Görmedim Duymadım Bilmiyorum hepimiz dürüstlükten sen vururuz ama bazen 3 maymunu oynamak gerektiği de savunanlar baya çok. Peki iletişim de ve ilişkiler de dejenerasyona sebep olur mu? Yoksa göz görmeyince gönül katlanır mı?
Üç maymunu oynamak ilişkilerde dejenerasyon yaratır mı?
Bu dediğin olay duruma göre değişir. Çoğunlukla 3 maymunu oynamak dejenerasyon yaratır. İnsan bazı şeyleri bildiği halde sırf eşiyle ya da adı her neyse işte, partneriyle, sevgilisiyle tartışmamak, kavga etmemek ya da ayrılmamak için 3 maymunu oynayıp herşeyi içine atarsa, bir gün gelir çok fena halde patlar. Ayrıca içine attıkça, günden güne sevgiside aşkıda bitip gider. Ama içine atmayıp, o an dışa vursa, bu daha sağlıklı gibi görünsede, sürekli tartışma ve kavgayla ilişki zarar görür yürümez. Ayrıca bazen insan hissediyor. Eğer o şeyi içe atmayıp, dışa vursa ve tartışma başlasa bunun sonu gelmeyip ayrılacağını çok iyi biliyor ve sırf bu yüzden içine atıyor. Öyle bir durum ki bu, aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
Eğer çok büyük bir olay değilse, o zaman ilişki zarar görmesin diye 3 maymunu oynamak daha doğru oluyor. İnsan herşeye tepki verip, 3 maymunu hiç oynamayıncada olmuyor maalesef...
'' çoğu şeyi görmez, duymaz ve bilmemezlikten gelir isen '' sonradan raydan çıkan hiçbirşeyi düzeltme imkanın olmaz. '' bu iletişimde de öyle direk sınırsız bir açık kapı bırakıyorsun karşındakine ve gidebildiği en uç noktaya kadar gidiyor. ve sonra işler değişince diyor ki sana ''hani 3 maymunu oynuyorduk ne oldu '' gel de çık işin içinden.
İlk zamanlarda bu gerekiyor. Bir kac zaman sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkar zaten. Sonrasında çok kasmaya gerek yok ve bir maymun için ısrar etmek anlamsız. Gördüm duydum biliyorum. Farkındayım demeliyim...
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
30
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bence o Görmedim duymadım bilmiyorum lan ziyade gördüm duydum biliyorum olmalı ilişkiler için Çünkü İlişkilerde bir şey gizlenme meli saklanmalı yapılan bir ayıp kabahat kusur Her neyse güzel bir dille ifade edilmesine karşı tarafa edilsin ki aynı hatalar bir daha yapılması bir hatayı binlerce kez görmeye bilirsin duymaya Bilirsin seslenmeye bilirsin ama bunlar gitgide ileriki dönemlerde gitgide artan sorunları neden olacaktır ikili ilişkilerde dediğim gibi görmezden gelinmez gelindiği zaman Geri dönüşü olmayan yollarla sonuçlanabiliyor
İlişkiler çok komplike şeyler. İçinde her türlü şeyi barındırıyorlar. Çünkü zaten bir insan sonsuz değişken demekken, iki insan sonsuzdan da fazla değişken demektir. İçinde üç maymunu da barındırır, en ağır yalanları da, yürek hoplatan mutlulukları da... Dejenerasyon da ortaya çıkacaksa çıkar, önüne geçmek için belki bir şeyler yapılabilir. Karşındaki insana göre davranarak bunun önüne geçebilirsin bir nebze ama olacağı varsa olur.
sen görmesen duymasan bilmesen, elalem görüp duyup bilecek. bence ilişkilerde böyle durumlar ortaya çıkmaya başlamışsa, ilişki doğal sınırına ulaşmıştır.
Her şeyi gör duy kavga sonucu bazen görmemezlikten gel yani saf rolüne gir baktın aynı yaoacak şey yok bırak gitsin seni kandıran insan la bir şey olmaz abi
En İyi Cevaplar