Türkiye'de yaşanmaz nedeni ise ben bu konuyu özellikle araştırdım şimdi anlatayım sana ; Amerika ve Türkiye den pay biçeceğim. Hepimizin bildiği gibi Türkiye'de brüt askeri ücret 1.400₺ her iki ülkenin başkentini alacağım Ankara'da ki en kötü kira araştırdım ve akrabalara sordum 800₺ den başlıyor limit yok. Bak oda en kötüsü şimdi 1.400₺ - 800₺= 600₺ şimdi sana sorum bu aile geçim sınırının 1.300₺ olduğu ülkede bu parayla nasıl geçinsin? Ha bide bu adamın hayatı yok mu? Tatil yapmaya hakkı yok mu? Robot gibi çalışsın mı? İşte bu yüzden bizim ülkede iyi geçinmek için Tıpçı, İyi Hukukçu, Çok iyi Mimar ya da mühendis olmalısın. Yoksa diğer memurlar geçinemiyor. Geçinen ise kıt kanaat geçiniyor. Ben öyle memurlar gördüm ki adam 4.000 ₺ maaşla geçinemiyor küçük şehirlere , beldelere geliyor. Şimdi gelelim Amerika'ya Adamlarda aylık yok saatlik var şimdi saati 15 $ Ortalama asgari ücretli günde 10 saat çalışıyor. 15$×10 saat = Günde 150 $ kazanıyor. Aylığa vurduğumuz da ise 150 $ × 30 Gün = 4.500 $ eder. Bak şimdi işin şatafatlı kısmına geldik. Amerika'nın başkenti Washington'da apartman bile değil lüks ormanın içindeki evlerin kirası en fazla 1.500$ ben bunları uydurmuyorum. Araştırdım ve Amerika'da ki arkadaşlarıma sordum. cebinde kaldı 3.000$ dolar Amerika'da ki bir ailenin geçim sınırı rahat bir şekilde 1.500$ Cebine kaldı 1.500$ yani herşeyden hariç bunu bir senede çarp bakalım. 1.500$×12= 18.000 $ bir senede cebine kalan para bu parayla ne yaparsan çok iyi bir para bak birde Amerika'da asgarî ücretle çalışan insanın cebinde kalan para birde memurunun kazandığını düşün sen? 18.000 $ = 63.000₺ para eder. şimdi sana soruyorum Türkiye'de hangi meslek bir senede bu kadar para biriktiriyor.
BOŞUNA DEMİYORLAR ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ DİYE !!! Zaten Allah izin verirse mimarlığı İngilizce okuyacağım, böyle giderse ülkede durmam ben.
NOT: ÜLKEMİ KÖTÜLEMİYORUM. OLANLARI SÖYLÜYORUM. SADECE BU ADALETSİZLİĞİN DONDERİLMESİ LAZİM.
Ülkenin çok sıkıntısı var ekonomi kötü işsizlik aşırı yüksek her ürün kalitesiz hem de çok pahalı herkes birbirine kapak atmanın derdinde sağlık sistemi kötü birsürü sıra var. Maaşlar az. Sosyal devlet değil zaten. Karşı cins bile kötü yanı kızlar %90ı çok pick me ve kraliçe sanıyorlar herkesi küçük düşüyorlar. Felan 3 ay Hollandada kaldım şunu diyebilirim. Herkesin evi biribirine benzer daha lüks olan yerler de var ama aşırı fark yok mesela. Daha adil dağıtılmış göçmen sıkıntısı Faslı çok var ama uyum sağlamış onlar. Çevre tertemiz. Zaten millet çalışıyor sabah 6dan akşam 7ye kadar herkesin işi gücü var sokaklar bomboş. Nerdeyse herkes kasiyer bile akıcı İngilizce konuşuyor. Parka gidiyorsun birsürü park az insan olunca çoğu park bombos oluyor. Ve insanlar spor yapıyorlar koşu gym vb. Çarşıda yani enstrüman calanlara denk gelmek mümkün sonra zihniyet çok iyi carpisinca sorry diyor bitiyor herkes birbirine saygı gösteriyor. Ve altyapı cok iyi camurlu yol yok inşaat halinde binalar olmuyor. Çıkmaz sokak yok. Adamlar iş gücü olarak da iyi bizden ingilizce seviyesi genel olarak çok daha iyi herkesin vücudu dinç 10 kişiden 6/7 kişi sporcu zaten yaşam süresi çok uzun. Sonra gerektiği yerde eglenmeyi biliyorlar insanlar Almanya'ya göre Hollandada daha sıcak. Avrupa futbolda bizi elediler. Kızları erkekleri bizden tip olarak iyi kibir çok az kavga gürültü birbirine bağıran insan goremezsin kızların hepsi sarışın uzun boylu renkli gözlü boyum 1.88 ona rağmen 10 kızdan 2si benden uzun. İklim olarak Akdeniz felan da ne bilim yanmaktansa serin okyanusal iklimi tercih ederim. Bi yemek olarak kalıyor onda da günümüzde artık herkes fast food yiyor Kebabı vb. İstanbul'da turistlere kapat atmak icin kullanıyoruz hiçbir iyi yanı yok bana göre Hollandaya kıyasen
Hastahane aciline gidin ve sağlığın durumunun içler acısı olduğunu görün. Sıra beklersin; senin önünde suriyeliler gelir.1 saat ayakta beklersin. kan tahlili ister.1.5 saat beklersin. Neler neler
Hakksızsın! Ankarada kiraları araştırmış olsaydın 300e bile bulurdun bizim kiraya verdiğimiz yer gayet merkezi biryerde olmasına rağmen 500. Niye bilmiyorum ama durduk yere sinirlendim. Bizim ülkemiz gibisi yoktur. İnsanı ayrıdır samimiyeti ayrıdır tabi seçim seninki orası beni ilgilendirmez asgari ücrete gelince gayet az bir miktar hakklısın bir ailenin geçinmesi imkansız fakat Amerikaya bir kere bile gitmemiş birisisindir eminim. Keşke bu kadar dar görüşlü olup sadece intten araştırdıklarına inanarak böyle kötülemesen ülkeyi yok ''Türkiye yaşanacak yer değil falan ayıp.
İrem bak ben özellikle yazdım sadece araştırmadım diye orada yaşayan insanlara bizzat sordum. Benim samimi arkadaşlarıma hatta bir kişiye bile sormadım 7 kişiye sordum ayrıca araştırdım da. Kira konusuna gelecek olursak o dediğin miktarlar gece kondular için geçerli. Amerika'da ki evleri görsen dudağın uçuklar ve fiyatlarını görsen ben burada haksız değilim. Ayrıca ben insanlarımıza laf söylemedim 4×4 insanlarımız var ben adaletsizliğe getirdim. Ben bunları Dost niteliğindeki arkadaşlara sordum ve uzun süre araştırdım :) tamam mı?
İremss1; Sene 2024 kiralar ne kadar Ankara'da? Maaslar ne kadar? Ve kira maasi gecmeyen muhitler var mi? 1 yildan bu yana ne oldu da Turkiye yasanacak hale geldi mi?
Herkes kendi hayatını düşünüyor kardeş. Devlet büyüklerinde bok gibi para var. Kim bizi düşünsün ki. Kendileri lüks hayat yaşayacak diye bizden kısıyorlar. Ama bu dünyanın öbür tarafı da merak etme.