Ama ben en çok şeyi
En kısa zamanda sana söyledim.
Yalnız sana. Özdemir Asaf
İnsanlara bir şeyler katabilecek kadar yetenekli, gerekli, özel veyahut başarlı sayılmam. O yüzden bu soruya pas diyorum.
Bu tamamen ona bağlı. Ben kimseye bir şey katmak zorunda hissetmiyorum ve zorunda değilim
Katmak istemez misin
İstemekle olmuyor ki
Istemeden olur mu
Genelde istemeden, kendiliğinden olur. Bence doğrusu da bu.
Istemeden olunca tatmin eder mi
Tatmin etmesini isteyen kimseyi hiçbir şey kolay kolay tatmin etmez asıl.
Tatmin kolay olmadığı için güzeldir zaten.
Tatmin bencilcedir.
Hayatta bencilce olmayan ne var
Birkaç şey var, bazı insanlar için
Mesela?
Mesela tüm gecesini bir çocuğu iyileştirmek için harcayan bir doktor, mesela ürettiği teoriler kendi zamanında değer görmese de insanlığa büyük katkıları olmuş bir bilim adamı. Örnekleri çoğaltabiliriz; fakat haklısın bencillik iliklerimize kadar işlemiş. Ve aslında doğru olanı göremeyecek kadar körleşmişiz
O doktor o çocuğu vicdanını rahat ettirmek içinde tüm gecesini ve enerjisini ona harcıyor bu da kısmi olarak bencilliğe girer.
O bilim adamı o icadı sadece kendine fayda sağlasın diye yapmaz kendi içinde yapar, insanlara iylik yaptığı için huzurlu hissetmek için de yapar bu da bencilliğe girer.
Bunlara ben erdemli bencillikler diyorum.
Kişinin kendi için yaptığı şey başkasına zarar veriyorsa bu erdemsizlik olur.
Ama başkasına zarar vermiyorsa ve kişi bununla mutlu oluyorsa o insana kötü bakmak doğru bir davranış olur mu?
Bence bencillik algımız farklı. Bencil insan kendinden başkasını düşünmez, önemsemez bana göre. Bu kişiler bencil değiller benim tanımıma göre.
Aynı sözcüklerle farklı dillerde konuştuk.
Zaten insanların çoğu bu yüzden anlaşamıyor.
Doğrudur. Anlayışım da anlatışım da sözcükleri kullanılım da biraz farklı. Düzeltmeyi denedim ama olmuyor
Neden düzeltmek istedin kk
*ki
Anlamak ve anlaşılmak için
Farklı konuşan insanların olması güzel, ben olsam düzeltmezdim.
Ben de susmayı seçtim
Bencilce bir seçim olmuş
:) hayır. Sadece öyle gibi görünüyor.
Yanlış görüntüleri düzeltmek iyi bir seçim olabilir
Görünenle yetinenler için iyi bir sınav olabilir
Sınavı yapana ne kazandıracak bu
keşke gerçekten katabilsem. bunu görmek çok mutlu ederdi beni
Cevap
6Cevap
insan kendini kapatmadığı taktirde herşey ona birşey kadar o birşey sonunda herşey olur.
Klişe geliyor...
¬Canına can katarım.
Örnek olurum.
İyi/kötü
Nerden biliyorsun
Bir avuç umut kırıntısı..
Ozguven..
Nasıl?
Ilginç
Cesaret özgüvenle doğru orantılı mi?
Cesaret ayrıdır korkmamak ayrıdır. Korkular azaltılarak özgüven artırılabilir ama cesaretle korkular her zaman yenilemez.
Bence yani.
Denemeden bilemeyiz 😊
o istemiyorsa bur sey katamam
güzellik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar