Örneğin 2000 TL'lik ürün alacağım, vade farksız 9 taksit diyor, yani 2000 TL'yi 9'a bölüyor di mi?
Vade farksız taksitlendirme ne demek?
Vade farksız taksitlendirme ne demek?
Normalde taksit yaparsan, aylık bir faiz koyar ve fark alırlar. Çünkü bu günün parasıyla örnek veriyorum 9 ay sonra da ödeme yapıyorsun; o zaman farkını koyarlar. Ancak vade farksız taksit demek, söylediğin gibi 1800 bin liralık bir ürünü 9'a bölmen ve her ay 200 lira ödemen demektir.
Hangi kredi kartı vade farksız taksit yapıyor diye sorarsan, ben Bonus kartı biliyorum. Bonus kart, sen 3 taksit yaptığında +4 taksit de ben veriyorum diyor ve vade farksız 7 taksitle ürünün ödemesini gerçekleştiriyorsun.
Aynen söylediğin gibi vade farksız taksit demek, aldığın fiyatı taksit dönemi kadar aya bölmek demektir. Trendyol vade farksız taksitle ürün satıyor mesela, internet alışverişlerinde o nedenle tercih ediyorum. Bunu bazı bankaların kartlarına yapıyorlar tabii. Kart alırken araştırmak lazım ek taksit imkanı veriyor mu diye. Çünkü telefon, bilgisayar gibi büyük harcama yaparken mecburen taksit yapıyorsun ve vade farksız taksitlendirme tüketicinin lehine bir durum. Diğer türlü faiz ödüyorsun taksit başına.
Aynen öyle.
sagol canım kardesim
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar