Düşündüğüm zaman imza ve yapılan törenden başka bir fark bulamıyorum. Toplum evliliğe çok fazla bir anlam yüklediği için sanki herkes mecburiyetten evleniyormuş gibi geliyor.
1) Sevgililik döneminde neyin ne olduğunu anlayamıyorsun. Sen ayrı evdesin o ayrı evde. Toz pembe hayallerle süre gelen bir süreç. Evlilikte ise tam tersi. Aynı evde evlendiğin kişinin iyi ya da kötü tüm özelliklerini görebiliyorsun. Tanıyabiliyorsun.
2) Sevgililik döneminde sevdiğin kişi istediğin kadar yanında olamaz. Evlendiğinizde ise yine tam tersi. Zaruri durumlar dışında eşin yanındadır.
3) Cinsel açıdan bakarsan istisnalar hariç evlendiğinde eşinle bu konuda rahatsın. Rahat olmalısın. Çünkü eşin senin helalin, hem allah katında hem de kanunlar önünde onunla birlikte olmana bir engel yok.
4) Sevgililikte hiçbir sorumluluğun yok. Ev bakmak gibi. Evlendiğinde hele ki erkeklerin böyle bir sıkıntısı oluyor.
5) Sevgilik gelip geçici bir durum. Evlilikte ise bu geçici durumu kalıcı hale getiriyorsun.
6) Sevgilik döneminde karşındaki insana tamah etmeyebilirsin. Sonuçta duygusallık dışında bir bağın olmuyor. Ama evlilikte bazı küçük şeyleri görmezden gelebiliyorsun.
Kendimce aradaki farkları anlatmaya çalıştım. Azcık uzun oldu ama idare et :)
@BENGİSU96
Seninki çocukluk aşkından gelen bir alışkanlık. Normaldir :)
@BENGİSU96
Çok değişecek de senin farkında olman için azcık daha büyüyüp olgunlaşman gerek :)
@BENGİSU96 Sorumlulukların o kadar çok artıyor ki evlendiğinde anlayacaksın ;)
bir tık resmiyet geldiği için sanki bağ artar yani ayrılma sevgililiğe göre güçleşir ve ilişki daha temellenir gibi mi ne
Aynen öyle oluyor zaten ama bu insanların kafasında evliliği bu şekilde konumlandırmasından dolayı
Bu aslında biraz şöyle özetlenebilir Lois CK'in deyimiyle:
'Evlenmeden hemen önce, nişanlıyken ve düğün yaklaşırken 'Artık onu terkedemem, yani terketmeyecektim tabii ama istesem pat diye edebilirdim' gibisinden düşünceler aklınızdan geçer. Düğün olur, bir süre sonra çocuk olur ve tam o sırada aklınızdan 'Hasssiktir mk, istesem ayrılabilirdim' gibisinden düşünceler geçer'
O zamanda taraflar ayrılmak istediklerinde ayrılamayacaklar ve birbirlerinde bulamadıkları mutluluğu başkalarında arayacaklar, birbirlerini aldatacaklar
yaa öyle öyle anlık hevesle de evlenmezsin o yüzden öyle durumlar nadirdir günümüzde diye düşünüyorum
düğün tören gibi şeyler yapmadan da evleniliyor belediye ye gidip orda sade normal bir günmüş gibi imzanı atıp gelirsin sonrada müslümansan imam nikahını kıyar hem türkiye cumhuriyetinde evli olduğunu hemde dinimiz gereği imam nikahınla tamamen eşin olur gereksiz masraflara hiç gerek yok ama düşünse evin tek oğlusun ya da tek kızısın annenin babanın sen mürvetini görmelerini çok isterler karşılıklı oynamak dans etmek isterler eskisi gibi düğün yapan yok artık bir kına gece ertesi gün düğün nikah bitti sen herkesi davet edip çağırdığında ben bu kişiyle evleniyor herkese eşini eşinde seni tanıyor akrabalarına sülalesine düşünsene aile arası oldu aaa dayımın oğlu evlenmiş en azından bana haber vereydi de kutlasaydım diye düşünür at gözlüklerini biraz çıkarda geniş düşünmelisin :)
Cok. fark var.. evlilik. esinin sana tabi olmasidir.. sacma sapan tartisip ben gece disari cikiyorum. diyememektir.. buyuk bir sorumluluk. baslar.. esinin tum ihtiyaclarini karsilama sorumlulugu baslar.. zinadan kurtulmaktir evlilik... evlilik mirastir.. sosyal haktir.. nesep tir.. evladina soyadini vermektir.. evlenmek esinin sorumlulugunun ailesinden cikip esine gecmesidir.. evlilik , sevgililik. gibi laylaylom degildir, sakasi yoktur.. kafana gore hareket etme luksunun bitmesidir evlilik.. erkek ya da kadin farketmez, esinin tum sorumlulugunun sana gecmesidir.. evlilikle sevgililigi ayni gorup de bir imza farkiyla sinirlamak , olgunlasmamis ve evliligin onemini idrak edememisliktir henuz..
Cevap
49Cevap
Evliliği sadece "aşk" gözüyle değerlendirirsen hataya düşersin.
Evlilik yani 'ev'lilik bir aile kurmak demektir.
İnsanlara bakın bu benim eşim oda artık bizim ailemizden dersin
ben olmasamda olsamda ona akrabalık edin dersin.
Sevgili durumlarında çok seviyorum der sonra kızı hamile bırakıp korkup kaçar bunun örnekleri çok.. ne bu şimdi?
Boşanmak çok zor değil hiç kimse kendini kapana kısılmış görmez. Ama bu işin çocuk oyuncağı olmamasını insanlara duyurarak sağlarsın.
Bazıları ise bunu oyuncağa çevirmek için bunun gereksiz olduğunu düşünür
bravo yaşa göre çok olgun düşünceler.
Evlilik yalnızca kağıda atılan imza mı yani !
Ama inan günümüze baktığımızda sen de haklısın. Toplumsal değerlerimiz çöktü. Helal haram kavramları anlamını yitirdi. Allah sevgisi ve korkusu kalplerden hızla uzaklaşıyor.
Gençler birbirinin helali olmadan her türlü günahı işliyor.
Oysa ki o imza dediğin sevdiģinin gözlerine doya doya bakabilmenin
Elini tutabilmenin
Evlat sahibi olabilmenin ve dee aynı yastıkta yaşlanabilmenin senedidir...
Evet maalesef. Şu soran gibiler yüzünden, bu bahsettiğin kavramlar günden güne tükeniyor zaten.
@__Duru---_-_ malesef 😔
Sevgilin gelip geçicidir evlendiğin kişi ebedidir bunun sebebi ilişkiye başlarken bir tanıyayım bakalım olursa olur olmazsa olmaz diye başlarsın ama evlilik öyle değildir evlendiğin kişiden eminsindir olmama ihtimali yoktur ölümlük insandır o hayatında sevgiline sıkıldım ara verelim diyebilirsin ama kocana karına sıkıldım ara verelim diyemezsin sevgiliyken küçük ufak tefek çapkınlıklar yaparsın sebebi de ilk başta söylediğim şekilde yaklaşmazdır ama evliyken yapmayacağın kesinlikle bellidir imzayı kağıt üzerine atılan şey olarak görmeyin siz o nikah masasında hastalıkta sağlıkta ölüm bizi ayırıncaya kadar bu kadını adamı kocam karım olarak kabul ediyorum deyip o verdiğiniz sözün altına tüm Türkiye'nin huzurunda imza atıyorsunuz yani o kadar da basit bir iş değil o ama sevgiliyken bunların hiçbirini yapmıyorsun sevgilin seni aldattığındaki kızmanla karının veya kocanın seni aldattığındaki kızman bir olamaz şahsen bende bir olmaz
Mesela bir bakir ve bakire için özel anlam taşır. Ayrıca da müslüman 2 kişinin evliliği Çok farklı olur onlar ilk defa sevgili olur sevgililik bile değildir önceki yaşadıkları. Aslında evlendiklerinde sinemaya giderler ilk kez. İlk defa el ele tutuşurlar beraber ağlarlar beraber gülerler... Benim açımdan fark bu.
Daha önce cidden birbirleriyle hayat paylaşmamış iki insan evlenmiş olur. Bu da aslında sevgililikten farksızdır.
Daha ne istediklerini bile anlamadan evlenmiş olduklarından ilerde sorun çıkma olsasılığı da yüksektir.
Birbirleri ile tanışacaklar konuşacaklar aileler tanışacak yemek yiyecekler ama helal dairesinde tabiki. Bende gözler kapalı evlensinler demedim. Sinemaya gitmeden öpüşmeden hayat paylaşılmıyor mu
Paylaşılmıyor. Ne paylaşacaksın bir insanla? Oturup çay içmeyi birşey paylaşmak sanıyorsunuz ya, öyle birşey yok işte.
Senin paylaşmaktan kastını açıkça öğrenebilir miyim
Herhangi birşey, ben yakın olmadığım insanla birşey paylaşmış saymam kendimi.
Bu yakınlık kalbi yakınlıkta olabilir fiziki yakınlıkta ben birinciyi tercih ederim senin seçtiğin de sana kalmış
Kalbi yakınlık diye birşey yok. Doğamız öyle işlemiyor. Kalbi yakınlık diye iddia ettiğin şey kişiyi kavramlaştırıp onunla belli şeyleri yaşayarak, aslında herhangi birşey hissetmeden oluşturulan farazi bir yakınlıktır.
Ondan sonra hakkaten gerçekten yakın olunduğunda işin rengi kimi insanlarda o yüzden değişiyor.
O zaman her dakika sevişip öpüşüp birbirini tamamen tanıyan (!) hayatlarını paylaşan (!) sonra da ayrılan, boşanan insanlar
Birincisi, herşeyi siyah beyaz olarak algılamayın. Kimse size 'Sürekli seks yapın' demiyor.
Ama hiçbir hissiyat olmadan steril biçimde tek yaptığı aynı ortamda bulunup benzer konularda konuşmak ile hiçbir gerçek yakınlık da hissedemezsiniz, kendinizi kandırırsınız.
O eleştirdiğiniz insanlar en azından hayatını yaşar iyi kötü, siz ise bir prangaya kısılmış biçimde bir ömür geçirirsiniz.
Evli insanların çocukları meştudur. Sevgililerin çocuğu ise gayri-meşru.
Evli insanlar birbirlerinin iyi günde kötü günde yanında olmaya söz verirler. Sevgililerin böyle bir zorunluluğu yoktur. Çekip gidebilirler.
Evli insanlar aile olurlar. Sevgililer ise sadece arkadaş.
sevgilinle her şeyini paylasamazsın. Karı koca olmak farklı bir şey yani sadece bir imzadan ibaret değil. sen orada söz veriyorsun hastalıkta sağlıkta. iyi günde kötü günde... sen hasta olduğunda kocan veya karın sana bakacak. af edersin ama altını bile temizleyecek sevgilin bunu yapmaz
demek ki sadık değil.
Ya arkadaş evliliğin hiç bir faydası yok 1 şey hariç açıklayayım bunu size.
Düğün Dernek eşya şu bu masraf çoluk cocuk maddi masraf manevi masraf hep zarar. a. koyayım bütün yük erkeğin omuzuna biniyor anasını sksinler bu düzeni kuranın. Cnsellik olmasa çekilecek tarafı yok aslıdna evlilik bahane mk düzenli seks hayatı başka bişi değil.
@hellomisS Devam yavrum devam böyle devam etmelisin.
Evlilik sevdiğinle ömür boyu yaşamak ve aile olmak niyetinde olduğunun göstergesidir. Sevgililik duygu beslediğin birisiyle yaşadığın paylaşımdır. Geçiçilik söz konusu olduğu için kolay sevgili olursunuz ancak evlilik kararı zordur. sevgili olmak ve eş olmak arasında da statü farkı vardır
cogu kisi bu yuzden mi sevmeden evleniyor adamlarin kafasinda eski asklari kadinlar da svgisiz hayat bu
Sevgili @istillbelieve sevmeden evlenenleri anlamış değilim ki sana bir cevap verebileyim
evlilik o kadar da abartilcak bisey degil kadinlar icin para ve cocuk erkekler icin hizmetci ve ana bu
@istillbelieve ben öyle düşünmüyorum
Aile geçindirmek zor zanaat. Sevgililik laylaylom. İstersen ayrılırsın, ne tazminat ne nafaka derdin olur. Ama boşanma durumunda ciddi ekonomik yük biner. Bir ailenin sorumluluğunu almak zordur. Biz eşimle evlenince yıllarca çocuk yapmadık, sevgiliden farkımız yoktu. Çocuklarımız doğunca aile olduk. Geçim derdi zor ama evlilik güzel.
kazara cocuk olabilir mi
evlilik ana babaların ölmeden önce mürvetini görelim dedikleri ve de falancanın oğlu evlenmiş bizimki de evlenmeli diye kompleks yaptıkları bir iş. evlililkle hayatına sınırlama getirmek zorunda hissedersin. ondan başkasıyla olmamak gezip tozmamak çocuk v. s. bir sürü dert.. ama sevgliyken serbestsindir çocuk v. s. dertleri görmezsin...
Ben hicbi zaman ciktigim kisi bana ne yaparsa yapsın ayrilalam demem cunku aptal kafam hep hayal kurup evlenmeyi dusunur arasinda ki fark herseyiyile her haliyle kabullenmis oldugun bir insan her dakika her saniye yanında olcak sarila biliceksin ope biliceksin ne bilim pazar gunleri ayni pijamalarla uyanicaksn ve en onemlisi ailesini ailen olarak goruceksin Tam anlamınla butunlesceksn sevgililik iki kisilik ve cogu zaman gecici
Çoğu yorumda dini, ahlaki ve etik boyutu anlatılmış. Ben de aradaki sevgi ve aşka yönelik şöyle bir yorum getireyim.
İşi imza atarak garanti altına aldığını sanıp, sanki hiç boşanamayacakmışsın gibi gevşemeler, saygı yitirmeler başlayabiliyor. Bunu aşabilmek çok önemli bence sevgili kalabilmek için.
İmzadan sonraki ilk 3-5 ay için canım cicim derler ya, ardından gözlerdeki perde kalktığında neredesin ve ne yapabildiğin önemlidir.
İmza değil önemli olan
Önemli olan Allah huzurunda iki kişinin birbirini hastalıkta sağlıkta birlikte bir hayat süreceğine dair verdikleri sözdür. İki insanın kesin olarak birbirine ait olduğunu gösterir dini nikahta resmi nikahta
1. Evlenince sudan sebeplerden ayrılmıyorsun, bir olmanın bilincine varıyorsun.
2. Toplum dayatması diyorsun ama toplum önünde özellikle kadın daha rahat oluyor.
3. Kaygıların azalıyor. Şu an nerede ne yapıyor kaygın olmuyor. Güvenin ne demek olduğunu anlıyorsun.
4. Sevgilinden şüphe ediyorsun, neden seninle birlikte olduğuna dair ama eşinden etmiyorsun.
iyi güzelde. ben düğün olayını sevmiyorum. hayatında 2 defa bile görmediğin insanlar düğüne gelecek. yok evlenilecek kızın istekleri yok kızın anasının istekleri. en iyiysi olsada bir hoşnutsuzluk olması yüzlerinde. onudan dolayı istemiyorum evlenmek.
olayı çözmüşsün ama sallama ustası yurdum insanı atıp tutar ezberden.
evlilik olayını fazla abartıyorlar. ille olacaksa sade basit bir nikah tamam.
debdebeye gerek yok görmemişler gibi.
mesela kız gelinlik giyiyor. gelinliğin anlamı ne? bilmiyorlar ki bir de üstüne kırmızı kurdele bağlıyorlar.
insaf kere insaf.
bana göre sevgiliyken aynı evde kalmıyosun her daim yanında değil, her türlü hareketini görüyosun, sevgiliyken sana kıyamıyormuş gibi davranan erkek evlenince temizlik, yemek vs her şeyi senden bekliyor yamayınca laf söylüyor. sevgiliyken istediğin zaman ayrılırsın ve etkisi sürer ama evlilikte boşanma kadar zorlu olmaz diye düşünüyorum. sevgiliyken şiddet görse kadın daha çok ceza alır erkek ama evliyken eşidir yapar denir
Gizli, sitede gördüğüm en saçma bakış açısına sahip insanlardan birisin.
Farkları var da bu soruyu soran birine anlatsak bile anlayamayacağı kesin.
toplumun sana dayattıklarını sorgulamayı denersen sende bu saçma bakış açısına sahip olabilirsin
Toplumun bana dayattığı bir şey yok. Kendi düşüncelerim doğrultusunda yaşıyorum, birilerinin etkisi altında kalan bir tip hiç değilimdir.
Hem mantığım, hem duygularım hem de inancım doğrultusunda düşüp kararlar veriyorum.
Sorgulamayanın sensin. Bu şu sorundan bile belli. Bir şeyler sormak ve genelin aksini düşünmek sorgulan insan yapmıyor seni.
gerçekten anlattığın gibi biri olsan beni yargılamayı bırakır soru ile ilgili düşünceni paylaşırdın ve karşıt görüşe sahip olman saygısızca yorum yapma özgürlüğüne sahip olduğun anlamına gelmez
Saygısızlık nerde varmış ben göremedim. Karşıt görüş belirtmek saygısızlık olmuyor.
Düşüncemi daha ne kadar net ifade edebilirdim? Anlayamadıysan o senin sorunun.
Gerçekten anlattığım gibi biriyim, olmadığımı düşünmen umrumda değil. Ben orada bilmeden boş konuştuğun için cevap verdim.
Ama anlasan şu yorumu yapmazdın zaten.
Hı bu arada yargılayan sensin, benim yaşantımı bilmeden gelmiş toplumsal dayatmadan bahsediyorsun. Sizin gibilerin lafıdır hep bu. İnsanların bir şeyleri, baskıdan ve başkalarının düşünceleri etkisinde kaldığından öyle düşündüğü sanır kendinizi bilmiş başkalarını dayatmada görürsünüz.
Bence farkları bulamayan sen olduğuna göre sorgulaması gereken de sensin.
farkı bulamadım ve gerçekten varsa öğrenmek içinde sordum. eğer sen biliyorsan böyle yorumlar yazacağına bildiğini yazsan çok daha faydalı olur emin ol, ama yok sen kulaktan dolma bazı bilgilere sahipsen ve bunları derinlemesine yorumlayamıyorsan konu hakkındaki düşüncelerini paylaşamaman gayet normal
Yahu zihniyetin ortada senin gibileri bir şeylere inandırmaya çalışıp boşuna kendimi yoramam anladım mı? Fayda diyor ya.
Böyle insanlarla genelde bu tip diyaloglar geçiyor aramda. Kafa baştan belli insanları boşuna hikaye anlatır gibi konuşturup başta neyse sonda da o kafada gidiyorlar.
Öğrenmek için sorduğunuz yok. Senin gibi tipler bu tip soruları öğrenmek için sormuyor. Yazık insanlarda burada farkları sıralıyor.
Ben burda cevap yazarak seni eleştirdim. İstediğin insanı eleştiririm. Sınırı aşmadan herkes eleştirebilir.
Son olarak, kimse evlenmeye mecbur değil. Hiç böyle düşünmemeştim. Sana mecburiyetten evleniyormuş hissi verilmişse bence dayatma da olan sensin.
Dediğim gibi hem mantığım, hem duygularım hem de inancım doğrultusunda düşününce çok fark var. Ama bunları seninle paylaşma gereği duymuyorum. Farkları sıralayacak zihniyet sizlere göre olmadığı için.
Eskiden evlenmeden önce birbiriyle ilişkiye girmek dokunmak öpüşmek yoktu insanlar evleniyodu günah olmadan sevdiği kadınla yapıyodu
Haklısın şimdi pek de bir fark kalmadı sevgiliyle de her bok yasaniyo zaten
evlenince herşey mesrulasiyor sadece. evlenmeden önce kızın elini bile babasının annesinin erkek kardeşinin yanında tutamazken evlendikten sonra ayni oda da ayni yatakta bile kala biliyorsun. hatta kal diye kızın babası ısrar ediyor 😄
evlilikte kadının sorumluluğu
topluma ilişkisini açıklar
erkeğe sorumluluğuda maddi bir yük sorumluluğunu alır
sevgililikte ise
kadın gizli ilişkiyle cinselliği yaşar
erkekte bedavaya kadından yararlanır
Evet tabi artık cinsel ilişkiler, aynı evde yaşamalar, aynı yatakta yatmalar falan da evlenmeden yapıldığı için evlenmenin pek de bir anlamı kalmadı artık.
Yazık..
evlilik bir haktir ayni zamanda evlilikle de bazi haklar kazanilir topluma ayak uydurmak onemli bir etken olsa da dogacak cocuklarin haklari sevgililik de biter ama kimse dava acamaz toplumun ureme aile olma haklarini devletin koruma altina almasi diye optimist dusunebiliriz
Toplumun "ahlak" getirisi bu. Ama biriyle aynı evde yaşayacaksam eğer şahsen evlenmeyi tercih ederim hem tamamen benim olmuş olur, hem de düğün güzel şey yaa
Dinimizde birlikte yaşama, aynı çatı altında uyuma gibi eylemler yok. Evlenince sarılıp uyuyabilirsin her gece. Birliktelik yaşamak da en belirleyici etmen çünkü artık helal sayılıyor eşin..
İnançlı insanlar için, dini nikah işin gayesi.
İnançsız insanlar için ise resmi nikah işin garantisi.
Tabii ki resmi nikah her iki taraf içinde gerekli ve şart.
Bunların dışında çokta önemli olan bir şey yok. Hepimizin bildiği tek bir gerçek var. O'da aile olmazsa ülke de olmaz.
Haklısın nikah gerekli. Zina yapmamak için evlenmek şart ve sadece bu bile yeterli ama yine de nasıl başka fark yok? Ayrıca resmi nikah varsa dini nikah şart değil tabii bir şekilde nikah olmak zorunda. Ama insanlar bunu bilecek gizli kalmayacak şekilde evlenilirse geçerli olur bu.
Mantık açısından yasal bir çok sebep sunulabilir. Hele de ilerde çocuk düşünenler için.
Duygusal bakarsak sevgiliyken ayrılmak için, basit bir sinirle ya da isteyerek bir 'bitti' mesajı yeter. Ama evlilik öyle ha deyince sonlandırılmıyor dolayısıyla evlilik isteyen biri gerçekten bu derece bağlılığı göze almış istemiş demektir, eğer evleniyorsa. Bu da aradaki hislerin ne kadar güçlü ve bağlayıcı olduğunu gösterir. Alacağı sorumluluğu kabul etmiştir ve ilişki daha ciddi bir boyut kazanır.
@__Duru---_-_ Dini nikahla evleniyor diye bu durum onun art niyetini örtbas etmezki. Allah kalpleri bilir. Kısaca sevgi temel, dini nikah resmi nikah ikinci boyut. Her koyun kendi bacağından asılacağı için bizlere tek düşen söz. Ailenin toplumun yapı taşı olduğunu dile getirmektir
Paylaşım.
Soy adı.
Bir bebeği.
Saygınlığı ve sıfatı.
Sen bir insana bakireliğini veriyorsan oda sana soy adını vermeli.
Bir fark yok fakat, kız evlenir düğün yapılır insanlar o kızın o erkekle evlendiğine şait olur görür bilir, ekstra olarak resmi bir aile bağı başlar. Bu herzaman gereklidir 👍🏼
Evlilik ciddi bir şey ya, aile olmaya adım atıyorsun ve sorumluluklarının daha fazla bilincinde oluyorsun. Misal sevgiliyken çocuk sahibi olsan durumlar çok daha ciddiyetsiz bir hal alır çünkü bir aile gibi hissetmezsin, ister istemez.
Şu an gunumuzde unilerde evli gibi yasiyolar ayni ev ayni yatak ayni oda esi gibi yatip kalkiyo sonra terminalde yol veriyolar toplumda evlilik şuurumu kaldi ki
Bence evlilik cok farklı bisey karsndakinin her zamanda yanında oluyosun ondan hicbisey saklamıyosun onun uzerinde birsürü haklara sahip oluyosun en onemli onunla bir bütün oluyosun
birisi eğlence birisi evlenme nasıl aynı tutuyosun anlamadım her sevgilinle ciddi düşünüyomusun sen birisi senin sorumluluğunu alıyo sevgililk ise tek mesajla bile bitebiliyor malesef ama istiyosn bir mesajda boşasın seni hakim :)
Evlilik helaldir mesela. Bence sadece bu bile aradaki farkı anlamak için en yeterli neden.
Sevdiğin insanla hayatını birleştirirsin olan şey bu bir aile olursun bence muhteşem
Tek fark birinde ayrılmanın daha zor olması, bir de helal seks var tabi jkdş
bana kızar misin bilmiyorum ama çok cahilce bir soru. kızma bana. sadece düşüncemi söyledim
Cook fark var.. evlilik aile kurmak demektir... seni seven ve sevdiğin insanla bir ömür mutlu yaşamayı istemektir... toplum ailelerden oluşur..
hic bir fark olmaz sanirim. sadece tamamen ayni eve yerlesiriz kendi esyalarimiz olur ve duzenli islerimiz olur.
Evlilikte gönüller birleşiyor birbirilerinin helali oluyorlar. Mecburiyet değil bu dinimiz emrediyor zaten?
Evlenmek akıl işi değil. Ömür boyu aileyi gecindirecegim diye kendini paralayacaksin. Zaten maaşlar eriyip gidiyor. Her sene enflasyon altinda eziliyor. Krediler bir taraftan bastırıyor. Borç, harç bitmez.
Bazı küçük yerlerde o imza çok önemli birde seven erkek soyadını vermek ister sevdiği kıza bunu anlamani beklemiyorum ama saygı duy
herhangi bir saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum
bu senin muhafazakarlık anlayısına gore degısır. bana gore cok fark var
cinsellik farkı var... dicem ama o da herturlu oluyor zaten.. evlılıği bekleyen yok bizim gibi.. gerçi bizde çok iyiyiz diyemem.
Evlilikte saklanacak yer yok tum yuzunu gosteriosn. Sabir azalio. Maddiyat daha onem kazanio. fialn cok fark var.
Hiçbir fark yoktur. Çocuk olana kadar evlilik ile sevgililik birbirinin aynısıdır.
Yok zaten. Sadece bazı şeyler meşrulaşıyor o kadar.
-Gecen bol olsun.-
Çok zaman göremiyorsun sevdiğin insanı. Babası görür deye köşelere saklanırsın. Ama nişanlandın. yüzük takıldı. onda işler değişir. o zama sadaladıklarımı yapmağa gerek kalmıyor
Alaka yok bunu evli olunca anlayacağını düşünüyorum evli olmak ve sevgili olmak bambaşka duygular
evlilik bana göre değil ama sevgimi ispat etmek icin beyaz bir defter ve bir kalemede gerek yok
Toplumun ahlâkına uygun bir biçimde ilişkiye girmek, aynı evde yaşamak vs.
Ne alaka kardeş
Sen araba alıyosun imza atmadan o araba senin olabiliyomu?
Emniyetten plakayı alabiliyomusun?
Yooo
Bu neyin derdi
İki tarafta da da saçma bir rahatlama var sanki o imza insanı insana bağlıyor
Evlilik, sevgililik durumunun ciddiyetini belirten birşey gibi düşünsende olur o zaman
dost hayatımı yasıcan yurdumuzda ne kadar olumlu sence bu?
Para da bir kagit.. ama iste yaptiklarini goruyorsun
Imam nikahi olmadiktan sonra kagidi imzalamanin da bir anlami yok
Evlilik demek hayatlarınızı vir ömür boyu değiştirdiğinizi herkese bildirmektir
Birinde aynı evde kalmak hoş karşılanmazken diğerinde normal olarak karşılanıyo
aynen sadece iliskiye girebilmek icin evleniliyor bence evlenmek cocuk yapmak sacma herkes kendi hayatini yasasin olsun
Ne alaka millet iliski icin sevgililik yapiyo zaten. Bunu evlilige yorman sacma
hayir asil iliski icin evleniliyor saf kizlari kandiripoyke yapanlarda var
Sana oyle gelmis. Dinimizin emri bu. Ve hayatini tek bir insanla gecirip yeni nesil yetistirmek icin tamam mi. Yoksa onun bunun cocugu olsa herkes toplum nasil olur
sanane ben boyle disunuyorum
din min benimle alakasi yok kandirmaca hepsi
Evlilik duygusal değil hukuksal bir terimdir. Yazılı yapılmış bir sözleşmedir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar