Hiçbiri
Seçenekleri katmam gerekiyormuş
Kısmet diyelim
Şıkları seçemedim :) Eğitimsizlik, dar bakış açısı, duyarsızlık, empatiden yoksun zihniyetler zaten özgürlüğünden taviz verir. Kadının özgürlüğüne ket vurmak zaten kapitalizmin ekmeğine yağ sürme işidir. Kadın değişirse toplum değişir. İnsanlar birbirine değer verse, zor durumda olana yardımcı olsa, mağduru sırf mağdur diye bir darbe de benden gelsin zihniyeti olmadığı sürece, yardım eli uzatmadığı sürece, halin nedir diye sorulmadıkça (sırf meraktan sorulan değil) insan insan olmadıkça özgürlük, huzur olmaz. Aslında kadın değil de kadın bedeni tutsak ediliyor. i Özellikle toplumun namus anlayışı olan bacak arası için aşırı duyarlılık vardır. Yine ne hikmetse ezilen hemcinsine bir darbe de kendi vurur. Aman benim başıma gelmesinde... diye düşünceler belirir. Yok efenim namusumuz için yaşıyoruz falan filan. Hayır efenim dünyaya geldiğin için yaşıyorsun, ama tutsak, el mahkum yaşıyorsun. Açık cezaevi misali. Bir birey olarak değil, talimatlar doğrultusunda yönlendiriliyorsun. Küçük çocuk gibi kocadan babadan izin onay vb. Bırakın toplumu kadını, erkeği biz daha (her iki cins) birey bile olamadık. 35 yaşında oğluna 40 yaşındaki kızlarına küçük çocuk muamelesi yapan akrabalarım var :(
İnançlar
İnanmayışlar
Dogmalar
Uzar gider ama çok kadınları kadınlar kısıtlar listenin sonunda erkekler gelir. Erkeği yetiştiren kadın aslında erkeği şekillendirebilecekken namustan bahsedip arkadaş arası milli olma anılarını anlatır durur. bir de birey olmayan olmak da istemeyen hemcinslerim var midemi kaldırıyorlar. Daha çalışmadan kociş bekleyen akşam evde bileziklerini şıngırdatrak bulaşık yıkama hayali olan kızlar... İşte onlar hem kadınları kısıtlıyor hem oksijeni israf ediyor
Hepsi çünkü toplumumuz sadece erkeğin egemenliği üzerine kurulmuş. Erkek öper, sever, gezer tozar, erkek yatar kalkar, içer sıçar, eller okşar, okur, yazar çizer, söz hakkı vs. Allah be amma çok hakkımız varmış. Allah belasını versin bizi hayvanlaştıran üstün cinsiyet ayrımı yapan toplumumuza ki çünkü bizi 3. Sınıf ülke kalmamızı sağladı.
Helal be 👏👏👏
@mavilikız_3 Gerçeklerden bahsettim ki bunun helali bile olamaz çünkü beni üstün gösterip en başta Annem, kız kardeşim ve tüm kadınlar alçakça alaşağı ediliyor
Gerçekten çok haklısın ama maalesef herkes senin gibi düşünmeyip her gün birsürü kadının üzülmesini, şiddet görmesini, aşağılanmasını, tecavüze cinayete ve daha birçok şeye kurban gitmelerini sağlıyorlar
@mavilikız_3 zaten bu yüzden bu toplum Araplar gibi geri kafalı ve geri milletlerden kaldı ya hiç düşünmüyorlar aynısını Annelerine kız kardeşlerine yapılsa nasıl olur ne tepki verirler ayrıca güçleri kadınlara yetiyorlar çıkıp delikanlılıktan bahsediyorlar delikanlılık efendiliktir saygılı olmaktır hürmet göstermektir. Yapanlar adına ben özür dilerim başta Annemden kız kardeşimden senden ve tüm kadınlardan özür dilerim
Senin özür dilenecek birşey yaptığını düşünmüyorum ama yapanlar adına özür dilediğini söylüyorsun özrü kabul olmayacak o kadar çok kişi var ki onların adına özür dileme, değmez. Onlar cezalarını çekip, kendi özürlerini kendileri dilemeliler.
@mavilikız_3 ben kendim için yaşayan ve kendi vicdanım için diledim yoksa yapanların yargılanıp asılmasını istiyorum öyle cezaevine girmeleri de değil hatta hangi aile bireyine zarar vermişlerse o ailenin bireylerine bırakılacak cezaları ki ailenin içi biraz olsun rahatlasın
İnsan kendi özgürlüğünü kendisi kısıtlar başkalarının sözlerine uyarak. Dilin kemiği yok, herkes her şeyi söyleyebilir lakin biz uymak zorunda değiliz. Ama özgür olacağız diye de başkalarının özgürlük alanına müdahale etmeyeceğiz.
Özgürlük başkasının özgürlük hakkını kısıtlamadan istediğini yapabilmektir
Aynı o şekilde
Fakat maalesef yeni yetme gençlerimizin bir çoğu başkalarının özgürlük hakkına müdahale ettikleri halde bunu kendi özgürlüğü sanmaları toplumda ki özgürlükleri de kısıtlatıyor.
Cevap
41Cevap
Toplumun kendisi kadinlatimizin özgürlüğünü elinden aliyor, küçüklükten beri böyle değil mi oğlan yaparsa afferin kız yaparsa ayıp yok öyle dünya benim kanımca bence su var cinsiyetler eşit olmali
ne kadar guzel yazmissiniz hepsini secebilmek isterdim
Kendi kişiliğini yaratmayan her birey kısıtlanır.
Kadında bu fazladır. İkinci nedende kadın kısıtlanmasını sevgiye yoruyor.
Kadını kimler kısıtlıyor konusundan gına geldi, çünkü günümüzde özgür insan yok.
Bostwana Okavanvo Deltasında veya Tanzanya Serengeti düzlüklerinde yaşasan dahi muhakkak kısıtlanacaksın, hiçbir şey olmasa bile özgürlügünü duyguların korkuların endişelerin kısıtlar.
Özgür insan yok zaten hem iş hayatı hem toplumsal hayat insanların tamamını kısıtlıyor çok ciddi bir şekilde.
Yani bu anlattıklarınızı yaşamayan erkekte yok. Kadında...
Toplumun ayıbı, katılıyorum ama
Hepsi kisitlar. Encok ta kadını cinsel obje olarak gören yobaz kesim kisitlar
Yobaz derken kimi kast ediyorsun merrak ettim
Eğer ki bu gün kadinlar çoğu karşi cins tarafindan bir obje olarak görölüyorsa o da yine kendi kabahatleri Reklamlarda Boy Boy Kadinlar araba satişinda dondurma sakiz her türlü reklamda kadin kullaniliyor neden çekici olduğu için sanki sattiklari mal bu şekilde daha çok satilacakmiş gibi bir algi oluşturuluyor eğer ki kadinlar bu gün kisitlaniliyorsa yine kendi kabahatleri çünkü o kadini kisitlayan aşağlayan değersiz görmesini sağlayan Erkeği yine bir kadin bir Anne yetiştiriyor.
@Demet933 @Demet933 Aslında suç kadında değil şu anlamda: Baba (genelde aktif rolde) kızını okutmuyorsa, aile kızına destek olmuyorsa, her adımda yönlendiriyorsa, o kadından da çocuğundan da bir fayda bekleyemezsin. Eğer doğuda bir köyde (batı demiyorum) kalsaydın sen bile mevcut olduğun konumda olamazdın. Memleketi oraları olup da şehirde yetişen kadınlar da orası ayrı bir dünya ben orada yapamam. kadının adı yok diyor. Bazı kesimler el üstünde tutsa da bazı şeylerde cahilli diz boyu. Batı geçiyorum. Ülkenin genelinde var cahillik. Ben özgürüm diyen bile özgür değil, gece gezemiyor, istediği kıyafeti giyemiyor, kadın kısmının orada ne işi var... sözleri, bir birey olarak kendi bul denmiyor, evlen evlen baskısı. SAnki evlenip aile kurmak için dünyaya geldi. Kişi hayata gelip dünyayı keşfetsin, mesleğini seçsin, ileride zaten evlenecek. Erkek beğenir o kız istenir evlendirilir, ama sormazlar kıza.
Kadına şu yönde hak vermiyorum. Hemcinsi mağdur olduğunda destek yerine köstek olup, bana dokunmasınlar da... Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, aman ben de tek başına gitmeyeyim benimde başıma gelmesin, niye oraya gittin, niye buraya gittin gibi abuk sabuk sorular dedikodular düşüncesiz davranışlar vb. tutumlarda bulunuyorlar. Suçluya yönelip rezil etmek yerine mağdur kişiye tavır almak, kişinin delirmesine yol açacak davranışlarda bulunmak, bir zaman sonra kendisinin de başına gelebileceğini düşünmemek.
Kocasını kıskanınca aslan kesilen kadın taciz, tecavüz, mağdur durumlarda sessiz kalması, özellikle de bir anne olarak çocuklarını kendi kafasındaki gidişata uygun yetiştiriyor. Eğitilmeyen, kendini eğitemeyen kadın, cahil bir toplum yetiştiriyor. Kadınlar her ay 30 küsür cinayete kurban gidiyor. Esas suç her şeyin farkında olup da ses çıkarmayanda.
o zaman her reklama çıkanı öldürelim mi bu durumdan rahatsız isen köle olarak arabistana git
sensin yobaz
değilim yobaz
Reklamlarda kullanılan kadın ve erkek de sistemin kölesi. TV hipnoz mekanizmasıdır. Para çarkının dönmesi için, ideal güzellik gereklidir. Reklamlarda bile ürün haricinde çok mesaj veriliyor. Pharmaton reklamı sürekli bir yarıştan bahsediyor. Hayat bir maraton deniliyor. Beklemeye gelmez. Eşek gibi yoruluyorsun iç bir tane dinlenmeye gerek yok. Zindesin deniliyor. Kariyer yapmış, yakışıklı bir ahçı gözümüze çarpıyor. Kariyere odaklanıyorsun. Eskiden pamuk gibi ten aranırdı, şimdi plaj peynirlerine çıktı lakapları. Esmerlik özendiriliyor ki, bronzlaştırıcı kozmetik ürünleri, solaryumlar vs. para demek. İhtiyacımız olmadığı halde bunun modası geçmiş giymem, lüks tüketim sevdasına kapılan. sağmalı inek gibi sağılan biz insanlar biraz duyarlı olmalıyız. Zamlara, bazı olaylara ciddi anlamda sessiz kalıyorsak 9,99 TL ile 10 Tl arasındaki farkı şiddetle eleştirmiyorsak toplum olarak suç bizde.
bunun konuyla ne alakası var
Arabistan bizden geri, biz de diğer ülkelerden geriyiz. Bir zamanlar Afganistan, İran medeniyetin beşiği, en kaliteli üniversitelerin olduğu ülkelerdi. batı buradan eğitimini aldı. Mini etek, elbise giyen kadınlı erkekli Afganistan, İran bile bir karşı devrimle ne hale geldiler. İran halkı gizli gizli parti yapıyor, yakalanırlarsa, cezası idam...
ben bizden ileri demedim kadının özgürlüğünü istemeyen oraya gitsin
Zihniyet meselesi işte. Amerika'da ki bir üst düzey yetkili demişti şimdi adı aklımda değil. "kadın değişirse dünya değişir" diye.. Kadını eğitimsiz bırakarak toplum yıllar geçtikçe cahilleşir. baskı ve yasaklar çoğalır, yavaştan yavaştan alıştırılır, direk olursa halk tepki gösterir. Mesela haberde şu lanse ediliyor. Bursa'da pembe vagon kadınlar için kullanıma sunulacak. bir kaç cümleden sonra Vagona erkekler de binebilecek" deniliyor. Erkek binecekse vagon o zaman neden kadınlara pembe vagon deniliyor? Hem kadına neden özel vagon deniliyor? Burada çelişki var. Sorun taciz mi? O zaman HAK ADALET YASA hakkını verecek, sapıklar, hadım edilip, kısmi felç, pip. tekrar kökünden kesilsin bakalım o zaman taciz bahanesi olacak mı?
bende bunu diyorum kadın acık veya kapalı bu beni ilgilendirmez herkez özgür
haklısın
Asıl mesele kadınların kendi zihinlerine vurdukları görünmez prangalardır.
odun olanlar kısıtlar genelde. hayatta bir sap olamayan bir odundur o , kadın en azından bir şeye sahipken onun hiçbirşeye sahip olamayışı getirir böyle durumları..
Öncelikle din bu konuda kısıtlar. Ve sonra kendi hem cinsleri..
Bir kadını kendisi kısıtlar :(( Diğer insanlara onu kısıtlama hakkı vererek bir nevi kendi kendini kısıtlar :(
ahlaksız kadınlar, sadece kendileri için yaşarlar, ve özgürlük adı altında ahlaksızlıklarını gizlemeden yapmak isterler, ama bu ahlaklı insanların özgürlüklerini kısıtlamaktır, aslında bunun farkında olamazlar
Hangi ahlaksız davranış mesela?
hangisi olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, bence
yani erkek yapsa çekici kadın yapınca ahlaksız oluyor görüşünde olanlardan mısın sende
@mavilikız_3 erkekde yapsa kadın yapsa ahlaksızlık ahlaksızlıktır ben erkek yapınca çekici oluyormu dedim, gerçek olanla haraket et kafanda kurdukların ile değil
Sordum büyütmenin bir manası yok.
@mavilikız_3 pekala
Bunların hepsi yanlış zaten. Açık giyinmek ahlaksızlık, namussuzluktur. Bunun savunulacak hiçbir tarafı yok
Malesef özgürlüğün kısıtlanmasına boyun eğen kadınlar.
Özgürlüklerini kısıtlamalarına izin verdikleri kişiler.
Düzeltme: Özgürlüklerini kısıtlamalarına isteyerek veya istemeyerek izin verdikleri kişiler.
Kendileri...
Esaretten dem vyranlarin kendilerini modanın kölesi olarak takdim ve teşhir etmeleri... Aha da ironi budur işte.
eskiden özgür kadın evli kadınlar için kullanılan bir tabirdi
baba anne kardeş abi mahalle vb. baskılardan kurtulup sadece kocasına meshul olduğu için
devir değişti özgür kadın dan anladığımız farklılaştı
hiç biri çünkü kendi özgürlüklerini kendileri kısıtlar
Kadın haklarını kısıtlayanlar jer kimse dimdik karşılarında duruyoruz insan hakları savunuculuğunun bir neferiyiz✊
yobaz olan herkes, genellemiş olayım
Hepsi yerinde tespitler... Basitçe toplum
hepsı secenekler dahıl ve burda olmayan seçeneklerde var en önemlısı yasalar ve hukukun uygulanma bıçımı
Hepsi. Bunlara katlanmak istemiyorsak birey olmayı başarabilmemiz gerekiyor.
Gayri ahlaki yaşamı kabul etmeyenleri , eleştiren kadınlar
Kişi ne yaşarsa yaşasın kendi tercihleri yönündedir..
Kadınlar kendi kendilerini kısıtlıyorlar erkeklere gerek olmuyo. Slut shaming diye bir şey var aç araştır
@laradi ama kadınlar erkeklerden daha çok yapıyor bizzat şahit oluyorum boşuna eksşlemeyin
@laradi Her kadın için geçerli değil ama bazıları evet kendi hemcinslerini aşağılıyor nasıl olmaları gerektiği düşüncelerini dayatıyorlar. Evet bunları yapıyorlar. Burada bile görüyoruz. Biri açık fotoğraf atıyor direk yollu diyorlar kadınlar özellikle. Böyle şeyler görmedim deme ben her gün görüyorum.
toplum algoritması ve küçük enişte
Hepsi bu derin mevzu aslında
Bir seçenek daha olmalıydı hepsi diye
ailemiz!!! Abiler Babalar Anneler !
evlenene kadar sadece ailesi. evlendiğinde de sadece eşi
bir özgürlük sevdasıdır gidiyor ama tanımlayabilecek kişi yok
anam işte anam kısıtlar
Bacım senin yaşadığın ortamı çok merak ettim, bunlar yakın çevrende var mı gerçekten
Özgürlüğüme gölgeyi hakaret sayarım
~MC Songül~
seçenekler arasında kaldım
Erkekler, aile ve toplum
Hepside birbirinden leş arkadaş 😐 hepsi
Hepsi, hepsi canım işte hepsi kısıtlıyor
Geri ze kalı yazmıştım yanlış olmasın
Aile çevre baskısı dedikodular
Kadını yine kadın kısıtlar. Oğlanı doğuran da o.
E hepsi.
Hepsi
erkekler Ve aile hanımefendi
Bence hepsi.
biz bunların toplamı hepsinden var yani :)
E) Hepsi
hepsi
Maalesef HEPSİ :(
Kilitleyenler, baglayanlar.
Sutyenler kısıtlıyor:)
Memelere özgürlük:)
Mükemmel soru be
@aerolite İster gizli yazarım ister simdi gizliden cıkarım sana ne oluyor dede?
Kendisi
Toplum
Kendileri
kadınlar
toplum
toplum
Çevre
hepsi
Hiçbiri
kendileri kısıtlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar