Görme engelliyim ve sınıfta tekim masıl arkadaş edinebilirim?

Merhaba, liseye gidiyorum. Sınıfta tekim. Görme engelli olduğum içiny ardıma ihtiyacım olduğunda yardım ediyorlar ama derslerde en önde oturduğum için em öne genelde gelmek istemiyorlar. Biz her ders sınıf değiştiriyoruz. Geçen ders ara sıra konuştuğum birine arkada da oturabiliriz, illa ön şart değil, beraber oturabilir miyiz? Dedim ama o yine başkasının yanına oturdu. Ben onlarla konuşmaya çalışsam pek konuşacak şey yok. Alt yazılı yabancı dizi izliyorlar ve genelde o diziler hakkında konuşuyorlar. Ben alt yazı okuyamıyorum. şu an öğle arasındayız ve yine yabancı dizilerden konuşuyorlar. Bende en önde tek oturuyorum. Lütfen yardım edin nasıl arkadaş edinebilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
dışlama gibi bir durum yok. yanlarına gidiyorum ama ortak zevklerimiz yok. en azından arkadaş olabileceğimi düşündüğüm 3-4 kişi var ama genelde video izliyorlar. beni istememe gibi bir durumda oladabilir aslında. bana bir şey demiyorlar ama bilemiyorum. bunlarıda bilgisayarımda/telefonumdaki sesli programı kullanarak yazıyorum. sadece ışık görebiliyorum. alt yazı okumam imkansız. liselerin engellilere özel olanı yok.
Görme engelliyim ve sınıfta tekim masıl arkadaş edinebilirim?