Dudakları sadece sevgiliye ayırmak mantıklı mı? Sadece küçük bir buse anlamında diyorum. Bazı toplumlarda normal karşılanıyor sevdiğiniz arkadaşınıza, dostunuza dudaktan bir buse vermek.
Bizim toplulumumuza bu kadarı olursa devamı kesin gelir. Türkiye için çoğu Avrupalı ülke vatandaşları cinsel açlığı olan bir ülke mi ne diyor neyse işte böyle bir ülkede bunun olması sen düşün. Bir bunu sen ve o normal dost olarak yapsanız bile toplumsal olarak normal karşılanmaz. Tamam toplumu da geçtin. Ankara'da Türkiye'nin başkentinde yan yana kız erkek oturuyor diye onları polisin dövdüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu haberi bilmeyen varsa araştırsın her neyse düşün yani bu olay olsa artık ne olur kim bilir. Bu bize uzak bir toplumsal davranış. Ve şahsen ben kız ve normal arkadaşlarıma laf olmasın diye el uzatıp sıkan biri bile değilim. Hatta yan yana bir çay içmeye gidersek. Ve bu kız ise ya karşılıklı otururum ya da yan yana olacaksa özellikle o rahat ise çantamı araya koyarım. sorarsa yere koymayı sevmiyorum derim. Bunun sebebi de. Laf filan olur kendimi tutamam kavga ederim diye. Bazı insanlar bana geri kafa diyor ama şu ana kadar. Bu olmasa bile arkamdan neler neler dendiğini duydum. Ama hiç değilse bana diyorlar o yüzden bir şey demiyorum. Karşı tarafa laf gelmediği sürece o insanları takmam. Hayatta beni tanımayıp bana küfür olmayan hakaret eden insanları takmam sadece gülerim. Zaten onlara en büyük cevabım onları çevremden uzak tutmak. Bir insan seni tanımayıp sana laf ediyorsa zaten sen ondan bir konuda üstünsün demektir ki buda onu kaldıramayıp ediyor. Seni tanıyor ve ediyorsa iş başka.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir Fransız öpücüğüne ihtiyacım var :D Hayır. Masumiyet derken sevgilimden olmak istemem. Tabi şu an sevgilim yok...
Geçenlerde anne ile çocuk arasında öpüşme soruları çoktu. Ve genelde bunun çocuk üzerine cinselliğe meyilli olabildiğini söylediler. (Bana göre doğru) Masumiyet göstergesi diye bir şey yok. Saflık ve dürüstlük bu ülkede "aptallık" demek olduğunu bilmeyen yok. Saf biri çekingendir o yüzden öpemez de... 😘
Dudaktan öpmek bence özel birsey. Bu yüzden sevgiliye/ ese özel olmali. Yani herkezi kisacikta olsa dudaktan öpsem ne anlami kalir ki?
En yakin arkadasin olsa bile ister kiz ister erkek mesafeyi korumak amacli da, dudaktan öpmemek gerektigini düsünüyorum. Yani genel anlamda sacma bir davranis
Karşı cinsle tuhaf kaçabilir. Fakat babanemi annemi ve bazı kız arkadaşlarımı senin dedigin anlamda dudaktan öpüyorum zaman zaman. Kötü ya da art niyetli bir durumda görmüyorum. Tamamen sevgi göstergesi
Kadınlar bu konuda rahatlat Bşr birleryle el ele dolaşabilirler Dediğin gibi dudaktan birbirlerini öpebilirler Aynı yatakta rahatca yatabilirler Rahatca birbirlerine sarılabilirler Varda var Ama erkek öylemi? Yaratılış bakımından olsa gerek tamamen zıttır ve zıt olarakta anlaşılır
masumiyet diyorsun çünkü zihnin gerçeği görmekten kaçınıyor. gerçek doğanın yasasıdır. böyle bir durumda hormonlar devreye girer, ve amacından sapmış olursun.
peki sen arkadaşlarınla öpüşür müydün? yoksa bazı arkadaşlarını bazı arkadaşlarına tercih mi ederdin?
kusura bakma, masumiyet adı altında çırpınan bir cinsellik görüyorum ben.
bazı toplumlar bir dana ya 7 ortak girip kurban kestiği gün düşünürüm. Burası Türkiye Öyle bir şey yoksa. daha neler başka ahlaksızlık kaldımi zaten aşk diye zinanin dibine vurduk. Bir dostlarımız kaldıydi şey etmedik
Cok alaka ya... her toplun kendi degerlerine gore yasasin. afrikanin bilemem ne ulkesinde bakire iken evlenmek ayip sayiliyor bakireligi almayi meslek edinmis adamlar var. biri cikip dese bizde de boyle olsaa. ne kadar abastse bu durum. seninkide ayni degerde
Hep küçük şeylerle başlar çnce şı kıyafet olsa dediler şorta kadar gitti şimdi bir sudak diyip yatağa gidecek kimin kimin yatağında olduğu belli olmicak. Sonumuz pompei gibi olucak sonra. Böyle zhiniyetsiz hayasız vefasız hafdi aşmış insanşarı yakalayıp göndereceksin yabancı ülkeye hızur olsun. Ne bu geniş açılı insanlar ya.
kücük buse ile dudaktan öptügüm arkadaşlarım oldu şefkat göstergesi olarak üzgündü çok.. ayrıca yigenim var kız oda arada beni dudaklarımdan öper.:) illa her dudaktan öpücük bir şeyler anlam ifade edecek degil
dudakla başlar, başka yerlere de gider sonra buse kondurmacalar.. tabu ile kuralı birbirinden ayıramıyorsunuz. ona bakılırsa kıyafet giymek te çıplaklığı benimsemiş bir insan için tabudur. napalım soyunalım mı tabu diye?
ben öpüyorum kız arkadaşlarımı bazen ama ya yanlışlıkla oluyo ya da böyle çoook çok ender bir durumda. garip aslında, ama güzel soru. bence çok büyütülecek bişey değil yani
Bu analizden cikaracagin sonucu ne yapacaksan haberimiz olsun. Burda bir kucuk opucuk hazir. Ama. Baska parametreler de olmali. Bu eksik geldi bana biraz.
Ben normal öpemiyorum ama bu çoğunda yok. Bebeklerini dudaktan öpebiliyorlar anneler. Dediğim gibi sorun bende çünkü sarılmaya, öpülmeye, tokalaşmaya karşı fobim var. İnsablara yakın olamıyorum.
o zaman şöyle yorumlayayım, bence mantıksız, ufak bir buseden kimsenin farklı bir anlam çıkarmaması için çocuk masumiyetinde bireyler olarak yetişmemiz daha saf daha ham olmamız gerekirdi. Bizler bireyler olarak bu şekilde yetiştirilmedik ve görmediğimiz için bilinçaltımızda "bir buse" asla masumca yapılan ve arkadaşımıza da yapabileceğimiz bir davranış olamaz. Normal karşılayan insanlara gidip de 30 yaşından sonra artık dudaktan öp arkadaşlarını, normal bir şey denmemiştir herhalde :) Bizlerin çocuklarımızı boyle yetiştirmemiz lazım bu yazılan şekilde toplum olmamız için.
Bence tamamen saçmalık. Ben sevdiğim insanlara sarılmaktan, tokalaşmaktan bile pek hoşlanmıyorum. Ayrıca inançları olan biriyim ve bilimsel olarak da anlamsız olurdu.
Tabuyla ne ilgisi var dudak bu düşünsene evlisin ya da nişanlısın herneyse kocan en yakın iş arkadaşını dudaktan öpüyor bu ne saçmalıktır yahu bize ters bunlar bu kadar geniş olamayız kimse kusurabakmasın.
Şaka niyetine hemcins arkadaşa yapılabilir. Ama burada toplu taşımada bile kolun hafiften başkasına değdi mi sorun oluyor, yani bu gibi şeylere adapte olmak imkansız. Ki olmayalım da bir zahmet.
Anne babayla o şekilde öpen çocuklar oluyor.. Ben anne babayla uygun bulmuyorum.. Yakın kız arkadaşımı belki öpebilirdim ama o da dışardan farklı anlaşılır, erkek birini öpmezdim normal yanaktan öpmekten farklı algılanır. Ayyy bilemedim.
Arkadaşla sevgili birbirinden farklı kavramlar. Sevgilinle ileride evlenip mutlu bir yuva kurmayı hayal edersin. Arkadaşlada ömür boyu arkadaş kalmayı. Yanaktan öpmek varken neden dudak? Bana göre çok saçma. 😒
hay sizin bazı toplumlarınıza tüküreyim ya. O zaman memeye de ufak dokunalım masumca olmaz mı? ya da g. te bir şaplak ufacık nolcak yeaa. Ya bitin artık ''bazı toplumlarda normal karşılanıyor'' geyikçileri bitin ya
Bence sevgiliye ayırmak iyidir.. Aslında öpücüklere yüklenecek anlamlar önemlidir.. Sizi sevgili dışında birini dudaktan masumca öperken o kişi buna farklı anlamlar yükleyebilir.
Algıya göre değişir ama kadınlar arasında öpüşmekten tut bir çok şey arkadaşlık adı altında yapılıyor İstemezdim öpüşme benim için cinsel veya his demektir dudaktan
Yazılan yorumlara baktım da burada insanın sevgilisini öper gibi öpmesinden bahsedilmiyor. Ben ablami öpüyorum dudagindan bazen küçücük :) ama diğer arkadaslarimda tercih etmem tabii saçma olur
En İyi Cevaplar