Öğle namazı+cuma namazı toplamda ne kadar sürer? Cumadan kaçta çıkılır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öğle namazı+cuma namazı toplamda ne kadar sürer? Cumadan kaçta çıkılır?

Ulan hayatımda bu kadar malı bir arada görmedim. Kimisi 1 saat kimisi hocadan hocaya değişir demiş.
İyi dinleyin cahiller: her camide aynı hutbe okunur ve bunu diyanet verir camilere.
Genelde yarım saatte herşey biter.
Ezandan önce vaaz edilir, dinlemek zorunlu değildir tabi ki, camiye erken gidersen dinlersin.
Millet iyi ahkam kesmiş. Sorsan hutbede konuşulmayacağını bile bilmezler.
Öğle ve cuma namazı kaç saat sürer sorun hakkında net bir cevap veremem ancak ortalama bir süreden bahsedebilirim. Öğle namazı ne kadar sürer için cuma namazında daha kısa sürdüğünü söyleyebilirim. Öğle namazı kaç dakika sürer dersen ortalama 10 ile 15 dakika diyebilirim.

Cuma namazı kaç dakika sürer dersen öğle namazına göre daha uzun sürer. Cuma namazlarında sohbet vaaz vardır kimi çok uzatır kimi uzun bir olay anlatır kimi kısa keser. Sadece cuma namazı yani 6 rekat olan ortalama ezan okunduktan sonra 35-40 dakika sürer ezan biter bitmez hoca bir şey anlatıyorsa namaza başlanmaz.
Böyle durumlarda bir 5 dakika sonra başlanır 4 rekat sünnetten sonra yine hoca kürsüye çıkar derken sonra 2 rekat farzı imamla kılarsın. Bunun üstüne 10 rekatta öğle Namazı kılıyorsa ona da bir 10 dakika desek yani 50 dakika gibi bir sürede ortalama çıkar.
50 dk falan sürüyor öğle namzazı evde kılıyosan 10 dk yı geçmez abdest de içinde cuma da hutbe okunduğundan biraz sürüyor
Cevap
38Cevap
ooo sevgiliyi sıkı takipteyiz anlaşılan :) toplam 1 saat sanırım
Hahah 😂😂😂😂 cevabına bayıldım 😂😂 malesef sevgilim yok ya 😂 hastam gelecek kliniğe, cumadan çıkınca gelebilirim ona göre randevu istiyorum yazmış maille. Kaçta çıkacak bu adam cumadan diye düşünerek randevu saatini planlıcam 😂 harikasın 😂
Tamamdır canım çok teşekkür ederim 😂😂
Bak sen hastası gelecekmiş 🤣😂🤣 o kadar mı çok seviyor? Önce Allah diyor sonra sevdiğine gidiyor. (Helal olsun adama)
Mezhebe göre degisir. Ben Arabım 18 rekat. Cuma Hutbesini Dinleyecek ile 1 saate yakın belki geçer bile
araplık mezhep mi?
Yarım saat sürer. Zuhr-i Âhir namazı kılınırsa 45 dakika olur.
1 saate yakın dıye bılıyorum. Sevgılın cumaya gıttı sure mı hesaplıyorsun:)
Oğlum sen Vakti verene VAKTİNİ ÇOK MU GÖRÜYON OCCCCC
Hocaya göre değişmekle birlikte 45 dk civarı sürer, İstanbul'da 14 te bitti namaz
Tamamını kılıp hocayı ve son tesbihi falan beklerse tam 1 saat ortalama
Erken gidersen 1 saat geç gidersen toplamda 35 dakika
Yaklaşık 1 saat sūrer. Yani şuanki saat uygulamasiyla 14:00 siralari çıkılıyor.
👍 tam istediğim cevap. Teşekkür ederim
Ben teşekkūr ederim., iyi haftalar 😊
ben cumanın farzını kılıp çıkıyorum 30 dk felan sürüyor heralde tamamını kılsam 45 dk ila 1 saat arasında değişir
her şehirde nmaz saati farklidir
Evet o yüzden namazın suresini bilirsem, bulunduğum şehirdeki namaz saatine göre çıkışı ayarlayabilirim 😊
yarim saat 45 dakika sürer
Geç geliyosa kesin karıya gitmiştir. Emin ol.
O değişiyor da 45 dk ile 1 saat arasını buluyor
kadınlara cuma namazı farz değildir
Kendim için sormadım ki 😊
Hutpe yidə kat 1 saat hemen hemen
Yarım saat sürüyor hutbeyle beraber...
Bir aldatılma mı söz konusu
Ortalama 40-45 dakika sürer.
Toplasan 40 dk anca sürer
cuma namazı 40 dk hanımefendi
Bolumun nedir? Sakıncası yoksa
yaklaşık 45 dakka
cuma ya çok var öğrene gel sen
45 dk it's done
40 dk sürer
2 saat
45 dk civarı falan
yaklaşık 45 dakika.
33 dakika
Nedem
ort 45dk
1 saate yakın sürer
Yarım saat sürer
Ort 45dk
Hepsi toplam dimi? Öğle namazı+hutbe+cuma vs. Yani 12de ezan okunuyorsa. 12.45 gibi çıkar?
Camiden camiye değişir bu durum kimi hocalar aska geliyor hutbeyi uzatiyor + bagis duyurulari falan derken süre uzayabiliyor. Ama normalde 16 rekat, tesbih ve dua 45 dk sürer.
40 45 arası sürüyor
40 dk falan
1 saat filan
Yarım saat
Yarım saat
Namaz kılmiyorum
45 50 dk falan
45 dakka falan
imama göre değişir
Yarım saate çıkar