cehennemi isteyeceğini sanmam. O yüzden dürüst olmalıyız.
10 Yorumla
+1 yılİslam alimleri açıklamış. Allah ın en merhamet ettiği ayetler cehennem âyetleri imiş çünkü cehenneme gitmeyin diye uyarıyor. hiç mi akletmezsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBen direk Cehenneme gideceğim abi. Ama siz kasmayın Allah bağışlayıcıdır
00 Yorumla
+1 yılNiye korkim ki? Olum korkulcak bisey degil. musluman icin Allaha kavusmaktir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen gülerek okudum yahu ne korkması sen eminmisin türkçe mealini okuduğuna 😃😃
10 Yorumla
+1 yılHep ölecek gibi yaşamaya çalışıyorum her ne kadar beşeri hatalarım olsada
00 YorumlaKorkuyorum ama yinede nefsim yapıcağından geri kalmıyor. Üzücü. Allah hidayet versin cümlemize.
00 YorumlaBu dünyada tattırıyorlar
00 Yorumlaönemli olan iyi insan olmak diye düşünüyorum
01 Yorumla
+1 yılBen okudum dinden çıktım sen nasıl üzüldün ya 😂
20 Yorumla
+1 yılBiz ışıklı modern bireylerde gidicez mi oralara 😍
00 Yorumlaeeee o zaman ibadet et
00 Yorumla
+1 yılHepimizi allah affetsin
00 YorumlaAllah korusun cümlemizi 🙏😱😱😱
00 Yorumla
+1 yılherkes birgun bunlari yasar iyi biriysen dusmesin