Bir çok var hangisinden başlayayım hocam :) Bütün şairlerin hayatları değişiktir, Ümit Yaşar anlatabilirsiniz mesela ya da divan edebiyatı Nedim, Nesimi bunların ölüm şekilleri aynı şekilde Orhan Veli'nin. Nazım Hikmetin aşk üçgeni ya da Tomris Uyar'a üç şairin aşkını da anlatabilirsiniz. Ahmet Mithat Efendinin yazı makinesi olduğunu anlatırken bir eserinde romanı bölüp yemek tarifi anlattığını anlatabilirsiniz mesela daha çok var açıkçası :)
22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKurtuluş savaşı yazarlarını, Halide Edip, Yakup Kadri gibi yazarların savaş sırasında yazdıkları kitapları merak ettirecek şekilde anlatıp, onların okumalarını sağlayabilirsin. Bence şu günlerde en çok cumhuriyete ihtiyacımız var.
12 Yorumla- +1 yıl
Yakup Kadri Yaban'ı, Halide Edip Ateşten Gömlek'i yazmıştı galiba savaş sırasında. Hatta Ateşten gömlek ismini Yakup Kadri'nin verdiği söylenir.
+1 yılYa hikaye önerisi veremem ama lisede edebiyat öğretmenimiz bize bir oyun oynatıyodu çok eğlenceliydi. 5 kişi seçiyo 4ü dışarı çıkıyor. 1 kişi kalıyor. Hoca o kişiye kısa bir hikaye okuyor. Sonra dışardaki kişiler sırayla tek tek içeri giriyor. Mesela dışarıdan bir kişi girdi hocanın hikayeyi okuduğu kişi ona hikayeyi anlatıyor o da bir sonrakine. Böyle böyle gidiyor. En son hikayenin orjinaliyle öğrencilerin anlattığı karşılaştırılıyor. 😁
16 Yorumla- +1 yıl
Bir hikaye vardı gazete satan çocuk vardı 50 kuruşmuydu neydi öyle bir şey o hikaye güzel bu arada 😁
- +1 yıl
😁😁😁
Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Herkesin tercihi farklı malum ama ben örnek vereyim kendimce:)
Pervane ile mumun aşkı - Iskender Pala :)
Tavuk Suyuna Çorba Serisi ve Kalem Sırra Dokundu var bildiğim kitaplar olarak.
Türk Tarihi hikayeleri de olabilir bence de.10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılBen doğaçlama gittiğim için full kompozisyonlarda ve hikayelerde anlatmalarda :D
Birşey anlatınca sınıftakiler korkuyor hoca korktu 100 verdi :D17 Yorumla- +1 yıl
Edebiyat Öğretmenimiz Milli edebiyat dönemindeki birkaç eseri biryerden bulup getirmişti. Epey tartışmıştık Gerçi biz 12. Sınıf olduğumuz için ygs de çıkar diye dinledik :D
- +1 yıl
O zaman Güzel düşünüyorsunuz Hocam. Belli bir programa göre gitmek sahsen biz öğrencileri çok ama çok sıkıyor Zaten bu sene lise bitiyor. Okulun canı cehenneme havasındayız. YGS hakkında önemli bilgilerde sıkıştırabilirsin edebiyat ve dil anlatım için. Hem faydalı olur hemde işlerine yarar :D
- +1 yıl
Neyseki sen bizim okulda Öğretmenlik yapmıyorsun. Bu seneki 9 Ve 10. Sınıflar canavar :D
Tarih öğretmenimiz yıllar önce anlatmıştı
www.google.com.tr/.../iste-sari-okuz-hikayesi-1812739210 Yorumla
+1 yılNecip fazilinkiler ilgi cekicidir. sozu gedigine oturtur.
218 Yorumla- +1 yıl
Sizin tercihiniz. sonucta edebiyat dersine ideolojik olarak bakilamaz.
- +1 yıl
Sairlerde fikir adamligini mi sevmiyorsunuz yoksa bu necip fazil icin mi sevmediginiz anlamina geliyor.
- +1 yıl
Tercih meselesi elbette. sairler arasinda olan ilginc hikayeleri anlatabilirsiniz. mesela o soyadi meselesini. cemal süreyyanin.
- +1 yıl
Guzell. ders alabilecekleri ve dikkat cekici olursa sabote daha az olur.
- +1 yıl
Hitabetinizi guclendirebilirsiniz br taraftan da.
- +1 yıl
https://www.imgim.com/dap1zy9xuae2bga.jpg
necip fazıl denen arkadaş , şu dinci atatürk düşmanı adam değil mi :o
- +1 yıl
@BirAlexsin ataturk dusmanligi yaptigindan pek emin olmamamla birlikte bu haberle soylediklerinizi pek bagdastiramadim.
- +1 yıl
Yani bu adam bugünkü dinci kesimin hayranlıkla bahsettiği ve günümüz türkiyesinin din temalı insanlarının da şimdiki yansımasıdır. Sorsan cok dindar ama kumarhane baskınlarında elinde karo asla yakalanabiliyor.. Velhasılı çocuklara anlatılacak kadar büyük bir şahsiyet değildir sözün özü bu.
- +1 yıl
Biralexin aslinda Necip Fazil in gencliginde yaptigi hatalari ya da cilginliklari kimseden sakladigi yoktur. evet gencliginde kotu bir hayati olmustur. ama hangi olay ya da olgu bilmem Necip Fazilin dini hayatini saglikli yonde etkileyip İslamci bir dusunur haline gelmesinde buyuk rol oynamistir. Kendisine nitekim gecmisi sorulup geldigi dindar boyutla alakali kinaye yapildiginda benim gecmisim bir cöpluktur. ve coplugu ancak kopekler kurcalar diye bir atifta bulunmustur. ayrica Necip Fazilin donusumunde de bir ders mevcut diye dsunuyorum. cunku hickimse ksursuz degildir.
- +1 yıl
Onun Necip Fazil gbi dini kesimi irticaci diye gorup itibarsizlastirmaya calisilan bir komplo olarak dsunulmekte. cunku Necip Fazil da bunun dogru olmadigi inkar etmis ve o gunku politik olaylardan dolayi onu hep kesilmek istenmis. Necip Fazil in anlattigina gore yazacagi bir eserin icerigi kumarhaneler hakkinda oldgu icin ve arkadasi da gozlem yapmasini teklif ettigi icin oraya gelmesini teklif etmis..
bırakın çocukları kendi haline😅yada güzel belgeseller izletebilirsiniz
22 Yorumla
+1 yılAdamın teki demiş ki; " hz. isa'nın akdenizi sopayla bölerek çinlerden arapları kaçırdı"
Diğeri de demiş ki; " o hz. isa değil musa, akdeniz değil kızıldeniz, sopa değil asa, çinler mısırlılar, araplar değil yahudiler"
Bazıları o kadar cahilce konuşuyor ki bu hikayeler gibi düzeltiyorsun onları...00 Yorumla
+1 yılÖğretmem misin
Koly gelsin ders anlat hiç uğraşma vakit kaybı14 Yorumla- +1 yıl
O zaman tavsiye Nasrettin hoça, eski türk destanları? Iyi fikir mi bilmiyorum ben çocuken çok severdim
- +1 yıl
Aynen😉👍
+1 yılVicdanlı ve dürüst olmayı aşılayacak hikayeler olmalı..
15 Yorumla- +1 yıl
Tarihimiz mükemmel kahramanlarla dolu.. Bizim gençlerimiz bayılır kahramanlık hikayelerine.. Genç Osmandan başla maraşal Fevzi Çakmaga kadar.. 5 sene yetecek malzeme var..
- +1 yıl
Baslangiç olarak Turgut Reis önerebilirim. Nihal Atsız hocadan..
bence hiç yüz verme hocam. Onların niyeti dersi kaynatmak. Ciddiyet en iyisi. Yoksa değer bilmezler.
12 Yorumla
+1 yılNutukta ve Huseyin Nihal Atsiz in hikayeeleri bolca mevcuttur.
Atilla nin hikayeleri bence guzel😊14 Yorumla- +1 yıl
Atilla da lazim😊
- +1 yıl
papaya diz cokturmesi😊
+1 yıldede korkut anlatabilirsin ya da direk okuyabilirsin hocam çok güzel olur tabii sınıfın ilgisi varsa yoksa takla atsan da pek önemsenmez
11 Yorumla
+1 yılAdı üstünde lise öğrencisi bunlar hertürlü sıkılırlar
30 YorumlaBizim edebiyatcimiz bir masal anlatiyordy ger dersin bitiminden üç beş dakika önce başlıyordu. Arada kendi anılarını da anlatıyordu.
10 YorumlaHayatımı yazabilirim zaten anlattıklarına kimse inanmaz fıkra sanarlar ama ben hala hayattayım be abi
10 Yorumla
+1 yılİnanın sabaha kadar birçok erkekle seks yaptım eşlik ettim kafam bunlara basmaz su an. İyi geceler.
20 Yorumla
+1 yılişin zor kanka Allah kolayliklar versin ama tarih severler bence
13 Yorumla- +1 yıl
valla İstanbul'un fethinden sikilmazlar bence aksemtinin hikayesi var fatihle
+1 yılYav en iyisi Nasrettin hoca temel dursun. Anlat bunları
10 Yorumla
+1 yılBen olsam tarihimizden ve dünya tarihinden büyük dehaların hayat hikayelerinden kesitler anlatırım. Çocuklara ilham vermek için. Tabii bir önceki aksamdan biraz çalışmak lazım anlatacağınız kişi için :)
00 YorumlaGenellikle maceralı merakta bırakacak hikayeler ve fıkralar dikkat çeker ama örneğini bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılLise öğrencisi olduğum için bilemeyeceğim şimdi.
12 Yorumla- +1 yıl
Yani hoca fıkra falan anlatmıyor. Eski hocamızın anlatımı komikti ama çok az hocalık yaptı bize. Biri konuştuğunda neden konuşuyorsun senin babam muhtar mı? Diye soruyordu, babası muhtar olanlar konuşabilirmiş ona göre.
+1 yılHangi alan ve konu üzerine
11 YorumlaMesneviden hikayeler anlat azizim
11 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılKadir Mısıroğlundan Seçmeler adlı Fabl kitabı.
13 Yorumla- +1 yıl
Seçme mi dersin Saçma mı dersin artık Çocuklarımız bir tane Fesli maymun görsünler, garibim sevinsinler 😂😂😂
+1 yılBize genelde balgamli fikralar anlatirlardi :D
14 Yorumla- +1 yıl
Evet normal hocalara denk gelmedim de.. Bana kalirsa tarihi olaylar guzel. Ataturk, abdulhamit, fatih, kanuni.. vs. gibi tarih kahramanlarinin yasadiklari kissalar olabilir
- +1 yıl
Kolay gelsin hocam :)
- Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılEdebiyat ogretmeni olarak neden bazi edebiyatcilarin Adalar da inzivaya cekildigini anlatabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılTahir ile zuhreni hikayesi
10 Yorumlalisede anlatma kardes dmnsmnd
10 Yorumlane öğretmenisin 😄
11 Yorumla
+1 yılÖğretmen misin?
17 Yorumla- +1 yıl
Aa bilmiyordum..
Hikaye bilmiyorum.. - +1 yıl
İyi yaptın belki taliplerin artar burdan..😃😊
- +1 yıl
Hayırlısı..
edebiyattan nefret ediyorum
10 YorumlaHayat dersi alabilecekleri hikayeler
10 Yorumlaaklıma gelmiyor şimdi ya gelirse atarım sana
10 Yorumlahayır :)) satranç dersi var mı okulda
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 10b cevap paylaştı. Tevfik fikret hikayeleri
03 YorumlaNe tarz birşeyler istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılTesettür hikayeleri
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 382 cevap paylaştı. yardimci olamicagim malesef pek bilgim yok
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 4,6b cevap paylaştı. Pek bir bilgim yok
10 YorumlaKonu ne olsun
10 Yorumla
+1 yılAklıma gelmedi
10 Yorumla
+1 yılbenim bilgim yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem