Link : https://www.youtube.com/watch?v=WLTl2YTVviA
Nihat Genç, Sunay Akın gibi değerli insanlar neden ilgi görmüyor?
Link : https://www.youtube.com/watch?v=WLTl2YTVviA
Nihat Genç' in kendisi bizim toplumsal tarihimizin genel olarak bilen bir kişilik genelleme yapmayı biliyor, sadece insanları suçlamayı biliyor, konuşmalarında bakımından çirkefleşme ve sinirini kontrol edemediğinden dolayı ani çıkışları var.
Sunay Akın : güzel bir tiyatro oyuncusu anı yaşamak için elinden gelini yapar. Tarih de ne amaçla yapıldığını yazmaz sadece olanları söyle bu kişi ise bu boşlukları doldurmuş kişi kurgulayarak.
Tarihi sadece kötüleyerek anlatan birimi yoksa iyisini de kötüsünü de anlatan bir kişi mi?
Bence Sunay Akın daha değerli biri...
Atatürk' ün hedefi bütün devletlerin en güzel yönlerini alarak mükemmel bir devlet kurmaktı ama ondan sonra gelenler...
Kerimcan' ı izleyen kişiler işte o yarı aydın kişilerdir. Hayatı anlık yaşamayı seven kişilerdir...
Herkesin bakış acısı farklıdır ben bugüne kadar elime bir kitap almadım. Ama bir tarihi olayı anlatıklarında ne amaca yaptıklarını yorumlayacak kadar iyi biriyim.
Öğretmenim öğrenciniz olabilir miyim?
Bazı ufak imla hataları olsa da arada sırada, sanırım anladım. Bence şu soru altında yazılmış en medeni ve en nezaket kurallarına uygun, düşüncesini güzel belirten kişilerden birisiniz. Sunay Akın' ı ve Nihat Genç' i düzeltmek istiyorum:
- Sunay Akın Türkiye' de, elinde tarihi belgelerle ve dünyada çok nadir bulunan belgelerle program yapmış, çok nadir rastlanan bir kişidir.
- Nihat Genç ise sinirleniyor demişsiniz fakat o adamın yaşadıklarını belki de bu sitedeki kimse yaşamadı :) o yüzden bu sitede Nihat Genç' e çok tepki geldiğini gördüm. Onu anlayabilmek için kitaplarını okumalı, programlarını takip etmeli ve düşünce tarzını anlayabilmek gerekir. Bunun haricinde "hakaret" edenleri (sizden bahsetmiyorum) umursamıyorum ve anında engelliyorum. Çünkü araştırmadan sallayan insan yarı aydındır ve ondan korkacaksın asıl, uzak duracaksın.
Öğretmenim ben sevilmemesi hakkında konuştum. Diyelim karşınızdaki insan sorunun detayında attınız Nihat Genç videosunda ki gibi konuşsa, o kişiden biraz soğarsınız ama görüşlerine saygılı olursunuz. Bizim topluluğumuz biraz medeniyetten uzaklar. Medeniyetten uzak oldukları için sizin dediniz gibi hakarete kadar gidiyor. Doğru bilgiyi verebilmek için doğru bir anlatış stili bilmesi sakin olması gerekir. Öğrencilik hayatımızdan örnek verecek olursak Nihat Genç gibi bir öğretmen mi? Yoksa Sunay Akın gibi bir öğretmen mi dersinize girmesini istersiniz. Yani bu videoyu izleyenleri öğrenci olarak düşünün.
İmla hatalarımdan ötürü özür dilerim.
Demeye çalıştığınızı anladım :) Fakat o iki insan da farklı dallarla ilgileniyorlar ve o insanlar hayatlarını araştırmayla, bilgi öğrenmeyle, okumakla geçirmiş, millete bir şeyler öğretmeye çalışarak saçlarını beyazlatmış insanlar. Bu yüzden bence gençlerin biraz duyarlı olması lazım. Sunay Akın' ı bile tanımayan hatta ve hatta "sevmeyenleri" bile gördüm ben. Gereksiz bulduğunu söyleyenleri duydum. Sıkıntı gençlerin düşünememeleri ne yazık ki...
18 yaşına kadar beyini kullanmayan bunda sonra kullanması zor. Artık ilerde ki nesil için adım atmak lazım. Şimdi nesille uğraşmaktansa "Ağaç yaş ilen eğilir." atasözünü yerine getireceğiz.
Güzel bir gelecek için bundan sonra ki gelecek neslimize bakmamız lazım...
*"Ağaç yaş iken eğilir."
yarı aydın dediğin kişilerde AYDINLIK İLE YAN YANA GETİREBİLİYORSAN MARABA SANA YARI AYDIN :-) :-)
@djebel3647 Merhaba. Beni çok güzel ön yargılarınız için teşekkür ederim. Sorarım size nereden vardınız bu kanıta?
Merhaba aydınlık ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilere nereden esti de yarı aydın dediginizde vardım
@djebel3647 Ya lütfen gidin. Sizden daha kaç tane var engellemem gereken? Bana birisi sayıyı versin de ona göre işlem yapalım. Ben sıkıldım artık sizin gibilerden. Konuyu yanlış anladıysam kusura bakmayın ama son yazdığınız hakkında bir şey söyleyeceğim ve daha sonra sizi de engel listeme davet edeceğim. Yarı aydın lafını genelde Sunay Akın kullanır. "Lütfen" gidin araştırın da gelin. Burada bilgisiz bir şekilde millete laf sokmaya çalışmayın. Yani kitap okumazsın, araştırmasınız, merak etmezsiniz, ülke durumuyla ilgilenmezsiniz, dünyayla ilgilenmezsiniz, kültürle ilgilenmezsiniz, sabah akşam instagram' da dolaşırsın sonra da buraya gelip "medeni bir şekilde" yorum yapan kişilere sataşırsınız. İşte yarı aydın dediğimiz kişiler siz oluyorsunuz. Anlamını yukarıda paylaştığım Sunay Akın programını "tamamen" izlerseniz anlarsınız. Siz de onlardan biri oluyorsunuz şu anda. Engel listesinde yer kalmadı gerçekten engelleye engelleye...
Bu ulke nerede vasifsiz trubune oynayan insanlar var o seviliyor bkz : nihat doğan.
Kendisi seda sayanin sevgilisi olarak hayatimiza girdi sonra gundemde kalmak icin turkucu oldu daha sonra ise filozof dendi bu adama gorusleri yuzunden. Survivor'a katildi falan suanda akp sözculugunu ustlenmis durumda. Adamin bir vasfi yok ama gundemde kalmayi iyi beceriyor
genç nesil düşünme yetisini kaybediyor böyleleri yüzünden. kitap okumak düşünmek araştırmak yerine kerimcan ve türevlerini takip edip televizyonda izliyorlar. nesil gittikçe aptallaşırken böylesi ne işe yaradığı belli olmayan tipler değer kazanıyor
Bu kerimcan mıdır nedir ben sevmiyorum izlemiyorum da. Ama gençliğe bu adamın yaptığı saçmalıklar eğlence gibi geliyor galiba.
Cevap
19Cevap
herkesin ilgi alanları farklı gündemin akıcılığını ergenlerin oluşturduğu bir toplumda daha fazlasını bekleme yaşları kemale erdikçe ilgi alanlarıda değişecektir örneğin ben 187 yaşındayken cankan dinlerdim şimdilerde blues şarkıları bağlamaya uyarlayabilen bir müzisyenim :)
onca değerli entelektüel arasında nihat gençi göstermen iç parçalıyor. sunay akın da modası geçmiş aslında modası hiç tutmamış bir şair. bunlar çok geride kaldı, ve fazlasıyla politikler.
Biz entelektüellik diyoruz buradaki arkadaş moda diyor. Engel listesi kapılarını açın biz geldik. Şu zihniyetteki kişilere sinir olduğum kadar başka bir şeye sinir oluyor muyum acaba :D
helal olsun çok güzel ve doğru söylüyorsun lakin bizde bunları anlayacak kafa yok biz ki okula gitmekten azap çekenler olmuşuz sonumuz pek hayra alamet değil zaten pek de kimse umursamıyor zaten halimiz ortada :-/
Bu ülkede ne sesler var popüler kültürün yüzünden yükselemiyor. Ne kalemler var kitap adı altındaki saçmalıklardan ilerleyemiyor bu ülke böyle malesef çok şey beklemiyorum ben şahsen
Ekran başında şov yapıyorlar. Sunay akının faydalı bişeyler ürettiğini düşünüyorum ama kitapları oyuncak müzesi vs. Nihat genç ölse üzülmem
Siz hakkını arayan, "hakkınızı" arayan insan için bunu söyleyebiliyorsanız, engel listeme hoşgeldiniz.
su agzi bozuk kufurbaz nihat genc mi degerli. beni kaybettin
Şu tehdit edermiş gibi konuşanlara gülüyorum gerçekten :) Siz o adamı yalnızca "küfürbaz" diye bir tanıma uygun gördüyseniz zaten hiç aramızda bulunmamışsınız demek oluyor. Peki güle güle :D
bizimle alakalı değil bu. dünyada durum böyle malesef. bizde en azından gençler azda olsa politik batıda hepten bitik. kardashianlar falan.
Kapasite meselesi... Sunay Akın gibi biriyle sohbet edebilme şanslarım olduğu için gayet şanslıyım.
görüşleri ile bir işim yok ama bir insanın muhabbeti sarmalı. sıkıcı veya itici insanlar.
Yaralarıma tuz bastınız sayın öğretmen, söylenecek o kadar çok şey var ki destan olur burada. Yarına erteleyip yarın yazacağım bu konu hakkında izninizle.
Soylediklerin de kerimcan kadar gereksiz kisiler 😕
Ölmeleri gerek, o zaman anlaşılıyor değerleri. (Bir kaç gün)
Sunay Akın çok itici fazla zorlama
Samimi ve doğal değil.
Kültürlü olmak sanırım size itici geliyor. İşte böyle kişilerden bahsediyorum ben :) Sırf şu soruda bile en az 3-4 kişi engellendi. Benim için sorun değil arkadaşlar. Sunay Akın' ı burada size anlatmayacağım. Belli ki araştırmamışsınız, gidip araştırın lütfen. Türkiye' nin değerlerine en çok önem veren kişilerden birisi. Sizin gibi onu bunu sıfatlandırmıyor. Kusura bakmayın fakat, veya isterseniz kusura bakabilirsiniz pek umrumda değil; sizin gibi insanları görünce sinirleniyorum işte bu sitede. Bilmeyip burada insanların "hakkını" yiyorsunuz. Yukarıda bir kişi de Nihat Genç için "küfürbaz" demiş. Arkadaşımızın o uzun konuşmalardan ve Nihat Genç' in kitaplarından çıkardığı tek sonuç bu sanırım :) Ah gençler ah. Çok yazık ya...
Çünkü popülariteyi belirleyen cahil kesim aydın insan sayısı az
nerde ipine top orda ilgi.
Sen en son gitmemişmiydin siteden hoca
Amacınız belki bu değil ama en sinir olduğum hitap şekillerinden birisi.
Sayın öğretmenim siz en son gitmemişmiydiniz siteden
Geri döndüm :) İlgili paylaşımın linkini atayım size hemen. Fakat noktalardan sonra otomatik olarak boşluk bırakabilir. O yüzden onları silin.
Link : www.kizlarsoruyor.com/.../q6686675-geri-dondum-sormak-istediginiz-herhangi-bir-sey-var-mi-d
Türk milleti aptal sever.
hiçbirini tanımıyorum dünya bana güzel 😃
kerimcani takip eden kendini assın
Onlar kim lan duymasınlar napıyım umurumdamı 😀
Aynen neden🤔
Ali Atay ve birçoğu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar