Erkek çocukları Sünnet olduğu zaman "oğlumuz erkek oldu adam oldu" deriz ve bunun için merasim düzenleriz gerekli mi? Bilmiyorum ama gelenek olmuş sanki.
Peki kızların regl partisi !!! Kızımız da ilk kez regl olduğu zaman genç kızlığa adım atmış oluyor bunun için de parti düzenlenmeli. Herkes için regl dönemi ayıp dönemidir, piştir utanç vericidir algısını ortadan kaldırır. Regl döneminin genç kızlığa adımın göstergesi olduğunu normal, doğal olduğunu gösterir.
:D kız olduğundan ayıp kaçmaz mı sünnet dinimizin yerine getirmemizi istediği birşey biz en erken 1 2 haftalıkken ile 6 7 yaşında oluyor kızlar eşek kadar oluyor regl olduğunda doğurganlık yaşında yanı cinselliğe giriyor kızım çocukluktan çıktı genç kız oldu diye haberlerede çıkartalım bütün herkes bilsin :D :D :D hiç akıl fikir yok yeminlen :D :D :D biz sünnet çocuğundayken pipi gösterirdik bu kız olunca onuda mı göstereceksiniz :D :D :D ey Allahım el akıllıya biz deliye mi hasretiniz nedir :D :D :D :D
genç kız oluyorlar ama erkekler gibi bu konuda kıyaslayamazsınız ya biz bebeyken çocukken oluyoz akli bağli yasta olmadığımızdan sıkıntı yok :) ama bu yaştaki kız iyi de kötüyüde bildiği bir yaşta :) böyle özentilere gerek yok hep kız olduğundan ayıp ya ben yakıştıramıyorum düşünüyorum da yok ya aklım olmıyor yeminle :) düşünse 13 15 yaşlarındasın regl oluyosun evde baba anne kız kardeş abi abla komşular falan çok kötü bir durum o kız için ben uygun görmüyorum insanın biraz ar damarı çatlaması lazım :)
Galiba okuduğunu anlama kabiliyetin yok. Cevap verdiğin yorum zaten kızlar orasını burasını açsın falan dememiş, sadece erkekler sünnet kadar önemsiz ve kutlanmaya değer olmayan bir şey için düğünler, partiler veriyorsa, kızlar da doğurganlığın ilk belirtisi, genç kızlığa adım ve sağlıklı olduğunun belirtisi olan regl oldukları zaman parti versin demiş. Sen tabiki herşeyi çarpıtmaya çalışmışsın
kesinlikle katılıyorum, regl iğrenç pis bir şey değildir aileler 'oğlumuzun çükünü kestik' diye düğün dernek yapıyorlarsa, aynısı neden kızlar için geçerli olmasın?
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen olur aslında erkekler olmadan da kizlarla olabilir yani
Sünnet dügününe karsiyim. Cocugumun pipisini hastanede kestiririm, millete de duyurmam. Kime ne.. pipisi kesildi diye göbek atmak. Hangi mal cikardi bunu anlamiyorum
yapsak millet ağzını bırakıp başka yeriyle güler buna
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gulmezdi bence. Çünkü regl olma yasini geçince 15 olsan soruyorlar regl oldun mu daha diye olmadim deyince kusurlu muamelesi goruyor. Onun gibi yapilmasi hoş olurdu kadınlar kizlar toplanir oynardik 😄
Regl olmak pis bir şey değil? Doğurganlık göstergesi, genç kızlığın başlangıcı ve sağlıklı olduğunun belirtisi. Esas erkeğin pipisi kesildi diye düğün yapanlar canım
bu tarz şeyler ülkemizde ayıp kabul edilir. çantanda taşıdığın orkidi bile göstermek ayıptır. adetler örflere uygun şeyler yapın allah aşkına. ne diyecek benim karı. ben yiğenimin ilk kan akmasını mı kutlayacam. saçmalığa bak
En İyi Cevaplar