arkadaslar, ben Allaha sukur kapaliyim, namazimi kilip kuranda okuyorum fakat bazen aklima oyle sorular geliyor ki anlayamiyorum. ya islam diye bir din yoksa ya insanlar bulmussa bunu. bu dusunceleri artik dusunmek istemiyorum ve dusunurken utaniyorum. islamin var olduguna dair bir kanitiniz biseyiniz var mi Allah rizasi icin soyleyin ki bu dusunceler artik ciksin beynimden.
Cevabın nedir?
Tabi ki de dinini sorgulamalısın koru körüne doğuştan olduğun dini sorgulamaman taklidi imana girer ve insan doğası gereği bir şeye inanmaya meyillidir bir şeylerden medet ummayı bir şeyler istemeyi dilemeyi ama bunca olan bitenin arasında milyarlarca insanin devri daim yapıp her gün milyonlarca kişinin doğup milyonlarca kişinin öldüğü bir dünya da bu düzenin bir yaratıcısı yok mudur sence karın yağışı her birinin birbirine değmeden düşüşü tesadüf muSence dini sorgula tabi sorgulama demiyorum ama biraz etrafını gözlemlersen mucizelerin farkına varacaksın
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKanıt mı? Kuranı kerim yok mu evinde aç bir meal. Tamam ona üşendin mi? Camdan bak bir yaratıcı olduğunu anlarsın zaten. Bunlar vesvese. ve vesvese kafası dolu insana gelir. Boş eve hırsız girmez misali. Sende birşeyler olduğunu gören şeytan senin üzerine yürüyor. İslam dini haktır. Ve dünyanın galibi
Müslümanlar olacaktır.
He hadi hiçbir şey olmadı çürüdün gittin ee? sonuç ne olacak hayatında ne farkedecek ama aksiyse sonsuz cehemnemde kalacaksın10 Yorumla
kuran mucizeleri yaz internete. bilimle ve kuran arasındaki bağlantıya bak. bir de gelecekten haber veriyor. ninova savaşını araştır. kuranda bu savaşın ne zaman yapılacağı ve kazananın kim olacağı yazıyor. ve bu savaş vaadedilen süre içinde gerçekleşti. kuran bilimle çelişiyor mu buna bak. ona göre düşün.
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun
+1 yılArkadaşım ben 10 yaşımdan beri bir allaha inanmazdım yani aslında biraz işin bilimsel yanından bakardım, ve son 3 senedir müslümanım ve allaha sonuna kadar inanıyorum, bunun cevabını burdaki bir kaç hokkabaz veremez sen bulacaksın oku araştır bul, şöyle bakarsan çoğu özenti zaten.
74 Yorumla- +1 yıl
iste ayni kafada oldugumuz bir insan evladi. 😳 kesinlikle arastirmak gerektgni dusunuyorum
Soran+1 yılAllah yolumuzu hayirli eylesin insaAllah
- +1 yıl
amiin 😞
- +1 yıl
aminn
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
32Cevap
+1 yılSenin yerine bu soruları düşünenler kanıt arayanlar olmadı mı arkadaşım? Hz. İbrahim (a. s) da benim Rabbim yaradanım kim diye düşündü. O putlar benim Rabbim olamaz dedi ve benim Rabbim ayın ve güneşin de Yaradanı diyerek Allah'ı ve hakikati bulmuş çok şükür. Bunlar sana kanıt olamaz mı? Sevgili Peygamberimiz Kuranımız sana kanıt olamaz mı? Fazla kurcalama derim ben tek başına ve bu bilgisizliğinle altından çıkamazsın mazallah. Rabbim hidayet vermiş akıl vermiş ne güzel namazını kılıyorsun bunları hep kalbini vererek içtenlikle yap inşallah.
10 Yorumlanefsin ve şeytan sana oyun oynuyor eğer bir kanıt istiyorsan dışarıya çık ve dünya üzerindeki bu uyuma bak veya aynanın karşısına geçip kendinin ne kadar mükemmel yaratıldığına bak Kuran okuyorsan eğer mealini de oku o zaman daha iyi anlayacaksın ve fazla düşünme
20 Yorumla
+1 yılHiçbir dinin hiçbir kanıtı yoktur. Hepsi birer anlatıdır. Din kitaplarında yazılı olanları az buçuk yazarlık kabiliyeti olan herkes yazabilir. Hatta daha güzelini bile yazabilir. Bunlar tarım toplumunda fazla ürünün ortaya çıkmasıyla egemenler tarafından uydurulmuş hikayelerdir. Amaç köylüyü korkutup ürettiği fazla ürüne el koyabilmektir. Muhammet'in atına binip göğe çıktığının kanıtı var mıdır?
164 Yorumla- +1 yıl
Milletin aklını karıştırma abuk subuk konuşarak
- +1 yıl
@AnılBarann Görüşlerime itirazın varsa yazarsın.
- +1 yıl
Senin gibilere itirazım var
- +1 yıl
Bari kendi günahını kendin yaşa. Günaha teşvik etme be.
- +1 yıl
@pelinbatak Birisi bir soru sormuş ben de cevap veriyorum. Burası soru sorma platformu. Senin keyfine göre cevap verecek değilim herhalde.
- +1 yıl
@AnılBarann O senin sorunun...
- +1 yıl
Sana bir tercih sunan Rabbine şükret. Allah ahireti ve dünyayı yarattı bunu bilir buna inanırız. Dünya ahiretin yanında, ahiret zamanına göre 24 saatte bir saniye bile değil. Seçimi aklı olan yapar bana sakın buna kanıtınız mı var mı yok mu demeyin ben bunları bilirim Rabbime inanırım ahiret ebedidir
- +1 yıl
Ben üstüme düşen uyarıyı son mesajımla yaptım. Artık sorunum değilsiniz
- +1 yıl
@AnılBarann Konu sen değilsin. Konu başkası. Sen kendi konularını kendi soru sorduğun threadlerde tartışırsın...
- +1 yıl
Ben de hür irademle sana bir uyarıda bulundum. Burada illa soru sorana mı cevap vermek lazım? Geniş bir platform ben seni
Uyarmak istedim - +1 yıl
Allah Müslümanları korusun Allahuekber eğer kanıt istiyorsan Rabbimiz bize her şekilde kanıt vermiştir çok şükür şüphesiz o herşeyi yaradan ve can verendir. Allahın verdiği akıl ve iradeyi kullanamayanlardan Rabbim bizleri korusun.
- +1 yıl
@pelinbatak Senin kafana göre koyduğun kurallar bana geçmez... Nasıl panik oldunuz değil mi? Bana verebileceğiniz hiçbir cevabınız yok.
- +1 yıl
Sana cevabını seçimini Rabbim vermiş sen çoktaan kendine bir yol bulmuşsun birden uzak olduğun için çok mutluyuz
- +1 yıl
Nankördür insan evladı verilenin kıymetini bilmez Allah bizi nankör eylemesin Rabbim bizi hidayete ermişlerden eylesin Allahuekber
- +1 yıl
@AnılBarann Ateistlerin icat ettiği bilgisayarlarda bunları yazmak kolay. Kendi teknolojinizi icat edin bir zahmet. O teknolojinizi ateistler kullansın. Orada böyle sallayın...
- +1 yıl
Hop dedik ulan icat edilen şeylerin ilk geçmişlerine bakacaksın. Ben boşuna mı nankörsünüz diyorum Allah'ın izniyle ilk adımı atanların kıymetini bilmeyenle ben ne konuşacam hadi yolunda devam et yüz yüze olsa sana cevabım çok. Bu dünyada herkes bişeyler bulmuş ama hayırlısı var hayırsızı var. Hayır için kullanan var senin gibi hayırsız işlere alet eden var.
- +1 yıl
@AnılBarann Ben kimseye küfretmiyorum. Senin ahlak seviyen belli. Neleri icat etmişsiniz anlamadım? Varsa elinde patentin göster! İcatlar patent sahiplerine aittir. Hadi bırak patenti. Patenti ortadan kalmış bir şey bile icat edemediniz. Bir kalem pil bile üretemediniz. Kafanızı o işlere çalıştırın.
- +1 yıl
Nankörün anlamına bak sen bir ahlaksızlık ediyom mu öyle konuş.
- +1 yıl
Sana İslam için Allah için çalışanları yazıyorum oku tarihleriyle beraber hatta sonradan icat çıkaranların emeğe saygısızlığı nankörlüğünü tartışıcaz
- +1 yıl
@AnılBarann Şiddetle hiçbir yere varamazsın. Kafan çalışıyorsa bilimsel bir çalışma yap, sonuçlarını yayınla, ben de sana sorumu sorayım.
- +1 yıl
Farabi (870-950) astronomi matematik mantık alanında
Biruni (973-1051) matematik alanında
İbn-i sina (980-1037) tıp felsefe alanında. Müzikle tedavi yöntemi kullanmış bak bu zamanla kıyasla
Gazali (1058-1111) İhya'ül ulumid- din en önemli eseri - +1 yıl
Bak bu insanlar Mübarek insanlar şu zamanda ulaşılmış noktanın kurucuları emektarları nankör olma insan evladı derdi yaşasalardı haklarını yedirtmem onlar bulmasaydı bulan olacaktı dedirtmem onlar yapmış çalışmış Rabbimin izniyle herşey biz boşuna mı iman gücüyle her dağı aşıyoruz oturduğun yerden şunu bu yapmış diyosun o yapılanların hakkı hakikati kudreti veren Allah değil mi emek harcamakla mı oluyor sanıyorsun herşey
- +1 yıl
@AnılBarann İyi de bu bilim adamlarının hangi buluşu sizin din kitabınıza dayanıyor? Bunlar sadece bir dinin hüküm sürdüğü coğrafyada yaşamışlar. Sizin kitabınıza ya da ötekinin kitabına bakılarak ortaya çıkmış hiçbir buluş yok. Hiçbir buluşun arkasında hiçbir din kitabı yok.
- +1 yıl
İlk felsefecilere bak ilkler sizin gibi bir deney yapıp Allah'a karşı gelmişler mi dinlerini yaşamışlar insanlara faydalı olmak için çalışmışlar siz bir deney yapıp teori kurup bu isyanla bir yere mi varacağınızı sanıyorsunuz
- +1 yıl
Din kitabına yazmak mı lazım. Atalarımız bizim onlar İlk islam devletinde böyle buluşlar yapmışlar. O zamanda böyle dinsizlik yapanıı kesiyorlardı. Tarihimizde bu insanların buluşları ilk islam ve müslüman devletlerinde geçiyor Bizans tarihinde geçmiyor Hristiyanlarda geçmiyor
- +1 yıl
@AnılBarann Bu iddialarının hiçbir kanıtı yok. Hiçbir din kitabının evrenin yaratıcısı tarafından yazıldığının, gönderildiğinin hiçbir kanıtı yok. Ne İsa'nın göğe çıktığını kimse görmüş, ne de Muhammet'in atına binip göğe çıktığını kimse görmüş. Bunlar vakti zamanında birilerinin anlattıkları hikayeler.
- +1 yıl
Kuran-ı Kerim de insanlar bulmadan yazılan ayetler var iyi araştırıp incele ben bizzat kendim bulacağım senin gibilere göstereceğim merak etme
- +1 yıl
Son sözünü söyle benim sana son bir kanıtım kaldı sonrasında Allaha havale edicem seni
- +1 yıl
@AnılBarann Bir din kitabında yazılı olup da daha önceden anlatılmamış hiçbir hikaye yok. Hikaye anlatmak kolay iş. Hint efsanelerini oku. Sümer efsanelerini oku. Herkes dünyayı kendi kafasına göre yorumlamış. Herkes her şeyi kafasına göre yorumlayabilir. Teknoloji geliştirmek yorumla olmaz. Somut bilgi gerektirir. Somut kanıt gerektirir.
- +1 yıl
@AnılBarann Telaşlanmayın. Hikayelere inanmayın. Somut kanıtlar arayın. Bilgisayar 0 1 rakamları üzerine kurulu bir sistemdir. 2 ya da 3 yoktur.
- +1 yıl
Efsanelerden söz ediyorsun bense sana gerçekleri anlatmaya çalışıyorum hakikat olandan niye şaşıyorsun bunca zamana kadar gelmiş geçmiş o devletlerden en büyüğü Müslüman devletleri kalmadı mı? Onuda parçalamak için uğraşıp duruyorlar bizim Allah'tan başka kimsemiz yok.
- +1 yıl
Bilgisayarla beraber ahirete gidersin sen o zaman bana Ahirette yanımda götüreceğim şeyler lazım dediğim gibi buluşları hayıra kullanmak var kullanmamak var
- +1 yıl
@AnılBarann Ben senin kafanın içinden geçenleri bilemem. Umurumda da değil. Ben kanıtlarla çalışırım. Varsa anlattığın efsanenin kanıtı yaz. Einstein alan denklermlerini birkaç sembolle karatahtada anlatmış. Sen de anlatırsın, biz de bakarız, saçmalıyor musun, saçmalamıyor musun, söyleriz sana...
- +1 yıl
Tamam sorularıma cevap ver uzayda hava su var mı yaşam var mı?
- +1 yıl
0 rakamını bile bir müslüman ortaya atmış sen neyden bahsediyorsun?
Herşeyi görmek mi
Lazım? Aklını kullan he bak akıl demişken çıkar da bana aklını göster. Gösteremezsin. Bir kıza aşıksan çıkar aşkını göster hadi? Ne duruyorsun?
O zaman diyeyim ki akıl makıl efsane hikaye hiç öyle birşey yok.
Bilimle ilim bağlantılı şeyler. Kuranda big bang dahi belirtiliyor. Eğer biz onu hakkıyla okuyup anlasak onda öyle mucizeler ve öyle icatlar saklı ki.. Bugün aa buldum buldum diye bir icat ortaya koyan insan kuranın asırlar önce ortaya koyduğu ilkeleri gündeme getiriyor sadece. Kaynak belli akıl belli inanıp inanmamak sana kalmış. - +1 yıl
Benim sorularıma cevap verecen mi korktun mu kanıtım var diye
- +1 yıl
Bahsettiğin matematiksel terimler bile formel.. Onları somut olarak getirsene 1 rakamını elime verebilir misin şuan?
- +1 yıl
@AnılBarann Sallamak bilimin işi değil. Bilim somut bir bilgi, nesne bulur bunu daha önce bulduğu başka bir kanıtla mukayese edip bir sonuca ulaşmaya çalışır, deneylerle de bu sonuca ulaşır ya da ulaşamaz. Evrenin bilmem neresinde bilmem ne var demek bilimin işi değil, o Hollywood'un işi.
- +1 yıl
Ulan hollywood ne film mi çekiyoruz nasa de bari burda neyin kafasını yaşıyorsun sallayıp somut bişey diye konuşuyorsun kanıt ver kanıt ver adamlar çıkmış kanıtlamış demi sen buna ne cevabın var ben gitmedim ne biliyim mi diyecen
- +1 yıl
@pelinbatak Bilimin her şeyi yapmaya gücü yetmez. Öyle bir iddiası da olmadı. Ama bilgisayar yaptı ve internet denilen sistemi kurdu. Sen de bilimin eseri olan bu sistemi kullanıyorsun, dünyanın bir başka köşesinde bir başka zaman diliminde yaşayan birinin yazdığı kelimelere sinirlenip deli oluyorsun mesela.
- +1 yıl
Ben sana sallamıyorum sana gerçekleri ele alıyorum sen elindeki imkansızlığın verdiği acizlikten saçma sapan konuşuyorsun uzayda hava su var mı diyorum ona bile cevabın yok somut istiyom kanıt istiyom de anca sen bir cevap ver ben sana devamını söylüyecem
- +1 yıl
0 olmasa bok icat edilirdi bilgisayar.
- +1 yıl
@AnılBarann Dinler size demagoji yapmasını öğretiyor. Çünkü arkasında büyük bir rant var. Bana da demagoji yapıp beni kendi alanına çekmeye çalışıyorsun. Ben çok açık ve net konuşuyorum. Muhammet'in göğe atıyla gelip geldiğine dair hiçbir kanıt yok. Anlattıklarının, yazdırdıklarının, dikte ettirdiklerinin evrenin kurucu tarafından lkendisine söylendiğine dair hiçbir kanıt yok. Kuran'da yazılanların hepsi daha önceden anlatılan, konuşulan, yazılmış şeyler. Sadece senin dininin değil. Hiçbir dinin hiçbir kanıtı yok. Bunlar insanoğlunun varsaydığını zannettiği şeyler. Birisinin gücü birisine yetmiş. Kendi görüşünü kabul ettirmiş. Bu böyle süre gelmiş.
- +1 yıl
Ben demagoji felan yapmıyorum kimsenin kimseye gücü yettiği de yok seni kendi alanıma çekmekte derdim değil sen yoluna ben yoluma inandığın şey saçma sapan şeyler o kadar küçük şeyleri ele alıyorsun ki kafayı yemişsiniz somut soyut kanıta ihtiyacım yok aklım iradem geçmişim ve geleceğim hayatıma yön veriyor kendim bunu istiyorum sende istediğini yap sana sordum cevap vermedin demekki senle tartışılmaz ha uzayda hava su olup olmadığına da yine saçmalıklarını yazarsın boşver sen dünyayı kurtarırsın bu kafayla
- +1 yıl
@pelinbatak Big Bang teorisi adından da belli olduğu gibi bir TEORİ sadece. yani kağıt üzerinde yazılmış, çizilmiş, var olabileceği düşünülmüş bir teori. Teoriler realite değildir. Varsayımdır. Bir proje tasarımıdır. Kağıt üstündedir. Big bang teorisi gibi kağıt üstünde varlığını sürdüren daha bir sürü evren modeli var. Yarın daha farklı evren modelleri ortaya çıkabilir ta ki o model kanıtlanana kadar.
- +1 yıl
@pelinbatak Eğer bugüne kadar ateistlerin gerçekleştirdiği buluşlar Kuran'da yazılı ise, o zaman siz de bir zahmet ateistlerin bulamadıkları buluşları kitabınızda bulup gerçekleştirin.
- +1 yıl
Tamam bunların benim hayatıma bir etkisi yok sen napacan bunları kafana sokup nereye varacan felsefeci mi olacan buluş mu yapmaya çalışıyorsun yaptıklarını niye dine dil uzatarak yapıyorsun
- +1 yıl
Bizim kitabımız Peygamber efendimiz zamanında indi ve kitap haline getirildi içinde yazanlar gelecekte böyle kıyamet alametlerinin olacağı
- +1 yıl
İşte teori şimdilik. Çünkü insanların aciz aklıyla bunu hemen kavraması mümkün değil. Bekle ve gör. Sonra hatırlarsın bu konuşmaları. Keşke yapabilsem. Ama ben bunu yapamıyorum diye tüm müslümanları genelleyemezsin. Ya şuanda teknolojiye matematiğe dair ne varsa %85-90'ı müslümanlar tarafından ortaya atılmış ama havada asılı kalmış çünkü onların cüppesi takkesi var. Ama modern bir batılı ortaya atınca dünya önünde eğiliyor hadi ordan
- +1 yıl
@AnılBarann Kimseye hakaret etmedim. Ahlak anlayışım insanlardan nefret etmemeyi gerekli kılar bana. Burada birisi bir sor sormuş. Ben de cevabını verdim. Sen benim verdiğim cevabı beğenmiyorsan o senin sorunun...
- +1 yıl
Bende sana hakaret etmiyorum sana küfür etsem elime bişey geçmez geçerse günah geçer senin bu düşünceleri yapmana gerek yok yapanlar vardı onlarda öldü. Allah'ın huzuruna çıkacağı günü bekliyor sende onların yolundan yürümeye devam et güle güle
- +1 yıl
@pelinbatak Britanya'daki Sanayi Devrimi'nin arkasında kilisenin yenildisi yatar. Din ne kadar insan hayatından çıktıysa birey o kadar özgürleşmiştir. Din insanın hayatından çıkınca insan haklı farklı şeyler düşünmüş ve o düşüncelerden bugünkü teknoloji ortaya çıkmıştır. Dünya tarihini romantikleştirmek bilim karşısında çaresiz kalan kilisenin işidir. Burada genç bir hanım olduğunu varsaymdığım bir kullanıcı çık net bir soru sordu, ben de çok net yanıt verdim. Ama siz perişan oldunuz... Üzüldüm...
- +1 yıl
Asıl din insanı özgürleştirir. Dinsizlik insanın bir pusulasının olmamasıdır. Padişahsız bir osmanlı cumhurbaşkansız bir Türkiye gibi.
- +1 yıl
Sen perişan olmuşsun sana üzülen olacak mı Allah hidayet versin ne diyim sana
- +1 yıl
Rabbimin vermiş olduğu güzel akılı nelere kullanmıyorsun keşke Osmanlı zamanında olsaydık seninle çay ocağının önünde böyle konuşup o kelleni uçursaydım
- +1 yıl
Sen git bilimi teknolojiyi düşün sakın dinle ilgili konuşma zararı senin aleyhine olur
- +1 yıl
@pelinbatak O senin görüşün. İnancın sonu yok. İstediğine inanabilirsin. Hiçbir inancı kanıtlayamazsın ama. Dinin kanıtı yok. Kimin gücü kime yeterse, yettiği sürece o inancı başkalarına empoze edebilirsin.
- +1 yıl
@AnılBarann Farkında mısın, ben sana ne yapman gerektiğini, nasıl düşünmen gerektiğini söylemedim, sana hakaret etmedim, ama sen şu yazdıklarını bir oku önce... Oku bakalım, neden bu kadar sinirlisin?
- +1 yıl
Amacı olmayan birine ne anlatmaya çalışıyorum burada ondan sinirliyim sana bu aklı kim verdi bu iradeyi kullanman için sana kim zeka verdi düşüneceğine onu teori diye kanıt diye abuk subuk şeylere kullanmana sinirliyim
- +1 yıl
Neyse gençler, burada akşam saat 6, mesaim bitti... TAkmayın kafanızı biz ateistlere. Merak etmeyin, biz sizi yenemeyiz. :)
- +1 yıl
Bende sana gel müslüman ol demedim demi sen öyle anlamışsın sana Allah akıl fikir versin dedim kaderinde ne varsa onu yaşayacan ben mi değiştiricem sanki turşu
- +1 yıl
Zaman iman kurtarma zamanı sana harcadığım vakitte iki rekat namaz kılsam daha karlı olurdu ama hiç birşey için geç değil hadi bakalım herkes kendi hayatından sorumlu ateistsen de Allah'ın dediği olur ben ne diyim sana
- +1 yıl
@AnılBarann Hayatından Batı uygarlığında keşfedilmiş her şeyi çıkar oğlum. Tahta bir evde otur, kuyudan su çek, mum ışığında elinle yemek ye, at arabasıyla dolaş. Ondan sonra gel konuşalım. Gavurun icadıyla masal anlatmak kolay :)
- +1 yıl
Zamanında onuda yaptık geçmişini unutanın geleceği olmaz bana oğlum deme oğlunun babasına sokarım deyyus
+1 yılDünya ve ekolojik sistemi.. Düşünsene güneş 1 cm daha yaklaşsa yanarız, ya da doğanın kanunları. İnsanlar , hayvanlar ve bitkiler. Hepsinin birbirine muazzam bir besin zinciriyle bağlanmış olması veya vücudumuzun yapısını incelediğimizde resmen kendi içinde sigorta görevi gören organda var, yöneten bir yönetici organda.. Çok dindar biri olmamakla birlikte biri tarafından tasarlandığı kesinlikle doğrudur. Evet Tanrı gerçekten var.
214 Yorumla
Soran+1 yılTanri gercekten var onu sorgulamiyorum, dinler gercekten var mi bunu sorguluyorum
- +1 yıl
Tanrı varsa din de olacaktır elbet. Bizi ve dünyamızı tasarlayan tabiiki bu oyuna bir de kural koyacaktır?
- +1 yıl
Öyle birşey yok, Dünya zaten Güneş'e yaklaşıp uzaklaşıyor.
Doğa kanunlarına da güvenme, kendi içinde sayısız kere felaket geçirmiştir ve doğa sürekli olarak canlıları yokedeyazan olaylar geçirmiştir.
İnsan vücudunun tasarı olmadığı ve evrilerek böyle geldiği bilimsel olarak kanıtlandı. Ki kusursuz falan da değildir.
Dünya bir düzenden ziyade, bitmeyen bir keşmekeşten ibarettir. - +1 yıl
Hepsi mi tesadüf yani bu dünya, bu insanlar, bu sistem filan? :D
- +1 yıl
He evet tesadüf. Öncelikle kimse herşey tesadüf demiyor.
Ama herşeyin tesadüf olmasını saçma bulup, insanoğlunun konuşan bir yılan tarafından kandırılıp herkesin süreklü mutlu olduğu bir ütopyadan kovulan bilmem kaç yüz yıl yaşamış iki kişiden geldiğine inanmak asıl gülünç olan. Smiley de koymuyorum.
- +1 yıl
Tesadüf mü değil mi bir karar ver?
Tesadüf değilse bir yaratanı vardır elbet? Ayrıca vücudumuzun yıllarca evrildikten sonra bu (bence) kusursuz olan sisteme sahip olduğuna inanıyorsun da , adem ile havvanın cennetten dünyaya düşüp insanlık tarihini başlattığına neden inanmıyorsun? Hayır ikincisi daha mantıklı , sonuçta bir kadın ve bir erkeğin üremesiyle baslayan bir serüven bu.
Dipnot : Smiley koymadan da yasayabilirsin ama oksijensiz bir ortamda yasayamazsın. - +1 yıl
Mantık diyor yav, peri masalı resmen o Adem ve Havva.
Tesadüf lafını doğru düzgün anlayınız. Örneğin insan vücudu safi tesadüfle değil, doğal seçilimle, evrimle oluşmuştur ve kusursuz falan da değildir.
Bu serüven de kadın ve erkeğin üremesiyle başlamaz.
Dipnot: Ve eğer Adem ve Havva doğruysa, ortada bir ensest vardır demektir ve sadece bu bile doğru düzgün bir insan neslinin gelmesi ihtimalinin bayağı bir düşürür. - +1 yıl
Dostum gözünü seveyim saçmalıyosun. Somut olan herşeyin bir başlangıcı ve yaratıcısı vardır. Bir de sonu olacaktır. İnsanlar yüzyıllar boyunca farklı şeylere tapıp , farklı yaradılış hikayeleri anlatmıştır. Ama her topluluk katı süretle bir yaratıcı olduğu kanaatine varmıştır. Zira mantık bunu gerektirir. Kesin olan şey şudur ki , herşeyin birbirine bağlı bir sistemin içinde olduğu bu evrenin bir yaratıcısı kesin olarak vardır. İslam dinine inanmayabilirsin mesela, saygı duyarım. İnançtır, bu beni ilgilendirmez. Ancak tanrının varlığını hiçe sayarak bir evrilme sürecinden herşeye başlamana da gülerim. Evrilmeden önce bir toz tanesi miydik? Diyelim ki öyleydik , o toz tanesini kim yarattı?
Hem ben din konusunda cokta tartışma taraftarı biri değilim. Din inanç meselesidir, beyhude tartışmalar bunlar bunu ikimizde biiyoruz. Bu yüzden bu tartışmayı burada bitirelim olur mu? Son sözünüzü söyleyin, İyi geceler. - +1 yıl
Sana kim dedi herşeyin yaratıcısı ve başlangıcı olacağını? Nerden vardın bu kanıya?
Her topluluk yaratıcı uydurmuştur doğru, peki hepsinin dinlere bakış açısı bu mudur? Değildir, modern dinler dışındakilerin tamamı tabiat kurallarına açıklama getiren masallar ve kültürel geleneklerdir.
Ki, insanın kendi varoluşuna bir sürü farklı tanrı uydurması bile aslında bunların insan uydurması olduğuna direkt delalettir.
Yaratıcı ile tanrı birbirinden farklı şeyler olduğu gibi, yaratıcının varlığına da hiçbir delalet yoktur. Evren de tam bir keşmekeştir. Bir düzen falan yoktur ortada.
'Onu kim yarattı, bunu kim yarattı' sana kim birşeyler yartılmış dedi, Evren'in bir başlangıcı olup olmadığı bile belli değil.
İlla herşeyin bir başlangıcı varsa, Tanrı nerden peydah oldu o zaman? - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok evet dediğin gibi insan, organlar, hayvanlar ve daha birçok biyolojik unsur zaman içerisinde evrimleserek bugünkü hâlini aldı ve hala hersey yavas yavas değişiyor. Peki bunlar en başında nasıl oluştu? Hep vardı ama nasıl vardı? Bilimde hicbisey yoktan var olmaz ve vardan yok olmaz. Peki her şey nasıl var oldu? Bir yaratan olmak zorunda değil mi? Kusursuz değil demişsin buradaki kusursuzluk hiçbir sorun olmadan her şey mükemmelce çalışıyor değil, kusursuzluktan kasıt herşeyin arasındaki dengenin muazzam bir ölçüde kurulması. Bütün bunlar tesadüf olabilir mi?
- +1 yıl
@Kizimsal Her şey mükemmelce çalışmıyor, muazzam bir ölçü falan da yok, sen kendi gözlemin ve algınla bu kaosun içindeki bir dengeye kusursuzluk addediyorsun. Geniş perspektiften bakıldığında koca bir çatışma
Ayrıca muazzam ölçü neye göre?
Ve yine ayrıca, en baştan bir şeylerin var olması fikrini biz açıklayamayabiliriz. Belki hiç açıklayamayacağız, ama bu durum birtakım tarım toplumu yerleşkelerinin toplumu örgütlemek için kurguladığı mitolojilerden ilham alıp ortaçağda devletler tarafından empoze edilen dini retoriği gerçek kabul etmemiz için bir gerekçe değil
Ve evet, bütün bunlar tesadüf olabilir
Tesadüf olması gerçeği size fazla bleak geliyor, dinler insanları kandırmak için, bütün her şeyin çok ulvi bir amacının olduğu fikriyle insanlara anlam, mana pazarlıyorlar.
Ondan bu kadar zorlanıyorsunuz bunu kabullenmekte. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok bütün bunların tesadüf olduğunu düşünmek büyük saçmalık ve hayır dinin insanları kandırmak için var olduğuna inanmıyorum. Buna ailemizden toplumumuzdan öyle gördüğüm için değil gerçekten bazı şeyleri düşündüğüm ve bir mantık kurduğum için inanıyorum.
Örneğin İslam'da yasaklanan bir çok sey var mesela zina. Neden? Çünkü evlilik dışı birliktelikler iliskileri zedelemekte ve gayrimeşru doğabilecek çocuğu kimse sahiplenmeme ihtimali var. O çocuğun ortada kaldığını düşün insanlar sırf nefislerine sahip çıkmadıkları için bölünen aileleri düşün. Bütün bunların önüne gecmek icin zina haram kılınmıştır.
İçki haram kılınmıştır çünkü insan ayık olmayam kafayla birçok şeyi yapabilecek potansiyelde. Başkalarına gasp edebilir ve yine o kafayla zina gibi daha birçok kötü sonuçlara poz verebilecek davranışların önünü açmakta. Bu yüzden icki haramdır.
Veya tesettür, tesettür gereklidir, kadınların kendilerini sığ zihniyetli hıyarlardan koruyabilmesi için. Hatlarını belli edicek şekilde giyinildiginde veya sort vb. açık kıyafetlerde o kadını hayal etmeyen arzulamayan erkek var var mı? Kadınların kendilerini onlardan korumak tacizlerden korunmak icin tesettüre ihtiyacı vardır. Ha bu demek değil ki erkeklerin bakmasında sorun yok. Onlarda goz perdelerini indirmeyi bilecekler, kadınlara kapan demek kolay. E peki sen?
Demem o ki islam'daki bütün kurallar dünyayı daha yaşanabilir kılmak, toplumu düzene sokmak için çok önemli bir yere sahiptir. Diğer dinler uydurmadır hemde hepsi, aç bak oku İncil'i Tevrat'ı insan eli değdiği o oadar belli ki. Diger dinler insanları kandırmak için olabilir fakat İslam değil.
Ve en başta da dediğim gibi, fizyolojik veya kimyevi varlıkların bir tesadüften oluşabileceğini düşünmek cahillikten başka bir şey değildir.
Bitiş.. - +1 yıl
@Kizimsal Bütün bunların tesadüf olduğu somut gerçek, dinler de dümdüz biçimde insanları örgütlemek ve şehir devletlerinin meşruiyetini sağlamak için çıktı
Zina mesela İslam'da yasaklanmıyor, tarım toplumu dinlerinin tamamında yasak.
Neden? Çünkü aile tabanlı bir örgütlenme var, kadınlar, erkeğin malı konumunda, Çin'de de böyle, İslam toplumlarında da böyle
Dolayısı ile kadın cinselliğinin denetlenmesi aile tabanlı örgütlenmenin korunması için gerekli. Zina kendi başına kötü bir şey olduğundan değil, o toplumların yapısının sonucu. O yüzden işte Afrika'nın bu konuda gelişmemiş, göçebe topluluklarında böyle şeyler yok. Kimi kabilelerde damadın karısı ile ilk seksi amca falan yapıyor - +1 yıl
@kizimsal ''İçki haram kılınmıştır çünkü insan ayık olmayam kafayla birçok şeyi yapabilecek potansiyelde. Başkalarına gasp edebilir ve yine o kafayla zina gibi daha birçok kötü sonuçlara poz verebilecek davranışların önünü açmakta.''
Eğer insanların sırf içki içtiği için gasp yapacağını, yahut sırf alkol aldı diye seks yapacağını, yahut herhangi bir suç işlemesinin sebebinin alkol olacağını sanıyorsan, biraz alkol alan insanlarla vakit geçirmen lazım bu tamamen dinci takımının uydurduğu bir palavra.
Alkol seni olduğun kişi olmaya itebilir, ancak kimseyi kendi başına suçlu yapmaz.
Öyle olmasa İsveç'in haftasonu ayık gezmeyen insanları tek başlarına terör estririrdi
Ama ağzına alkol sürmeyen Afgan din kardeşleriniz boş bulduğunda çoluğa çocuğa bile musallat oluyor
Tesettür dediğin şey de gereksiz, tamamen kadını toplumsal hayattan dışlayıp meta olarak görmenin sonucu.
Ben meslek lisesinde okudum, anası kardeşi tesettürlü çocuklardaki sapkınlık, öyle olmayanların beş katı
İslam'daki hiçbir kural dünyayı daha yaşanabilir kılmıyor, aksine zararlı, insanları ayrıştıran, kendi doğalarına düşman eden son derece zararlı pratikleri var ve İslami gelenek yasaklansa dünya daha yaşanabilir bir yer olur
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu soruların cevabını burada bulman zor. Ayrıca bu konuya sadece İslam açısından bakma. Müslümansın, önce Kuran'ı oku, sonra İncil'i sonra bir başka kitabı, bu kitapları sorgula. Cevabını bulamazsan bir başka kitapta ara. Oku, oku, oku. Bunu korkarak yapma, mantığınla düşünerek yap.
10 Yorumla
+1 yıl1tane örnek ayet getirecem sadece
“Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.” (Zariyat, 51/47) bu 1400kusur yıl önce inmiş bir ayet
Edwin Hubble 1929'da yaptığı gözlemler sonucunda, istisnasız her yöndeki uzak gök cisimlerinin Dünya'dan uzaklaştığını ve Dünya'ya olan mesafe arttıkça uzaklaşma hızının arttığını göstermişti. Bu veriler, genişleyen evren modeli ile uyumludur...
Bunuda arastirirsan Google'da bulursun İslam'ın 1400yil önce bahsettiği şeyi bilim daha 100yil önce buluyor bunu
Bu vesveseleri şeytan veriyor sana inşallah galip sen galip olursun şeytana
02 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bu vesveseler imanından dolayı geliyordur şeytan imanlı kişilere vesvese yapar imansız olan zaten cebtedir diye düşünür
Aklına soru geldikcede bilgili kişilere sor doğru cevapi bulana kadar araştır hep güzelce bu sitede de pek sorma bence herkes ayrı kafada herkes kendi kafasina göre cevap verir belkide - +1 yıl
Çünkü burdakilerin çok bir kısmı ateist deist falan sanırım ya da Müslümanım diyp her günahtan çekinmeyen belkide burdakiler senin aklını daha çok karıştırır Allah korusun
Öncelikle bunları düşündün diye sakın korkma ve sakin ol. Sorgulayarak ve araştırarak iman etmek seni Tahkiki imana erdirir. Bu da delil toplayarak şüpheye geçit vermeyen bir iman demektir.
Öncelikle din kavramı o dindeki yaratıcı ve kurallarıdır. Her dinin kaynağı yazılı metinler yani kitaplardır. Diğer 3 kitaba baktığında tahrifatını zaten göreceksin. Kur'an'da baktığında ise çok daha ağır, anlamlı ve gerektiği yerde açıklanmış ve faziletini hissettiğin bir kitap göreceksin. En basidinden zaten Hz. Ebubekir dönemine giden bir mushaf bulundu karbon 14 testiyle belirlendi. Demek ki değişiklik yok. O zaman gerçekten bu kelamlar denmiş.
Bunlar konuşarak, üzerine güzel Bi sohbet edilerek gösterilecek şeylerdir. Ama istersen Sözler Köşkü, Hayalhanem, Maksat 114 gibi kanallardan yararlanabilirsin.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Valla bunu kanıtı diye birşey imandan gelir zaten bunun aykırısını aramak Allah korusun imansızlığa gider. böyle şeyleri aklına getirmek de imandandır. Ama bunu ileriye götürüp kati şüpheye de düşersen inkara girer. Ama kanıt aramak sıkıntılı bir durum. Araştır ama riskli bir konu. Kimbilir belki ateistler bu yorumuma kızacak ama bence durum bu. Karışık olmadı umarım yazım...
20 YorumlaEn ufak bir kanıt dahi bulunamamıştır, bulunabilme imkanı da yoktur. Çünkü vareden, yaradan ve onun varlığı vs. Her zaman kafalarda bir soru işareti olarak kalmıştır. Muazzam bir sır'dır. Ispatlama şansı hemen hemen imkansızdır. Fakat onun namına insanlardan istenilenlerin ortaya çıkış süreci ve arkasında yatan sebeplerin çok derin şekilde araştırılması gereklidir.
10 Yorumla
+1 yılHmm vesvese diyorsun şeytan hırsız gibidir, İçi boş olana girmez. Duanı et Allaha inan bak unutmaki sen le ilahe illallah demişsin. gerisi tefferruattır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnladığım kadarıyla Allah'ın varlığına inanıyorsun ancak din kısmında bir sıkıntın var. Biliyorsun imanın bazı şartları var onları yerine getirmek zorundasın. Baktığımız zaman dinin özünde (yorumlamalardan bahsetmiyorum ) her zaman saygı ve sevgi vardır zaten bana sorarsan din tasavvuf işi kalpten sevme işi inandığına güvenme işi sen kalbine bir sor bakalım gerçekten yalan mı geliyor bütün bunlar. Sakın sonsuzluğunu yakma kardeşim
10 Yorumla
+1 yılAllah supheye dusmeyin diye kuran okuyun namaz kilin diyo zaten bos zamanlarinda hep kuran oku en ufak suphen kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılDünyada hiç bir haksızlık karşılıksız kalmayacak diye inanıyorum insanşarla dalga geçilmemesi gerektiği hak yenmemesi gerektiği vs.. eşitliği sağlamaya çalışan emirler olduğu için inanıyorum hiç bir dinde bu yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldilini bilmediğin 600 sayfalık bir kitabı ezberlemen mümkün mü? bunu anlamak için çok kısa bir şeyi ezberlemeye çalış. ama Kuran ezberlenebiliniyor vb gibi birçok işaret var. birde din gerçekse sonsuz kazancın olur yalansa sonsuza göre hiçbir kaybın olmaz ki bence kesin gerçek yani her türlü inanmak çok daha mantıklı
10 YorumlaSevgili peyamberimizin (s. a. v) ummetine olan sevgisi. Kainatta müthiş bir dizayn var. Raslantisal olamaz.
51 Yorumla
Soran+1 yılevet dogru
Açıkçası orta okuldan beri dinlere inanmıyorum çünkü kanıt yok. Eğer bir kanıt bulursan inanmaya devam et, ama bulabileceğini sanmıyorum. Bence inandığın şeyleri sorgula, bu senin hakkın zaten.
04 Yorumla- +1 yıl
Camdan bakmak yeterli
- +1 yıl
Camdan bakarsan doğadaki mükemmel uyumu görebilirsin. Bu da sana en büyük kanıtı verir. Bir yaratıcı var ve hak yol islam
Gizli Üye(30-35)+1 yılneden islamın nerden geldiğini araştırmıyosun ki.. amondan gelme mısırı arastırıver bir . sahteliğini anlıcan zaten sonra dicen malın tekiymişim diceksin yani bunu.
he tanrıya inanırsın inanmazsın orası sana kalmıs .. o ayrı bir konu02 Yorumla
Soran+1 yılbiraz daha acarmisin kardesim
Cevap sahibi+1 yılkonuyu google da arastır bir iki cumleyle anlatamam
Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Çok kişide var bu düşünceler son zamanlarda, son indirilen kitap kuranı kerim olduğuna inanıyorum ve aşırıya kaçmadan ibadet edip allaha sığınmak gerekir gerisini karıştırmak istemiyorum...
10 YorumlaTam sorulacak yer. Aç bir Kur'an oku, mealini, tefsirini falan. ya da youtube da Genç müslümanlar kanalı var illa netten öğreneceksin orayı takip et, izle derim.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil, kanıtı falan da yok.
Ki kabaca incelersen aslında komple ibrahimi tanrı fikrinin yaman çelişkileri var.00 Yorumla Tanrı ya inan yeter. Dinler çok farklı. İnanmasan bile Tanrı'nın sana bir günah yazagini sanmiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuranı türkçe oku , nisa suresinde ki matematik hatasını , dinin bize verdiği zamanı ve bilimin bize verdiği geçmiş zamanları bir karşılaştır. içinde ki çelişkilerde farklı bir konu... :)
06 Yorumla
Soran+1 yılmatematik hatasi derken?
Cevap sahibi+1 yılmiras konusu üzerine 2 ayet var onda matematik hatası yapmışlar :)
Soran+1 yılarkadasim lutfen biraz daha acarmisin
Cevap sahibi+1 yıl11 ve 12. ayetleri oku ve gel ama Türkçe oku. Biz Türk'üz arap değiliz
Soran+1 yılmirasta bir yanlislik var degil mi?
Cevap sahibi+1 yılevet , hesapla bir paydaları :) sonra dini sitelerden açıklamalarıda oku hatta , araştır daha detaylı :) bundan sonra dinin bize verdiği dünya yaşı ile fosillerin yaşını konuşalım :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılkitaplar var bacim kitap oku araştirmadan şüphen tabikide olucak ilahiyat oluyorum ben biz bile şüpheye düşüyoruz şüphe fitratinda vardir insanin
22 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun
- +1 yıl
Görüş paylaşan bana bir mesaj atabilir misin? Yazdığın şey hakkında birşey sormam lazım
+1 yılSende benim gibi al bir incil ve oku tevrati ve incili sonra gorursun farki.
00 Yorumla
+1 yılO düşünceler cennetten geliyor. Sorgulamaya devam arkadaşım. Sorgulanmamış bir hayat yaşanmamıştır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılAllah toprağa bile can vermiş kardeş
Bunları düşündüren sana şeytan
Şeytanlaşma yoluna bak şükret dua et00 Yorumla
+1 yılBacım kuran okuyosan nasıl ıslama guvenmiyosun mealini oku bence sen bu sorulara cevap olur
00 YorumlaSorgulayabilmen güzel bir şey senin gibi kendi dinlerinin doğru olduğuna inanan 6 milyar insan var :D a
00 YorumlaBir cinci olarak Kur'an Allah'ın kelamıdir diyorum. Özel gorus koysaydin detaylı bilgi verirdim.
00 Yorumla
+1 yılImandandir bu şüpheleri sıkıntı timi aynen yola devam
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKur'an-ı okuduğunda bu kitaptaki sözlerin bir insana ait olamayacağı o kadar açık ki.
20 Yorumla
+1 yılKendini çok zeki sanan vatandaş, dindarım kapalıyım... gibi cümlelerle başlayıp milletin kafasını bulandırmak istemekte...
Süper (!) zeka00 Yorumla
+1 yılDinleri araştır. İlla islamda takılı kalma. Araştır dinleri en uygunu sence hangisiyse onu seç
02 Yorumla
Soran+1 yılarkadasim, dinleri arastirdim. ben islamin en dogrusu olduguna inaniyorum. sadece islam degil mesela diger dinlerde. gercek olup olmadigini sorguluyorum. bosuna mi ibadet adiyorum acaba diye.
- +1 yıl
Hmm anladım. Zor bir durum evet ya napıcan ya
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 Yorumla
+1 yılİnsanlara bakarsan, müslümanların %80'inin kötü insanlar olduğuna bakarsak böyle düşünmen normal.
00 Yorumla
+1 yıldüşünme... Kuran neden var iste bu soruların cevabı burada
00 YorumlaBende öyleyim hatta iç sesimden sırf bu yüzden nefret ediyorum. Allah affetsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen ALlah affetsin boyle duunmek istemiyorum gercekten.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKuran meali ve tefsırını okumalısın tane tane..
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsorularının cevabı orda var. Allah ayetlerı acıklıyor anlayamadın tefsırıne bak. senınkı bıraz da vesveseden sankı. bol bool euzu besmele cek gulum.
Tabikide Kurani Kerim var mealini ac oku
10 Yorumla
+1 yıldüsün, sorgula, arastir
02 Yorumla- +1 yıl
sonra kararini ver
- +1 yıl
özgürsün iraden var
+1 yılhiç bir inancın kanıtı olamaz soyut bişey
00 Yorumla
+1 yılinanç işte burda devreye giriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamaz kılan biri böyle şeyler sormaz
02 Yorumla
Soran+1 yılarkadasim tamam kiliyorumda, ya bosuna kiliyorsam ya boyle birsey yoksa diye de dusunuyorum. dusunmek istemedigim bu zaten.
Cevap sahibi+1 yılNamazı boşa vakit gördüğün anlamına gelir bu cümle
+1 yılGerçek değilse bir kayın olucak mı ki?
00 Yorumla
+1 yılDünyadaki bütün dinler uyduruk zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslam bir kabul kanit yok
00 Yorumlagzli olmasan uzuun anlatırdım
01 Yorumla
Soran+1 yılanlat nolur, gizli olmamla bir alakasi yok bence
+1 yılTakip et beni aşko
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıladı üstünde bu bir inanç
islam inancı00 Yorumla
+1 yılBoşuna kapandın :/