Ben Allaha veya herhangi bir dine inanmıyorum...
Var
Yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eğer Allah olmasaydı, Neden İnsanların yaptığı şeyler yanına kar kalacaktı? Allah Sadist v. b Değildir. Allah ilk başta herkesi eşit yaratmıştır.
Bunu değiştiren biziz. İnsanlar yani. Senden anladığım şey, NEDEN SINAV VAR?
Nedeni çok basit? Bunu bir çok şeylerle örneklendirebilirsin.
Düşün ki, Öğretmenin sınıfa bir sınav yapıyor. Herkesin aslında nasıl bir sonuç alacağı belli ama neden hala o sınavı yapıyor? Senin bir şeyleri düzeltebileceğine inanıyor.
Uzun Lafın kısası Allah herkesi eşit yaratmıştır bunu değiştirenler insanlardır.
Neden sınav var sorusu güzel fakat sınav neden apaçık şekilde yapılmıyor da insanları şüpheye düşürecek bir şekilde yapılıyor. Eğer kendini net bir şekilde gösterseydi yaratıcı o zaman da sınav olurdu. Sonuçta inanan insanlar da nefislerine yenik düşüp günah işliyolar
Bilmiyorum düşünmekten sıkıldım olduğuna dair de delilim çok olmadığına dair de hem varsa adil değil ya da bizi neden yarattı neden sınıyor falan? Cenneti vermek için diyecekler durum orda yorum atmayın😂 Var diyenin karşısında yokluğunu yok diyenin karşısında varlığını ispatlayabilecek biriyim deliriciim
hatta islamı bir çok müslümandan iyi biliyorum bir şey tartışırken ben onlara açıklarım asıl doğrusunu detayını... beynim yandı...
Aynı durumdayız ama daha bilgili yani din konusnda bilgili olan insanlarla konuşmak tartışmak isterdim çünkü şuanki durum tam bir boşluk
@Keynesyeninsan bana saygı duyacak öyle birini bulamadım aıkçası
Açıkçası şu an bende araştırmadım öyle birini bazı önceliklerim var sonrası bunu kesinlikle yapmalıyım her an aklında olmasa da bazen gece ölümü düşünüp bir boşluğa sürüklenmiyor değilim.
@Keynesyeninsan aslında var gibi ama inanmıyor olmam onu üzer ve onu üzmek istemem
Aileden galiba inanmak konusunda farklıyım yani bir yaratıcı var ismi allah, tanrı ya da başka bir şey bu çok önemli değil benim sorguladığım dinler var mı ya da peygamberler vs.
@Keynesyeninsan hayır aileden değil
Anlıyorum değer verdiğin biri en azından :)
@Keynesyeninsan evet öyle babam gibi sevdiğim biri
Ne güzel ama sorgulaman çok normal bunları buna üzülmemeli aslında toplumda hemen hemen hepimiz bunları sorgulamadan kabul etmişiz üzerine düşünmek iyidir bence
@Keynesyeninsan yanii o da var sadece inanmamama üzülebilit
Sanmıyorum ya nasıl biri olduğunu bilmiyorum ama sana anlatmaya çalışır diye düşünüyorum.
@Keynesyeninsan çalışır zaten o ayrı konu
Tamam bakalım fazla işgal ettik burayı whatsappdan da tartışabilirdik :)
@Keynesyeninsan aa evet
Bende her bir düşünceyle yeniden fikirlerim değişiyor ve döngü haline geldi. Sanırım filozof olacağım bu gidişle
Allah var ve kendisine kanıt bulunamaz, gerek de yoktur. İnanan inanır inanmayan inanmaz. İnsan kendisi ikna olmadıkça gerisi boş.
Ben de bir şey sorayım: İnsana inanıyor musunuz?
Evet çünkü gorebiliyoruz dokunabiliyoruz yani kanıtı var ama allahin kanıtı yok
allah var mıdır yokmudur bilmem de eğer varsa da öyle allahın mk ben!
kardeş sen napiyon ya carpilacan... sen yapamazsın da o senin mk emin ol. lan koskoca tanrı ne diyon sen? cehennemde vip bilet kazandınız tebrikler 👏👏👏👏
Varsa yalnız sen değil o senin mk farkında mısın bilmiyorum ama koskoca dünyada ezik bir et parçasısın koskoca yaratıcıya kafa tutacak kadar cesareti hangi şeytan verdi sana bilmiyorum ama işini iyi yapıyo kerata. Bence tanrı varsa sen yandım ölene kadar güzel günlerinin tadını çıkar ya da adam akıllı düşünüp tövbe et
Cevap
15Cevap
ben allahın olmadıgına dair bir sebeb bulamıyorum ama varlıgına kanıt sayısız örnekler var. var olmadıgını düşündügün bir şeyin varlıgını veya yoklugunu niye sorguluyorsun
Sorguladığım için inanmıyorum zaten. Ayrıca var olmadığını kanıtlayan sayısız delil var
tanrı varsa en basit örnek olarak yaratılıştaki ve kaderdeki adaletsizliklerin sebepleri nelerdir? Sen şimdi bu soruma sınav diyeceksin büyük ihtimalle? Eğer sınavsa, niye eşit şartlarda değil ve niye bir sınav saçmalığı var?
velevki sınav saçmalık ve haşa allah yoktur diyelim. muhakkak okul okumuşsun ya da şu an bile okuyorsun ve sınavlara giriyorsun sınavda başarılı olmak için mutlaka çalışmışsın ama o sisteme boyun egmişsin ve kabullenmişsin onu kabullenmişsen bunu niye kabullenmiyorsun. haşa yine allah yok diye farzedersek sevgili kardeşim insanlar ve diger canlılar kısacası bu dünya nasıl meydana geldi
Sınava bile eşit şartlar da giriyoruz okullarda, mesela bana doktora soruları sorulurken başka birine üniversiteye hazırlık soruları sorulmuyor. Ama örnek olarak şu yaratılışta ki eşitsizliğe bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. Engelli olanların ne suçu var mesela niye kimisi engelli çirkin yaratılırken kimisi dört dörtlük harika yaratılıyor? Demek ki okuldaki sistem bile allahtan daha adaletliymiş ( eğer allah var ise).. müslümanlar 30 yaşında ki bir sapığın daha 2 yaşındaki bebeğe tecavüz etmesini imtihan kabul etmektedirler. bu bebek neyin imtihanındadır?
tecavüze ugrayan bebegin durumu imtihanlık bir durum degil. bu bir cinayettir bunun islamlıkla veya başka bir dinle alakası yoktur ona göre yorumlanamaz. bunu imtihan olarak kabul edilmesi bütün dinlerle çelişir. sen bu namusuzu ve bebegin durumunu allahın yokluguna baglayamazsın. o namusuz bu dünyada nasıl ceza çekecekse öbür dünyada nasıl bir ceza çekecegini tahmnin bile edemeyiz. velhasıl sevgili kardeşim bu yazışmalar sabaha kadar sürer sen kabullenmek istemedikten sonra ben sana varlıgını ispat edemem. allah seni ve bizi affetsin ve bizleri dogru yola erdirsin. sevgilerimle kardeşim
Canım herkes eşit şekilde sınava giriyor merak etme , kader diye birşey var , sen şimdi örneğin evinden çıktın diyelim markete gitmek, mağazaya gitmek, okula gitmek, pazara gitmek. komşuya gitmek , otogara gitmek, bara gidip kendini pazarlamak, hırsızlığa gitmek vs. vs. milyar tane ihtimal sayabilirsin belki , bunlardan birini seçmek senin elinde, sınav olan şey işte burda senin doğru yolu seçmek , doğru yolu da gönderdiği kuran da belirtmiş zaten allah, sen bile bile sınavda yanlış şıkları işaretlersen o sınavdan kalırsın, engelli doğmakta hem kendilerinin hem çevresindekilerin bir imtihanıdır , onlar durumlarına isyan etmek yerine allaha sığınarak imtihanı geçer , çevresindekiler de onlara bakarak ihtiyaçlarını gönül rızasıyla karşılayarak onları kırmadan gönüllerini hoş tutarak imtihanı geçerler , herşey birbirini tamamlıyor
Senin mantığınla yaklaşayım konuya , sen diyorsun ki "herkes adaletli sınav olsun bütün insanlara sınavda aynı sorular sorulsun" doğru mu? Peki o zaman neden hukuk okuyanla mühendislik okuyana aynı sorular sorulmuyor? ya da neden sözel, sayısal, eşit ağırlık gibi ayrıcalıklar var? Neden aynı gün uygulanan üniversite sınavında sözelciler daha rahat yerleşirken eşit ağırlıkçılar daha fazla kasıyor? Sonuçta ikisi de üniversiteye gitmicek mi? Ama neden fark var çünkü gidecekleri yollar farklı ! Gidecekleri yola göre değerlendirme ölçütleri farklı , olaya kendi mantığınla bile yaklaşsan böyle bakmalısın
Uygulanan adaletsiz çok saçma bir sınav sistemi var , şimdi üniversiteye girmek istiyorsan saçma da olsa bu sınavı geçmek zorunda olmayı kabul etmiş oluyorsun , sen "sınavı yapan kurumun ben tanımam , yaptığı sınavı da kabul etmiyorum " diyerek herşeyi atlayıp üniversiteye giremiyosun diyilmi? Senin sınavı ve sınavı yapanları tanımıyorum demen mazeret diyil , bu da öyle birşey ve bu sınavında müfredatı ve kuralları kuran da belirtilmiş , ister kabul et ister kabul etme bu da senin tercihin , kitap heryerde var okuyup çalışırsan ve yaşamında uygulamaya koyarsan sınavı geçersin , yapmazsan da kalırsın olay bu
@wild_girl tamam ama sınavın doğru olmadığını düşünüyor yapanların da adil olmadığını ama Tanrı hep doğruyu yapmaz mı hep adil değil mi
@wild_girl sınav olmalı mıydı
@asdasdasdaf o zaman ölüm sonrası hayatı herkesin aynı yaşaması adaletli mi olucaktı? İnsanlar yaratıcının istediği şekilde yaşıyorsa ödülü , istemediği şekilde yaşıyorsa ( başlalarının hakkını yiyorsa vs. ) cezasını alır ve almalı da... Sınav olmadan senin başarını okulda neye göre tespit ediyolar? Çalışan çalıßmayan herkes tıp okusun yerleşsin o zaman?
@wild_girl okul değil ki hayat farklı bir konu soruyorum farkondaysan neden yarattı bizi amaç ne? Madem yarattı neden sınıyor herkesim aynı hayatı yaşaması adil mi olacaktı demişsin olmayacak mıydı? Hiç sınav olmadan?
@asdasdasdaf Uzun lafın kısası allah yokdur eğer varsa da kötüdür zalimdir çünkü kötülüğü ve zalimliği de o yaratmıştır. müslümanlar hsyrın ve şerrin de ondan geldiğine inanır, ve sözde kimseye kaldıramayacağı yükleri yüklemez. yersen artık!
ve kendi noksan olan tanrı hiçbir cihette beni sorguya çekme hakkı yoktur önce dönsün kendisine baksın. ölümden sonrasından da korkmuyorum
Sorgulamıyorum, siz nasıl bizleri cehennem gibi saçmalıklarla tehdit edyorsanız ben de onun içn cevap veriyorum sizlere Eğer allah var ise de ondan korkmuyorum! zalimin zulmü ebedi olamaz
ama her yerin farklı bir kuralları vardır dimi ülkemizde ki her ne kadar adalet aşağı olsa da , sosyalit ülkeler de adalet de orantılı şekil de yüksektir. Aynı şekil de islamın da belirttiği kurallar birbirinden saçma olduğu için inanılacak bir tarafları yoktur
nasıl türkiye de yaşamayan brisi türk kanunlarına göre sorguya çekilmeyecekse ben de islama inanmadğım için onun kurallarına göre sorguya çekilmeyeceğim bu kadar basit. Sadece islam değil tüm dinler başlı başına saçmalıktır bence, ayrıca allahın bir kulunu kusurlu yaratıp inanmayıp isyan etmesi durumun da onu cehennemle azapla tehdit etmesi ayrı bir saçmalıktır
ben de bir engelliyim
bana islamda saçma olan bir örnek vermedin. ikincisi cehennemle tehdit suç işlemeyi önlemek amaçlıdır. yaşadıgın dünyanın her yerinde suçun ve kurallara uymamanın bir cezası vardır. bu dünyadada ceza ile tehdit ediliyorsun ve buna boyun egiyorsun ama allahı inkar ediyorsun. allahın gazabı oldugu kadar sonsuz merhametide vardır. kuranda rahmet kelimesi gazap kelimesinin kat ve kat üzerindedir. gel kardeşini dinle tövbeni et dogru yola yönel. ben sana allah bu düşüncelerinden dolayı seni cehenneme atar diyemem. ben onun sonsuz merhametine inanırım. yeterki bir adım at
Yoktur da diyemiyorum tam alışkanlıktan belki de
Allah varda diğerleri var mı müslümanlar, hristiyanlar, yahudiler bunlardan gerçekten kaç tane var? Asıl soru bu.. Evrim kelimesi çok saçma bir defa arı neyden evrimleşti insan neyden evrimleşti palamut neyden evrimleşti bilim?
Her ateist Evrim'e inanmaz :)
@asdasdasdaf ben ateistlere birsey demedim zaten 😄
Ölume neden inaniyorsun çünki olumden kacis yok, öldukten sonra ahiret yoksa senin dedigin olsun, ya ahiret varsa inanmadigin allah varsa ozaman ne yapacan, oldukten sonra inansan da inanmasanda is isten gecer, bence sen isini garantiye al ve inan iman et, yoksa ahirette s. çarsin demedi deme, birsey kaybetmezsin korkma, ayrica dinde sana saçma gelen, tıpta ve topluma fayda saglayan şeylerdir
din saçmalığına inanmıyorsun deyince gülesim geldi neden inanmıyosun :D
neden inanayım?
İnanan inansın inanmayan inanmasın nasılsa anlarsın birgün var mı yok mu :) Evet var.
Son zamanlarda olan terslikler ve şanssızlıklardan dolayı inancım azalsa da hiç inkâr etmedim.
Sadece terslikler ve şanssızlıklar olsa yine iyi.. İnkar etmememi gerektirecek o kadar fazla sebep var ki.. Ben de muhafazakar aileden gelmeme rağmen dinlerden özellikle islamdan nefret ediyorum. Sorgulamam bu yargıya varmama neden oldu
islamdan neferet etmen gayet normal çünkü ben dahil bir çok insan islamiyeti gerçek anlamda yaşamıyor islamiyet çarpıtılıyor islama karşı büyük bir savaş var şu an müslüman aleminde yaşananlar tamamen bir din savaşıdır. haçlı savaşlarının isim degiştirmiş şeklidir. islam aleminin birlikteligi, bir lideri yoktur. hristiyan dünyasının lideri vardır. ateist sitelerde saldırılar sadece islamadır sanki allah sadece müslümanların allahıdır tüm saldırılar islama yapılıyor
Etrafına bir bak ayın güneşin yıldızların düzenine hiç birisi tesadüf değil aç internetten kuran ı kerim dinle ve ruhunun buna ne kadar etkilendiğini aç olduğunu farkedersin nokta
acıyorum sana hemde çookk :(
Ben inaniyorum evet var.
Deistim
En azından din saçmalığına inanmıyorsun ama tanrı da yok, objektif olarak sorgularsan bu gerçeği görürsün
Sen sorgula diyorsun. Ben sana gel deist ol, inan diyormuyum? Herkes kendisi için sorgulasa nasıl olur?
Agnostiğim varsa da bana ne yoksa da bana ne 😂
Varsa ve eğer o Allahsa sonsuza kadar cehennemde kalacaksın o güzel beynini kullanıp da bişeyleri sorgulamak yerine dünya rahatına kapılıp gittiğin ve yaratılış amacını görmezden geldiğin için. Sorgula düşün eğer inanmazsan da Ahirette verecek bir cevabın bir bahanen olur.
tövbe de , sen nerden geldin peki mal?
Ya şöyle cins cins sorular sormayın
ne varmış soruda
Müslüman ülkede bu soruyu mu soruyon elinin altında internet var araştır git kuran oku.
o saçmalığı hayatta okumam
sizin ben olmayan beyninizi s... sacmaligi okumazmis gavurmusunuz a. mk bebeleri
@hidayetcan tipik bir müslüman öreği çaresiz kalınca küfür et anca
caresiz 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Umarım geç olmadan var olduğunu anlarsın
Var ben inanıyorum
Allah yoktur
Önemli değil, O senin varlığına inanıyor.
bilmece gibi konuşmayın
Olmaması sana ızdırap verir. Dua et de olsun.
İnanıyorum
keyfin bilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar