Lütfen djjrnmcvlşslsmlxndmmd
ndmfmlvjdöeşfjkgıvl detaylar detaylar
ndmfmlvjdöeşfjkgıvl detaylar detaylar
Bu şarkı, çok hataya ve zarara neden olmasına rağmen vazgeçilemeyen hastalıklı bir sevgiyi anlatıyor aslında. "Baytar" da büyükbaş hayvanın toplumda ifade ettiği kabalığa/şiddete gönderme. "hayvanlar gibi seviyorum ama bu sevgi istediğim bir duygudan ziyade kurtulamadığım bir hastalık gibi hissettiriyor, derdime çare bulun" demenin başka şekli. dengesiz bir kara sevdaya tutulmuş. hem çok seviyor, hem de bu sevgiden zarar görüyor. zarar gördükçe bu sevgiyi bir sabit haline dönüştürüyor, yeni bir ilişki yaşayabileceğine dair bir inancı olmadığı için, bu hastalıklı takıntıyı karakterinin parçası haline getirip ona daha çok bağlanıyor ve daha çok zarar görüyor. hayatının muhasebesini bu kara sevda üzerinden görüyor. kör bir döngü... şimdi sözlere yakından bakalım:
Bu dilden firar eden her söz, yaydan çıkmış ok gibi
*(Söylediklerimi istesem de geri alamıyorum)
Sözler bazen bir hazine, bazen dermansız bir dert tipi
*(Bu söylediklerim bazen karşımdakini çok mutlu eder, bazen çözemeyeceğim sorunlara yol açar)
Geçmiş dünden bahsetmek lezzetsiz
*(Yaşanmış olanları konuşmak keyfimizi kaçırır, eski konuları her fırsatta açmanın faydası yoktur)
Gelmemiş yarından hep mi şikayetçiyiz biz?
*(Geleceği yönelik kaygı duymanın faydası yoktur)
Aklımın ipinin ucu da kaçmış, timsah katreleri boşalsın, bir iki damla hiç değersiz
*(Düşüncesizce davrandım ama pişmanlığın hiç faydası yok)
Hüzün ve kaderin pençesinde bir dev, namı değersiz
*(Kader derken yaptıklarının önüne geçemeyişinden bahsediyor. Bunlar onda üzüntüye yol açıyor bu yüzden hüzün ve kaderin pençesinde)
Gece gündüz ömürden yontar, dünya dönmez yarensiz
*(Sevdiğimin yanında olmadan geçen bütün zamanda mutsuz olurum)
Bugün ömür yarım gün, serbest kalsın fikrim
*(okullarda yarım günlerde serbest kıyafet uygulaması yapılırdı, mesela karne günü gibi. bu yarım gün-serbest kalsın metaforu onun üzerinden gidiyor. sevgilisinin yanından erken ayrıldığı her an mutsuz oluyor)
Senin tozlarını silemez, tenimden ellerim
*(Çabalamanın fay
Boşver baytarı 366. Gün diye bir parçası çıktı yeni onu dinle
Beğenmedim
Baytara kurban olsun
Derdime çare baytarım yok, köpek gibi sevdiğini ama çare bulamadığını anlatmaya çalışmıştır😏
Cevap
13Cevap
Baytar demesinin sebebi, pek çok şarkıda kendisini küheylan olarak kastetmesinden kaynaklanıyor olabilir.
bişey anlatmaya çalışmamış. dinleyiciye açık bırakmış.
ergeni bosver ya eskiden swverdim de soguttu kendinden
Fok balıkları yanlız diyor
Pesimist kötü adam 😍👍👍
İşte buna gülükünülür afasfsdf
melek bir yandaa
şeytan bir yandaaa
iste sago ya dur ben anlaticam sana hepsii
Bu bir aşk şarkısımı
Baytarım yok ile neyi kastediyor?
baytar olacaktım olamadım demek istiyor
İsyanını belirtmiş galiba
Kendini hayvan yerine koymuş