Tamam kabul, Türk kadınının dırdırı çok. Genç kızları çok bencil. Abaza. Sırf bu sitedeki yorumlardan bile anlayabilirsiniz bu durumu. Ama gene de yaşlı bir kadın niye dövülür?
Kadına şiddet kadının değil erkeğin suçudur. Dırdır eden kadından boşanırsın. Bencil insanı hayatından çıkarırsın. Abazan olanı hayatına almazsın. Bunların hiçbiri bir insana saldırmaya haklı çıkarmaz, çıkaramaz.
Şiddet, o kötülük tamamen erkeğe ait. İçindeki pisliği erkek temizleyebilir ancak, yanıtı sadece ondadır.
Bence öyle değil. Tüm canlılar doğaya masum gelir. Biz Türk erkeğini çok rahat yetiştiriyoruz. Eve gelen amcalara küfür ettiriyoruz. Çıplak resimlerini çekiyoruz. Kızları ise hep kısıtlıyoruz. Bu durumda kadınlar kendini eksik erkekler ise üstün görüyor. Bunun ortadan kalkması lazım. Bu da bilinçli anne ve babalarla olur. Benim annem de böyle yetiştirdi beni. Maalesef. Şimdi benim suçum ne? Bir çocuğa ne öğretirsen onu yapar.
İnsanoğlu on binlerce yıl haybeye geliştirmedi o frontal lobu. Yetiştirme hatası yüzünden olduğuna katılıyorum ancak bilinç denen bir şey var. Mercimek kadar beyni olan adam bunun farkına varır. Kimse boşuna şiddetle empati kurmaya, kurdurmaya çalışmasın.
Ama bak ben psikoloğa gittim. Adam ilk iş benim çocukluğuma indi. Yani demek istiyorum ki çocuklukta yaşadığımız şeyler bilinçaltına iniyor. Gelecekte davranışları etkiliyor. Biz erkekleri kızlar gibi yetiştirsek yani mahremi öğretsek küfür ettirmesek her şey daha farklı olur
Ben de diyorum ki, çocukluk gerçekten her şeyin temeli. Ancak orada öğrenilen hatalar mis gibi değiştirilebiliyor. Bir insanın ailesinin ahmak olması, ona anlayış göstereceğim anlamına gelmez. Çünkü bilinç var. Çünkü irade var. Şiddet tüm insanların ilkel benliğinde olan bir dürtüdür, ancak bu onun eğitilemeyeceği anlamına gelmez.
Bence annelerde suç 😄Bak şiddet Batı'da daha az. Onlar bizim gibi yetiştirmiyor çocukları. O yüzden ben göç edecem ya. Vallaha billaha bıktım. Bu ülkeden bir halt olmaz. Bu yaştaki kadını bile döverler
Kendinden acize şiddet uygulamak insanlık değildir, insan olmadıkları için yapıyorlar yapanlar. hırsızın hiç mi suçu yok yani. şiddetin bahanesi olamaz olmamalı hele de yaşlı bir teyzeye...
dövülmek kadınların değil, erkeklerin sorunu bence masaya yemek soğuk geldiği için bile dayak yiyorsa kadın, erkeklerin sorunudur bu. türk kadını neden dayak yiyor değil, türk erkeği neden dayak atıyor demeliydin
Hayat Türkiyede yaşayan kişilerin gözünden gördüğü gibi değil.
Ben yurtdışındayım ve Türküm Ve yaşadığım yerdebahsettiğin gibi Türk gücü diye bişey yok. Türkiye ekonomisi batmak üzere olan bir ülke. Dolar 4 tl oldu nerdesyse Sen bunu bir yabancı kişiye anlatamazsın.
Heh işte ben de aynen öyle dedim. Bu serbestlik çok yanlış. Hatta erkek adam yapar diye söz bile var. Erkeğe mahrem yok. Çıplak gezer, hadi oğlum göster, hadi oğlum küfür et. Ondan sonra çocuklar büyüyünce de hem sapık oluyor hem de baskın
Ben bu yuzden cock yapmaya cesaret edemiyorum. Ne kadar koruyabilirim toplumdaki bu anlaystan bilmiyorum. Biz evde kullanmasak dedesnden babanesnden duyacak ki esimi suyunu bile ayagna getirerek buyutmusler. Hizmet bekliyor. bir oglum olsa bu anlays ona gecer.
Evet yetişme tarzı dedim yani erkekler çok serbest. Çıplak geziyorlar. Küfür ediyorlar. Kimse dur demiyor. Kadınlar ise hep kukunu kapat. Ayıp günah mahrem. Millet ne der? İşte o zaman da üstünlük erkeklerin beynine. Aşağılanmak da kadının beynine işleniyor
Ben hala böyle olduğunu düşünüyorum. Yeğenim oldu. Erkek. Tüm sülaleye gösterdiler çıplak resimlerini. Faceye bile attılar. Ablam da seviniyor. Erkek oldu. Oğluşum. Artık kaynanam bana daha çok kıymet verecek falan diyor. Allah'ım sen bana sabır ver. Ülkenin haline bak ya. Kafaya bak. Kız olsa bunları yapamazlardı. Çünkü ayıp. Günah. Eee ondan sonra Türk erkekleri niye böyle Abaza? Eee çocuğu biz Abaza yaptık
Haklısın ama abazalar biz böyle yetiştirildik diye kendine pay cıkaramaz karakter denen bir şey ve akıl denen gercek var herkes düşünüp nasıl olması gerektiğini bilir
O da doğru. Haklısın. Ama ben gene de çocukları düzgün yetiştirmek gerektiğine inanıyorum. Çocukluk da ileride hayatı etkiler. Psikolojik sorunlu insanlara ne denir? Çocukluğa inelim. 😄Ne sorun yaşadın? Gibi
Ona psikolojik sorunlu diyemezsin ki siddet uygulayan ve abaza olan erkekler psikolajik rahatsızlıkları mı var zannediyosun sadece güç gösterisi eğer rahatsızlıksa erkeklerimizin %90 rahatsız
Hak ettiğinden dayak yemiyolar. Erkekler kendilerine edilen lafı alttan almıyolar. Şiddetle karşılık veriyolar. Allahta erkekleri kadınlardan güçlü yarattığına göre normal bunlan
Şu an toplumun cogu kocasina he tamam yaparim dedigi icin oluyo bu erkek kadini eziyo sürekli tabi senin yönündende haklisin ama benim dedigim olayin gercegi
ama sizi eşya gibi görmelerinin de bir nedeni var. o da bekaret. ilk gece kan gelmezse hemen iade ederler vallaha. toplumda o kadar önemli ki. bu kız değil. ikinci el eşya artık kullanılmaz deyip aynen iade ediyorlar
Sırf bekaretten değil kadınların biyolojik olarak erkeklerden daha güçsüz olması ve bunun dogurdugu toplum baskısı erkeğe kadın üzerinde hüküm sürmek zorundaymis gibi hissettiriyor
En İyi Cevaplar