Ne kadar saçma saçma lafları var toplumumuzun. Sanki hepsi morali bozmaya yönelik. Başka işleri yokmuş da saçma laf üretmek için çalışmışlar. Sanki seviçliyken bizi üzüntülü moda sokmak için uğraşmışlar bunca yıl. Gülüş bittikten sonra acaba nasıl ağlıcam, nolcak ağlıcam, sevgilimden mi ayrılcam ağlıcam, biri mi ölcek ağlıcam, şunu yapmadan ölcem ona mı ağlıcam. Beyin kötü düşüncelerle doldu. Eğer kötü düşünürsek bu bir şekilde gerçekleşir ve ağlarız. Ne oldu yine saçma bir kanı yüzünden başınıza gelmeyen kalmadı üstelik kanı haklı çıktı..
Toplulumuzun gülmeyi dahi kendine kısıtlamak adına çıkarttığı gelenektir. Gelenek diyorum, muhtemelen fi tarihinde bir yaşlı böyle demiştir, kulaktan kulağa dolaşan bu varsayım, bir süre sonra böyleyken böyle olur hipotezine, sonra da kanunlaşmadan örf adet gelenek kıvamına yaklaşmıştır. Daha kötüsünü de duyduk, "kızlar çok gülmez."
Aynen öyle olaya şahidim evvelsi gün sabah sınava gidiyordum atkım berem arkadaşımın arabada kalmış sövdüm ona oda okula gidene kadar güldü geçti benle baya uğraştı çok gülen çok ağlar dedim akşam üstü beni aramış ki elim yüzüm şişti dişim ağrıyo doktota gidelim diye tamam dedim bunun suratı bir gördüm gülmekten hastaneye zor gittim ya Allah cezanı verdi didim. 🤔😀
Sevgili Peygamberimiz (s. a. v.) "Çok gülmek ayıptır, ahirette kayıptır" der bir Hadis-i Şerifinde. Gereksiz yere çok gülmek insanın kalbini katılaştırır, kişinin değerini düşünür. Akıbetini bilmeyen, kaygılar içinde olan bir insan çok gülemez ve hep endişelidir çünkü her güzelliğin bir sonu vardır, bunu bilir. Tıpkı bu hayatın da bir sonu olduğu gibi..
Dünyada toplumun tek bir hedefi var, seni mutsuz görmek. Seni mutlu görürlerse egoları incinir onların. Herkesin beyni kodlanmış aynı şeyler dönüp duruyor.
Güldün ya toplum bundan rahatsız. İnciniyor. Mutsuz ol diye böyle palavralar atıyorlar. Güldüysen yine güleceksin. Niye ağlayasın? Öyle saçma şey mi olur?
''Çok güldük başımıza bir şey gelmese iyiydi.'' ve ''Çok güldük Allah günah yazmasın.'' cümleleri kardeştir. Çok güldükten sonra başına bir şey geleceğini zannetmek tamamen batıl inanç. Yani sen burada çok gülerken bir yandan dışarıda arabanı kaçırmazlar. Böyle düşünürsen güldüğünden de hiçbir zevk alamazsın. Ha başkalarının yaşantısına gülersen doğru olabilir. Başkasına gülmenin insanı ağlatacağını söylerler ki bu da bir atasözü gibi bir nasihat.
Saçma yahu, batıl bir şey bu da... Ne alakası var? Stand-up izliyoruz, çok gülüyoruz 2 saat boyunca, sonra da aynı devam ediyor hayat. Gülmesini istemeyen kişiler tarafından uydurulmuş bir şey. Korku salıyor aklı sıra.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu lafı ciddiye alanların tavırlarına bayılıyorum ya. Gözünden yaş gelene kadar güler güler, biri bunu deyince böyle hafif hafif gülme dozunu düşürüp somurtmaya başlar ya :D çok komik oluyor ^^
Evet hep öyle diyorlardı küçükken, ama bence bu eskiden hoş karşılanmadığı için bir hurafedir. Eskiden insanlar daha ciddi di ya ondan belki. Gülmek güzeldir :D
O ne yazık ki yanlış geliştirilmiş bir söz aslı o değil..''Başkasına çok gülen sonrasın da çok ağlar'' doğrusu..''Gülme komşuna gelir başına'' da diğer bir tabiri.
Her gün yaşıyorum bu olayı dün çok mutluyum gayet keyfim yerindeydi gülüyordum bugün içimde sıkıntı üzüntü var ve hep bu böyle oluyor ne zaman gülsem sonraki gün Keyfim bozuk ruh halim çok kötü hissediyorum
En İyi Cevaplar