Bence tasavvufçular ülkenin gelişmesindeki en büyük sorunudur. Temel ilkeleri Vahdedi Vucut felsefesidir. Ağızlarından çıkan söz haşa Allahın sözü gibi oluyormuş. Onlar kalplerden geçeni anlarlarmış. Tasavvufa göre şeyhi olmayanın şeyhi şeytanmış ve şeyhler müritlerin yatak odası dahi her şeyini bilirmiş. Peygamberimize küfür eden Avrupalı haçlı eğer bu bozuk anlayışı övüyorsa cengiz han 500'den fazla sağlam İslam alimini halkın içinde küçük düşürüp Şehid ettiriyor ve mevlana CR. dokunmuyorsa artık gerçek İslamı inceleme vaktiniz gelmiştir. İyi niyetimizi sömüren virüsleri görmenizi istiyorum. Allah karanlık çukurdaki karıncayı bile duyar bize şah damarımızdan yakın. Fakirliğin sebebini az şükretmemiz diye sayarlar ama kendileri en lüks şekilde yaşarlar. Peygamberimizin kölesi (Hizmetli ev uşağı) bile bir ev bir eş bir binek atı bir iş sahibiyken ki bu Peygamberimize göre yaşanacak asgari ücretin tanımıdır. Tasavvufçuların iki hurma bir hırka yalanını artık daha fazla duymak istemiyorum. Takva filmini izleyin. İyi niyetinizi sömürmelerine izin vermeyin.
Tasavvuf cemaat tarikat yerine sadece Camideki saf tarafsız cemaat kalmalı
Bilim Felsefe Teknoloji üzerine yoğunlaşmalı dünyaya eğitim seferberliği başlatılmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ülkemizde en çok nelerin değişmesi gerektiğini düşünüyorsunuz?
Dini abartanlar kadar dine bu kadar karşı gelenler de sorun. Ülkede farkettiysen herşeye karşı %50 %50 zıtlık var halkta. Burada milletin inanışına laf etmeniz o dediğiniz yobazlar ile aynı darlıkta görüş açınız olduğunu gösterir.
Bir algı programı dayattılar bize her türlü iletişim araçlarını kullanarak. Her haltta halk ikiye bölünüyor. Allah Allah bunu kim ister ki acaba 🤔🤔 Acaba ülke halkının birlikteliğini kimler bölmeyi seviyor...
Mevlana Mevlana degıl ki. Celaleddın rumi.. Mevla Allah demektır bır. ıkıncısı fuhşi hıkayeler Islami olarak nitelendırılen bır eserde misal olarak verılemez. bu konuda cok kavga ettım... ıcerıgındekı hıkayelerı az cok bılırsın. ama cogu kımsenın soylemek ısıne gelmez. egıtım sart.
Kapısına içkiyi bırakıp çıkınca alcam seni diyenlerin hiç biri de tekrar baslamadı. Anlatmayla olacak olsaydı onlar o kadar yolu zahmet edip gitmezlerdi
Menzili duydum peki sen meznildeki gavsın yerine geçen kısa süreliğine liderliğini yapan şu adamı duydun mu? Ne hissediyorsun dinlediğinde. https://www.youtube.com/watch?v=NLgltdbu0QU
Fevzeddin efendi kurucu şeyhin oğludur. Kısa süreliğine geçti çünkü söylemleri tarikata ciddi zarar vermişti. O yüzden artık daha akıllıca davranan şeyhin kardeşi yani amcası Muhammed Raşid Erol geçti. Senin anlayacağın taht kavgası münakaşalar yaşandı. En son ki Şeyhte ilk Şeyhte aynıdır. Bunlar insanların kötü yola düşmemesi için çok güzel yerlerdir. İnsan orada bir şeyhe bağlanıp bütün sıkıntılarını unutabilir. Ama hayat bu değil.
bizde basrolüne koymuyoruz ama onlardan feyz aldıgımız doğrudur. fevzeddinhz bilvanis de irşada dvm edio. münakaşalık bir durum oldugunu düşünmüyorm. öyle olsa duyulurdu
herneyse en azından insanlar kötü işlerden elini eteğini çekiyor bu bir koruma kötülüklerden arınma merkezi gibi. Ama kimseyi Peygamber torunu akrabası vs. diye övemem. Herkes eşit bence.
bunlar gönül işi oraya gittiğinde hiç kimse zorla bişe yaptırmaz sen istersen yaparsın kölelik bu değil. adamlar pencereden dışarıya bakamıyor evlerinde rahat oturamıyor neden irşad için biz olsak iki gün sonra kovarız yeter sizinlemi uğraşcaz die ama onlar yetmediyse bir bina daha dikiyo yeterki gelenler rahat etsin die
Bunlar biz seyitiz die ortaya çıkmadılar. Silsile şeklinde dvm ediyor bunlar arap seyyid deniyo bide iranda var onlarda şeref. Yani çok öncelere dayanıyor
Seyid sadece Peygamberin soyudur. Şerifte Hz. Hasanın soyudur. Seyyidler Hz. Hüseyinin. Bu ikisi Hz. Alinin çocukları Peygamberimizin torunudur. Yani kürt ya da iranlı seyid ya da şerifim diyemez. Arap olması lazım.
ne fark eder? Kürt olanlarda tövbe verebilir illaki Arap olması mı lazım? Tövbe almak için menzile gitmeye gerekte yok. Hatta tövbe etmek için kimseye gerek yok kendinde tövbe edebilirsin.
Hadis kaynağın nedir? Bana zayıf hadislerle gelme cübbeli gibilerle hiç gelme. Mehdi kurtarıcıysa sen mehdi ol. Herkes mehdi olsun. Seladdin Eyyubide mehdiydi o halde. Memluk baybarsta?
kardeş mehdi geldiginde zaten biat alacak ilk mehdiligini kabul etmeyecek sonra zorla kabul ettiricekler ona bakarsa isa a. s geldiginde herkesin haberi olucak snde o zmaan artik bastonlami gelirsin kabirden mi bakarsın yoksa inanamazmisın sana kalmiş
tamam işte o ayet ne diyor bazıları değişmez diyor değil mi? Ben düşünüyorum kendimi bazı dini milli baronlardan kurtardım. Artık hiçbirine güvenim yok.
1 tane olacak butün dünya biat edecek herkes inanacak hz. isa a. s ile beraber romayla savasacak ve 7 yıl dünyada hz. isa a. s ile kalacaklar isa a. s evlendikten sonra kabirdeki bahcesine cennet bahcesine gidecek ve sonra dünya gene bozulacak
aciklamam için musade almam gerekiyor musade bu arada deccal oldurulecek ve isa a. s hz mehdinin arkasinda namaz kılacaktir peygamber ama peygamber vasifiyla gelmeyecektir butun peygamberlerin bir duasi varsi ahir zaman peygamberine ümmet olayıp diye mevla hz isa a. s min duasina kün diye buyurdu ve deccali öldurtecek ama hz. mehdi ile beraber araştir eğer izin gelirse mesaj atarsın bana
şeyhim falan anlamam cinlerle ugrastigim dogrudur ama dedigi sey yok izin kirilma ama yok yani kevser havzuna yaklaşamazsin tekrar yaziyorum resmen ellerim yaziyor ben degil
ben sana peygamber gelcekj diye bir şey mi dedim? cinden öte adem a. s babamdan olan abilerim var seninde abilerin peygamber efendimixz diyor zaten ağzıyla mehdi gelecektir bekleyin sakinm sakin diyor sen ne diyosun anlamıyorum ki şimdi bana söylemesine inanmasan bile hadsilere baksın ebu davud a bak tirmizye bak kıyamet alametlerine bak karıştır ayetleri 2 çeşit ayet vardır kuranda
benim sana cahil dediğim insanlar sadece okumamış insanlar değil ki :) okuyupta boşa okuyan insanlar var mesela sonra düşünmeyen koyun gibi olan insanlar var :) bence cahillik evrenseldir
En İyi Cevaplar