cok huzursuz bir aile yapim var ve bu evden gitmek istiyorum ne yapabillirim. kocaya git demeyin gitmem.
Cevabın nedir?
Aile...den kurtulmak mümkün degildir.Uzak bile olsaniz onlarin aileniz oldugu gercegini degistiremezsiniz.Allah korusun ama onlara bir sey olsa yine sizin iciniz acir.
Fakat madem boguyor evin icindeki huzursuzluk sizi, ve made kurtulmak istiyorsunuz,
o halde calisin,cabalayin...Okul okuyun,üniversiteyi kazanmaya calisin,is arayin öte yandan,maddi anlamda kazanciniz olsun.Kimseye muhtac olmayin,ailenize bile...Ayaklarinizin üzerinde durun.
Ondan sonra da hayatinizi sekillendirirsiniz...Yapmaniz gereken sabirli olmak en basta.
Cünkü tüm bunlari bir anda yapamazsiniz...zamana ihtiyaciniz vardir kuskusuz.
Soguk kanli olun.Bir seyleri siz ne kadar derin yasarsaniz,ne kadar cok üzerinde durursaniz o kadar derin izler alirsiniz,o kadar zorluk cekersiniz.Odaginiz okulunuz olsun,isiniz olsun.Bunlar ile oyalanmaya calisin.Öte yandan da geleceginizi insa edin.
Ne yazik ki mutlu,uyumlu ebeveynlere,huzurlu bir eve ve aileye sahip olacak kadar sansli degil herkes.2313 Yorumla
Soran+1 yılcok guzel yazmissinda biz yurtdisindayiz annemle babam ayrilcak bende turkiyede daha okuyamam babama beni uniye gondermesini istiyorum ama olmaz deyip duruyor annem desen calismama izin vermiyor babandan ayrilalim bizimle gel diyor yani cok karisik eve tikandim kaldim ve gelecegimi hazirlicak hic bir imkan sunulmuyor bana. tek carede gitmek gibi gozukuyor ama korkuyorumda.
- +1 yıl
Bakin hanimefendi...Ben size söyle söylüyeyim,
anne ile babalar her zaman dogrusunu bilirler diye bir kaide yoktur.Tamam iyiligini isterler cocuklarinin ama yanlis düsüncelere sahip olup onlara en büyük kötülükleri de yapabilirler.Bu yüzden size önerim su,anne ve babaniz bence cok büyük bir hata yapiyorlar sizi böyle arada birakarak,sizin kisisel özgürlüklerinizi kisitlayarak...Calisip cabalamalisiniz,geleceginizi insa etmelisiniz.Türkiye'de olsaydniz durum sizin icin daha zor olabilirdi fakat - +1 yıl
en iyi cevap budur! bu forumdan beklenilmeyecek düzeyde kaliteli ve samimi bir cevap... bravo!
- +1 yıl
...fakat; yurt disindasiniz ve sizin ayaklariniz üzerinde durmaniz icin yeterki kadar imkaniniz vardir.Ben biliyorum...Devlet bile siginsaniz size her türlü imkani saglar...Okula da gidersiniz,güzel bir is edinir paranizi da kazanirsiniz.Tertemiz bir hayat yasarsiniz.Aileniz de zamanla anlayip size saygi duyacaktir...Duymak zorundalardir.Zira yaptiginiz kötü bir sey degil.Ileride pismanliklar duyacaksiniz "neden yapmadim" diye...ama gec olacak.Siz gec olmadan cesaretinizi toplayin bence.
Soran+1 yılben 20 yasindayim evt oturma iznim var. tabiki devlet imkan sunucak bunu ailemle konustum babama eger gondermezse gidicegimide bildirdim artik beklicem eger olmazsa gidicem bende iyi bir gelecegim olsun hem anneme babama hem kendime herkese yararli olmak istiyorum kotu yola gidim bisey yapayim demiyorum elimde firsat varken degerlendirmek istiyorum isde. hersey icin tskler :LL
- +1 yıl
Kesinlikle degerlendirin sahip oldugunuz firsatlari...
Insanlara yararli olabilmek icin önce güclü olmaniz gerekir.Sapasaglam durun ayaklarinizin üzerinde...Aileniz bunu gördügü zaman zaten size saygi duyacak,anlayacalardir.Asla korkmayin.Zira emin olun ki yaptiginiz,istediginiz seyler kötü degil...Yetiskin genc bir bayansiniz.Tercihlerinizde bizzat kendiniz bulunun...Aileniz hep aileniz...Et ile tirnak birbirinden kopar,ayrilir mi :)
Rica ederim.Size iyi sanslar diliyorum...
Soran+1 yıltskler :L
- +1 yıl
Kardeşim İyi Diyosunda Ünüversteye Kadar İntihar Edicek Duruma Gelirim
- +1 yıl
Peki kurtulmak istiyorum ailemden sonsuza kadar kurtulmak istiyorum hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum seviyorum ama hiçbirini görmek istemiyorum
En İyi Cevaplar
her ailede huzurszluk olur çünkü aile sorumlulk demektr bununda altından kalkmak zordr gelgitler olur önemli olan pes etmemektr sen pes ettın o pes ettı şu pes ettı ne olcak aile kalırmı ortada huzursz bı topluluk oluşur sabretmelısın ve üzerıne düşen görevı üstlenmelısın çok kafaya takıyosan işe basla egtımnle ilgilen hobi bul kafan daglır ama asla pes etme alışkanlık olur
22 Yorumla
Soran+1 yılya ama egitimime gidemiyorum ise gidemiyorum delircek gibiyim bunlari yapmam icin destek olan yok okul parasini vermezlerse nasi gidicemki yurtdisindayim.
ssoss mu ne denen terbiyesize bakma ve bunu sana yaranmak adına söylemediğimi şimdiden belirteyim. onun annesi ve babası elleri öpülecek anne ve babalar değiller ki nasıl iletişim kurulacağını ona öğretmeyecek biçimde yetiştirmişler onu.
problemin ne olduğunu çok iyi anlıyorum zira hemen hemen aynısını ben de yaşar vaziyetteyim. benim çıkarımım yukarıdaki bir cevaptaki gibi cesaret etmek gerektiği oldu. cesaret etmeli ve okumak istiyorsan okumalısın. insan yaptıklarından çok yapmadıklarından pişman olur. bu kararsızlık seni daha zor bir duruma sokar. cesaret et20 Yorumla
annenla baban ayrılmış ayrılsın tek ayrılan senin annen baban mı? senin yaşın maşallah 18-24. şairin dediği gibi; "daha niye oyunda oynaştasın, nice fatihler doğuracak yaştasın" herşeyin farkındasın üstelik östrojen tavan halde.
02 Yorumla
Soran+1 yılmalesef bende cok yiprandim yas 20 ama 40 50 gibi dusunmeye basladim. ve artik fatihler doguracak guc kalamadi.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
Ulan yavşak seni büyüten, sana bakan. ekmeğini seninle paylaşan aileden kurtulmak nedir? Ne ayaksın lan sen! Ailenden daha önemli bir şey var mı ki onlardan kurtulmak istiyorsun? Gidip ellerini öpüp rızasını alacağına şikayet ediyosun.
120 Yorumla
Soran+1 yılsikayet etmiyorum ama uni okumaya gondermiyolar. onun icin gitmek istiyorum.
Soran+1 yılya salak zaten yurtdisindayim evle uni 5 dk arabayla ama yine yok diolarsa giderim o zaman bende bilip bilmeden yorum yapma. tabikide annem babam emeklerini ne yapsam odiyemem ama azcik isteklerime deger verilmesini istiyorum bu cok mu.
Soran+1 yılben aileme deger veriyorum senden ogrencek degilim degeri daha bir kizla nasil konusulcagini bilmiyorsun gerzekali sen erkeksin ben bir kizim adam gibi ol.
- +1 yıl
Bu mudur değer. Başlığa bak huzursuz bir aileden kurtulmak.. Çok güzel değer veriyosun. Sen lafa böyle başlarsan bende ona göre ayar veririm. Haksızlık karşısında her zaman sertim aga. Bende kadın erkek ayrımı yok. Bir kadınla nasıl konuşacağını bilmiyorsun sözü kadın erkek ayrımındandır. benim böyle bir değerim yok. Davranışlara göre şerbet veririm ben.
Soran+1 yılorda yanlis kelime kullanmis olabilirim ama kadinlara karsi daha yumusak olmalisin. okuzluge gerek yok begenmiosanda yorum yapma. benim sinirlerimi bozma defol simdi.
- +1 yıl
Neden yumuşak olmalıyım sebep? Pozitif ayrımcılık yapmak zorundamıyım? Yorum yapma demişsin kardeşim ailenden kurtulmak istiyorsun ben buna sessiz mi kalacam. Sinirlenmene gelince çokta tın aq. Gidersin psikoloğa sinir orgazmı yaparsın, banane . Afedersin ama sen*git. Benim senin şahsınla bir sorunum yok. Yaptığın hoşuma gitmedi. Bende tepkimi dile getirdim. Rahatsız oluyorsan sen cevap yazma. bana cevap yazmasan ben yazmam.
Soran+1 yılseni rahatsiz edicek kadar battim heralde.
- +1 yıl
Ya sen biçim bir insansın ya düş yakamdan aq. Yazma diyorum hala yazıyosun. Ondan sonra kibarlığa davet ediyosun. Rahatsızmısın kızım sen. Psikopat mı görmek istiyorsun? Şimdi git annenden babandan özür dile. Gönüllerini hoş et. Başka bir şey istemiyorum. Onlarla geçirdiğin zamanlara şükret. Yaşadığın anın zevkini çıkar. Bir şey biliyorlar ki izin vermiyorlar. Onları dinlemeden sadece senin sözüne göre konuşursak bittik yani. Hadi bacım hadi.
Soran+1 yılbu kadar zahmet etmissin parmaklarina yazik tskler.
- +1 yıl
Önemli değil canım :) Gözlerinden öperim :) Biraz sert çıkmış olabilirim ama şimdi yumuşadım. Sende inatçısın benim gibi. Sonu tatlı bitsin bari :) Bende sana en içten teşekkürlerimi yolluyorum. İnşallah ailenle sorunlarını halledersin. En azından sonunu pozitif yorumlayalım. Ben sana son olarak şunu söyliyeyim annene babana iyi davran. Onlarla iyi geçin. Konuşarak çözülmeyecek mevzu yoktur. Kadınsın sen ya. Bİr iki tatlılık yaparsın ikna edersin onları. Hele babalar kızlarına asla kıymazlar.
Soran+1 yılayss yesinler bu yorumuna *1 tabikide onlari asla atamam bir kizginlikla yazmistim bunu bole dusuncem olsada yapamicagimi biliorum :L
- +1 yıl
Hatanı anlamışsın daha fazla üzerine gelmeye gerek yok.Anne babaya tatlı dilli olacaksın. Onlar evlatları için her türlü fedakarlığı yaparlar. Onların huyuna git yeter ki. Hayatta onlardan daha değerli hiçbir şey yok. Onlar evlatlarını bugüne kadar nasıl korudularsa yarında koruyacaklardır. Onlardan başka seni koruyacak kimsen olmaz. kocaya bile kaçsan yarın seni boşamayacağı ne malum? Şu dünyada güvenebilceğin tek adresin onlar olduğunu unutma! hadi sana iyi günler namuslu işler :)
Soran+1 yıltabikide onlar hep karsiliksiz sever .LL kocaya kacmam aslada ama bazen iste onlara karsi hircin olabiliyorum ustume cok gelinirse huyum kurusun artik ...
- +1 yıl
Seni yetiştiren aileyi s*keyim dostum sanki sen hiç isyan etmek istemedin
- +1 yıl
ya sen nerden bilceksin o kızın ailesindeki sorunlaruı her anne iyi midir ya da her baba dkukla niyetine mi doğurdular bu kızı okuyamazsın yapamazsın edemezsin bu kızında bir hayatı yok mu nu kadar kısıtlamalarına ne hakkı var neymiş ekmeklerini paylaylaşmışlar beslememi nu kız ya doğurmuşlarsa bakıcaklar minnet duyulcak bir şey değil bu kızı okula yollamayarak en büyük kötülüğü yapıyolar hala yok anne yok baba hadi ordan git sen bir kızla konuşmasını öğren önce yavşakkkk
herkes sallamış ama yahu senin ne sorunun var diye soran bir kişi. içeriği bilmeden bu ergeni kötü yola düşüreceksiniz. sorunun ahlaki mi dnimi sosyal mi? ne.yazki bilelim. havanda su dövmeyelim.
11 Yorumla
Soran+1 yılokula gidemem sorun. annemle babamin ayrilmasi. anladin mi.
+1 yılEğer gidicek sığınacak bir yerin yoksaaa evdeyken evde uzaklaş. Benimde böyle sorunlarım var ve onlarla aynı evde yaşamama rağmen huzuruma kavustum. Önce annenle ya da babanla güzel bir kavga et ama sen hakli ol zaten 2 gün falan hiç konuşmazsınız daha sonra tüm aileden yavaşça uzaklaş gerçekten işe yarıyor.
00 Yorumla
+1 yılkarşılıklı-karşılıksız bir sürü burs imkanı var, bunları iyi araştır. derslerine önem ver ve geçerli bir bölümü kazanmaya çalış. başka türlü olmaz...
08 Yorumla
Soran+1 yılolede okula gondermiyolarki ben yurtdisindayim devlettten para cekip gitmeyi dusunuyorum ama korkuyorum ailemide kayip etmek istemiorum
- +1 yıl
öyleyse türkiyede söyle sağlam, arkanda durabilecek bir akraban varsa onlardan yardım iste düzenini kurana kadar.
Soran+1 yılakrabada yok yani benden baska yardim edenim yok.
- +1 yıl
o zaman fazla bir seçeneğin yok. bir şekilde ailenle yaşamaya çalışacaksın. seni okumuyorlarsa, bir iş bul çalış en azından. diğer seçenekler senin için her şeyi daha kötü hale getirir.
Soran+1 yılben okumak istiyorum ama bunun icinde sonuna kadar gidicem.
- +1 yıl
umarım her şey gönlünce olur...
Soran+1 yılins.
+1 yılünv. başka şehirde oku okul bitince başka şehirde iş bul
16 Yorumla
Soran+1 yıluniye baslatmiyolarki yurtdisindayim devletten borc alip evden cikmayi dusunuyorum ama korkuyorum gunahada girmek istemiyorum.
- +1 yıl
günah derken faiz olucak falan diye mi düşünüyorsun?
Soran+1 yılhyr ailemden uzaklasmak istiyorum ama aile rizasi olmadanda vicdan azabi cekmek istemiyorum.
- +1 yıl
hımm eğer eve çıkabilecek kadar ailenin karşısında durabiliyorsan bu cesaretide gösterebiliyorsan aynı cesareti ve dik duruşu okumak içinde gösterebilirsin eğer eve çıkmayı başarırsan okumayada çalış derim. tabi yaşadığın ülkedeki şartları bilmiyorum sadece bir tavsiye
Soran+1 yılbilmiyorum sadece bole bir dusunce geciyor aklimdan ama korkuyorum.
- +1 yıl
neden?
+1 yılEkonomik özgürlüğün yoksa bir bok yapamassın eşşek gibi muhtaçsın onlara ha girer işe çalışırsın ya da okulunu bitirir mesleğe atılırsın ozaman çeker gidersin.
22 Yorumla
Soran+1 yılhaklisin isde benimki vs vs. devletten loan alicam.
Gizli Üye(36-45)+1 yılönce iş bul biraz para yap tut 1 1 hayatına bak ısınden evıne gel sogan ekmek ye huzuruun olsun ıyı bılrım toksit aileyi ben allah belalanırnın verısın
00 Yorumla
+1 yılKaç git oku üniversitede ama para konusu falan var eğer ayaklarının üstüne durabileceğine inanıyosan bekleme
10 Yorumlakuzu: sürüden ayrı gezmenin keyfi bambaşka..
Kurt bunu beğendi.20 Yorumlakendi ayakların üstünde durmalısın önce paran olmadan hiç bişiy yapamazsın !
22 Yorumla
Soran+1 yılyok zaten paramda. okulada yollamiyolar devletten burs alip cikmayi dusunuyorum ilerde geri oderim.
- +1 yıl
yollamıyolarsa evden kaç git kardeşim kimse senden değerli değil onlar senin isteklerini düşünmüyolarsa sende onları düşünmiceksin kimse burda o senin ailen onlar her zaman haklıdır gibi laf kalabalığı yapmasın kimsenin hayatı aynı değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence de üniye git. hem gözlerinde daha değerli hale geliyosun hem de tatillerde evine gittiğinde daha rahat davranıyolar baskılar biraz daha azalıyo ve daha azalıyo ve daha azalıyoo :)
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞehir dışında üniversiteye git o zaman madem koca istemiyon
20 YorumlaEkonomik özgürlüğün varsa ayrı eve çık.
10 YorumlaSürüden ayrılanı kurt kapar :(
20 Yorumla
+1 yılMeslek sahibi olmak kendin ayrı bir eve çıkmak.
20 Yorumla
+1 yılHuzursuz derken? Ne gibi problemlerin var mesela?
03 Yorumla
Soran+1 yılannemle babam ayrilcak .
- +1 yıl
Tam adamına denk geldin.
Soran+1 yılnie.
şehir dışında üniversiteye git
01 Yorumla
+1 yılokumaktan gecer uniyi baska sehirde oku kurtul :)
20 Yorumla
+1 yılBu konuda tecrübeliyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUçurum dizisini izledinmi sen hiç :D
03 Yorumla
Soran+1 yılsacmalama.
- +1 yıl
Tovbe tovbe, allah korusun ya x)
Cevap sahibi+1 yılAllah korusun tabi
Gizli Üye(30-35)+1 yılkötü yola düş
22 Yorumla
Soran+1 yılmal sen dus salak.
Cevap sahibi+1 yılo kızlar için geçerli malesef kocaya gitmem diyosun başka secenek genel ev yapacak bişey yok
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih