Yan komşumuz sürekli eşine yardım ediyor. İkisi de çalışıyor çok normal bir şey de neden abim hep kılıbık diyor anlamıyorum.

Kılıbık diye eşinin sözünden çıkmayan erkeklere denir, kadının yönettiği erkeğe denir.
Ev işleri sadece kadına ait değildir. Evde olduğum sürece her işe elimi atarım. Bunu hem anneme yardım etmek için hem de istediğim için yapıyorum. Bazı yemekleri annemden daha iyi yaptığım için genelde annem o yemekleri bana yaptırır. Çok iyi ütü, temizlik vs. de yaparım hatta ama köyde yaşadığım halde hiç kimse bana kılıbık ya da kız kılıklı, anne kuzusu demiyor. Çünkü yeri geldiğinde beden gücüyle yapılan işleri de yapıyorum. O evde barınan insanlar evdeki her işten mesuldür. Kadını, erkeği yoktur.
İlk defa mantıklı konuşmuşsun aferin
@BohumuYeKöpek Teşekkür ederim apla.
Rica ederim 😏
@BohumuYeKöpek Çok kibarsın?
Ozaman tam ideal erkek tipisin :)
Arada oluyor 😂
Teşekkür ederim. Olması gereken bu bence :)
@BohumuYeKöpek Ne kadar şaşırdığımı anlatamam 😱
Allah herkeze senin gibi koca nasip etsin :)
Şaşırma bu kadar😁
@BohumuYeKöpek Şaşırmaktan ziyade alışmamalıyım bence 😄😄😂
@Battumkumral Avantaj - dezavantaj meselesi, herkese uyacağını sanmıyorum :)
İltifatın için teşekkür ederim yeniden :)
Rica ederim :)
Kesinlikle😂
onlar, ev işinin sadece kadına ait olduğunu idda eden fazla erkeksi olanlar, oysa iş eşinlede yapılır bunun cinsiyete ilgisi yok, ben bulaşıkda yıkladım kimi zaman elektirik süpürgesi odaları çektim, tozda aldım bu benim kaybım olmaz ki , yarın eşinin hamile olduğunu düşün biraz fedakarlık hiç mi düşünmeyeceksin. .
Evde esine annesine yardim eden erkek kilibik deyildir.
Kalbi guzel dört dörtlük erkektir.
O muhabbet eskide kalmadı mı ya 😄 Hala mı yapıyorlar aynı muhabbeti, yazık valla...
Cevap
33Cevap
evde eşim ne derse yaparım, hastalansın basında beklerim yorgun olsun yemegini yediririm cünkü o benim eşim karım kadınım helalim ben onu köle yapmak için almadım hayatı beraber paylaşmak için aldım iyi günde kötü günde yanında olurum sonuc bekar :D :D :D
Yapamadığım ev işi yok. Maço biriyim ama yinede eşime ev işlerinde yardım etmekten çekinmem hatta beraber yemek yapmak en çok istediğim şeylerden biri.
Beni iyi tanıyan hiç kimsede sen kılıbıksın diyemez bu kadar net
Mutfağa girmeden duramam zaten çatlarim yemek yapmayı mutfakta olmaktan hoşlanır ama zaten bir zaman sonra evleneceğim eşim kendi bunalir artık çok ayağımın altından falan der herhalde 😉😊😊
Ozaman biktirtin sizde :)
Inşallah en kisa zamanda bulursunuz problenle bizde evlencek erkek arıyoruz :)
Abin tek başına ayrı eve çıksın, o zaman görelim. En azından laf ettiği adamın elinden belirli işler geliyor.
😂😂 inşallah başına gelir abimin :)
O kılıbık değil de ona kılıbık diyenin; eşine, sevgilisine saygısı ve sevgisi çok sınırlı demektir.
Aynen haklısın öyle olmamalı :)
Kendi statüsü bozulmasın diye karşı tarafı ezmeye çalışıyor işte ;-)
Evlenince gorecegim onu :)
Eşi çalişan erkek yardim etmeli abi, tum isi kadina yikmamali calisiyosa yorgun sonucta o da. Ev hanimiysa vurun kirbaci yapsin her şeyi, işi ne.
😂😂😂 yuh be gaddar olmaa kadın baş tacıdır :)
:) görüsün tabi ne denir ki :)
Byy
Adam haklı. Ya para kazanacaksın ya ev işi yapacaksın yok öyle yan gel yat.
Düşmanlar catlasin insan esine yardım edince kilibikmi olur yadirgiyorum diyenleri
Katılıyorum :) etmeli tabiki :)
O kılıbıklık değil , kılıbık karısının sözünden çıkmayan , karakteri yumuşak adamdır.
Bncede dogal bir davraniş bana göre kadının gözünde yükselirsin :)
Ben de ederim. Hatta mutfak tezgahina oturtur yaninda yemek yaparim o orda bana gölge olsun yeter
Ayy canım ya ne güzel işte adamsınız :)
Olması gereken bu 😊 Kadınlar bize emanettir. Eğer bizim yemeğimizi , temizliğimizi yapıyorsa bu bizlere onların lütfudur
Tabiki ya maşallah hepinize düsundugünüz kadar uygulansada keşke :)
Ben uygularım 😊 Söylenen laflara arka çıkmak , verilen sözleri tutmak kişiden kişiye değişir
Tabiki inşallah uygularsın :)
İnşallah uygulayan biride sana denk gelir 😀
Hayat musterek be guzelim yerine gore kilibikta olunur hersey karsilikli guzel hayatta
Kılıbık diyenler kendini kadından üstün görüyor onu doğuran da kadın baş tacı yapacağı yerde hizmetçi muamelesi yapıyor.
bu eşine yardım etmek istemeyen üşengeç erkeklerin eşine yardım eden erkekleri küçük düşürmeye çalışıp vazgeçirmek için uydurulmuş bir kelime
Bncede :)
Bazen yemeği ben yapardım evli olsam hatta. Başkası ne der diye düşünmem umurumda olmaz 😉
Maşallah iste böyle olun :)
mesele nasiple tanışmak ;)
kedi erişemeyeceği ciğere pis der, senin abinin meselesi bu
hayat müşterek.
Tabiki haklısın
bunlar hikaye ya çoğu ediyor etmeli de kadın çalışıyorsda erkekte evde yardım eder
Alkış 👏👏👏 :)
Benim esim hep evi temizlerdi calisirdi birgün yemek yapsam tesekürler ederdi hep😂
yeni evlilerdir idare et şimdiden :D
Yok be neden ki hep olsun daim olsun
yok erkek iş stresinden agırlastıgı zamn bu ortam sürmez
İşlerine gelmediği için
Hep öyle degil mi zaten :)
Abinin fabrika ayarları kati ayarlanmış🙃
Babam sagolsun :)
Evet zaten bu tür düşünceler davranış kalıpları bğyğklerden alınır☺️☺️
Aynen katiliyorum :)
Sen ona öğret bence. Doğrusu bu erkeğin şefkati ve saygısını gösterir. Kılıbıklk başka şeydir. Karısını korumaktan ve söz geçirmekten aciZ olanlara kılıbık denir
Ögretmeyi deniycem :)
Bu sonuçta kendş hemcinsine iyilik sayılır. Alacağı kızı eziyetten kurtarmış olursun ☺️
İşine gelmemiştir rahatını bozup yardım etmek
Bncede cok yanlış ama
Öyle olmalı herkes 😐
Mesele kalbi ılık olmak ama kılıbık olmamak 😃
Abşn k. bskma hanzo o yuzden kılıbık diyor.
Bncede zaten onlar yüzeünden gelişemedik :)
Kılıbık falan değil adam gibi adamdır o erkek
Süper bir cevap bnce katılıyorum tabiki :) sizin gibileri oldukça biz cok yaşarız :)
Supersin ya gercekten bayıldım sözüne inşallah sözlerin daim olur :)
Iyi gecelr :)
ben de çok ıyı ev işi yaparım ama yapmıyorum
Yap yapki deger gör
Çünkü kılıbıktır da ondan
Kıskandığı için olabilir yapamayacağı şey sonucta
Olabilir tabi
yardım ederm kımseyıde takmam :D
Yaftalamazsak yapmak zorunda kalırız
Onu diyenler evde piyade asker gibiler 😀😀
Çünkü abiyi n beyni küçük
Olabilir :)
is yapanları öyle görüyorlar
Abin eski kafalı
Öyle olmalı:)
bende anlamıyorum
Hepte anlamıycaz :)
çünkü diyenler kıroo
Kılıbık olduğu için.
Bnce eşine yardım etmek gayet dogal bir davranş :)
Kıkıbıklık doğal değil demedim ki :)
Kılıbık da ondan 😊
insanlar mal çünkü
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar