had çizgi senin bir başka insana san davranılmasını istemediğin maddelerin daire içine alarak bu maddelere dokunaman bile senin için ölüm olabilir herkes kafasına göre maddeler koyan bilir yani ona karşı bir fikir üni söylemen bile onun maddelerinde haddini aşmak tır ama evrensel olarak değildir yani evrenseldir sadece senden yüksek rütbe, mevki lere emir verir gibi davranman ve insanalara saygısızca davranman. haddini bil diyen kişiler genellikle uyarı yapar bak benim kaprislerim var seni saten sevmiyom bu konunun içinde bile değilsin benim gözümde önemsiz bir susuz git yoksa kötü olcak demesi yerine kullanılır ego savaşına dönmesi isterse egoist biri ise yani ona göre bu konuya karışma demek
bazen ileri gider ve ileri konusur karsindaki. ve sende tahammul edemezsin ve karsindaki ters bisey soyler bianda. sende haddini bil lan der kusersin :D
bunu diyrn kişi belki senden büyüktür ve yaşına hürmet etmeni istediği için demiştir ama yaşıtın birisi söylediyse genelde sınıfını bil, sen kim oluyorsun da bana kafa tutuyorsun gibi anlamlara da gelebilir
yaş olarak ya da sosyal hayattaki konumun olarak. mesela yakın çevrenden popüler bir kız bunu dediyse aslında sana 'kendine gel! sen busun ben buyum! benim konumumda olamazsın.' gibi anlamlarda söylemiştir. Bunu diyen insanların çoğu egoist oluyor azıcık.
Haddi belirleyen kim peki? Had tek başına nereye kadardır? Had çizgisini çeken kim? Benim haddim ile senin haddin bir midir? Bir değilse bizi farklı çizgilerde şekillendiren nerdedir, necidir? :D
işte insanlık tarihinden beri bu böyle hep bir döngü içerisinde. ikimizde aynı hatayı yapabiliriz belki ben uçurumdan kıl payı kurtulurken sen şarampole uçabiliyosun. egosuz büyüklerin sözleri cidden dinlenesi bence. amerika orda işte duruyo, keşfe hiiiç gerek yok.
Ben. Mesela bir konu hakkında konuşuyoruz ve kişisel bir konuya girdik benim özel hayatım diyelim konuştuk konuştuk ve sen üzerine vazife olmayan bir konuya değindin işte orada haddini aşmış bulunuyorsun.
En İyi Cevaplar