Kast sistemi mi?
Feodalizmde mi?
Sınıf sistemide mi?
Siz hangi sistemde yer aldığınızı düşünüyorsunuz?

#PeSimist.!
Güncellemeler
+1 yıl
Güncelle evlat

Felsefeden giriyorum. İnsan mükemmel bir köledir. İsteklerimi bile biz kontrol edemiyoruz. Siyasal köle, toplumu devlet simgelemez. Devlet toplumun ihtiyaçlarını karşıladığını iddia edip sistemi ayakta tutacak şeyler yapar. Grinin Elli Tonundan giriyorum, köle, sahip, kırbaç. Buna aşk diyenler utansın. Modern Üçüncü Dünya Ülkelerinden giriyorum, aynı yaşamda bir çocuk doğar doğmaz ölüyorsa, bir adam da son nefesine kadar para içinde boğuluyorsa burada da soyut bir kölelik söz konusudur. Bahsettiğin kölelikten girersek, hepimiz köleyiz. Hele Türkiye, adaletin hiç de bulunmadığı ama buna rağmen hukuk okuyanların dünyayı değiştirme hayallerinin dinlenmesi gerektiği gelişmekte olmayan geriye yönelik fakat gelişiyor diye akıllarda hatırlanan sıradan bir ülkedir.
Vay aklımda olan bir çok şeyi çok güzel bir şekilde ifade ettin.
Helal olsun😀
Köleligin devirler boyunca isim ve sekil degistorerek ilerledigi kanattindeyim. zira ilk baslarda kölelik olarak adlandirilan sey boyut ve asir degiserek manda ve himayeye devretti yerini vakti zamaninda. o ya da bu sekilde insanlari kölelestiren bir global duzen gormekteyiz.
Aynı şekilde bende
Dünyada son Yahudi yok edilmeden kölelik asla kalkmaz bu böyle biline..
Kesinlikle haklısınız komutanım ırkcı değilim ama bu yahudiler kendilerini ilah zannediyor.
İnaçlarına göre ırk olarak en üstün olduklarını düşünüyorlar.
Bütün insanlığın eti sütü onlara helal olduklarına dair inışlarıvar.
İslamda ise yahudilere dünya malıyla imyihan edilecekleriyke inanışvar.
Cünkü cenennemin en alt bölümü onlara sunulmuş gerçi hak ediyorlar.
Ben bu zamana kadar hiç fakir yahudi görmedim
Zengin yahudilerin cıkarı olmadan farkir insalara yardım ettiğinide görmedim de işitmedim de
Tanıdım matbaa sahibi bir yahudi vardı
Çok zengindi ama kirada oturuyordu
Çok ilginç geliyordu bana demekki bu yüzden
Bunlardan birinin parası; bir afrika kısatının açlıktan kurtarmaya yeterde artar komutanım.
Bunlarla başa cıkacabilecek kimse yok mu komutanım.
Elbet bu imparatorluk da birgün yıkılacak ama kim yıkacak merak konusu
Şeytana bile iş bırakmamışlar bunlar
Sözde uzaylı arayıp marsta hayat bulmayacalışıyorlar.
Ellerinden gelse marsada askeri üssü kuracaklar bunlar kim billir yeni projeleri de budur.
Bunlar su bulda bize vermezler komutanım.
hollywood gibi dünya sinemasını bile idoleji silahı olarsk kullanılıyor. Billim kurgu fillimlerine bakıca bile elit kesimi uzaya götürüyorlar. Gariban olanlar ise kaderine terkediliyor.
Aslında yaptıkları filimlerin içeriğinde bile bilinç altı mesajlar güdüyor.
Kar küreyici diye bir filim var komutanım tafsiye ederim orda kapitalizmi çok iyi anlatmışlar.
Saolun komutan kesinlikle izlicem😊
biz zaten elimizdeki telefonlarin kolesi olduk ta haberimiz yok
Cevap
7Cevap
köleliği farklı bir açıdan ele alıyorum. rezidanslarda apartmanlarda yaşayan insanların sıkışıp kaldığı kısıtlı ortamlar da bana bir nevi kölelik gibi geliyor. Neye ya da kime hizmet ettiğini bilmeden yapılan bir kölelik.
Modern kölelik amerikada çok yaygın
Medeni görünüp sümürülen milyonlarca insanvar.
Her şekilde devam ediyor 10-12 saat çalışıp asgari ücret alıyoruz. Buda bir nevi köleliktir. Malesef sistem değişmeli :D
Kapitalistler bu değişikliliği pek sevmezler😀
sonra diyolar sen niye komünistsin :D sevmezler tabiki kimi amele gibi ezip geçip çalıştırıcaklar nasılsın buarada keyifler nasıl ;)
Dünya sistemi adaletsiz elbet birileri isyan edecek😀
İyim teşekkür ederim sen nasılsın peki😊
ben ediyorumda sakalım yok dinlenemiyorum malesef :D bende teşekkür ederim iyiyim çok şükür :D sağlık sorunun halloldumu tamamen?
Donletemezsin zor hemde çok zor😃
Sapa sağlamım ameliyattan sonra baya enerji kaybetmişim şimdi çok iyiyim😀
aynen öyle çooook zor :D Allah daha çok iyilik versin sevindim adına çok yorma kendini gerçi senin mesai bitiyordu bu saatlerde sanırım
Teşekkür ederim Bitti çoktan 3 felan bu aralar bitiyor😀
Sen neler yapıyorsun yerleştinmi yeni şehirine😊
Ediyor maalesef. Ve bu köleliğin bitmesi olanaksız. Bir şeyler için sürekli çalışmak zorundayız.
Çalışmasak aç kalırız.
Bu da bir kölelik. Aç kalmamak için çalışmak zorundayız.
İşte bu sitem bunu üzerine kurulu şimdi herkes ünüversite mezunu olmak zordundaymış gibi muamele yapılıyor.
Hangi bölüm olursa olsun işe yarasın yaramasın
Nasıl bir matıktır nasıl sistemdir ben anlamadım.
Evet hayranlık duyduğumuz batı devam ettiriyor Afrikayi sömürüyor ordaki halkı çalıştırıyor sonrada açlıktan öldürüyor ordakilerin mallarını çalıp
Öyle ya da böyle dolaylı yoldanda olsa devam dostum.
Ediyor tabi başkalarının kurduğu sistemde hareket etmek bile kölelik bence.
Bu kölelik yorumunla neyi kasteddiğine bağlı?
Modern kölelikten bahsediyorum.
Bu gün sağlıktan tutu eğitim sektörüne kadar ticarileşmiş bir sittem var.
Ve bu sisteme modern köleler lazım ve bunu gibi nicesi
Evet haklısın, yalnız eskiye nazaran fark var. Eskiden köleysen eğer mecburdun öyle yaşamaya ama şimdi kölleliği biz tercih ediyoruz. Yani şimdi bundan yakınmak ne kadar doğru.
Köleliği biz tercih etmezsek aç kalırız yuvasız kalırız.
Sistem çok akıllıca sadece kucağını açmış gel bana gel bana ihtiyacın var bana diyor.
Umarım anlata bilmişimdir.
Bu söylediklerini bende biliyorum. Aslında demek istediğim insan ne yapıyorsa kendine yapıyor. Senin modern kölelik diye nitelendirdiğin işçi sınıfı. Bu insanlar ki artık bunların çoğu genç, kendi seçimleriyle "ekmek parası" adı altında çalışarak hayatlarını sürdürüyor. Bende diyorum ki bu gençler hamallık yapmak yerine okuyabilirlerdi de.
Ben anlatabildim mi?
Okusalar ne olucak heryer ünüversiteli işsiz kaynıyor.
Herkesi okumaya teşvik ediyorlar ama iş vermiyorlar yazık günah değilmi.
Okuyupta en iyi yerlere gelen insanlar ya tıpcı oluyor ya hukukcu.
Diyerleri devletin amelesi konumunda oluyor
Tek şansları kariyer yapıp yüksele bilmek
Ama herkes yükselemiyor.
Devletin en sağlam yerine girmek için bile torpilin olması lazım.
Benim kuzenin iki senedir savcı olamadı staj aldığı halde en geller çıkardılar.
Çocukluğunu gençliğini ders çalışarak geçirdi bu adam en güzel yıllarını doya doya yaşamadı
Bu dünyada parası olan ve kamuda sözü geçen adamı olan yaşar.
Modern köleler var artık, köle olduğunun farkında olmayan köleler.
Eline sağlık güzelmiş
Teşekkür ederim.😊
türkiyede köle yok
allaha şükür
Nerden biliyorsun?
çünkü türkiyede yaşıyorum
da ondan
Eminmisin?
eminim
Peki
İhtiyaç olduğu sürece kölelik devam eder.
Köle gibiyiz resmen. Robot gibi calisiyoz
Çok sayamadım şu an
Canın sağolsun😊
Seninde...
şekil değiştirdi sadece
Günden güne artarak devam ediyor..
Ediyor.
Devam Ediyor
Ooo tabiki
Devam ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar