Özel hayta müdahale etmek de üstümüze yok.. İnsanlara : ” Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun? ” gibi Allah’ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara : ” Aç mısınız? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır? Bir sorunun var mı? ” gibi kulun kula soracağı sorun.
Üzümden yapılıyor, Fransızlar şarab içtikleri için kanser oranı çok düşük, bilimsel araştırma sonuçları. Kırbaç insan gururunu, ruhunu bitirir. Sormana bile gerek yok
aklıma bu şarkı geldi. inançlarına baglı olan içmeyebilir tabi ama inancı olmayanda içer.. Bu biraz seçimlerle alakalı ama yaşadığı ülkeninde kuralları etkili oluyor..
ne diyor cem karaca yüzbin kere tövbe eder yine şarap içeriz.. :)
sarabi hergun icip alkolik oldugunda sadece kendine degil etrafinada zarar verirsin sarapdan vazgecirmek icin yapildigi asikar ki seriatta suanki kanunlar olsa 1 ay hapis dusunsek esi colugu cocugu 1 ay ac susuz kaldi eldemekdir ki sadece ona degil dolayli yoldan ailesinede ceza vermis olur seriat da bunu kabul etmez
Sakın başka erkeğin yanında kullanma o eyvallah kelimesini. Dünya ahiret erkek biraderi olursun. İddaa bayine kupon yatırmaya gönderirler, el ense çekerler sana..
Her düzenin bir uygulayıcısı vardır hakimler neden var? Bir düzeni sağlamak için değil mi hakimin koruduğu kanun , düzen, ceza verdiği düzeni insan kurmuştur peki Allah in kanun , düzeni , cezası , o duzeni uygulayani yok mu sanıyorsun? O zaman bir liste vereyim sana adam öldürelim sonra hakime , polise Beni Allah yargılar diyelim Olur mu?
Osmanlı da meyhane vardı , sabitler meyhaneye gelir meyhanede içen Müslüman var mı diye bakarlardı Eğer içki içenler gayri muslimse giderlerdi Şimdi ben şeriat ehli bir kadı değilim Ama bildiğimi soyliyeyim ( illa yanlisim vardır ) Eğer bir musluman halk içinde aleni şekil de içki içerse , sarhoşken rahatsızlık verirse , muslumanin içki ictigine 2 şahit bulunursa cezai işlem uygulanır
Muslumansin , Müslümaniz deriz de gerçekten musluman miyiz Allah emir vermiş uymayiz İçki içme , iceriz , zina yapma , yaparız , şirk kosma , şirk kosariz ( oy kullanmak ) Allahın kurallarını tanimayiz Turk ceza kanunu ( sen kimsin bize kanun koyuyordu der gibi ) Namaz yok , oruç yok ( Tabi ibadetini yapan alınmasın kendimi , ben gibilerin gerçeklerini söylüyorum ) O yok bu yok ama dilde muslumanin musluman a savaş açarlar , kanini dökerler uçağı bizim ülkeden kalkar bilmem kaç sorti yapar paramız olur zekat , sadaka vermeyiz Bu nasıl muslumanlik Allah a şirk koş , kanunu tanıma , emir , yasaklarına uyma Ondan sonra muslumanim yani yersen Tıpkı şuna benziyor bu Laiklik dinle devlet işlerinin ayrılması Ne dinle devlet işinin ayrılması dinsiz devlet kurup milleti dinsizlige sevketmektir
Af buyur? onlar seriatla falan yonetmiyor ulkeyi, cahillikleriyle yobazliklariyla yonetiyorlar. Bizim ulkede boyle bir sey yok. Ayrica seriatle yonetilen ulke diye biside yok. Dinde zorlama yoktur. Bunu ancak geri kalmis zihnitetler yaparki bu konusulmaya bile degmez.