Düşünüyorum, tam 40 sene.. bir ömür demek. İçerde yattığın yıllar boyunca sen hep suçsuz olduğunu bileceksin, anlatsan da anlamayacaklar yahut inanmayacaklar.. Boşu boşuna parmaklıklar ardında geçip gidecek yılların, saçını başını yolmak isteyeceksin. Çünkü işlemediğin bir suçun cezasını çekeceksin. Ama ne yapsan boş, kimse bilmeyecek gerçeği.. Sonra bir gün, her şey ortaya çıkacak.. Masum olduğun, aslında bir suçlu olmadığın.. Ama neye yarar? Geçen 40 yılı kim geri getirebilir? Bu adamın yaşayacağı onca güzel seneleri, anıları kim geri verebilir?
Rabbim kimseye yaşatmasın. Her şeyde vardır bir hayır, lakin çok zor bir imtihan. Yıkılırdım :/
Benden 40 yılımı çalmış olacaklar böylece, dile kolay 40 yıl. Önce hukuki yollarla neler yapabileceğime bakarım sanırım. Fakat o an cinnet geçirip gerçekten bir suç işleme ihtimalim de yüksek. Bir ömrü çalmanın hiç bir telafisi yok çünkü.
esareti andıran hayatlarımızda hiç bir zaman özerk karar alamadığımız (hayır sözlükten kaldırıldı), politika adamlarının hayal dünyalarını yaşadığımız bir toplumda onların siyahı, kırmızısı, mavisi, laciverti, eflatunu ile yaşadığımız sürece hayır hiç birimiz özgür değiliz, gözükmeyen parmaklıklar arkasında volta atıyoruz.
bu adamın yaşadığı dram ise bizimkisi nedir?
parmakların ardında 4 duvara kapalı olmak ile, özgür dünyada başkalarının kalıplarına uygun Truman showu andıran bir hayatı yaşamak arasında ne fark var?
ben bir daha girerdim hapse. küfür etmeyi pek sevmem ama ben kim içeriye attıysa yardımcı olanlar falan. karşıma çekerdim. bunların anasına bacısına kundaktaki bebeğine kadar bir söverdim. sonra bunları bayıltırdım. elinde kırbaç olan travestilerin içinde bulunduğu bir odaya atardım. hepsi gay olurdu orda. her tarafları kıpkırmızı kırbaçlanmış bir şekilde. sokağa da don atlet bir şekilde çıkarılmış halde giderlerdi. sonra soksunlar bir daha hapse ölene kadar hiç problem değil o dkdan sonra.20 yaşında girse 60 yaşında çıkmış zaten. bütün gençliği hapisde bitmiş.60 yaşından sonra hayatını ne kadar düzgün yaşayacak iş yok güç yok huzur evinde kalacan.
bugün öğrendim. samsunda yılında ayni lisede okuduğum bir çocuk. 2010 yılında minibüs şoförlüğü yaparken 4 tane kırmızı ışıktan geçiyor 5. kırmızı ışıktan geçerken belediye otobüsünun çarpması sonucu devriliyor kazada 3 kişi öldü 10dan fazla yaralı vardi. tamamen kusurlu olan ve 3 canın gitmesine sebep olan çocuk 6 yılda içerden çıktı müebbet almasına rağmen.
çocuk bugün askere gitti çocukta gram vicdan yok araba sürmesi halen aynı. aklıma baklava çaldığı için 9 yıl verilen çocuk geldi. maalesef adalet yok. bizim oturduğumuz apartmanda da var böyle biri o kadar suç işledi hala dışarda
Öncelikle bir bayanın sorusuna bu şekilde cevap verdiğim için çok çok özür dilerim. Ancak dürüst olmak gerekirse hakim ve heyeti bulup bunu dinletirdim. Gözlerine dik dik bakarak tabii...
amerikada olmuştu sanırım böyle bişey hatta yıllar sonra kanıt dolabında gözden kaçmış bir izmaritten alınan dna örneğiyle adamın suçsuzluğu ispatlanmış (o kadar yıl dna öyle bişeyin üstünde nasıl kalmışsa artık) adama da baya yüklü bir tazminat ödenmişti diye hatırlıyorum
hosbulduk nasilsin inan hayatim o kadar kotuye gidiyor ki intihari ciddi ciddi dusunur oldum sitede fazla takilmiyorum arada boyle seninle karsilasinca biliyosu iste iyi geliyorsun ya tesekurler nezaman gorsem gulumseten varligin icin
Geriye kalan hayatımı para, güzel kızlar, kum ve güneşle geçiririm. Beni atın içeri ama 20 yıl olsun maksimum, sonra bir şeylere çok geç kalabilirim assdf.
Çok kötü. Adama milyonlar verseler ömrünün sonuna kadar yasatsalar hiçbirşey duzelmez. Ama gerekir adamı mutlu ettirdiler haksızlık yapmışlar bari 1 2 yıl ölene kadar iyi kaliteli yaşam sursun
yazık ya kıyamam nasılda ağlıyor. o adama servet verseler ne yazar o saatten sonra? o adamı güvenceye alıp kalan ömrünü rüyalar gibi yaşamasını sağlamaları lazım. Ki anca adamın hakkını ödesinler.
Omur bitmis burda muslumanlik devreye giriyo. iste Kadere. inanc sayesinde insan baska yerlere sarmiyo yusuf a. s i okuyo duyuyo ve katlaniyo acisina Allah onu unutacak degil ya mektebi yusufiye ile ona mükafatini verecektir
40 yil :) cok zor sorular soruyorsun sen :) ama fotograf dogru bir anlatim olmus sanirim ama heralde o 40 yilima sebep olanlarla bir hesap gorurdum sanirim belkide hic biseye karismazdim zor :)
Kimden intikam alacağımı bilemem. Eğer buna neden olan kişiyi biliyorsam, bu kez onu delik deşik ederim ve içeri girip geri kalan ömrümü paşa paşa yaşarım.
Üzüldüm adama ya geç gelen adalet adalet midir yani saçmalık artık bir zahmet davayı sonuçlandıran hakimi atsınlar hapse suçsuz bir insanı hürriyetinden alıkoyduğu için yıllarca
Valla herhalde öyle bir sinirlenirdim ki seri katil olup sözde adalet insanlarını katleder tekrar muebbet yerdim herhalde.. O ne öyle küfür gibi zaten haksızlığa hiçmi hiç tahammülüm yok
Bu sefer gerçekten katil olurdum beni içeri atan kim var kim yok temizlerdim sebep olan herkesi yok ederdim adımı duymayan kalmazdı yazık değilmi benim hayatımı çalmışlar çok insan var öyle boş yere yatıp çıkan
Suçsuz olduğumu zaten biliyorumdur ama bunu kanıtlayamamak bir kenara 40 yıl sonra anlaşılması adalete olan inancımı yok eder. Geriye kalan hayatımı sanırım bu hayatı yaşamama sebep olan insanların mutsuz olmalarını dilemekle geçirirdim.
o adam daha sonra eşşek yüküyle tazminat aldı tabiki özgürlüğün yerini hiçbirşey tutmaz ama o kadar sene o paranın yakınından bile geçemezdi şimdi o parayla ömrünün kalan günlerini doya doya yaşar
kalakalırdım.. orada bırak 40 yılı, haksız 1 saat durmak bile ölüm. Derdi dağlardan büyük bir ton insan, duvarlardaki yazılar, yaşanmışlıklar.. gerçekten bunu hesabını kimse veremez. aldığı tazminat ona o 40 yılın 1 gününü dahi unutturamaz.
o haberi okumuştum. Yanlış hatırlamıyosam devlet yüklü bir tazmınat ödemişti de dünyanın bütün paralarını serseler önüne gençliğinin, hayallerinin vebalini öder mi? Yazık..
bizim ülkemizde olmadı mı sanki paşaları koydular içeriye ondan sonra kusura bakmayın dediler. Bu durumda olan insanların haklarını nasıl ödeyecekler acaba o insanın ne yuvası kalmıştır nede hayatı artık koskacaman 40 yıl
Polisin biri bana saldırdı beni yaraladı bende o sinirle küfür etmiştim hakimler o polisi korudu ona ceza vermediler ama banada dediler sen akıl hastasısın ve bakırköye yatırdılar 4 ay tek sucum ordan gecmekti
ne kaldı geriyo ömrümün baharın da tıkıldım içeri giden her agnıma gençligime dair bir izim olmadı der tahmin edemeyecegim kadar para isterdim yaşamadıklarımı gençleşmrnin yollarıma bakardım
En İyi Cevaplar