Vurdumduymaz ve sorumsuz anne babalar hakkında fikriniz nedir?

Biz küçükken annem evde koşmama ya da topuklarıma basarak yürümüme izin vermezdi. Alt kata ses gider çok ayıp derdi. Yani bir ebeveyn olarak benim çocuk densizliklerimi engellip diğer insanlara rahatsızlık vermemem gerektiğini bana öğretirdi. Ya da kazara birisi benim gürültümden falan rahatsız olursa annem çok özür diler ve bana bunun çok ayıp olduğunu anlatırdı.

Bu davranış başka insanlar karşısında bir eziklik değildir. Bu bir arada yaşamak için bir edeptir, saygıdır, görgüdür diye düşünüyorum.

Şimdi mesela uçakta bir velet bağırarak koşturuyor daracık koridorda ya da arkamda oturup elini kafama vuruyor. Arkamı dönüp ailesien "afedesiniz çok rahatsız oluyorum" dediğimde de aile yüzüme bakıp hiç sanki ben öyle bir şey dememişim gibi kendi arasında sohbet edebiliyor. (az önce bir programda da aynı olayı duydum). Ya da üst kat komşumun küçük kızı annesinin topuklu ayakkabılarını giyip gecenin 2 sinde koridorlarda koşturuyor. İki kez apartman girişinde gayet sempatik şekilde kendilerini uyarmama rağmen iplemiyor aile. Ay çok yaramaz bizim kız diyorlar. Geçenlerde apartmanın otoparkında devasa bir uzaktan kumandalı helikopteri uçurmaya çalışan veleti uyardım. git bak parkta uçur helikopterini , hep arabalara çarpıyorsun, çiziliyorl falan dedim. Annesi camdan seslendi, rahat bırakın çocuğu istediği yerde oynar dedi.

Bu nasıl aile olmaktır. Çocuk sahibi olunca etrafa rahatsızlık verme hakları mı oluyor insanların. Ağlayan mızlayan insanları rahatsız eden veletlere hakim olmayı beceremeyen bir ebeveyn turu doğdu ve çok yaygınlaştı bu. Baksanız kibaar efendi bir çift, ama medeniyet konusunda tam bir mal olarak karşınıza çıkıyor eğer çocuk sahibiyse. Annelik babalık ayrı bir sorumluluk gerektiriyor. size şirin gelen çocuğunuz başkasına aynı şirinlikte gelmeyebilir. Herkes yorgun, istirahate muhtaç olabilir. sizin çocuğunuzu bağırısını , koşturmasını çekmek zorunda değil kimse. Tamam çocuğa saygı, onun tercihlerine saygı da bir yere kadar. Hep bu "ay çocuğum özgür yetişsin" modasından kaynaklı bir edepsizlik ve medeniyetsizlik yaygınlaştı. Siz ne düşünüyorsunuz böyle aileler hakkında?
Vurdumduymaz ve sorumsuz anne babalar hakkında fikriniz nedir?