TÜRKİYE'DE YAŞANMAZ ! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷?

Türkiye'de yaşanmaz nedeni ise ben bu konuyu özellikle araştırdım şimdi anlatayım sana ;
Amerika ve Türkiye den pay biçeceğim.
Hepimizin bildiği gibi Türkiye'de brüt askeri ücret 1.400₺ her iki ülkenin başkentini alacağım Ankara'da​ ki en kötü kira araştırdım ve akrabalara sordum 800₺ den başlıyor limit yok. Bak oda en kötüsü şimdi 1.400₺ - 800₺= 600₺ şimdi sana sorum bu aile geçim sınırının 1.300₺ olduğu ülkede bu parayla nasıl geçinsin? Ha bide bu adamın hayatı yok mu? Tatil yapmaya hakkı yok mu? Robot gibi çalışsın mı?
İşte bu yüzden bizim ülkede iyi geçinmek için Tıpçı, İyi Hukukçu, Çok iyi Mimar ya da mühendis olmalısın. Yoksa diğer memurlar geçinemiyor. Geçinen ise kıt kanaat geçiniyor. Ben öyle memurlar gördüm ki adam 4.000 ₺ maaşla geçinemiyor küçük şehirlere , beldelere geliyor.
Şimdi gelelim Amerika'ya
Adamlarda aylık yok saatlik var şimdi saati 15 $ Ortalama asgari ücretli günde 10 saat çalışıyor. 15$×10 saat = Günde 150 $ kazanıyor. Aylığa vurduğumuz da ise 150 $ × 30 Gün = 4.500 $ eder. Bak şimdi işin şatafatlı kısmına geldik. Amerika'nın başkenti Washington'da apartman bile değil lüks ormanın içindeki evlerin kirası en fazla 1.500$ ben bunları uydurmuyorum. Araştırdım ve Amerika'da ki arkadaşlarıma sordum. cebinde kaldı 3.000$ dolar Amerika'da ki bir ailenin geçim sınırı rahat bir şekilde 1.500$ Cebine kaldı 1.500$ yani herşeyden hariç bunu bir senede çarp bakalım. 1.500$×12= 18.000 $ bir senede cebine kalan para bu parayla ne yaparsan çok iyi bir para bak birde Amerika'da asgarî ücretle çalışan insanın cebinde kalan para birde memurunun kazandığını düşün sen? 18.000 $ = 63.000₺ para eder. şimdi sana soruyorum Türkiye'de hangi meslek bir senede bu kadar para biriktiriyor.

BOŞUNA DEMİYORLAR ÖZGÜRLÜKLER ÜLKESİ DİYE !!!
Zaten Allah izin verirse mimarlığı İngilizce okuyacağım, böyle giderse ülkede durmam ben.

NOT: ÜLKEMİ KÖTÜLEMİYORUM. OLANLARI SÖYLÜYORUM. SADECE BU ADALETSİZLİĞİN DONDERİLMESİ LAZİM.
Tamamen Haklısın !
Haklısın ama bazı eksiklerin var !
Haksızsın !
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: