Müslümanım ben ama birşey gördüm de
Kuran'da da bu konunun caiz olduğunu söylüyor
Kuran'da da bu konunun caiz olduğunu söylüyor
Bahsettiğin olay; Peygamberimiz, Hz. Muhammed (s. a. v)'nin biz müslümanlara evlatlığımızın eşlerinin bize caiz olduğunu göstermek için yaptığı, bu nedenle de türlü acılara, dedikodulara ve iftiralara maruz kaldığı evlatlığı, zeyd'in eşi zeynep ile evlenmesidir.
Ayettede açıkça ortadadır şöyle ki; "Allah ve Peygamber'i bir şeye hükmettiği zaman, inanan erkek ve kadına artık işlerinde başka yolu seçmek yaraşmaz. Alah'a ve Peygamber'e baş kaldıran şüphesiz apaçık bir şekilde sapmış olur." (Ahzab 36)
Tabii fitnenin ve dedikodunun hüküm sürdüğü Arap yarımadasında bu durumun dedikodulara neden olması kaçınılmazdı. bu nedenle Allah (c. c.) Ahzab suresi'nin 60 ve 61'inci ayetlerini indirerek dedikoducuları açıkça tehdit etti: " Andolsun ki, eğer münafıklar ve kalblerinde bir hastalık olanlar ve Medine'de dedikodu yapanlar, bu yaptıklarından vaz geçmezlerse, mutlaka seni onlara musallat ederiz. Sonra seninle orada az bir zamandan fazla komşu kalamazlar." (ahzab, 60) "Mel'un olarak nerede bulunurlarsa yakalanırlar ve öldürülürler" (ahzab 61)
Olay budur yani..
Ahzap 37 sıkıntı zaten
www.resulullah.org/peygamberimizin-hz-zeynep-bint-i-cahsla-evlenmesi arkadaslar konu burda net bir sekilde aciklanmis, lutfen dini bir konu hakkinda kendi mantiginizla karar vermeyin.
öz babası olmadığı halde bu adam benim babamdır diyenlere lanet etmiş peygamber efendimiz. Çünkü yabancı bir adamdan farkı yok nekadar evlatlık da olsa. Çok bilgim yok bu evlilikle ilgili ama helallik için yapılmış olabilir..
Evet. Hatta bir ara Cübbeli hoca kızmıştı diyanet hocalarının birinin kitapında haram diye geçtiği için. bir araştırın dedi. Helal olan şeye haram yazamazsınız. Bide devlet bunu okumadan reklam yapıyor demişti
Ayet tam olarak evlatlıkla evlenmenin caiz olduğunu söylüyor dimi yoksa ben mi öyle anladın
Ö. d
Cevap
3Cevap
peygamberimiz evlendigi diger 3 kadini dul kaldiklari ve o zamanlarda dislanip harap edilmesinler diye nikahina almistir ancak hicbir cinsel bisey yasamadigi sahih bilgilerde yazmakta. O evlatlik alip evlenmesi sacnaliktan baska bisey değil
Kuranda öyle yazıyor ama
tam ayet bilgileri ve arapcasini atar misin?
Ahzap 37 bak işte
Yanlis yerde sordun ama kardes simdi konuyu bilmeyen bir suru kiside inancak sana sende yanlis anlamissin
Peygamber yapmışsa doğrudur :))))
öyle bir şey yok ya
Ahzap 37 de öyle dior
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar