Tanışmak istiyorum çok merak ediyorum çeçenleri 😃 bir çeçen arkadaşım olsa hiç fena olmaz , onlar hakkında herşeyi öğrenmek istiyorum, kendi dilleri var mı yoksa rusça mı konuşurlar falan filan.
Bu da onların neyi oluyor, tarihleri hakkında yeni yeni bakıyorum, iyi bilenler aydınlatırsa memun olurum 😙
Babamla birlikte ortaokul yıllarımda yardıma giderdik; yardım malzemeleri vb. şeyler getirirdik. Bayramda ziyaret eder, şeker getirirdik. Savaştan kaçan masun kadın/genç ve çocuklar vardı kampta. İstanbul/Fenerbahçe'de Demiryolları tesislerinde 300 aile vardı yaklaşık bundan 8-10 yıl önce. Şimdi çoğusu dönmüş.
1995-1996 yılların yalancı beyler gazeller okurken bu resimdeki yiğit Şeyh Şamil Basayev Ruslara kan kusturuyordu. O yıllarda iyi hatırlıyorum devamlı elbise ve gıda yardımı yapardık ailecek Çeçenistan'a. Henüz 6 yaşındaydım ancak 1996 Grozni direnişini unutmayacağım. Yaşasın Çeçenistan.
Yaşasın Çeçenistan ve Türkiye Allah iki millete de güç kuvvet versin biz kardeşiz. İnşallah yeniden onun gibi bir şeyh direnişi yeniden canlandırır. Anladığim kadarıyla Kadyrov diye bir hain varmış atatürk gibi milleti kandiriyormus.
Vay kardesim benim bu soruyu gormek beni cok mutlu etti çeçenlerin kendine ait dilleri var ve bu rusca degil çeçenistan in yani çeçenya nin tarihine gelecek olursak çerkezya yi ruslar yikinca cerkezlerin bir kismi çeçenistanin kuzey batisina yerlesti ruslar cerkezleri istedi cecenler vermedi bunun uzerine yillardan beri surmus kanli bir savas basladi
Gunumuzde bu savas nerdeyse kalmadi ruslar kadirovun babasini kullandi.. Babasi guclenene kadar ayiya dayi deyim belli bir sure sonra yeniden mucadeleye devam ederim desede suikaste kurban gitti.. Simdide hali ortada çeçenyanin..
Evet çeçenim.. Grozniye giden akrabalarimda var hatta bir akrabamin silah yardimindan dolayi oraya girmesi yasak.. Çeçenistanin eski gucude direniside kalmadi putinin boyundurugunda kadirov bizim icin yuz karasi
😥 üzüldüm, bütün müslümanların durumu aynı aslında böyle bir savaş patlasa butün halkın mücadelesini isteyen, bir kısmı gider belki ama çoğu kaçar gibi
Aynen. Allah hem çeçenlere hem türklere güç kuvvet versin, bu iki güzel milleti korusun. Zaman kötü. Soğuk savaş gibi dünya yine bu iki emperyalizm hayaline kapılmış devletlerin kahrını çekiyor. (Rusya ve amerika)
Valla çeçen degilim ama çeçenistanda yani onlara yardıma giden cok sevdigim bir abim var İstanbul'da çok tanınır o kişi genellikle ülkücü kesimi oda orda gazi oldu ayagından mermi yemişti şimdi toparlıyor
En İyi Cevaplar