"İçkisi, sigarası yok." derler ya, benim ikisi de var diye kaldık mı yani?
Ailen seni bunlarla övsün
-Allah sizi inandırsın benim oğlan acayip sigara içer hele ki bir içki içişi var tüm aktörlere taş çıkartır aslan oğlum benim eee veriyor musunuz kızı benim harika oğluma?
+Allah sizi inandırsın yıllarca böyle bir damat adayı aradım gelenler hep içkisiz sigarasızdı vermedim kızım evde kalacak diye tam korkuyordum sizin oğlan imdadımıza yetişti verdim gitti..
Böyle bir konuşma gelebilir mi? Sigara içiyorsun sağlığına zarar ki zararları saymakla bitmez. İçki içiyorsun onuda ne düzeyde içiyorsun kontrolden çıkar mısın bilinmez... Kısacası aile kurmak istiyorsan üstüne düşeni yapmalısın bunu yapamayacaksan hiç bulaşma derim.
Oğlumuz ne iş yapıyor?
Memur mu?
Bunları artık kızın ailesi değil, kızın kendisi soruyor..
Annem, çalıştığı hastanede şaka yollu bilgi işlemde çalışan bir kıza "seni oğluma alayım" demiş..
Kız: "Memur mu? Memur değilse kriterlerime uymuyor.." demiş..
İçki, sigara, kötü alışkanlığı, karı kız ayağı, helal kazancı, ailesiyle geçimini sormuyor; "memursa her türlü kabul" demeye getiriyor..
Dedim "Anne iyi ki memur olmamışım.. Olsaydım bunun gibi insanlarla muhattap olacakmışım.."
#Vesselam
bana gelenlerden örnek vereyim. sen konuşmıcan annen anlatacak seni annenle calış biraz... utangac bir hava ver ama kendine olan güvevini hissettir hani saygıdan bu tavrı takınıyomuş gibi yap. sohbet ne olursa cok gülme sadece tebessüm. bir de annene ya da kimle gideceksen söyle seni övmesinler sadece ne iş yaparsın gününü genelde nerde geçirirsin ailene bağllığın nedir , bunlardan bahsetsin. sorumluluklarına bağlı olduğun hissedilsin
Tahsilinden, işinden girebilirsin, veya önemli bir aileye mensupsan veya ahbaplığınız varsa o konulari konuşabilirsiniz. Annen baban ailenize gelin gelen gelinlerin sadetinden bahsedebilir. Tertipli düzenliysen nebilim yemek yapmayı biliyorsan annen şakayla karışık oğlum yemek bile yapabiliyor da diyebilir bunlar hep +1
Cevap
69Cevap
İki arkadaşımı tanıştırdım evlilik kararı aldılar kız isteme durumu oldu oğlanın anasını ağlattılar. Kıza "neden böyle bir baban olduğundan bahsetmedin" dedim ayıp olmuştur ama deseydi ona göre hazırlanırdık
A: Ickisi, sigarasi var mi?
F: Cok sükür hepsi vardir.
😂😂😂😂
Temel için kız istemeye giderler. Temel’ in babası kızı istedikten sonra kızın babası sorar.
– Oğlunuzun içkisi, sigarası, kumarı var mıdır? Temel’ in babası cevap verir :
– Hepsi vardur, pi tek kari eksiktur. Oni de sizden alip gideceguz daaa! :)
Gibi olsun sana :)
Diyecek baska arti yonun yoksa bunlar konusulur ve sen malesef evde kalirsin ama artilarin coksa bunlar cokta onemli degldir ama alkol isi sikinti arada iki tek atarimbdersen o baska ya da damadiyla oturup icmeye hasret babalar da cok fazla ozellikle kiriklaeeli kizlarina bak derim :)) hic sorun yasamazsin
Kardeş şimdi devir çok değişti ya
Eskiden kızların alnına, erkeğinde dizine bakarlarmıs namaz kılıyor mı diye..
Şimdi kızın güzelliğine erkeğin de cebine bakıyorlar..
Ondan sonra da gazetenin 3. sayfalari doluyor;
patlatıp yamayanlar, birbirini asıp kesenler
Kenefe girer gibi gerdeğe girenler vs vs...
https://i.hizliresim.com/X90jyD.jpg
Gidince derler ki ''Oğlunuz olacak yrraaaaam ne iş yapıyor, ayda kaç para cebe indiriyor?'' cevap verilir. Eğer cevap tatmin etmezse kız babasının suratı asılır. Kısmetse olur deyip damat tarafını postalar on dakka sonra haber gönderir bu iş olmaz diye. Ama cevap tatmin ettiyse bol bol gerzekçe espiri yapar. Millet de mecburen güler.
Eskiden evlendirilirken kızın alın izine, erkeğin pantolon dizine bakarlarmış namaz kılıyor mu diye, şimdi kadının güzelliğine, erkeğin de cüzdanına bakılır oldu maalesef, ilk soru oğlunuz ne iş yapıyor oluyor haliyle.
Namaz kilip oruc tutrmi icki kumar sigara icrmi
Benim icin işi kadar kişiliği kadar bunlarda öncelikli
bir kere yanlış düşünüyor. Şimdi kapının önünde son model Herşey tamam kusursuz Ferrari yaada BMW olsun bu arabaya İslam Dini diyelim. Sen şimdi kullanım kılavuzunu okunamışsın (Kuran ı Kerim) hiç bir öğretmenden ders almamışsın ( Hz Muhammed (SAV) Hadis-Sünnet ) yok bindin arabaya (sen de müslümansın). Çalıştırdın giderken taaaak vurdun arabayı direğe. Kim hatalı? Ferrari mi? Sürücü hatası mı kardeşim? düzgün kullanamayan biri yüzünden Kusursuz Arabayı suçlayamazsın
.
Evim var işim var de tamamdır artık kimse sormaz bunları.
Hepsini çözer
fiziksel özellikleri de sorarlar mesela boyu uzun mı diye
valla hiç bir aile kısa erkeği damadı olarak istemez. ben bile bu kısacık boyumla şüpheliyim evlenecğime
İçki içene kız vermezler öyle adamdan hayırmı gelir ayık olan erkek doverken sarhos adamlar camdan atıyor valla haberlerde😁
yok bu devırde senı kesın alırlar ıckı var sıgara var para sende b*k gıbıdır korkma ev de kalmazsın
Dürüst ol, olursa olur olmazsa olmaz. Kızı istemeye gideceğinize göre ailenin bunlardan haberi vardır herhalde kız arkadaşın yalan söylemediyse ailesine falan.
Babasını kendi yerine koyup ona göre birşeyler demeli bence
Mesela kızınızı cok seviyorum. Onu rahat ettireceğim. Birbirimizi çok seviyoruz gibi.
Çünkü aşk varsa engel yoktur.. :)
Güzel özelliklerinden bahset o zaman. İşini, gücünü, azmini, yaşını, başını, hırsını, hedefini, planlarını anlat Kumar yok de mesela. Karı kız işleri yok de. Gençler birbirini sevmiş beğenmiş diye de konuya girin fazla uzatmadan
arkadaşım kız tarafı islama çok bağlı namazı orucu zekatı tam bir insansa kaldık diyebilirz. ama ümitsizliğe düşme derim eğer böyle bir aile değilse. namazını orucunu sorarlar varsa tamam %50 verilir gerisi Allah'a havale
sigara neysede içki varsa büyük ihtimal evde kalırsın 😃
Onları sormuyorlar ki istemeler sadece göstermelik zaten şimdi
gurmeyim ben gürme de.. anne ve babanda oglumuz gürme. tam bir sonradan gürme desin. O kizi vermezlerse bende baska bisey bilmiyom😋😋😎
yok canım takıliyorm. alinma hemen😊
bencede ☺
Kızını içki içene veren nerdeyze zinaya vermiş gibi olur kafa iyi iken farkında olmadan boşarsa ondan sonra yaptıkları nikahsız birliktelik olur. Çok tehlikeli arkadaşım. içme şunu. Tövbe et.
temele kız istemeye gitmişler. kızın babası sormuş. oğlunuzun neyi var nesi yok tarzında. temelin babası da demiş ki. " kumar var. alkol var. bir tek karı eksik"
otu var cigarası var mari si var ohoooo var da var sen yine masummuşsun sana kız verirler ya rahat ol.
kızı verdim gitti boşver
zaten daha önceden tanışmış olunuyo artık pek bişeyden bahsetmeye gerek kalmıyo
Aileye göre değişir paraya bakanlar herseyi inceler
Karı-kız, kumar sorabilirler ama tam emin değilim ashf
Karı kız hariç hiçbirşey yok hatunlara karşı ayrı bir sempatim var tutamıyorum.
@KamplMizanin44 bana değil kızın annesine söyle
Mesleğinden kesinlikle bahsedilir, kişilik özelliklerinin pozitif kısımları olmazsa olmazdır ve oğlanın kıza çok iyi bakacağı konuşmanın ana unsurudur.
Sigara nasıl içiyorsunuz o kokuyla nasıl yaşıyorsunuz aklım almıyor
Ben de içiyorum ne yazık ki. Keşke bıraksam ama içerken gerçekten de kötü bir koku hissetmiyorum.
Eli yüzünden gir konuya belki kurtarır jskskskskksks
olunuz içkisi sigarsı kumarı var mı?
hepsi var işte bir karı eksik onu da bu gece alıcaz =)
de sende kanka ne olucak yani
bence kız isteme aşamasında sorulacak sorular değil ki dürüst yanıtlar alınsın ama öyle bir durumda seni komşularına sorarlar
Meslekten kurtarirsin belki bizim eniste ikisi de var bende dedi ama doktor diye hiç üstünde durulmadi
Temelin fikrasi var :D kiz istemeye giderler kizin babasi sorar efendim oğlunuzun içkisi sigarasi kumari var mı diye , Temelin babasida evet her seyi var bir karısı eksik onuda almaya geldik der :D :D
Benim için içkisi olsun. Herkesin kriteri değişiyor.
Hiç içmeyen birisi hayatı renkli yaşayamaz zaten.
Efenim oğlumuzun geçmişi temizdir. Borcu yok arabası var sigarası içkisi zaten yok olsa döveriz.
Beşiktaşlıdır efenim.. :D
onlar eskidendi artık kız erkek birbirini beğendiyse isteme işi formalite oluyor. gerçi sigara neysede içki gerçekten kız vermeme nedeni olmalı...
içen adama kim kızını vermek isterki bile bile atese niye atsınlar? seviyorsan bırakacaksın fedakarlık yapacaksın
beni istemeye gelince eşimi övmek için bu cümleyi kullanmışlar (oğlumuz uçakta bile namaz kılıyor)😂😂😂
😁😁😁
İstediğin kadar özelliklirinden bahset etkilemedikten sonra ve adamlılığından süphe duymadıklarından sonra gerisinin bir önemi yok :) Zaten işin yoksa kapı kapanır :)
öyle bişe yok ya , bende de ikisi var ama verdiler aldım işte :)
Babam anlatırdı. Önceden dizinde iz var mı diye bakarlarmış
Şimdi ise memur mu diye soruyorlar.
Artık öyle şeylere bakmıyorlar sağlam işi olsun efendi saygılı olsun buna bakıyorlar
Yok derler genelde sigarayı kimse problem etmiyor da alkole de ortam dan ortama denir işte
Hahaha yok canım niye kalacaksin ickisi kumari yok desinler nerden bilcekler ictigin :)
:D :D Onu sormadılarsa söyleme ne gerek var herkes her şeyi anlatıyor mu?
Sigaradan bir sekilde yırtarsın da ickıye girersen gecmis olsun. :)
Benim gözümde kaldin valla karsiyi bilemiyecegim kayinpeder iciyorsa sıkınti olmaz
Birakmak istiyor birakamiyor demek ki
Isinde gucunde, gece hayati yok, ailesine düşkün, askerligini yapti.
Paranın bol olduğunu belli et; bırak kızı, anasını bile alırsın..
Kız babası: Oğlunuzda sigara, alkol, kumar var mı?
Erkek babası: Hepsi var bir karı eksik :D :D :D :D :D
Sen gidene kadar senin hakkında bilinmesi gerekenleri zaten biliyorlar 😀
Çok şey yapma adettendir sorulur işi gücü sağlığı sıhhati...
Onları bırakıcaksın ve kızı istemeye gidiceksin. 😋
Deki içkisi yok sayılır taa akşamdaaaaan akşamaaa dersin :D
bu devirde sigara icene direk vermeleri lazm zenginler iciyo sigarayı aga
İçkisi sigarası olan insan zengindir e haliyle övünülecek birşeydir gururla söyleyeceğim bunu 😁
Mesleğini soylerler sizinkilerde efendi çocuk derler
Kalmalısın bence onlar varsa huzur yok demektir adam niye versin kızını sen verirmisin?
İçkide haklısın ama sigara o kadar kötü değil be :)
@ersoy_ulubey oda kötü kokusu dumanı yetiyor
onda da haklısın içmeyen için çok kötü bişey
@ersoy_ulubey aynen öyle Şen'de biran evvel bırakmaya bak yoksa kimse kız vermez ☺️
Evlenince mecbur bırakacaz artık. Aileme bu kötülüğü yapmaya hakkım yok :)
@ersoy_ulubey şimdi başla bırakmaya ozaman
Bak onda da haklısın. Bir an önce kurtulmam lazım :)
@ersoy_ulubey kesinlikle geç bile kaldın
İnşaallah. Bırakalım artık. Dua ediverin :)
@ersoy_ulubey ederiz inşallah
o zaman meslekten yürü
Ev araba filan say
şimdi içkisi kumarı çakallığı hokkabazlığı olanlar revaçta
içen sıçan adamdan hayır gelmez. o kötü huylarını bitirmeye bak. aile kurmak ciddi bir iştir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar