Hiç kusura bakmayın da bu açarım diyenler bildiğin akılsız bence. Uyumadığımı ve bilerek açmadığımı da düşünebilir, sorun değil. Öyle bişey yapan biri hoş karşılanmayı beklemesin. O ilk günden kapıma gelip böyle bir rahatsızlığı vermeye çekinmeyecek, ben mi kapıyı açmamaya çekinecem? He oldu canım. Hiç hoşlanmam, düşüncesiz ve insanlara rahatsızlık veren tiplerden.
Önce telefonla arayıp acil bir durum olup olmadığını öğrenirdim eğer acil bir durum yoksa, sırf gıcıklığına gelmişse "Biz evde değiliz ama akşama kadar da gelemeyiz/bugün balayı için yola çıkacağız, halletmemiz gereken işler var, dışarıda."derim ve açmam kapıyı. -Gecen bol olsun.-
Ya da şimdi aklıma geldi:) Eğer daha dürüst olmak istediğim bir günse:) Kapıyı açıp acil bir şey olup olmadığını sorar eğer acil bir durum yoksa, sırf gıcıklığına gelmişse:"Bugün evliliğimizin ilk günü ve bilirsiniz ki dünyanın hiçbir yerinde insanlar böyle bir günde rahatsız edilmezler. Size saygı duyuyorum ve duymaya da devam edeceğim. Eşimin ailesine saygı göstermemek bana yakışmaz ama aynı saygıyı sizden de bekliyorum. Evliliğimizin ilerleyen dönemlerinde ne zaman isterseniz gelebilirsiniz, kapımız size açık ama bu defa zamanlamanız gerçekten hiç olmadı."derim.
Bunu yapan kayınvalide ya da komşu ya da akraba ya da arkadas hic farketmez. Hepsi terbiyesizdir görgüsüzdür. İlk gecenin sabahinda o evin kapisi asla calinmaz. O gün çok acil bir olay olmadikca kapilari da calinmaz telefonlari da aranmaz. Cidden ayıplanacak birşey bu. İlk 1 haftadan önce evlerine gidilmez adet budur. Gidilince de yatıya kalınmaz geri dönülür
Kapıya kadar gelmiş insana helede annemize saygısızlık yapamam açarım kapıyı, hürmette kusur etmem. ama yapılan davranış edebe aykırıdır kolay kolay hiçbir anne yapmaz zaten bunu, saygı denen birşey var.
bunu yapan kim olursa olsun terbiyesizdir ilk sabahtan evin kapısına gelinir mi? özel diye bir şey var ayıp ya zaten dügün yorgunlugu evliligin ilk günü gerçekten çok sinir bozucu olurdu
Hayir acmam. Terbiyesizlikte nirvana yapmis bir kadin. Bir süre sadece esimle vakit geciririm. Hatta esim benle ayni kafadansa, el öpmeye de gitmem. Ayip denen bir sey var. Hic bir sey yokmus gibi normal hayatima devam ederim
Her ne kadar yapilan uygun olmasa da acardim tabikii. Acmazsam sonra lafini yaparlar bak ben geldimde acmadilar falan . Ara bozmaya gerek yok daha ilk gunden 😅 Ayni sekilde kendi annem gelse de acardim ki gelmezde neyse..
Kapıyı açarım biraz oturur ve gider kapıma gelen birisini geri çeviremem ki bu benim eşimin annesi. Ben eşimin annesine saygısızlık edersem yarın bir gün aynı saygısızlık banada gelir döner dolaşır. Ki eşim bana açma dese bile ben kalkar açarım.
Çıkıp niye geldiklerini sorar, sonra da başka planlarımız olduğunu, başka zaman gelmelerini falan söylerdim. Şimdi 'Abartma' falan diyenleriniz olabilir ama hiç eyvallahım olmaz bu konuda.
Seks bir anneden önemli değildir:) Hem bütün kızlar için seks ilk sırada değildir... Güzel bir aile ortamında kahvaltı... Düşünceli kayınvalide demek:)
Yeni evli ciftin evine bir hafta gelinmez.. kendi annem olsun , yine kapida kalir.. belki ben dugunun sabahinda yatakta kahvalti fantezisi yapacagim? Kapiyi acarsam namerdim :)
benim ailemin öyle birşey yapmayacağını adım gibi eminim öyle birşey yaparsan kovacagimdan onlarda emindir kaynana yaparsa da uyuyor numarası yaparız olur biter😀
şu an ne desem boş aslında o gün öyle bişey olursa. o zaman anlaşılır ama ne bileyim. alırdım herhaldı kapıya gelen birisini geri kovmak olmaz ki ama. gelmesin ilk günü yani
evliliğimin ilk sabahında bir balayında olurdum herhalde :D balayına gitmesemde güzel bir otel ayarlardım en azında değişiklik olsun kimse bize bir 24 saat ulaşmasa kimse ölmez :D
Herşeyin bir adabi yeri zamanı var, düğünün yorgunluğu.. gece zaten geç yatilmiştir gec kalkilacaktir ve kendi evlerinde ilk başbasa kahvaltilari biraksinlar da özel olsun. Ayip yani.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evliliğinizin ilk sabahı kaynananız kahvaltıya gelmiş kapıyı çalıyor açar mısınız? Yoksa uyuyorduk duymadık numarası mı?
En İyi Cevaplar