Ben gitar çalıp şarkı söylüyorum ayni zamanda namaz Kiliyorum bunu öğrendikten sonra gitarları kılıfina koydum ve salonun en arka köşesine koydum. Odami da bir güzel temizledim. Simdi gelir mi bilen var mi? Evden dışarı mi çıkarmam lazım yoksa odanın dışında olması yeterli mi?
Cevabın nedir?
+1 yılVardır böyle bir şey yok denilemez benimde evimde suretler vardı insan yüzünü anımsatan bir gün odada otururken aklıma geldi ve o lanet şeyi yakacağım dedim gittim evin en dip odasına eski klasik bir mobilyanın altında tozlu bir şekilde duruyordu ve bende onu oradan aldım sobaya attım cayır cayır yandı...
010 Yorumla- +1 yıl
Saçma olan şeyleri sen mi belirliyorsun? Kaynak varmı?
Soran+1 yılYaa ben yakmiyim ama su an piyasa değeri 1200 lira olan bir aletten bahsediyoruz :D allah kabul eder inşallah kaldırdım başka yere kapattım da
- +1 yıl
Benim yaşadığım gerçek bir olaydır ve bunuda araştırdım film senaryosu değil. Sen neden yakacaksın gitarı başka bir yerde muhafaza et enstrüman çalmaktan güzel ne var :) Allah kabul etsin..
- +1 yıl
Tamam sen evine ne kadar surat,, heykel vb. varsa al beğenmediğini bana gönder sobaya atarım ben.
Soran+1 yılAmin çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim.. Ne demek :) Sen gitarını çalmaya devam et bırakma sakın..
Soran+1 yılYok birakamam zaten ya allah korusun günah ama nefsime söz geciremiyorum maalesef
- +1 yıl
Yapma bırakma dedim ya başka yerde muhafaza et gitar çalmak büyük bir zevktir coşkudur sen yoluna devam et :) Başarılar..
En İyi Cevaplar
Yahu kızım saçmalama. 1400 sene önce gitar mı vardı da böyle bir şey olsun. Kıl namazını sen. İstersen yanında dursun. Niyet mühim niyet.
34 Yorumla
Soran+1 yılGitar değil mesele :D herhangi bir çalgı günah
Soran+1 yılKaldırdım zaten :D
Boyle bir soruyu keske burda sormasaydin. Dikkatin icin tebrik ederim seni. Ama oyle bir sey oldugunu sanmiyorum. Fotograf icin oyle bir seyler ben de duymustum da..
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet resim ya da tablo için varmış galiba öyle bisey ama müzik aleti fotoğraf ve kopek olan eve melekler girmezmiş ickide öyle. Yani namaz kabul oluyormuş ama kat kat sevap alamiyormussun. Yapmisken tam yapayım melekler de gelsin istiyorum ya hala evin içinde müzikten de vazgeçemem ama en azından odada durmaması bunu sağlar mi bilmiyorum
- +1 yıl
İcki ve kopek icin de mutlaka vardir. Cunku icki zaten buyuk bir gunah. Niyetler amellere goredir. Niyetinde ne varsa odur bence. Ve ne niyetle dikkat edersen buna calisirsan Allah da insallah o kadar sevap verir. Her turlu gunahtan kacinmak gerek. Gunah oldugunu bildigin veya oyle zannettigin seylerden de aslinda gunah olmamis bile olsa mukafatini verir insallah Allah. Sen yine dikkat etmeye devam et 💪🏻
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılEvet böyle bir şey var. "(Cers [çan, çıngırak] bulunan odaya rahmet melekleri girmez.) [Nesai]" odadan çıkardıysan problem yok demektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılDimi yoktur inşallah ya kiliflarina koydum kapattım salona koydum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
21Cevap
Gitar olan değil, çalınan yer. O da dikkat dağıtacağı için. Din işi tamamen yorum. Biri çok katı yorumlar, biri çok rahat bir din ile yaşar. Bence buna hepimiz kendimiz karar verebiliriz. Şimdi bir düşünelim, bi ara demişsin ki şarkı söylemek, dinlemek, söyleyen bir kadına bakmak yasak. Bunda mantık nerede Allah aşkına? Nefsi besliyor demişsin. Bu tamamen kişinin kendisiyle alakalı. Sözlerde uyuşturucu, seks ya da +18 herhangi bir şey bulundurmuyorsa neden dinleyen kişinin nefsi beslensin? Olsa bile o mesajı almayan, aklına güzel şeyler gelirken müzik dinlemek haram mı şimdi? Ya da müzik yapmak? Kadına bakılmaz denince, neden sadece kadın? Nie erkek denmemiş? Eğer bir kadının sesi (sözleri uygunsa) nasıl seksi, kötü şeyleri vs çağrıştırabilir? Bence burada olay dinleyende, söyleyende değil. Önemli olan niyet.
Sadede gelirsek, neden müzik haram olsun ki? Tabii dinde zorlama yok, istediğine inanabilirsin, fakat başkalarına açık bir platform burası ve burada yazılanlara bakıp fikir edinen bir sürü kişi var. Bu yüzden bunları yazdım, herkesin din yorumu kendine, lütfen yobaz din adamlarının yaptığı yorumlara sadık kalmayın. Neyin yapılıp neyin yapılamayacağını kendimiz yorumlayabilecek, neyin gerçek doğru olduğunu anlayabilecek kadar akıllısınızdır umarım. Bilin ki dinde tek bir doğru yok.
Umarım biraz yardımım dokunmuştur.00 Yorumla
+1 yılsaçma sapan işler gereksiz şeylere kafa yormak... sen namazini kil eşyalara fazla negatif anlam yükleme
03 Yorumla
Soran+1 yılHadis var hadis
- +1 yıl
yaa ne hadisi onu yaz hele bir
Soran+1 yılAşağıda biri yazmış bak oradan knk
+1 yılUydurulmuş hadislere mi inanıyorsunuz yok öyle bişey benim kendi odamda gitar var şimdi namaz kılamıcammı saçma geliyor o zaman Allah enstrüman üretecek çalacak fikri niye verdi
05 Yorumla
Soran+1 yılSınav
- +1 yıl
Sınav derken?
Soran+1 yılİmtihanını iste.
- +1 yıl
Bunu Bursaya gittiğimde Cuma namazı çıkışı Ulu Camideki imama soracağım bakalım böyle birşey var mı
Soran+1 yılSor sor :D
ya valla kötü olmuş. onlar bir çıktı mı bir daha zor giriyorlar. balkona falan koy.
05 Yorumla
Soran+1 yılDalga mi gectin?
- +1 yıl
güzel arkadaşım, salak salak sorular sorarsan bak aşağıdaki gibi herkes seninle dalga geçer. niye her söyleneni doğru kabul ediyorsunuz? gitar çaldığın zaman kendini iyi hissediyor musun? hissediyorsan bitmiştir. çocuk oyuncağı sandınız siz de bu din işini. azcık sorgulayın ya.
Soran+1 yılKanka sorguluyorum su an. Ayrıca dalga gecerlerse geçsinler ciddiye alan kim burası da böyle salak bir site sonuçta. İyi hissediyor musun bitti diye de bisey yok Sacmalama yani. Sevistik EE iyi hissettim ee o zaman tmam mi
Soran+1 yılHahahahahahaah :D
Sen kime biat ettin de seni bu kadar obsesif yaptı?
03 Yorumla
Soran+1 yılHahahahahahaah koptum su an
Soran+1 yılYanı anlamadım bende
Suret olduğundan dolayı bebek vs biblo ayıcık portre resim olan yere gelmezler. Hadis var bunla alakalı. Lakin bunu ilk duyuyorum. Araştırayım
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok sevinirim. Evet bu söylediklerin simdi öğrendim ama müzik aleti de varmış galiba evin dışına mi çıkarmak lazim yoksa oda dışı yeter mi bilmiyorum
Soran+1 yılDogru soyluyosun aslında ama fikir almak istedim
+1 yılee tv pc cep telefonu bunlarla da müzik dinlenebiliyor, ne yapacağız mağarada falan mı yaşayalım
09 Yorumla
Soran+1 yılHayır tabiki de müzik nefsi besleyen bisey olduğu için haram. Bundan para kazanmakta haram hatta müzik yapan kadının yüzüne bakmak ve sesini dinlemek çok büyük günah :)
Soran+1 yılAç iki hadis oku bence lazim olur vakit azaldi
Soran+1 yılOlur tabi :D erkeğin kadınin şarkı söylerken ki sesini duyması haram. Çünkü zinaya teşvik ediyor kalbi kirletiyor nefsi besliyor
Soran+1 yılEvet. Onu iyi bisey sanıp allahım zikrediyor gibi görünüyorlar ama o da harammis. Hatta kuranı şarkı söylüyor gibi okumak da harammis
- +1 yıl
soran o zaman cennet de haram, ordadaki müzik var
Soran+1 yılTobe :D
+1 yılbenim odamda org bulunuyo sürekli çalıyorum, ayrıyetten kule tipi hoparlörler mikrofonlar anfiler mikserler ne ararsan var şimdi ben namaz kılmak istesem odaya melekler girmez mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılYok sen kil yine de. Namaz borcun kapanıyor amabrahmet melekleri senin için allaha dua etmiyormus. Yani yan odada kil nolcak ya da o odada kil yeter ki soğuma hic isin içine girmeden seni de soğutmak istemem sen yeter ki yap
- +1 yıl
hmm anladım teşekkürler :)
Soran+1 yılKil yani :) sonuçta allah seni her gün beş kere çağırıyor sende ona ısyan ediyorsun. Azaplar buyuk Kanka daha yumurtanın kabuğunu soyamiyorsun...
- +1 yıl
Benim anladığım dinden konuş ben gerizekalıyım anlamıyorum ne diyon şimdi yumurtanın kabuğunu soyduktan sonramı namaz kılıcaz napcaz tam anlamadım bide kime isyan etmişim :O :D
Soran+1 yılDaha haşlanmış yumurtanın kabuğunu soyamazken milyonlarca sene azap cekicez. Allah bizi beş kere çağırıyor bende ölene dek. Ve sen onu duymamazlıktan geliyorsun uyuyorsun. Sabahları kalkmiyorsun. Öğlen aksam... Beş kere seni çağırıyor. Günde bir saat rabbine ayirmiyorsun. Rabbine isyan ediyorsun. Gelmek istemiyorum diyorsun. Patronun cagirsa sabahın beşinde kalkıp gidersin. Rabbin için sabah 7de uyanıp 2 rekat secde etmiyorsun. Ne Buyum ayıp ne büyük günah. Ama o merhametinden hala bize sağlık sıhhat ev is okul es vermeye devam ediyor
Soran+1 yılEn güzel ibadet gençken yapılandir gel nefsine dur de allah rızası için namaza dur
- +1 yıl
anladım haklısın :)
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı. oha mk
Müslümanlık demek böyle salak şeylere inanmak demek değildir.21 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var salaklikla :D
Bu yüzden gelişemiyor bu ülke...
22 Yorumla
Soran+1 yılBence senin gibiler böyle soruları ciddiye alıyor diye gelisemiyor
Yav inanmayin boyle şeylere ne gibi bir sakincasi olur gitar calmanin
03 Yorumla
Soran+1 yılOo sen hiçbirşey bilmiyon
Soran+1 yılBence sen bu kafayla bu yasa iyi gelmissin
Gizli Üye(25-29)+1 yılgitar çalanlardada var o melekler yanaşmıyo sen o gitarı yak şeytan icadı o
10 YorumlaSenin olduğun odaya giriyorlar mı?
11 Yorumla
Soran+1 yılİnş knk
+1 yılİlk defa duydum böyle bir şeyi. Ne alaka?
02 Yorumla
Soran+1 yılValla bir bilsem :D
+1 yılSacmalamayin yaa ne alakasi var
01 Yorumla
Soran+1 yılTaam
Saçmalığın dip noktası, tebrikler.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürleer
+1 yılKim dedi bunu?
15 Yorumla
Soran+1 yılNette yazıyor
- +1 yıl
Bilgisayar her türlü şeye ulaşabiliyor o zaman odada pc varsa melek girmiyo o odaya ne kadar saçma değil mi 😄
Soran+1 yılHahaha ay Sacmalama :D
- +1 yıl
İşte bunun kadar saçma gitarlı eve melek meselesi her gördüğün yazıya inanma araştır 😉
Soran+1 yılHahaha tamam :D
Kim söylüyor la bunları
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden yok mu öyle bisey
Soran+1 yılPeki saolasin
Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,3b cevap paylaştı. millet neler uydurmuş bee
00 Yorumla
+1 yılilahi bir muzik cesidi degil mi? hepsi aynı sey
012 Yorumla
Soran+1 yılSu an verdiğin cevap o kadar alakasız ki... Ben boyle birşey sormadim ilahi diye bir kelimede ağzından cikmadi
- +1 yıl
demek istedigim muzik günah olsa ilahide yasaklanmalıydı neyde bir muzik aleti yanık sesi var diye dini muzikle anılmış adı yani senin kurdugun mantık yanlıs ve muziğin kuranda haram oldugu yazmaz
Soran+1 yılSu an söylediğin küfre giriyor açıp iki satir oku bari bos bos sallamadan önce. İlahi de haram zaten. Müzik yapan kadını dinlemek yüzüne bakmak çok büyük günah çünkü müzik nefsi besleyen bisey
- +1 yıl
yıllardır kuran okuyorum böyle sey görmedim senin kaynagın neresi merak ettim müziği yaratan allah doğaya sesler koyan o bize ağız ve kulak veren o senin etrafındakilerle konusurken cıkardıgın seslerde bir nevi müzik aslında illaki yanında iki enstrüman calınıyor diye müzik olmuyor muziğin kökeni ses ve ses varsa muzik olur cok tutucusun biraz sorgula allah aklınızı kullanın diyor
Soran+1 yılAklımı kullandığım için sorguluyorum zaten mal mal konuşma istersen ac biraz oku
- +1 yıl
ne kadar müslüman oldugun hakaretlerinden belli kesin sen yarın öbür gün beline bomba baglanan müslümanlardan olursun allah icin öldürürsün seve seve ;)
Soran+1 yılAynen öyle nereden anladin
- +1 yıl
cahil tutucu ve beyni yıkanmış olduğun belli müzik haram ama adam öldürmek helal diyen birinin müslüman olmadıgını gördündüğünü biliyorum sadece sen gidip masumları öldüreceksin sonra allahtan cennet bekliceksin
Soran+1 yılTabiki öyle yapicam
Soran+1 yılCennet var isin ucunda oğlum ayik ok
- +1 yıl
kuran senin gibilerin cehenneme gideceğini söylüyor ama allahtan iyi mi biliyon sen?
Soran+1 yılAynen oyle
İlk defa böyle birşey duydum
01 Yorumla
Soran+1 yılYani
+1 yılyaa niye girmesin anlamadık ki
05 Yorumla
Soran+1 yılÇalgı haram çünkü
- +1 yıl
Peygamberin düğün ile iligli hadisi var. tef çalınmasını bizzat söylüyor. çalgı haram diye bir ayette yok. nereden cıkarıyorsunuz
Soran+1 yılTef değil zaten bildiğim kadarıyla çalgı aleti diyor
- +1 yıl
demiyor hiçbir yerde. o insanları müzikten uzak tutmak için uydurulnus
tef'de calgi alaeti en nihayetinde
Soran+1 yılYani olabilir
+1 yılBana doğru gelmiyor bu.
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki
Gizli Üye(30-35)+1 yılaa blmıyordum been :(
00 YorumlaZekeriya beyaza sor bunu :)))
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılcalmazsan bisey olmaz kardesin sikinti yapma
06 Yorumla
Soran+1 yılCalip calmanaktan bahsetmiyorum ki
Cevap sahibi+1 yılskinti olmaz o zamn neyi taktin kafana nerden duydun bu fetvayi
Soran+1 yılİnternetten araştırdım odada bulunmasından bahsediyorsun çalmaktan degiil
Cevap sahibi+1 yılyok oyle bisey kuzum ama muzik kalbi paslandirir nefsi hayvaniyi besler bu konulari arastir
Soran+1 yılEvet biliyorum
Cevap sahibi+1 yıltamam
+1 yılnerden duydun
08 Yorumla
Soran+1 yılAraştırdım internetten
- +1 yıl
ya yok öyle bişey olsa hocalarımız söylemişti
Soran+1 yılBu ayrıntı biraz yani namaz kılınmadigi için pek soğutmak istememiş olabilir
- +1 yıl
yok hertürlü anlatıtlar oraya takılmaz bizim hocalar
Soran+1 yılSizin hocalar kim Sorsana bunu da bir
- +1 yıl
imam hatipten de yarın sorabilirim ama sana nasıl dönücem
Soran+1 yılBuraya yazabilirsin
Soran+1 yılTakip ettim
Kim dedi onu ya
01 Yorumla
Soran+1 yılGünah ya müzik aleti ondan
sıkı trol sevdim :D
04 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var Troll olsa bunu mu sorardım :D zeka seviyene hayran kaldım su an
Soran+1 yılHahahahahahaah :D
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka ya
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Gitar bulunan odaya namaz kılarken rahmet melekleri girmezmis yardim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler