Nasıl ki resim varsa ressam da vardır, nasıl ki heykel varsa heykeltraş vardır, o hâlde bunca sayısız varlığında bir yaratıcısı vardır değil mi? Sanatın var olması, sanatkârın da var olduğuna delalet eder. Bir heykeli gördüğünde onu yapan kişiyi görmesen bile, onu yapan bir heykeltraşın var olduğunu bilirsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben diyorum ki var olan herşey tanrıdandır, böyle var oluyor çünkü tanrının parçası, ama bu kişiliği olan, emirleri olan bir tanrı değil, öz. tanrı dünyayı yaratıp uzaktan izlemiyor yani
En İyi Cevaplar
+1 yılVay aferin sana kız doğru yolu bulmuşsun. Buradakiler katılsa ne katılmasa ne. Sen yolundan şaşma.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben Ateistim yani doğaüstü bir şeyin olduğuna kesinlikle inanmıyorum ama aynı zamanda panteistim evrenin tanrının kendisi olduğunu enerjinin, atomların, maddelerin her şeyin tanrının bir şekilde tezahürü olduğuna inanıyorum zaten birçok bilim insanı da bu görüşte, zeka seviyesi ve bilgi düzeyi yüksek olanların inancıdır panteizm.
- +1 yıl
Teşekkür ederim :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılkanka taşlarlar seni hayırdır kardeş sen şu böceklere dağlara allah mı demek istiyorsun deyip taşlarlar kuma gömerler seni kaç gizliye gir
05 Yorumla- +1 yıl
Bıktım şu yorumları görmekten :D Taşta, böcekte, kumda hepsi tanrının, bu tanrı demek değil ama.
- +1 yıl
basit bir örnek verdim =D =D cahilce bir yorum yaptım panteizm inancında tanrı yoktur evren de oluşmuşuzdur inancı vardır evren tanrıdır anlayışıdır biliyorum dostum =D =D
- +1 yıl
türkiye gibi bir ülkede böyle bir dinle yaşamak zor olsa gerek cesaretine hayranlık duydum
- +1 yıl
Teşekkür ederim :D
- +1 yıl
rica ederim =D =D
+1 yılyazdığına göre tanrı her yerde bizde onun bir parçadıyız ve bizimde tanrısal özellik ve ya güçlerimiz var düşüncesi aklıma geldi
03 Yorumla- +1 yıl
Sen çok yanlış anlamışsın 😂
- +1 yıl
mantıklı değilmi eyer bizler tanrının bir parçasıysak en az onun kadar yeteneklerimiz olmadı gerek değil mi
- +1 yıl
Tanrı süperman mi kardeşim? Ben tanrının parçası olduğumuzu söyledim, bütün varlıkların tanrının özünden olduğunu, tanrı budur;öz. Bizi uzaktan izleyerek keyfine göre dünyayı şekillendiren, üstün yetenekli bir varlık değil
+1 yılCümlenin sonu zaten yaratıcının olduğunun delili. 😊
07 Yorumla- +1 yıl
Ben o öze inanıyorum, kendi karakteri, emirleri olan tanrıya değil.
- +1 yıl
Tanrının emirleri yoktur vaadleri vardır. Cennet bir vaaddir yapılan iyiliklere bakar. Cehennem ise adalet için kötülerin yaşadığı bir yer.
- +1 yıl
Hikaye gibi geliyor. Benim fikrime göre insan kendi cezasını da kendi verir, iyilik yaptıkça ışık bedenini guzellestiriri, kötülük yaptıkça agirlastirıp dibe çökertir. Varlıkların tek amacı özü olan tanrıya, sonsuz bilince dönmektir
- +1 yıl
Doktor Zakir Naik ile ilgili tüm v ideolari izle youtubetan kafanda tek gram soru isareti kalmayacak
- +1 yıl
Biliyorum o adamı, beni İslamdan soğuttu, eşcinselliğe tv yüzünden böyle oldular diyen beyınsız
- +1 yıl
Inanmayı dene daha mutlu bir hayat gecirisin en azından kaybedecek bir şeyin olmaz. kazanacak bircennetin olur. Inanmiyorsanda saygı duyarım.
- +1 yıl
Böyle çok daha mutluyum, inancım bana doğru yaşamayı, var olan herşeye saygılı olmayı öğretiyor. Cennet düşüncesi bana doğru gelmiyor, boş geliyor.
+1 yılZaten her şey Tanrıdan gelir bunu bir inanan da söyler.
013 Yorumla- +1 yıl
Herşey tanrının parçası ve bir bütün diyorum ama, İslam herşeyi Allah denilen varlık yarattı ve emirler verdi diyor. Fark bu.
- +1 yıl
Başlangıç nasıl oldu?
- +1 yıl
Bigbang
- +1 yıl
Onun da bir öncesi vardı değil mi?
- +1 yıl
Tanrı zaten hep vardı
- +1 yıl
Bir varlığın olduğunu kabul ediyorsun yani?
- +1 yıl
Dünyanin oluşmasını sağlayan, dünyayı var eden yine tanrı çünkü herşeyin özü o, herşeyi kendinden var ediyor. Ben karakteri olan, kendi fikir ve istekeri ve emirleri olan tanrıya inanmıyorum.
- +1 yıl
İnandığın tanrının karakteri ve istekleri var ama?
- +1 yıl
Sonuçta bu düzeni ve oluşumu sağladı değil mi?
- +1 yıl
Bu tanrının bir karakteri olduğunu göstermez, sakat doğan bir çocuğu tanrı mi o şekilde yaratmak istedi? Tanrı bu döngünün bir parçası, tanrı zaten var olan herşeyin toplamı ve varlığın kendisi.
- +1 yıl
Söylediklerinde islama ters düşen şey sen tanrıyı sadece bir boyuta sığdırmış olman ama diğerleri bir bakıma aynı şeyler.
Sen neden Allah inancını kabul etmiyorsun? Daha büyük bir irade olduğu için mi? - +1 yıl
Hayır. Bir karakteri, istekleri olan bir varlığın tüm evreni yaratma düşüncesi fazla kurgusal geldiği için. Bütün evreni yaratacak kadar güçlü bir varliğin insanların belden aşağısıyla ilgilenmesi, keyfine göre insanları lanetleyebilmesi, kendine tapılmasını istemesi ve kendi fikirlerini aracı olmadan iletemeyen bir Tanrı olması. Okuyup araştırdıkça bana en doğru ve mantıklı gelen, daha düzgün yaşamama, daha iyi ve doğru yaşamama yardım eden inancın bu olduğuna karar verdim.
- +1 yıl
Toplum, birey, topum-birey ilişkilerini yaşantılarını adil ve ahlaklı bir düzen içinde yaşamalarını istemesi kötü bir şey olmasa gerek. İnsanlar bile bir robot yaparken (veya sen minyatür çalışmalarında) bir düzen bir amaç belirler değil mi?
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılhayır katılmıyorum neyine katılcam bunun bildiğin budistlik bu bir tek taşa ota boyun eğmiyon
019 Yorumla- +1 yıl
Ağaca, taşa tapmıyorum, herşeyi tanrıdan olduğunu ve onun parçası olduğunu savunuyorum. Örneğin ağacın ruhu tanrıdan bu yüzden ağaca zarar verirken tarıyada zarar vermiş oluyoruz, ama bu, ağaç tanrıdır demek değil.
- +1 yıl
budistlik düşüncesi diyorum bende işte zaten tek farkınıda söyledim
aynı halt neymiş ağaça zarar vermek yaratıcıya zarar vermektir ama ağaç tanrı değildir
senin inandığın yaratıcı ile benim inandığım yaratıcı arasındanki uçurum burda zaten ben İnandığım mekana sığmıyor zamana ihtiyacı yok senin inanıp inanmaman ona hiç birşey kazandırmıyor o kaybeden sensin Allah hiçbirşey kaybetmez Sen şu an ortak koşuyor küfre giriyorsun Allah birliğini üstünlüğünü unutmuş öyle aylak aylak geziyorsn Allah gücünü anlarsan kendine bir çeki düzen vermen mümkün aslında - +1 yıl
Benim inandığım tanrı herşeyde, heryerde, herşey tanrı ve tanrıda herşeyin özü. Benim nasıl yaşadığımı sen nerden biliyorsun? Benim inancım gereği bir kayayı gereksiz yere yerinden oynatmak bile yanlıştır çünkü bu var olan düzeni bozar, sizdeyse tanrı kadınların giyimiyle, belden aşağısıyla bozmuş kafayı. Eskiden beri insanlar taştan kendi hayali tanrılarını yaratıp onlara tapındılar, kişilik yüklediler. Şimdi taşlar gitti ama siz hala kendi hayali tanrınıza tapmaya devam ediyorsunuz. Budistliğin özü en doğrusudur, eski budizm ve şuanki ile hiçbir benzerlik yok, Budizmde bozulmuş bir din oldu.
- +1 yıl
budaya tap sonra Gel Allah'ı eleştir mantığa bak belden aşağısına karışıyormuşta bilmem ne
Kzım o Allah Allah sana üstünde yazın postla gezeceksin dese gezmen zorundasın karşında mahalle bekçisimi var sandın hayaliymiş kurduğun cümlelere bir bak önce sen sonra bana hayalden bahset - +1 yıl
Arkadaşım, Buda bir ermişti, şu an cahil Hintliler onu tanrı yaptılar tıpkı Hristiyanlık gibi oldu sonu. Ben hiçbir varlığın önünde eğilmem, tapmam, bunun putperestlikten farkı yok çünkü. Bu varlığın istekleri, emirleri varsa ne farkı kaldı insandan? Bu varlığı gören olmuş mu hiç? Kim yaratmış bunu? Uzaktan insanlara bakıp keyfine göre dünyayı mı düzeltiyor? Bu kadar guçlu bir varlık isteklerini dolaylı anlatacak, istediği an yapamayacak kadar mı aciz?
- +1 yıl
sana görükse ibadet et dese ibadet etsen meleklerden ne farkın kalır insan olmanın özü orda bunu anlaman lazım karşında evrene bile sığmıycak olan Allah ver ve sen diyorsun ki gözükseydi bize sence sana gözükme ihtiyacı var mı herşeyi yapmaya gücü yetiyor gerek duyar mı sana gözüküp seni inandırma gayesine düşer mi? Allah'ın birliği ve tekliği o kadr sabitki gücünden bunu anlıya bilirsin senin benim gibi aciz güçsüz varlıklar ne yapabilir sanıyorsun Allah'ın gücünü anlamadığın için doğa enerjisi bilmem ne diye geziyorsun Karşında Allah var Allah evreni saniyeler içinde trilyonlarca evren yaratabilir gücünün sınırı yoktur sen kalkmışsın daha belli sınırdaki sesleri duyun renkleri görüp hiç bir sınırı olmuyan Allah'ı eleştiriyorsun mantıklımı
- +1 yıl
Benim inancımda tanrı zaten herseydedir, sen eğer doğru bakarsan bir ağaca bakınca da onda tanrıyı görebilirsin çünkü onun özü tanrıdandır. Herşeyi yapmaya gücü yetiyorsa neden uğraşsın insanlara emir vermekle? Gücünün sınırı olmayan bu büyük varlık neden iki bacak arasıyla uğraşsın? Mantıklı mı?
- +1 yıl
1-Allah varlık değildir
2-Allah'ın insanları neden yarattığını öğren - +1 yıl
Sen bile bir demir parçasını alıp eğip büküp farklı şekiller veriyorsun demire hiç birşey sormadan
Allah'ında sana sormaya ihtiyacı olabilir mi yok chi enerjisiymişte bilmem ne senin dinin sana benim dinim bana ölüncede dersin artık ama ben chi ener... demeden tepe taklat gidersin gideceğin yere - +1 yıl
Allah varlık değilse ne onu söyle? Tanımla? Tepetaklak olucakmışım laflara bak :)) Sizin boş cennetinize gitmekten daha iyidir
- +1 yıl
varlık olan acizdir muhtaçtır senin gibi benim gibi
cennetin 100 milyarda biri değerindeki mutluluk verilse koşa koşa gidersin bizi eleştiriyorsun amacımın cennet olduğunu düşünmen bir o kadar aptalca cehenneme gitmemeye çalışıyorum senin gibi kendimi ateşe atmaya niyetim yok
Allah yaratır yaratılan herşey varlıktır Allah durduk yere olmadı o sınırlı vücudunla bunu kavrayamazsın şimdi diyeceksin ne alaka sen tüm sesleri duyuyormusun tüm renkleri görüyormusun senin sınırın var benim sınırım var bir noktaya kadar kavrar devamını getiremezsin Allah büyüklüğünü kavrayamazsın sadece biraz anlıyabilirsin bide geçmişsin mahallenin muhtarına kafa tutmuş gibi konuşuyorsun karşındakinin büyüklüğünü az buçuk anladığın zaman sana verilen cezayı sen bile hak ediyorum diyerek haykırırsın karşına çıktığında söz hakkın yok Allah'ın tanımını istiyorsun Öldüğünde çekeceğin cezalar bir nebze olsun anlatır sana - +1 yıl
Tanrı sırf onun istediği şeye inanmadığım için beni cehenneme yollayacak, cezalandıracak? Bu mudur tanrı, o büyük güç bu kadar mı muhtaç kendine tapılmasına? Ne farkı var onun insandan o zaman eğer bir isteği varsa, dileği varsa, insan gibi düşünüyorsa ve bilinci insanınki kadar düşükse. Tanrı nerde peki herşeyde değilse herşeyin özü değilse, gökte mi? Cennette mi? Kendi düşüncelerini ancak korkuyla mı insanlara uygulatacak kadar aciz? Sen tanrıyı tam olarak anladığında bu tehditlere ihtiyaç bile duymazsın. Ne olduğunu bile tam olarak anlatamadığın şeye inanıyorsun.
- +1 yıl
İşte bak gördün mü reddediğin Allah bie benim inandığım Allah'ım değil :))) Allah'ın mekana ihtiyacı yok..
Allah'ın insanları yaratmadıki en büyük amacını sorgulaman lazım Allah kendinin övülmesinden mutlu olur meleklerde kendisini övüyor ama melekler kendi iradeleri ile değil İnsan olmanın manası budur zaten kendi iradenle Allah'ı övdüğün zaman Allah mutlu olur senide mutlu eder bu kadar basit
sıradan basit bir insana güç versen çok az kendisini eleştirsen kibrinden sana ceza vermeye kalkar
Sıradan basit bir insanın kibri bile onu cezalandırmaya iter
Allah kibirlidir ( kibirlenmek ona yakışır zaten ) sıradan bir insanın kibri ile aynı kefeyemi koyuyorsun onu Karşında neyin olduğunu anlayamamışsın dediğim gibi sokakta yürüyor sanıyorsun kelimler onun büyüklüğünüü anlatmaya yetmediği için anlatamıyoruz işte o kadar büyük anlaman dileğiyle zaten yaşlanınca sohbetlerden ayrılmazsın kafanı yorma - +1 yıl
Mekana ihtiyacı yoksa, nerede bu Allah denilen varlık? Dönüp dokaşıp yine aynı yere geliyoruz, tarif bile edemiyorsun inandığın şeyi sadece "o büyük, onun mekana ihtiyacı yok, o hepimizi yarattı ve övülmek istiyor" sürekli bunlar tekrarlıyorsun, ama ne bir açıklama var nede bir tanım, sadece ona inan ve ona tap, onun ne olduğunu, kim olduğunu bilmene ihtiyacın yok çünkü bunu yaparsan seni cehenneme yollamaz diyorsun. Yani Allahın kendini beğenmiş bir varlık buna göre, çünkü yarttığı seyerin kendini övmesinden zevk alıyor, tatmin oluyor? Mutluluk, korku, iyilik, kötülük bunlar insana özel şeyler, benim bundan anladığım senin tanrın aciz ve övgüye ihtiyacı var, benim tarımsa herşeyde, heryerde ve var oluşun nedeni, bütün varlıkların özü ve devamlılığı, tüm bilinçleri kapsayan ortak bilinç ve herşey onun parçası. Bir varlık değil ki mutlu olsun, övgüye ihtiyacı olsun mutluluk zaten tanrıdan, övgü zaten tanrıdan.
- +1 yıl
mutlu olur kelimesini ihtiyacı var olarak yorumluyorsun
Allah varlık değil diyorum inatla nasıl bir varlık diye tekrar tekrar soruyorsun
bundan 400 yıl önce atayizlere çıkıp kızıl ışık var dediğinde kanıtla diyeceklerdi ama elineki teknoloji yetersiz olduğu için ispat edemiycektin şimdi bir atayiz çıksında kızıl ışık yok desin hadi sen bu zamanda bir yolcusun yolunun sonu belli bundan 50-60 yıl sonra ölürsen benim kanıtlamama veya ispat etmeme gerek duymuycaksın Allah varlığını tüm benliğinde hissedeceksin o inandığın doğa enerjinse seni kurtaramıycak sen Allah'ı evrenin bir yerine koymak istiyorsun bende diyorum ki benim Rabbim Aciz değil ki evrende bir yere ihtiyaç duysun Allah belli sıfatları vardır Sıfatlarına göre
Allah kendini beğenmiş mi diyorsun Kur'anı Kerimi okuduğundan Beğenmiş olarak bulcaksın ki Ben yaptım ben yaparım benim gücüm herşeye yeter diyor Allah Allah kendini beğenmiştir ki ona layıktır
- +1 yıl
İnsanların içinde Allah'tan bir parça olan ruh vardır
1-kibirli insan var mı?
2- herşeyi bildiğini idaa eden insan var mı?
3-herşeye sınırlama getiren insan var mı?
4-kontrolün yalnızca kendinde olmasını istiyen var mı?
5-kendini beğenmiş insan var mı?
6-kusursuz hatasız olduğunu düşünen insan var mı?
.
.
.
bu gider böyle bu insanlar var mı var bu duygular nerden geliyor sanıyorsun
Saçma saçma düşünüp duruyorsun Allah insana kendinden parça verdi bu duygular çıkcak sizde bastırın diyede emir verdi verdi çünkü hiçbir insan kusursuz değildir eşsiz değildir hiçbirine o sıfatlar yakışmaz bilgisinin sınırını vardır öğrenmesinin sınırı vardır
Allah emir veriyor nasıl bir tanrı böyle bişeyi ister ki diyorsun kaç tanrı tanıyorsun? kaçıyla oturup muhabbet ettin kafan mı iyi?
Toplumda hadi çık çırıl çıplak dolaş dolaşa bilirmisin veya annen çıplak dolasın baban izin verir mi? senin aciz baban bile emir verme yetkisine sahp oluyor o zaman? Allah niye vermesin? - +1 yıl
İnsan sınırlama getirir yasa koyuyoruz Allah sınırlama getirdimi o ona düşmez niye karışıyor
seni yarattıysa başı boş dolan ortalıkta kötülük yap milleti öldür zina yap hakkını gasp et diye değil kul ol diye amacını kavramadan Allah övülmeye ihtiyacı var mı Allah'ın övülmeye ihtiyacı yok ama senin onu övmeye ihtiyacın var karşındakinin gücü anlayamıyorsun evrene sığmaz diyorum evrenin neresinde diyorsun... övüldümü mutlu olur diyorum ihtiyacımı var diyorsun Allah'ın hiç bir şeye ihtiyacı yok onu mutlu etmeye senin ihtiyacın var acizliğini kavrayamadığın için Allah'a meydan okuyorsun ki meydan okuduğun Allah benim rabbim bile değil bir benim rabbimi Tanıtmama bak birde senin aklındaki Allah'a bak sen ona inanmıyorsun benim rabbimi tanımıyorsun bile tanıyan biride Allah'ı reddemez zaten - +1 yıl
Ancak bir varlık mutluluk duyar, bir varlığın kendi fikirleri olabilir, bir varlık görünebilir. Hem o bütün evrenin sahibi diyorsunuz varlık değilse nedir peki butün evrenin sahibi olan? Boş laf yazdıkların. Allah bizi mutlu olamk için, ona tapalım diye yaratıyor o zaman? Bütün evrendeki Allah insanın kendine tapınmasından mutluluk duyuyor, bu mutluluğa ihtiyacı var yani senin tanrın bu kadar güçsüz. Sen oturup muhabbet mi ettin tanrıyla hayırdır tanıyormuşmuş laflara bak, aynı bir puttan bahseder gibi anlatıyorsun. Allahı babama benzettin asıl sen hangi kafadasın :)) Ben kimsenin, hiçbir varliğin kulu değilim, olmam kardeşim, sen istediğin varlığa tapınmaya, korkmaya devam edebilirsin.
- +1 yıl
50 yaşında mekke giden ne olsun hadi büyük konuşma 50yaşınızıda görcez
ne dediğim bir parçasını anlamıyor kendi kafanda yazdığın kuruntulara cevap verip duruyorsun
+1 yılYakında ananizm çıkarsa şaşırmayın
https://youtu.be/7iaB6qt5loY01 Yorumla- +1 yıl
Panenteizm zaten gök tanrı inancının özünde var.
+1 yılilginç bir tanrı anlayışı fakat eksik misal tanrı yaratıcı olmayansa hayatı yaratan kim?
033 Yorumla- +1 yıl
Tanrı zaten herşeyin özü ve bu öz herşeyı kendinden meydana getiriyor, bu yüzden herşeye tanrının parçası.
- +1 yıl
parçası olduğumuz şeyin kendisi kim?
- +1 yıl
Tanrı özdür, Tüm bilinçleri kapsayan sonsuz bilinçtir, herşeyin toplamıdır. Tanrı herşeydededir herşey onun parçasıdır. İnsanın en derindeki varlığıdır. Tanrı illaa biri ya da bir varlık mı olmalı? Ne farkı kaldı o zaman insandan ya da puttan.
- +1 yıl
çok saçma o zaman herkes bir tanrı olmalı senin anlayışına göre , bana hiç mantıklı gelmiyor :) bana mantıklı gelen tanrının bütün bu varlıklarda özünden bir parça olmasının asıl sebebi yani gayesi. Kaldı ki tanrının insandan veyahut putlardan farkı da tanrı olmasından ileri gelir o da bu saydığın insan put veya kainattaki herşeyin yaradılmış olması bir sebep sonuç ilişkisi içinde olması demek oluyor ki tanrının bu yaradılmışlardan farklı olması zorunluluğu manasına gelir, gelmeli de tanrı sen ben gibi basit bir şey değil tanrı bizi bir sebep amaç için yaratmıştır senin tezin hayatın gayesini yaşamı sebep sonuç ilişkisinden olan ibaret hayatı aklen ve fikren izah edemiyor yetersiz kalıyor aciz kalıyor eksik kalıyor bu tanrı senin de dediğin gibi herşey den üstün ve de farklı olmalı ki tanrı olsun !
- +1 yıl
Herkes tanrı değil, tanrıdan çünkü tanrının özü bütün varlıklarda. Ağacın ruhu tanrının özünü taşıyor sen o ağaca zarar verirsen tanrıya zarar verirsin bu o ağacı tanrı yapmaz sadece tanrının parçası yapar.
- +1 yıl
Tanrının amacı nedir? Bütün bu kainatın amacı nedir? Varlığın nedeni? Bu kısır döngünün nedeni nedir? Yaşam ve ölüm niçin?
- +1 yıl
yani kendi kafandan cevap verme bana benim tanrıdan başka kimsenin sözüne inanmamı da bekleme :) senin sözüne inananam çünkü sen yaradılmışsın yani senin tezine göre aciz ve fani hayatımı yaşayamam tüketemem? Tanrının benden isteği nedir? Bana bahşettiği bu hayatın gayesi nedir? Bunun cevabını isterim ve sadece tanrıdan?
- +1 yıl
Benim inancıma göre tanrı zaten hep vardı bütün varlığın nedeni o, çünkü bütün varlık onun bilincinden ve özünden. Bunlar benim kafamdan uydurduğum şeyler değil gök tanrı inancı ve budizminde savunduğu şeyler. Budizime göre cennet veya cehenneme yok insan yaptığı şeylerle kendi ışık bedenini karartacak veya aydınlatıp bilinci tanrının bilincine karışacak, bende buna inanıyorum. Benim dinimin tek kuralı tanrıdan olan hiçbirşeye zarar vermemek, var olan herşeye saygılı olmak, evrenin düzenini korumak. Bir kayayı gereksiz yere yerinden oynaymak bile bu düzeni bozmaktır aslında. Bunlar benim düşüncelerim tabi herkesin inancına saygım var.
- +1 yıl
olmadı bana tanrının sözlerini getirmen lazım , tanrı sana göre bana göre olmamalı , tanrı yarattıklarından haberdar olan ve haberdar eden olmalı ki tanrı olsun , bir tohumun gayesi ağaç olmak ağacın gayesi meyve vermek ise , benim de bir gayem olmalı düşünebilen benim çünkü sorgulayabilen de benim hayvanlar bitkiler ve diğer canlılar düşünemez sorgulayamaz , içgüdü ile yaşar bütün bu varlık aleminde biz insanoğlu en üstün niteliğe özelliğe sahibiz ve bu özelliğin bir gayesi olmalı? Tanrı bu özelliği boşuna yaratmamış olmalı ki hayvanlar gibi değiliz bitkiler gibi değiliz diğerlerinden üstün olan bir irade seçme şansına sahibiz düşünebiliyor sorgulayabiliyoruz ? Bu özellik insana bir sorumluluk getiriyor diğer varlıklardan farklı ve haklı olarak mesela? Hak ve ödevlerimiz olmalı? Saçma sapan başı boş değil ki bu kainat denilen şey biz de saçma sapan yaşayalım , ortak bir şey olmalı bütün insanoğluna hitap edebilecek ortak bir bildiri uyarı mesaj vs... tanrı yarattı ama neden?
- +1 yıl
Ben de senin inancına saygı duyuyorum fakat senin inancın sorularıma cevap vermedi dolayısıyla da tatmin de edemedi , benim inancımda aklen ve mantıken izahı olmayan hiç bir mesele yok ve ben tanrımı gayet iyi tanıyorum çünkü kendisini çok net ifade ediyor bütün sorularıma cevap veriyor beni yalnız bırakmıyor 24 saat boyunca !
- +1 yıl
Ben zaten tanrının bir sözü olamaz diyorum, çünkü tanrı insan değil, insan gibi düşünemez, insan gibi istekleri olamaz tanrı yalnızca herşeyin özüdür ama o kadar, herşeyi devamlılığıdır. Var olan herşeyi evrende kendine göre bir düzeni, amacı vardır, herşey düzen içindedir. Tanrı seni yaratmaz sen ondan meydana gelirsin. İnsanın tek amacı özüne yani tanrıya geri dönmektir.
- +1 yıl
Neyin cevabını alamadin onu anlamadım :D
- +1 yıl
hem tanrının özüyüz diyosun hem de tanrı insan gibi konuşamaz diyosun bu ne tezat akıl çelişkisi? kaldı ki tanrı madem herşeyi bir amaçla yarattı o halde bu hayatın kainatın amacı nedir? tüm bu kainat içinde biz insanoğlunun amacı nedir? beni inandırabilmen için tanrına ikna etmelisin bu tanrı kim soruyorum? bu tanrı benden ne istiyor? tanrının mesajı nerde? evreni yaratan bu tanrının evrensel bir mesajı bildirisi olmalı bu bildiri mesaj nerde?
- +1 yıl
hiçbir soruma cevap alamadım ki , sadece 4-5 cümlenin tekrarını yapıyorsun o kadar :) sorularımı ya anlayamıyorsun ya da gerçekten verecek net bir cevabın yok
- +1 yıl
Tanrı özdür, sonsuz bilinçtir ve herşey bu bilincin içindedir diyorum, bir varlik degildir, bir isteğide, emri yoktur, bütün canlıların toplamıdır insanın tek uyması gereken kural bu tanrıya zarar vermemek, bu düzene zarar vermemektir. Herşeyin devamlılığını sağlar kendinden var eder bu bilinç. Yaratılan herşeyin bir amacı vardır, herşey kendine göre bu dünyaya birşeyler katar ama tüm varlıkların tek amacı bu sonsuz bilince geri dönmek ve ona karışmaktır.
- +1 yıl
Tanrının sana bir emir vermesine gerek yok çünkü sen o tanrının, bilincin herşeyde ve heryerde olduğunu bilip bu düzeni korursun. Korkuyla, tehditle değil.
- +1 yıl
bak şimdi madem bizler tanrının özüyüz o halde kendisi bizdeki özünden daha üstündür yani madem toplam özdür bu tanrı ki bu sadece senin görüşünü senin görüşünle çürütmek için , o halde bütün bu özlerin sahibi verdiği öze göre bir hayat bahşediyor , yani insan üstün bir varlık alemde halböyle iken insana verdiği bu özün üstünlüğün derecenin kademenin ayırcalığın nedeni nedir düşünme sorgulama akıl yürütme özünü tanrı neden bahşetmiştir neden diğer varlıklarda bunu göremeyiz de biz de vardır? çünkü tanrı öyle istemiştir deme :) tanrı boşu boşuna hiç birşeyi yaratmamıştır demiştin amacına düzenine göre demiştin o halde insanın düzendeki rolü amacı gayesi görevi ne? Ve bu görevden sen ne anlıyorsun nerden anlıyorsun kimden hangi kaynaktan vs... :) ? yani bunu nerden öğreniyorsun?
- +1 yıl
İnsan evrimleşerek gelişmiş bir varlık yinede benim fikrimce bütün varlıklar aynı değerde yalnızca insan daha gelişmiş, hiçbir varlığın insan icin yaratıldiğına inanmıyorum çünkü tüm varlıkların kendi değeri var. insanın görevi var olduğu düzeni korumak.
- +1 yıl
çok afedersin ama tanrıymış gibi konuşuyor onun yerine rahatça hüküm veriyorsun ne demek gerek yok bu kanıya nasıl varıyorsun? sen yaradılmış iken üstelik tanrı da değilken üstelik? gerek yok ha hahaha :))) peki neden gerek yoksa iradeye sahibiz ve iyilik ve kötülük gibi zıtlıklar var neden herşey zıttıyla yaratılmıştır neden çirkin ve güzel var iyi ve kötü var uzun ve kısa var artı ve eksi var... ve bizim bunları seçme veyahut reddetme hakkımız var !!! ? Bu imkan neden verildi tanrı tarafından? Bir nedeni olmalı?
- +1 yıl
çok pardon bu dakikadan itibaren tartışmanın yersiz sonuçsuz faydasız olduğunu görmekteyim sorularıma cevap veremiyor sadece kendi kafandan veya senin gibi yaradılmışların kafasından görüş bildiriyorsun ve ben yaradılmışların görüşüne değil tanrının görüşüne ihtiyacım var zira sen başka diğeri başka konuşuyor düşünüyor görüş bildiriyor ve mesela benim içimde senin bahsettiğin o düzeni koruma gibi bir bilgi uyarı vs hiç birşey yok kusura bakma demek ki senin tanrın işini iyi yapamıyor :) ama benim tanrım bana çok yakın ve bütün sorularıma en net en tatminkar cevapları veriyor akıl ve mantığımı kuşatan cevaplar !
- +1 yıl
@deliyürekliadam
Ben zaten tanrının kendi fikileri olduğunu düşünmüyorum, sen kendin tehdit edilmeden, korkutulmadan inancın yerine getirmiyorsan gerçekten inanmıyorsundur benim söylediğim şey bu. Eğer tanrıyı ve bu dünyadaki görevlerini anlarsan zaten kimsenin seni tehdit etmesine cehennemle korkutmasın gerek kalmaz. Çirkin, güzel bunlar tanrının değil insanların ortaya çıkarttığı kalıplar. Ben reankarnasyona inanıyorum ruh olgunlaşan kadar dünyaya gelmeye devam edeceğimizi düşünüyorum. Eğer bu hayatında nasıl yaşarsan sonraki hayatında da onu alırsın. - +1 yıl
bu nasıl bir tanrıymış ki fikri olmayan ahmak bir insandan farkı olmalı bence tanrının :) sanırım sen kendini fena kandırıyorsun , inandığın tanrının kim /ne olduğunu bile bilmiyorsun kendi kafandan uydurduğun kendin gibi olanların kafasından çıkanlarla yaratılmış bir tanrı :) sana kolay gelsin...
- +1 yıl
Sen benim tanrımı anlamamışsın ki, daha nasıl anlatabilirim? Hala kendine cezalandıran, emir veren, istekleri olan insanlaştırılmış bir tanrı arıyorsun. Tanrının emirlerini araman için tanrının konuşması ya da birinin sana anlatması mı lazım? O düzeni koruma duygusu anında gelmez zaten dostum, sen İslamı birdenbire mi öğrendin? Ahlak kurallarını birdenbire mi anladın?
- +1 yıl
bak kardeş çok akıl çelişkisi yaşıyorsun kendi kurduğun cümledeki mantık hatanı söylüyorum hala ısrar ediyorsun son kez uyarıyorum iyi oku iyi anla , herşeyde tanrının özü vardır diyosun evet güzel , sonra kalkıp tanrı insan gibi konuşmaz düşünmez emretmez cezalandırmaz vesaire diyorsun resmen akıl çelişkisi içindesin ve tanrı sanki yol arkadaşın iş arkadaşınmış gibi konuşuyorsun bu ne rahatlık pardon? tanrı istemez emreder bunu unutma bir , çünkü sen bir acizsin yaratıksın herşey gibi fanisin ama tanrı yani yaratan tanrı oluşundan bunlardan acizlikten müstesnadır !!! sen sürekli tanrı adına konuşuyorsun ama sen tanrı değilsin 2. ! tanrının bana göre ve inancıma göre tanrı bizim bu üstün özelliğimiz olan bahşettiği yine kendi özünden olan ve diğer bütün varlıklardan üstünlüğümüzün keskin çizgisi olan artımız olan düşünme konuşma ve sorgulama akıl yürütme fikir üretme özelliğimizin bir nedeni olmalı diyorum , evet İslamı birden bire öğrenmedim akıl ve mantığımı irademi kullandım
- +1 yıl
irademi zorlayarak sorular sordum ve sorularıma cevap bulduğum tek şey İslam olduğu için inancım olan İslamı seçtim ! çünkü bütün sorularıma cevap verebilecek başka bir tanrı yoktu , aradım aradım aradım ama bulamadım hiç biri beni tatmin edemedi ! çünkü aklımı mantığımı kuşatacak sorularıma cevap verecek 24 saat canlı bir tanrı iletişimde bulunabileceğim bir tanrı olması gerekti , beni yaratan ama başı boş bırakmayacak olan bir tanrı olmalıydı bu , yoksa bu nasıl bir tanrı olabilirdi ki tıpkı serseri sorumsuz bir insan gibi tanrı düşünülebilir mi? akıp giden ve tükenen bir hayatım var ve bunu öğrenmek zorundayım yaşamımın gayesini öğrenmek zorundayım bu bir yaradılmış olarak hakkım aksi halde hayatımı irademi nasıl kullanacağım önümdeki onca seçenekten hangisini seçeceğim? Buna cevap vermeli beni yönlendirmeli tanrı ki sonra üzülmeyeyim pişman olmayayım vicdan azabı duymayayım haksızlık etmeyeyim falan fişman vs vs vs
- +1 yıl
1-Tanrı insan değil, varlık değil, yalnızca evrenin bilinci ve evrenin özü bu bilinç tüm canlılarda var yani tüm canlılar tanrının parçası uzunca bunu anlattım ama sen hala ne anlattığımın farkında bile değilsin
2-Ben tanrı adına değil kendi inancımdaki düşüncelerden bahsediyorum, bunları anlamam için tanrının bana anlatmasına, tehdit etmesine, emir vermesine ihtiyacım yok.
3-Herkesin inancı kendine istediğin şeye inan, beni ilgilendirmez. - +1 yıl
düzenine sistemine yanlış yapmamam için tanrımı bilmek ve emirlerini yasaklarını öğrenmek zorundayım ki sistemine düzenine yanlış yakışıksız uygunsuz bir şey irade bir hayat yaşamamalıyım ! Bu tanrı bana bunları izah edebilmeli sorularıma cevap veremeyen bir tanrıya asla inanamam buna ne akıl ne kalp ne de mantık asla kabul etmez etmedi de zaten ! Nasıl insanlar tanrının özü diyorsun o halde biz tanrının aynasıyız o halde bize verdiği akılla şuna varmak mümkündür ki nasıl bizim toplum idaresi için yasalarımız kanunlarımız var ki yaradanımızın tanrımızın bize o özünden üfleyenin kanunu olmaz tanrı insan gibi demek değil bu öz ile alakalı özün sahibinden gelir bu demek bu özü yaratan bizi yaratan da bir kanuna sahip olmalı bir yasaya sahip olmalı insanlar bile bunu düşünebiliyor da yaratan bu özü bize bahşeden o muhteşem yaratıcı mı kanun koymayacak sistem kurmayacak ki asıl sistem onundur yaratıcının dır ki öz ondan gelir !
- +1 yıl
ben yaradılmışların uydurma mesajlarıyla ilgilenmiyorum kardeşim ya bana tanrının mesajları lazım ki tanrının mesajları olduğuna da kanıt isterim :) Kuran'ın sana onlarca kanıtı var var mı senin tanrının bir mucizevari kitabı?
- +1 yıl
bu arada senin tanrının ağaca benziyormuş zarar görüyormuş ağaca tekme atınca ama benim tanrım yarattığından zarar da görmez fayda da :) tanrı insan gibi olamaz dı hani acı zarar görür diyon bir de bak gene kendi aklınla çelişiyon hahahah :))
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=dtDwqSnLYAo Bu video sadece bir örnek bunun gibi onlarca örnek var sakın bunları izlemeden duymadan bilmeden bu dünyadan ölüp gitme emi , bir daha dünyaya gelme şansın olmayacak çünkü :=) biliyorum hayat tatlı geliyor korkuyorsun ölümden ve nefsin zoruna gidiyor ama yapacak birşey yok :) yaradanın sistemi böyle çalışıyor bütün yaradılmışlar fanidir sınırlıdır ve tükenmeye mahkumdur tıpkı içinde yaşadığın bedenin dünya ve bu koca genişlemekte olan evren gibi vee bu da bizi tanrının kutisyetini yüceliğini şanını anlamak içindir ! kendi kafamızdan uydurmacalara fırsat vermemek için bize kıymet verdiği içindir :)
- +1 yıl
Ve yazdıklarımdan hiçbirişey anlamadığını öğrenmiş oldum. Tek anladığın bu mu "Tanrı ağaçmış bak kendinle çeliştin hehe"
Sen kendine tapılmasına ihtiyacı olan, yarattığı dünyayı bile kendi istediği gibi düzeltemeyen, doğrudan insanlara isteklerıni yapmalarını söyleyemeyen, bir elçiye ihtiyaç duyan tanrına tapmaya devam edebilirsin - +1 yıl
benim tanrım o kadar merhametli işte gerisini sen düşün :) yoktan var ediyor varlığını bildiriyor ve küçük bir imtihandan geçiriyor doğal olarak ve sonucunda da bize sonsuz bir cenneti ikram sırf o imtihanda çektiğimiz acılar veyahut sabrettiğimiz şeylerin kat ve kat misliyle hem de halbuki biz varolurken hiç bir bedel de ödememişken ! Sadece Bir su damlasısın hatırlatmak isterim :)
- +1 yıl
Allah'ın hiç bir şeye ihtiyacı yok bari benim inancımda uydurma be yuh artık :)
Aile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı. Katılmıyorum bu düşünceye, kendi içinde çelişkiler var.
02 Yorumla- +1 yıl
Örnek?
- +1 yıl
?'--
+1 yılHer şeyi yaratan bilen olağanüstü bir güç olduğuna ianıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Peki
Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. sanırım islam inancını sorgulayıp kendine göre farklı bir bakış açısı aramışsın
014 Yorumla- +1 yıl
Bu aslında gök tanrı inancının aynısı, Eski budizmde buna benzer
- +1 yıl
Bende Allah denilen varlık dünyayı yarattı şimdide insanlara emirler veriyor, istedigini cennete istemediğini cehenneme yolluyor, milletin kılığıyla belden aşağısıyla ilgileniyor düşüncesini mantıklı bulamadım. Benim inandığım tanrı ve bu tanrı arasında zerre benzerlik yok.
- +1 yıl
islam inancına göre allah varlık değil var olandır varlık var edilme gereksinimi duyar ama allah var adilmemiştir hep vardır varlık onun var etmesiyle başlar allah sadece dünyayı değil tüm varlığın var edicisidir elbette yarattığı her varlığa kurallar koyacaktır bunun aksi düşünülemez aksi senin düşünce eksenin açısından düşünülürse insana en büyük eziyet zulümdür allah insanı bir sınava tabi tutar bu sınavın bir şekli vardır kuralları vardır kimseyi cennete ya da cehenneme atmaz onların sınav neticesi kendi seçimleri neticesinde hak ettiklerini verir yine rahmeti bol olduğu için iyi yolda ilerlemeleri mükafatı kazanmaları için bir çok imkan olan sunar gerisi insana kalmıştır özgür iradenin farkıda budur aksi olsa zaten snav analamını yitirirdi sen belden aşağıya fazla takılmazsan sadece orayı görmezsin çünkü bütün ayrıntıların nizamı intizamı vardır eksiksiz olması gerekeni eksik bırakması düşünülemezdi
doğrudur seni insancınla bizim inancımız hiç benzemez senin inandığın odur - +1 yıl
Peki böylesine güçlü bir varlık birşey istese neden insanlar dolaylı yoldan anlatsin? Bir isteği olursa zaten anında olur bu, neden elçiye ihtiyaç duysun? Düşünebilen isteği ve emirleri ve karakteri olan bir varlığın insandan ne farkı kaldı? Hasta doğan, sakat doğan çocuklar var tanrı niye onları öyle yaratarak sınava tabi tutsun? Benim inancıma göre insan kendi cezasını kendi verir. Kötuluk yaptıkça ruhu ağırlaşır ve yere çekilir, iyilik yaptıkça hafifler ve tanrıyla bütünleşir.
- +1 yıl
sanırım islam inancını pek bilmiyorsun bizimle konuşmadığını nerden çıkarıyorsun kuranı kerim allahın kelamıdır buda onun kuluyla konuşma şeklidir konuşmak iletişim kurmanın bir yoludur burdaki dilde bir anlatımdır peygamber olayını yanlış anlamışsın allah peygamberlere muhtaç değildir zaten bu mantığa terstir peygamberler insanlara yaşantılarıyla rehberlik etsin diye içimizden seçilmiş müstesna kişilerdir insanın en güzel öğrenme yolu öğretilcier vasıtasıyla olandır yani öğrenmek için rehbere ihtiyaç duyarız zaten tüm dünyada bunu eğitim sisteminde uygular peygamberleri kendi ihtiyacı için değil bizlerin yaratıcısı olması dolasıyla en iyi tanıyan olduğu için bizler için yollar insana kendinden bazı özellikleri kısmi olarak vermiştir doğru ama bu bizleri yanıltmamalı belirli bir parça sahip olmak tamamı olmak anlamına gelmez allahın hiç bir şeye benzemeyen özellikleri zatı ile ilgili konulardır ki bunları insanın aklı bile algılayamaz hata veriri
- +1 yıl
parça bütün hakkında fikir veriri düşünen kişiler için bu büyük bir nimettir tabi anlamak isteyendir bu yoksa insanı yanıltır ve allahı kulla eşit düşünme yanılgısına düşer ama gerçek çok farklıdır
herkesin mükkemmel kusursuz bir hayat yaşadığını düşünmek mümkün mü bu sınavın tabiatına uyarmı mantıklı düşünmek lazım mesela ölümü düşünmek lazım kimse sevdiklerini kaybetmek istemez lakin ölüm hayatın varlık merkezi en büyük nimetidir eğer insanlar doğal süreçlerde ölmemiş olsa bu nasıl bir kaos doğrurudu düşünmek çokta zor olmasa gerek
islam inancndaki ceza mükafat olayını eleştirmiştin bak seninde inancında bu olmazsa olmazsın ki bu düşünceden bağımsız kalamamışsın çünkü zıttı olmadan başka bir kavram boş kalır insan illaki yaşadığı zaman diliminde yaptıklarından dolayı hesaba çekilmelidir adalet bunu gerektirir tabi herkez kendi inanc sistemine inanmakta özgürdür senin düşüncelerin sana bizim ki bizedir sonuçta allah bu seçimi kişiye bırakmıştır
- +1 yıl
İslami biliyorum, İslama yanlış bulduğum şeylerden bahsediyorum. Benimde anlamadığım şey , Allah o kadar güçlü ama istediği şeyi anında yapamıyor. Üstelik insan gibi düşünüyor, dünyayı yarartmış ama kendi istediği gibi düzeltemiyor. Nerde bunun tanrıligi? Ayrıca ben biz tanrıyız demedim, tanrı her varlığı özünden var ediyor ve heryerde tanrıyı görebiliriz dedim. Benim inandığım ve akla uygun bulduğum şey peygamberin tanrı tarafından değil, tanrıyla butünleşip evrenin ya da tanrının bilincini anlaması ve kendi düşüncelerini insanlara yayması. Kısaca peygamber bir ermişti. Zaman içinde tekrar İslam putlaştirilmis bir tanrı inancını kabullendi, bütün dinler gibi bozuldu.
- +1 yıl
yanılıyorsun islam inancında açık bir şekilde belirlidir bu konu allah yaratmak istediğine ol demesi yeterlidir yaratmak için hiç bir şeye muhtaç değildir gücününde bir sınırı yoktur sadece ol emri yaratma fiili için yeten bir yaratıcının gücsüz olması düşünülebilir mi
insana düşünme yeteneğini ilmi vermiiştir doğru bu kendi özelliklerinden kısmı bir özelliktir ama insan gibi düşünmez onun ilmi farklıdır insan gibi düşündüğünü hiç duymadım böyle bir kaynağada raslamadım dünyayı değiştirmek için demişsin allah açık açık belirtir düzen ve intizamı kurmuştur ve kendi kurallarını çignemez dünyayı bir nizam ve intizama göre yaratmıştır zaten öyle olmasa bizler bunu bilim ekseninde çözemezdik düşünkü bir yaratıcı var ve nizamı intizamı yok durmadan bildiğimiz gerçeklik değilşiyor bu mantıklımı buna yaratılan adapte olabilir mi bu allahın nasıl bir nizam koyucu olduğunu kendi yarattığı kurallarına ne kadar özen gösterdiğini gösteririr bize bunun nedeni sanırım mutlak adalet özelliğidir - +1 yıl
peygamberler tanrıyla bütünleşmez onlar insandır bir kişi kaynakla bütüleşirse eşlik doğar ki bu onu kaynağı ortağı yapar bu durumda allahın eşsiz benzersiz olduğu gerçekliği sarsılır peygamberler ne kadar müstesna insanlar olsada insandır hiristiyanlık inancında daha doğrusu bozulmuş inançta bu handikap vardır teslis inancında bu açık net bir şekilde görülür peygamberler sadece elçidir iletmektir tek görevleri yaşantılarıylada örnek olmaktır başka bir şey değillerdir
islam ilk günden beri ne bozulmuştur nede tahrip edilmiştir ilk kuranı kerimde sahihi hadislerde korunur ki hiç birinde değişiklikler yoktur tahrip olanın asıldan uzaklaşmasıdır esas ama bu olmamıştır zaten allah kuranın değiştirilemeyeceğini onu koruyacağını bildirir bize öylede devam edegelmiştir islam ve putlaştırma deyimini kullanmana anlam veremediğim islam ve put ne alaka nasıl bagdaşlık kurdun anlamadım - +1 yıl
Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz işte, tanrınin ol demesi yeterliyse neden bir aracı gönderiyor, emirler veriyor, kurallar veriyor.
- +1 yıl
Kadınları dövün, carsaf giydirin, dört kadın alın, nedense tanrı hep kadınlara düşman. Peki bu ayetleri nasıl bir tanrı söyler ve bunun gibi onlarca bozulmuş ayet var. Şeriat devletlerinde kadına mal gibi davranır, hırsızın eli kesilir ama bunu İslam emreder. Bu bozulmamış bir din mıdır? İnançlarımız çok farklı bence tartışmaya gerek yok, her inanca saygım var.
- +1 yıl
şakamı yapıyorsun arkdaşım sınav yeri diye dünyaya yollayacak sonra herkesi doğru yol üzerine mi yaratacak hayrı şer olmadan yaratmanın bunlardan sınav etmenin mantığını görebiliyormusun sorunda peygamberler yaratma sürecinin aracıları değildir bu güç paylaşımıdır ki inancın temeilinde yok böyle bir şey peygamberler insanları doğru yola davet eden iyiy güzeli teblig eden örnek hayatlarıyla insanlara örnek olan insanlardır farklı özellikleri olsada insandır onlar kuralsız uyku bile uyuyamaz insan kaldı ki kuralsız yaratılsın tüm yaratılmışlar
- +1 yıl
Kadınları dövün, carsaf giydirin, dört kadın alın, nedense tanrı hep kadınlara düşman.
biri çıkıp senin gibi cımbızlarsa kendi anladığı yönde kanalize ederek bir şeylere saldırmaya çalışırsa böyle düşünmesi normaldir bunlar sürelerin içindeki ayettir bir ayetle tüm sürelerimi açılkladın sen şimdi nedir bunlar
islam adildir kimseyi döv kır demez kadınlara çarsaf giyin demez örtünmeyi emreder illa dört kadın al diye bir emri yoktur bunların hepsinde bir sürü anlam vardır gereklilikler vardır bu nasıl anlatım böyle kaldı ki bildiğim kadarıyla gerçek islam devleti yok şu anda birilerinin çarpıttığı adına islam devleti diyen ülkelerle islam bağdaştırlılamaz kitabı var örnek peygamberi var gerçeğini anlamak isteyen için yeterli kaynaktır bunlar ben senin neye inanman gerektiğini tartışmıyorum kişi inançlarında özgürdür bunu allah vermiş kuluna benim konum değil o bir konu gördüm sadece hakkında konuştuk düşüncelerimizi aktardık
+1 yılGülmekten katılırım ahahah ezik öbür hesabında sordun bide engelledin sikayet etcem seni ezme
02 Yorumla- +1 yıl
S. g embesil
- +1 yıl
Ezik diyen kişiye bak 😂 öbür tarafta hurilerle olma hayalindeki keko kardeş, daha insan gibi konuşamıyorsun uza hadi boş yapma
bence bu tarz şeyler ateizme geçiş aşaması.
11 Yorumla- +1 yıl
Sanmıyorum.
- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılismini söyleyemediğim şeye nasıl katılayım m k
116 Yorumla- +1 yıl
İsmi önemsiz önemli olan savunduğu şey
- +1 yıl
senden aynı kararlılığı ve azmi, zebanilerin kucağında striptiz dansı yaparken de bekliyorum yoldaş xd
- +1 yıl
İslama inanmayanlar cehenneme gidecek ama İslam adına kafa kesenler cennete, bumudur
- +1 yıl
senin hiç ortan yok mu? dengesiz. yani ya islama inanmazsın, ya da islama inanıp kafa kesersin öyle mi? islama inanıp kafa kesmesek? evet güzel fikir. bu aklına gelmemişti eminim
- +1 yıl
Müslüman olmadığın icib cehenneme gideceğimu söylediğin için yazdım. Belki ben çok iyi bir insanım, hayatımda kimseye zarar vermedim, doğru ve faydalı yaşadım. Bunların hiç mi değeri yok tanrının gözünde.
- +1 yıl
tanrıya benzer bir halim mi var
- +1 yıl
Bende onu diyorum işte :D
- +1 yıl
Sen tanrı misin bana cehenneme gideceksin yazıyorsun :D
- +1 yıl
tanrı der ki, inanmayanlar cehenneme gidecek. sen de inanmıyorum diyosun. şu an sana bir sır vermedim. bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok
- +1 yıl
tanrı der ki, inanmayanlar cehenneme gidecek. sen de inanmıyorum diyosun. şu an sana bir sır vermedim. bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok
- +1 yıl
O zaman o tanrı adaletsiz, bencil, egoisttir derim.
- +1 yıl
ben olsam daha dikkatli olurdum. akıllı insan , güçlüyle iyi geçinmeye çalışır. senin gibi güçlünün karşısına dikilen kellesinden olmuştur her zaman. tarih bunu milyonlarca kez gösterdi
- +1 yıl
Tanrı insanı korkutmamalı
- +1 yıl
ttanrı istememzse yaprak düşmezmiş tanrı istemezse insan ölmezmiş nayda nayda ni nayda
- +1 yıl
Anlamadım ama tamam :D
- +1 yıl
müslüm gürses şarkısı kanka
g.. tünüzden element uydurmayın ya
04 Yorumla- +1 yıl
G.. tümden değil gök tanrı inancından ve budizmden uyduruyorum
- +1 yıl
Budizm suanki gibi değildi, en doğru dinlerden biriydi tüm dinler gibi bozuldu, gök tanrı inancınaysa İslam'a benzediği için geçtiler ama şuanki İslam putperest bir din halini aldı.
Bunlar hep amerikanın oyunları
04 Yorumla- +1 yıl
Gök tanrı inancınin temeli bu zaten
- +1 yıl
Yapma ya 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılPutperest bir inanç olduğu için katılmıyorum.
00 YorumlaPanteist olmasın o?
14 Yorumla- +1 yıl
Panteist evren ya da doğa tanrı der pananteist tanrı herşeyin özüdür der
- +1 yıl
Ne demek 😂😂
- +1 yıl
Anne agnostik, baba gök tanrıcı, abla müslüman olunca ister istemez öğreniyorsun inançları :D
katşıyım Rabbime var yaratan
02 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyarm
Gizli Üye(30-35)+1 yılKatilmiyorum, Ateistim sulalem rahat
01 Yorumla- +1 yıl
İyi ne mutlu sana :D
+1 yılKatilmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Peki
Gizli Üye(36-45)+1 yılKatılıyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Peki