Mesela ben, ilk evlilikte takılan kırmızı kurdele olayını gereksiz buluyorum. Daha bir kaç tane daha var. Sizin gereksiz bulduğunuz gelenek, görenek ve adetler var mı?
Yanlış veya gereksiz bulduğunuz "gelenek, görenek, adetler" var mı?
Gelenek, görenek, örf, adet ; tamamı saçmalık bence. Benim toplumumda çok ileridüze bir adet yok ama en basitinden el öpme. Hayatım boyunca hiç anlamlandıramadım. Ben bir kız çoçuğuysam eğer, ve çoğu örf, adette kızlar toplumdan dışlanıyorsa, neden tanıdık-tanımadık adamların önüne eğilip ellerini öpeyim? Çoğu gelenek ve adet birbiri ile çelişiyor. Birçoğu erkek egemenliğini ön plana alıyor. Ama bildiğim bir şey varsa, benim ilerde doğması muhtemel çocuklarım bütün bu saçmalıklar içinde olmayacak.
Bende şu sorduğun soruya aynı cevabı verecektim : kırmızı kurdele! Işte düğün gelenekleri komple saçma! Hatta bir kaç gün önce Anneannem'le bu konu hakkında tartışmıştım, görüşlerimi söylemiştim kadıncağız şok olmuştu yazık ee tabi artık yeni nesil biraz farklı düşünüyor. Merak ettim Türkiye de hala bu "kırmızı kurdele" geleneğini uygulayan var mı? Yurtdışında bayağı yaygın da hepsi yapar hepsi...
bizim türk düğünleri ve adetleri başlı başına saçmalık zaten de bana göre. büyüklerin elini öpmek mesela. ne gerek var abi ben ona saygımı öyle mi göstermek zorundayım. öpmesem saygısız mı olucam? ya da evime yeni taşınmışım komşular hayırlı olsuna geliyolar dedikodu kasmaya. gelmesinler abi hayır sizden gelmesin istemiyorum mümkünse muhattap da olmayalım. daha bir sürü var pek sevmiyorum ben bizdeki çoğu geleneği.
Bana kalırsa geleneklerin tamamı gereksiz. Düğün bile istemiyorduk eşimle sade bir nikah klasik marjinal insan tiplemesi ama ailelerimiz için 2 tane düğün yaptık ve öğrendik ki geleneklerin hepsinin bir anlamı var. Hepsi evli çiftin mutluluğunu arttırmak için.
Dediğin gibi kırmızı kurdeleye ben de çok net karşıyım. Bakirelik simgesiymis? Ulan zaten sen "insan"san kârının bakire olup olmadığını millete duyurma gereği bulmazsin. Mesela çarşaf geleneği.. bu zaten artık varla yok arası bir gelenek Mesela ilk kez regl olan bir kıza tokat atmak.. Başlık parası.. gibi daha tonla iğrenç gelenek sayabilirim
herkes evlilik ve düğünle ilgili şeyleri söylemiştir ben farklı bir şey söyleyeyim. Şey görmüştüm cenaze evine gidildiğinde metrelerce yemek masası vardı, kalkanın oturanın belli olmadığı, ben o günde o ev sahibinin elinden yemek yemeği tuhaf buldum, sorduğumda gelenek olduğunu söylediler.
bunu kaç sene önce sormuştum. gelinliğin anlamını bilen zaten kırmızı kurdeleyi takmaz. kız istemek çok saçma. ben aile kuracak kıvama geldim demektir evliliği istemek. kendi kararımı kendim veririm ve aile olacağım insanın onayı rızası yeter yetmeli. çok aşık çiftlerin ayrıldığını bilirim aile büyükleri izin vermiyor diye
Bakirelikle bunu simgelendirmek sacma olmuş gibi. Fakat şuanda 10 kadından 8i bakire değildir. Ama gelin görün ki evlenen herkeste bu kuşağı takıyor? Sebep?
Evlendikten sonranın yarını , yani İlk gecenin sonraki günü anne baba eli öpmek kadar saçlamalık yok bence. ne o öyle biz yapacağımızı yaptık haberiniz olsun der gibi 😫
Kırmızı kurdele... Onun dışında sünnet düğünü, çeyiz, regl olan kıza tokat atmak, çarşaf göstermek, damadın sırtına vurmak vs bu böyle uzar. Sonuç olarak hepsi kadınları aşağılayan saçma geleneklerdir. Saygılar
Farklı yorumlar var bu konu hakkında. Ama arkadaşımın annesi ilk kez regl olan kıza tokat atınca yanakları hep pembe ve sağlıklı görünüyor demişti. birde buna inananlar var...
çarşaf olayı var mı bilmiyom ama sacmalık. birde cenazesi olan kişinin gelenlere pide dagıtması halbuki peygamberimiz tam tersini yapmıştır. adam bide yemeklemi ugrassın acısı varklen
@Kasvet365 bu genelde varoş kesimlerde olur ankaralıyım ama köyde falan hiç duymadım hatta sormadım daha dogrusu belki vardı ama bnana kalırsa her yörede var
Kadının vajinasından çıkan kanı ve ayrıca kadının ve adamın sıvılarını teşhir etmek nasıl bir utanmazlığın ürünüdür? Bir de müslüman ülkeyiz sözde bunu yapınca namusluyuz. Nerde kaldı namus ailecek dahil oldunuz ya sekse. Vallahi sinir oldum.
@Kasvet365 amac kız bakire demek işte kızın zarı esnekse nolcak ya da yoksa elinimi kescek ki belki korkudan böyle yapanlar bile var ya da cahil kocası tarafından ilk gece damga yiyenler
Cenazede mezarlıkta cantik ayran dağıtıyorlar. Önce meftayi defnediyoruz ardından cantik ayran yiyoruz. Belediyeler bile alıştı bu adete her cenazeye ücretsiz pide ve ayran gönderiyorlar
anlamını biliyorsun sanırım eskiden o ailenin onuruydu şimdi hangi kızda o onur için dik durabiliyor , kendine sahip olanları tenzih ederim. bundan dolayı şimdi gereksiz gibi görenlerin onuda önemsemedigini düşünüyorum.
En İyi Cevaplar