Vera ismi,günah ve haramlardan kaçınmak için emin olmadığı şeylerden uzak durmak anlamında kullanılan bir kız adıdır. Gereksiz şeylerden uzak durmak, terk etmek anlamındadır ve Arapça kökenlidir. Bizde bu kadın ismi olarak kullanılmaktadır. Kötü şeylerden uzak durma hassaslığında çok naif bir isimdir ve bizde en çok Nazım'ın aşkı Vera olarak duyulan bir isimdir.
Nazım Vera'nın babasından bile büyüktü ama ona karşı çok büyük bir aşk besledi. Hatta ona yazdığı bir yazı var ki, gerçek aşkın naifliği karşısında herkesi mutlu eder.
Nazım ve Vera
“Canım bir tanem, seni sevmeden önce dünyayı sevmesini bile bilmiyormuşum. Bu şehir güzelse senin yüzünden, bu elma tatlıysa senin yüzünden, bu insan akıllıysa senin yüzünden, bu kadar iyi yürekliyse senin yüzünden…”
benim bildigim kadariyla vera veronika isminin kisaltmis hali, almanlar cok kullanir bu ismi..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Vera, İslam inanışında haram olmasında şüphe bulunan şeylerden ve yakışıksız işlerden sakınmaktır. Mümin'in kendisini ilgilendirmeyen ve şüpheli olan her şeyi terk etmesi veradır.
Vera Rusça bir isim. Sözlükte de yanlış hatırlamıyorsam umut, güven, inanç anlamına geliyordu. Rusça sözlük kastettiğim, googleden bakılan anlamları değil. Onlara itimat etmeyin.
Sanki kültürünüzde yeterince arap ismi yokmuş gibi sırf marjinal olacağım ayağına sizde olmayan arap isimlerinide sokun kültürünüze. Böyle devam türkler. Böyle böyle yok edip araplaştırın kendinizi. Şahsen ben bir kürt olarak benim için hava hoş siz kendinizi araplaştırın umrumda dğil ama ben arap olmadığım için çocuğuma arap ismi koymam. Türk olmadığım için türk ismide koymam gerçi ama siz türksünüz
En İyi Cevaplar