Hep derler ya Eski bayramlar Eski aşklar Eski dostluklar...
Acaba yetinmeyi mi bilmiyoruz?
Kanaatkar mı değiliz?
Acaba yetinmeyi mi bilmiyoruz?
Kanaatkar mı değiliz?
Zaman geçiyor herşey değişiyor, herşey yeniye ayak uyduracak şekilde gelişiyor. Biz eskiler de geçmişi özlüyoruz bu yüzden. Belki yetinemiyoruz belki fazla geliyor bilmiyorum. Ama çare geçmişe takılı kalmayıp geleceğe bakmakta kesinlikle. Ama hangimiz bunu başarabiliyoruz onu da bilmiyorum.
Yaş ilerledikçe insanın öğrenme ve adaptasyon yetisi zayıflar. Gelişmelere ilgisi azalır. Geçmişte bildikleri onun için heyecan vericidir hep. Bu yüzden değişimleri sevmez. Muhafazakar olur. Örneğin çocukken bayramlar onu heyecanlandırırken zamanla sıradan olur, zevk ve heyecan alamaz. Hayatın sihiri gider. Aslında güzel olan eskiler değil, gençliğe ve ya çocukluğa ya da geçmişin heyecanına olan özlemdir.
Bence kanaat ile yetinmekle ilgili değil bu aksine , o eski sevgi saygı dostluk komşuluk ve insanlığa olan özlemimiz bence.
Eski bayramlarda yukarda saydıklarım vardı sadece şimdikilerde
bayram taili nereye giderim nasıl iki gün daha eklerim tatile artık gittiğim yerden de sms sesli mesaj whatsup o işi halleder oldu.
Ben bu yüzden arıyorum eski bayramları sizi bilmem ama?
Teşekkür ederim Sibel hanım
zaman geçtikçe güzellikleri alıp götürüyor. devir değişiyor insan paraya tapar oluyor çıkarcı oluyor menfaatçi olur bu seferde geçmişi yad edip özlem duyuyoruz
Cevap
27Cevap
Eskiden herkes mertti şimdi namert.. Umarım bu açıklama yeterlidir..
ev aç gözlüyüz hep ileridekini istiyoruz sonra o da bizi tatmin etmeyince hoop eskiyi özlüyoruz aç gölzülük, oysa ki anı yaşasan ve kıymetini bilsen her şeyin geçmiş de şu an da eşit değerde olur
Eskiden mi güzeldi yoksa eskiler mi güzeldi
İnsanlar mı zamanı değiştirdi yoksa zamanla insanlar mı değişti
ilk ve saf temiz güzel oldukları için ilk heyecan mutluluk bam başka beaâ
çünkü şu anda başarısızız. başarılı olsak, geçmişe dönüp bakmayız.
Yenilerde güzeldir aslında, biz eskileri hep özleriz.. bir daha gelmeyeceğini kabullendiğimizden..
Çünkü zamanımızın değerini bilmeden yaşıyoruz
Tükenip giden herşeye üzülüyoruz haliyle onlara da...
yozlaşıyor her şey gitgide ondan. eskiden daha guzeldi gerçekten😒
Eskiden azdı ama özdü değerli idi kimse böyle değildi seviliyor. du ama simdi herşey var ama saygı sevgi insanlık yok nerde cokluk orada bokluk
Hızlı bir yaşam çok tüketiyoruz özlemiyoruz kıymet bilmiyoruz
yetinmeyi biliyoruz ama şimdiki zmanda hersey sahte çıkar üzerine kurulu hersey o yüzden eskileri özlüyoruz çocuk kalmayı istiyoruz
yetinmekten ziyade mesela eskiden elimizde sigara sokaklarda gezemiyorduk çekiniyorduk şimdi uyuşturucu içip kafalar güzel geziyorlar. nesille alakalı bir durum o ruh yok şimdikilerde...
Eskiden insanlar bu kadar kötü değildi
ya da biz büyüdükçe gerçekleri anladık
Artik elde edemeyecegimiz icin hep guzel gelicek gecmis
tüketim toplumunda herseyi hızlıca yaşamak tüketmek istiyoruz bu tatminin de sınırı olmadığı için mutsuz olduğumuzu düşünüyoruz
bana kimse inanmıcak ama ben şu an 16 yaşındayım eski diziler eski filmler benim çok değişiğime gidiyor duygulanıyorum örnek kiralık aşk falan bunları şimdi izleyince insan o zamanları hatırlıyor duyglanıyor eskiden daha mutluyduk
Eskiler neden güzel çünkü ülkemiz daha iyiydi suriyeliler yoktu mülteci yoktu futbolda başarılıydık dolar yüksek değildi mutluyduk işte şimdi her şey tersine döndü
Eskiden beşiktaş daha iyidi 😏
hiçte bile yine sardın beşiktaşıma 😊😊😊
küme düş sen ablam taktın beşiktaşa 😅😅😅
beşiktaş o kadar kolay bir takım mı düşsün o zaman 😆😆😆
ha şöyle ablaya gıcıklık yapma 😊
Yeniler eskileri aratiyor diye
Gelenler yüzünden... Hep gideni aratıyorlar...
Eskiler eskimeyen değerlerdir de ondan.
O zmanda vardır kötüler.
Teknoji yoktu o zaman. Kafa karistiranda.
Eski olup özlendikleri hiçin 😀
Yediklerimizden olabilir :)
eski olduğu icin galiba
çünkü yeniler o kadar fos ki
Yavaş yavaş kaynaşma ziyaret bitiyor
Çünkü eskiler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?