Yanlış buluyorum. Küçük çocukları zamanından çok önce, yetişkin gibi kadın gibi gözükmelerine izin vermek onların bunu normal kabul edip, kendilerini makyaj ve uygun olmayam giysiler giyerek büyük biri olma çabasına itebilir. Buda günümüzde hepinizin malumu olan, pedofili denen, yaşça küçük ergenliğe bile girmemiş olan çocuklara olan ilgi alaka ve cinsel arzular besleyen bir kesimi harekete geçiriyor.. Ve ne yazık ki, buna fırsat bulduklarında kirli ve iğrenç emellerine, küçük kız (erkek) çocuklarını kaçırarak ulaşıyorlar. :((( bu benim için sapkınlığın en kötü ve en dayanılmaz olanı. Bu çocukların ve ailelerinin durumunu düşünemiyorum bile. Lütfen, çocuklarımızı özellikle küçük kız çocuklarını olduklarından daha büyük bit yaşta görüşmelerine yardım etmeyelim. Makyaj, süs, çanta, ayakkabı vb. Hepsinin canlı renkli ve şık olanları var. Ama yaşlarının belli olduğu giysi ve aksesuarlar almalı. Ve bunun doğrusu olduğunu da anlayacakları bir dille anlatmalıyız.
Belirli yas döneminde, ozellikle kesfetme zamaninda çocuklar büyüklerinden gördüklerini uygulamaya çalışırlar. Bunu çocuğumda ben de yaşadım. Gizli gizli makyaj yapamazsın. elbette görüyorlar. Ama anlayabileceği bir dilde anlatabilirsin. Mezuniyet günlerinde ya da okuma bayramlarında kucuk kız çocuklarını kuaföre sokup tepeye bir topuz cırtlak renkli far ve ruj hic hos durmuyor. Görüp ogrenebilir. Lakin uygulamaya koyulmamalı. Çocuk cocuk gibi olmali. İllaki sürülecekse evde yalandan birseyler yapılabilir.
Anneleri ablalari yapinca yapmak istiyorlar ve ogretmesenizde bir sekilde suratlarini boyuyorlar. O yuzden yasaklayip cazibeli hale getirmekte, serbest birakip ogretmekte yanlis. Sen daha kucuksun, kucukler fazla makyaj yalmaz diyerek anlatmali ara sirada parmagina bir oje ya da benzeri cok basit birseyle hevesini almasi saglanmali. Cocuk egitiminde yasak/serbest ya da evet/hayir tarzi uc noktalara gitmek dogru degil.
Annesinin makyaj yaptığını gören kız çocuğunun buna ozenmesi normal. Anne ev içinde minik dokunuşlar yapabilir. Ancak ev disarsinda kesinlikle karşıyım. Aileler bunu cocuklarina ikna edici şekilde anlatmalı. Açıkçası küçük kızlara sürülen oje bile beni rahatsız ediyor
Küçük çocuklara makyaj yaptırılmasına karşıyım. Ha yalandan iki bir şey boyarsın hevesini alır çocuk da. Ama özel günlere gidildiğinde yapılırsa sıkıntı doğurur. Çünkü malum ortalık istismarcı şerefsizlerle dolu. Çocuk, çocukluğunu yaşasın. Zaten büyüdüğünde kendi kararını kendisi verecek elbet.
Makyajla erken yaşta tanışmaları kesinlikle doğru birşey değil, özellikle çocuk gelişimi konusunda titiz olan kadınların, çocuklarını böyle birşeye teşvik etmeleri yanlış bir düşünce..
En İyi Cevaplar