Bence herkes özgür olmalı başörtüsü ile derse giren öğrencilere kimse birsey demiyor sapkayla giremiyosun. Ayrıca başörtüsü dini bir simge ve insanlar dinini kendine saklamali hele de resmi dairelere ve okullara böyle girilmemeli.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılLafa bence herkes ozgur olmali demissin ama ozgur iradesi ile kapanan birine memuriyet verilmesin diyorsun. Ne ictinde bu soruyu sordun? Sizler basortusu ile sapkayi kiyasladiginiz icin vites 1 den 2 ye bir türlü geçmiyor. Sapka vs aksesuardir! Tam aksine dini ozgurluk sebebi ile basortusu serbest olmali. Dinini birisi isterse kendine saklar istersre ulu orta yasar buna hic kimse müdahale edemez. Senin ozgurluk alanini etkilemeyen bir konu icin gereksiz bir soru sormussun. Sizler profile bira resmi koyunca brn ozgurum imahi verdigini zanneden kisiler ozgurlukten bahsetesin. Sizin gibi ozgurluk konusunda sığ insanlar sinava tabiî tutularak devlet dairelerine alinmamali.
90 Yorumla
En İyi Cevaplar
Özgürlükten bahsedipte yasaklanmasını istemenin mantığı?
152 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı. Hem herkes özgür olsun diyosun hem başörtüsü yasağı gelsin diyorsun. ?
Bukadar olayların ve sorunların arasınsa başörtüsü hiç tartışılmayacak bir konu bence. Avrupa ülkelerin bile böyle sorunu yokken, türkiye müslüman bir ülke olarak böyle bir konuyu tartışması bile çok saçma.101 Yorumla- +1 yıl
👍🏻👍🏻
Gizli Üye(30-35)+1 yılHa şimdi sen sınıfta kapalı alanda şapka takmıyon diye başörtü de yasaklansın diyosun. Alkışlıyorum
112 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen de senin. Çünkü sırf sen istemiyosun diye bir neden daha saçma gelecekti. Ki geldi
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
30Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendinle çelişiyorsun dostum hem "herkes özgür olsun diyorsun" hemde "türban yasağı geri gelsin diyorsun" bu nasıl bir özgürlük anlayışı? Senin dini simge dediğin şeye avrupada ve asyada nerdeyse bütün devletler izin veriyor. üstelik onların çogunluğu hristiyan olduğu halde türbanlıların okula serbestçe girmesine izin veriyorlar işte özgürlük budur. sen halkının %85 müslüman olan bir ülkede türban yasağı geri gelsin diyorsun bu nasıl bir özgürlük anlayışı? isteyen mini etekli gezer isteyen türban takar. Herkes özgürdür. Bırakın artık şu türban düşmanlığını. Şuna bak millet uzaya çıkıyor biz hala türbanı tartışıyoruz bu mu medeniyet anlayışı?
74 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOkullar da ve kamu kurumlarında türban takanlardan bugüne kadar ne zarar gördün? türbanlılar okulda diye egitim mi alamadın? türbanlılar bu devlete vergi ödüyorlar degil mi? onların parasıylada bu kurumlar işliyor değil mi? peki insanlar egitim almak için para ödediği kuruma neden türbanlı giremesin? ne saçma bir şey hem para ödüyor hem istediği gibi giremiyor. Neden türbanlıların özgürlükleri kısıtlanıyor? Türkiyede türban yasağı varken bile avrupada türban serbestti oradaki okullara türbanla girebiliyorlardı. ne oldu avrupaya şeriyat mı geldi yoksa kurumların disiplini mi bozuldu söylesene? İnsanlar özgürdür bırakın isteyen istediği gibi giyinsin.
Cevap sahibi+1 yıliran veya afganistan olmayız merak etme. Zaten böyle bir şey olursa ilk başta biz ve türbanlı arkadaşalar karşı çıkarız. Türbanlılar iran rejiminden nefret ediyor biliyormuydun bunu? ayrıca laik bir ülkede yaşıyoruz. laikliği değiştirmeye kalkarlarsa ilk biz çıkarız karşıların çünkü devletin dini olmaz insanların dini olur. insanlar dinini özgürce yaşaya bilmeli laiklik bunu gerektirir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılO senin görüşün senin fikrin. Yani olmasi gereken o diye birsey yok. Sadece senin hayallerin ve inancindan ibaret bu. Türkiyedeki milyonlarca müslüman gayet memnun ama türbanla memur olmaktan ya da okumaktan. Zaten dinin emri örtünmek. İnsanların inanclarina saygi duymazsan kimse de sana zerre kadar saygi duymaz. Resmi daire ya da okula türbanla girilip girilmeyecegi hangi din kitabinda yaziyor ben de acip okuyayim o kitabi merak ettim. Yani bunu nereden nasil uydurdun? Buna kim karar veriyor? Türbanla okumakta memurluk yapmakta imkansis degil. Okumaya da engel degil memurlarin görevini yapmasina da engel degil. Bu da kanitlandi yani 5 yildir. Meger türban okumaya da engel degilmis memurluga da. Yani seninki gereksiz komik ve boş bir düşmanlık
49 Yorumla- +1 yıl
Yemişim senin kami kurumlari yönetmeligini. Kainatı , tüm gezegenleri ve icindeki en kücük zerrecige kadar herseyi yaratip tüm fizik kurallarini evrenin hizmetine veren Allahın yönetmeligine bakarim ben. O da kur'anı kerimdir. Eger müslüman ülkede yasiyosan müslanlarin HAK larina saygi duyacaksin. İnsan yerine konulmak istiyosan insanlarin haklarina saygi duyacaksin. Senin yönetmelik dedigin sey tamamen insan uydurmasi birgün degisir birgün sabit kalir ertesi gün canı sıkılan bir daha degistirir. Allahın kanunları degismez.
Cevap sahibi+1 yıl@RamAries Reis sen kimsin bilmiyorum ama daha iyi aciklanamazdi. Bunun üstüne ben yorum yapmiyorum artik
Cevap sahibi+1 yılNeyse tartisma bitsin. Herkesin düsünceleri farkli. Konusmamak en güzeli
+1 yılBen senin gibi düşünmüyorum, o dinin gereği o başörtüsünü takmaksa o arkadaş dışarıda da başörtüsü takabilmeli. Özgürlükten bahsediyorsak dini istediği gibi yaşayabilme özgürlüğü de olamalı, isteyen mini de giyer örtünür de ama çarşafa ben de karşıyım
20 YorumlaEvet ama zor biraz gelmesi.
733 Yorumla- +1 yıl
Peki size göre neden geri gelsin çok merak ediyorum! ?
- +1 yıl
Soran güzel anlatmış. Amaç türban değil. Devlet kurumlarına din karıştırılamaz. Okul veya iş yeri fark etmez devlete bağlı olan her yer. Çünkü devletin dini yoktur bireylerin dini vardır. Bu kişinin hakkı değil farklı bir boyut oluyor. Başı açık birinin müslüman olup olmadığını bilemezsin, ama türban dini bir simgedir. Ve dinin devlet kurumlarında olması saçma ve yanlış bence
- +1 yıl
Devlet kurumlarında olan her birey, birey hakkı değil devlet olarak görünür. Sen okuldaki öğretmene Hatice abla demezsin çünkü o devletin bir memuru öğretmen. Hristiyan karşıtı olarak değil de daha çok "müslüman devlet" çağrıstirıyor. Bu da laiklige ters. Şeriata kadar gidebilecek bir yol hatta. Ülkenin müslüman ülke olarak algılanması yanlış sadece müslümanlar yok. Dinsizler, başka dinler vs böyle gider. Kimseye dininizi yaşamayın demiyoruz sadece dinin sembolü devlet kurumlarında kullanılması yanlış
- +1 yıl
Dinin sembolü değil o dinin şartı bu türban
Öğretmenin türbanlı olması bana göre devletin müslüman oluşunu değil devletin 1 çalışanının müslüman oluşunu gösterir
Başka bir öğretmen açıklarsa hristiyan olduğunu biliriz dinsizsede biliriz bu devleti bağlamazki bunlar sadece çalışan ve halka dayatılan bir din yok - +1 yıl
Dinin şartı demek devletin şartı demek değil. Normal hayatta istediği gibi yaşasin karışan yok onun müslümanlıgı ona. Ayrıca diğerleri dinine özel bir sembol takmıyor müslümanlar gibi bilmek ayrı bir şey göstermek ayrı bir şey. Ve bana göre bu kişinin değil, devlet altında olan herkesin yaptığı devleti yansıtır.
Dinsizlik veya dindarlık değil dinle bağdaştırma olmaması için bu sembollerinden kullanmaması gerektiğini düşünüyorum. Uzatmaya da gerek yok ne senin ne benim düşüncem değişir. Uyucam artık 😐 - +1 yıl
Din özgürlüğü yaşamak bir dini temsil ederek çalışmak veya okumak değildir. Din özgürlüğü böyle kurumlarda kimseye belli etmeden kendi inancını yaşamasıdır. Devlet kurumlarında hiçbir dine yönelik semboller bulunması hoş değil. Müslümanlık değil Hristiyanlık olsa da aynı şekilde. Bunlara izin vermek, ki nedense sadece müslümanlara, devletin dini olduğunu düşündürür zaten öyle görünüyor.
- +1 yıl
Evet arda bence öyle okey mi yeter uzatmayalım aynı şeyleri konuşup duruyoruz 😄 Beni rahatsız ederdi. Neyse yatıyorum iyi geceler 😄
Şu senin kıza da burdan cevap yazıyım. Çünkü arda senin gibi hakaret ederek konuşmuyor. Haddini bilenle tartışıp konuşurum cahilliğini hakaretle dile getirmeye çalışanla değil. - +1 yıl
sacmalamanın da böylesi kusura bakma ama başörtüsü dini ve Allahla kulun arasında olan birsey ama şapka filan saygısızlık kişi istediği gibi hür bir sekilde kimsenin haklarını ihmal etmeksizin yaşayabilir ancak saygi cerceveai içinde...
+1 yılAllah'ın emrini yerine getirmeyi yasaklamak kimsenin haddine değil. Diğer seçenek olabilir. Sapkayla derse girmeyi mümkün hale getirmek gibi!
83 Yorumla- +1 yıl
Allahın daha çok emri var. Senin erkekle çalışman bile günah sen bugün kamu kurumlarına Allahin emri vardir diye başörtülü memur alirsan o memurlar zamanla çoğalır erkekle çalışmak da günah derler ki günah zaten bu da allahın emri derler bu böyle gider en son bir bakarsın Şeriat gelmiş
- +1 yıl
Ölelim mi? Kurduğun alaka çok saçma
ama insanlar inancını kapıda bırakıp içeri giremez ki.
71 Yorumla
+1 yılSizin gibi zihniyetlerden nefret ediyorum. Sapkayla derse girilmiyor mu? 1 yıl boyunca sapkayla derse girdim kimsenin sesi çıkmadı. Artık bu düşünceleri bırakın. Abes ve a ptal duruyor. Lütfen.
55 Yorumla- +1 yıl
Sallama mı. Ben saçlarımı kestirdim 1 yıl boyunca okulda sapkayla gezdim kimse benim saçlarımı kestirdigimi bile anlamadı. Kendi yaşadığım şeyi inandırmak zorunda mıyım? Istersem turban istersem sapka veya benzeri şeyler takabilirim. Bu kimseyi ilgilendirmez. Turbanlida arkadaşım var yüzünün her zerresinde piercing olan arkadaşım da. Okulda bir tane öğretmenin sesi çıkmadı. Askeriyeye mi dönüşsün okullar. Herkes bir birey istediğimi takarim buna kimse karışamaz.
Eğitimin ilerlemesini taktigim bir sapka mi engelleyecek?
Hadi herkes türbanını çıkardi diyelim uzaya mi çıkacaksınız bu sayede. Hahaha yemin ederim komedi gibisiniz. Yakında uzay mekigimiz atmosferde türban ağına takıldı falan da dersiniz siz djdhjs - +1 yıl
E bir zahmet shsh
Bugün "laik devlet" diyerek dinsiz bir toplum olmasını istediğin bu ülkeyi o türbanlı insanlar kazandı
132 Yorumla
+1 yılTabiki hayır! Bu ne rezillik müslüman ülkede baş örtü yasağı allah allah ya
103 Yorumla- +1 yıl
Ahaha sorsana o denizarına beni neden engellemişde arda beyi neden engellememiş acaba ahahhas yazık
- +1 yıl
gıcıklı kız 😡
Gizli Üye(36-45)+1 yılasıl sığ düşünenler sen ve senin gibiler aslında sanane mini etekle taytla gelen olduğu gibi türbanlada çarşaflada gelen olucak
84 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkime göre neye göre
Cevap sahibi+1 yılsizin derdiniz başkada burası yeri değil senin ya da bir başkasının demesiyle öyle olacakta değil merak etme
Gizli Üye(30-35)+1 yılBacımın örtüsü batmakta rezilin gözüne... acırım tükürüğe billahi tükürsem yüzüne.. Gerçi sen trolsün belli ;)
81 YorumlaKapalı bir insan dinine düşkündür saçını açsa ne anlamı kalıcak? Onu geçtim millet o rospuluğunu gizlemiyor kendine saklamıyor da onlar neden saklasın kesinlikle geri gelmemeli
80 Yorumla
+1 yılben de senin tipinden hazzetmedin nolcak simdi. seni de okullara ve resmi dairelere almayalim mi simdi hi ne dersin
63 Yorumla- +1 yıl
saf saf konusma dunyanin hangi kosesinde bireylerin inanclari geregi bir yerlere girmeleri cikmalari yasaklanmis. kuru kafa fikirlerini al ve uc bakalim cocuk
- Aile & Toplum konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılmüslüman olmayan avrupa da bile genelde böyle bir yasak yok. Özgürlük anlayışın bu mu? Geri kafalılık bunlar hep... Biri mini etek giyebiliyorsa diğeri de başörtü takabilmelidir. Bireylerin dinine kıyafetine kimse karışmamalıdır.
31 Yorumla- +1 yıl
te Allahım ya herkes özgür olmalı diyor sonra da yasak gelsin diyor neresinden çıkardıysa bu mantığı 😂
sen buna özgürlük mü diyorsun? 'herkes dinini kendine saklamalı' derken kaç kere düşündün? evet başörtü dini bir simge ama şapka aksesuar, o yüzden izin vermiyorlardır belki de ;) pu paylaşımın için utanmalısın.
20 YorumlaÇok sığ bir zihniyet bu. Dini belli etmesi etmemesi kimseyi zerre kadar ilgilendirmez. Başörtüsü bir aksesuar değil, o kişinin dinini yaşayabilmesi için bir gerekliliktir.
Özgürlüklere Müdahale Etmeyin!!04 Yorumla- +1 yıl
media.giphy.com/media/AVcLUFBTh5vbi/giphy.gif
Özgürlük ateşini gereksiz kuruntularınızla söndürmeyin. - +1 yıl
Üniversitelerde kalkması başlangıcti sonra lise de şimdide ilkokul da kaldırdılar türbanlı askeri uniforma da yapıldı polis uniformasi da yapıldı bir sonraki aşamayı merak ediyorum Şeriat yolunda ilerliyoruz gözlerinizi açın az bizde ozgurlukten yanayız elbet ama amaçlar farklı anliyo musunuz
+1 yılAskeriyede bile serbest oldu artı Şu an kadı lar ikiye ayrıldı turbanlılar ve acıklar bu ayrımın olması sacma herkes ozgürce yasamalı istedigibi yapmaalı Şu an türbanlılar ovülüyr yuceltiliyor bu hos degil bir denge bulusması lazm
11 Yorumladekolte giyenlerinde otobüslerde, sokaklarda tekmelenmesi de doğal o zaman. kimse kimseyi cenabet edipte günaha sokma hakkı yok...
41 YorumlaAsıl yobazlık bu değil mi sence başörtülü biri size başı açık okula girmesinler diyormu ayrıca baş örtüsünü sen simge olarak görüyorsun biz değil
416 Yorumla- +1 yıl
Şeriat da da herkes özgürdür neden anlamak istemiyorsunuz ki bunu müslüman değilim diyorsun istediğin gibi özgür dinini yaşayabiliyorsun kamu kurumları dediğin şey insanlar için var insanlar eğitim alsın diye var istemediği halde zorla başını açmak için değil ki hani siz özgürlükcü idiniz ben birine başını kapa diyorum sadece bir kişiye hemen yobaz oluyorum ama sen türkiyede ki milyonlarca insanın başı nı aç diyorsun aydın insan çağdaş insan oluyorsun sence burda bir çelişki yok mu?
- +1 yıl
NİSA-11 için 40 meâl bulundu. Diyanet İşleri (eski) (4/NİSÂ-11: Allah çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişinin hissesi kadar tavsiye eder. Eğer kadınlar ikinin üstünde ise, bırakılanın üçte ikisi onlarındır; şayet bir ise yarısı onundur. Ana babadan her birine, ölenin çocuğu varsa yaptığı vasiyetten veya borcundan arta kalanın altıda biri, çocuğu yoksa, anası babası ona varis olur, anasına üçte bir düşer. Kardeşleri varsa, altıda biri annesinindir; babalarınız ve oğullarınızdan menfaatçe hangisinin size daha yakın olduğunu siz bilmezsiniz. Bunlar Allah tarafından tesbit edilmiştir. Doğrusu Allah bilendir, Hakim olandır.)
- +1 yıl
Şeriat de dine girmeyenler özgürdür girenler değil haklısın girmezsin olur biter hem girmek istiyorsun hem dediklerini yapmak istemiyorsun bana kimse karışamaz diyorsun yani Allah sana karışamaz ama sen ona karışırsın öyle mi yani sen etine zayıflığı na bakmadan Allaha kafa tutuyorsun en güçlü düşmanı seçmişsin kendine şu Miraç gününde insanlara tavsiye ettiğin konuya bak ne yüzle çıkacaksın Rabbinin huzuru na düşünmez misin ey gafil
Bence hepten din olayları kalkmalı,
ama bu yüzden gidip diyemeyiz, yasak gelsin böyle dolasmayin! falan.32 Yorumla
+1 yılÜniversitede istemiyom kardeş devlet kurumlarındada istemiyom.
Nerde türbanlı varsa pis pis bakıyor bana. İstemiom aöq.21 Yorumlakılık kıyafet, makyaj, piercing vb bunlara karışmak gerçekten çağ dışı davranışlar
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılbazi insanlarin ozgurlugu basortusuyse ne yapacaksin?
50 Yorumla
+1 yılben basortusu kullanmiyorum ileridede kullanmam sanirim ama saygim var yani o kadinin tercihi kapanmaksa kapanir kimse karisamaz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHem herkes özgür olsun diyorsun hem başörtüsü yasağı gelsin diyorsun.. Burası müslüman bir ülke saygı duyun yettiniz artık.. G. tüne mi giriyor başörtüsü zorun ne ş. refsiz pislik..
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa bişeyin geldiği yok gelse de seni ilgilendirmez bu belki dahaimanlı daha düzgün olursun.. Başörtüsü herkes heryerde takabilir buna saygılı olmak lazım.. Herkes özgürdür.. Ama zorunuz var içten içe din düşmanısınız.. Chp zihniyeti kahrolsun..
Cevap sahibi+1 yılLan olum vatan sevdasından ne anlarsın sen.. Başörtüsüne laf ediyorsun.. Savaş çıksa en önde biz gideceğiz. Sen ve senin gibiler kaçacak delik arayacaksınız, banka kuyrukları felan unutmadık hiçbişeyi.. Dine saygısı olmayanın vatana hiç olmaz.. S. ktirin gidin bu ülkeden.. Bu ülkede yeriniz yok sizin..
- +1 yıl
milli mücadele de gördük en önde giden Anadolu'nun yiğit temiz cocuklariydi ama senin gibi yobaz cahiller din elden gidiyo diyerek karışıklık yarattilar, ingiliz mandasini kabul etmek istediler isyanlar çıkardılar. senin dedelerini şey sait ler iskilipli atıflar benim dedelerim topal osman lar kubilay cavuslar
Cevap sahibi+1 yılLan kim yobaz cahil o. cocugu.. Ağzından çıkanı bil de konuş kendiniş tarif edip durma.. Anadolunun temiz ve yürekliçocukları biziz senin gişbi ş. refsizller değil..
+1 yılMini giyenlere karisilmiyorsa birakin bu bos isleri millet istedigi gibi giyinsin
20 Yorumla
+1 yılDinini kendine saklamalı derken? Dininin gerektirdiği gibi yaşama hakkını elinden alıp dinini kendine saklamalı demek ne derece mantıklı?
00 YorumlaHerkes hayatini ozgurce yasamali bence. baskiyla kimsenin dusuncesi kiyafetleri degismemeli
20 Yorumla
+1 yılHerkes istediğini yapsın kimsenin mini eteğine başörtüsüne karışılmamalı
Bende hoşlanmam baş örtüsündeb ama saygı duymak gerek61 Yorumla- +1 yıl
işte bu 👌🏻 sevmesende saygı ve tolerans
+1 yılözgürlük diyorsun baş örtüsünü istemiyorsun ülke özgür bir ülke ise baş örtüsü yasaklanamaz
24 Yorumla- +1 yıl
benim dinim bunu emretmiş senin göz zevkin bozuluyor diye dine mi karşı geleceğiz nası bir zihniyet bu peki söylesene bana?
- +1 yıl
o zaman daha vahim ne yani sen ve senin gibi dar beyinliler istemiyo diye dinimize mi karşı çalıkalım yeter artık kadınlarımızı yoldan çıkardınız dinimizden uzaklaştırdınız ama artık Uyandık uyandı bu millet sizin ouunlarınoza gelmeyeceğiz sokun bunu o minik beyninize
+1 yılNe alaka ya sacmalamayin herkes özgür istediğini giyer istediğini takar sanane?
60 Yorumlabence başı açıklar girmesin derse işte ne bileyim başı açıklığını kendine saklayıp evde başını açmalı bence kesinlikle başı açıklar resmi dairelere bile sokulmamalı desem sana nasıl gelir?
10 Yorumla
+1 yılŞapkayla başörtüsünü bir tutacak kadar yobaz birisin.. Konuştuklarını ciddiye alamadım bu yüzden.
16 Yorumla- +1 yıl
Bir kaç tane kitap okumamam gerek yok çünkü çok kitap okudum. Hemen cahil yaftası yapıştırırsınız zaten tek dayanağınız bu çok komiksiniz haha.
- +1 yıl
Yeni sorumu sordun bay cahil? Ama cevap vermek istemiyorum senin saçma soruna.
- +1 yıl
Yok istemez senin saçma sapan sorularınla beynimi yoramam bay cahil.
Herkes özgür sanane milletin başörtüsünden
82 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de yıldızlara tapıyorum kafamda yıldız şeklinde şapka ile resmi dairelere girebilir miyim? Bu benim dinim dinim için özgürlük istiyorum.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zaman başörtülü neden girebiliyor bu haksızlık müslümanlara neden ayrıcalık tanınıyor buna çifte standart denir
Cevap sahibi+1 yılİşte bu yüzden yasak gelmeli. Ben böyle resmi dairelere girmeye çalışsam tepki gösterirler. Benciller çünkü
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Dini simge toplumda ayrıştırmayı arttırıyor ama yasaklayınca da özgür iradeye ters
21 YorumlaBence zeki olmayan insanlara yaşam hakkıda tanınmamalı ama Allahın merhameti işte.
10 YorumlaGereksiz... Herkes özgürce yaşasın isteyen mini giyiyorsa isteyen başınıda örter
20 Yorumla
+1 yılAçık olan insana kimse bişey demiyorsa, kapalı olana da dememeli, gelmesin.
00 Yorumla
+1 yılBaşörtüyü suistimal edenler olabilir. Ama onlar yüzünden bu yasak getirilemez!
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı. carsaf yasagi gelsin. basortu iyi
32 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence şapka kanunu uygulanmalı takmayanları idam etmeli
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO yarısının içinde sen de varsın
Gelmemeli herkes özgur olmali
71 Yorumla- +1 yıl
Doğru olması gereken bu bravo merve
al iste ya.. bence ıdam getırılmelı
21 Yorumla
+1 yılÇok saçma. Bence gelmemeli.
20 Yorumla
+1 yılYıl olmuş 2017 sen ne diyon gardaşş
34 Yorumla- +1 yıl
Öncesi de belli sonrası da demokrasi ne demek önce onu iyi bilmek lazım
- +1 yıl
Aynen görüyoruz. Hadi eyvallah.
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılDinin ve siyasetin egitimde ve kamuda isi yok.
20 Yorumla
+1 yılSapkaya da izin verilmeli
00 YorumlaO yolları geçeli çok oldu
00 Yorumla
+1 yılGelmemeli
70 Yorumla
+1 yılDaha öğreneceğin çok şey var biraz daha çalış
00 YorumlaHaklisin 👍🏻
31 Yorumla
+1 yılNiye gelsin
30 Yorumla
+1 yılbaşörtü takmayınca özgürmü oluyosun :)
30 Yorumla
+1 yılSen daha ordamısın?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe dion ya
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen cek kafayi bosver :D
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgeri gelmemeli
60 Yorumla
+1 yılAynen
02 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen kapalı kezolar