Herkese merhaba. Ben 26 yaşındayım, 5 yıldır avukatım. Şimdi bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Cahil kesimin avukat kadınlara asılsız ön yargılarından ve bakış açısından bık-tım!! Birincisi şu ki herkes bu mesleğe saygı duymak zorunda, ülkenin adaleti bize emanet. Her meslek çok kıymetlidir, bizim mesleğimiz de öyle. Evet, klişe yargılara da bir açıklık getireyim önce. Avukatlar yalancı değildir, aksine doğruları söylerler. Eğer doğruları söylemezlerse meslekten men edilirler zaten, bilmeden lütfen saçma düşünceler edinmeyin. Haklıyı da haksızı da savunmazlar, her suçun mantıklı bir açıklaması olduğunu öne sürürler. Öyle bir şey olmuş olsaydı geçen yıl Özgecan Aslan'ın katili yüklü miktar nakit para karşılığında, avukat tutmak istedi fakat ülkede ki hiçbir avukat kabul etmedi. Bir tanesi de bensem ki eğer. Haksız insanların avukatlığını yapmak vicdan meselesi, şahsen ben asla yapmam. Yapan olsa dahi bu avukatları yalancı durumuna düşürmez, zaten davayı büyük ihtimalle kaybederler. Bu avukatın acemiliğinden veyatta açgözlülüğündendir. Daha başka merak ettikleriniz, düşünceleriniz, eleştirileriniz varsa saygı çerçevesi içerisinde yoruma yazınız, hepsini izah edeyim. Sahi neden böyle düşünür bu insanlar? İnsanoğlu fazla kıskanç değil mi sizce de? Kedi ciğer hesabı.. Siz avukat kadınlar hakkında ne düşünürsünüz?
(Detaya gel:) Avukat kadınlar hakkında ne düşünürsünüz?
26 yaşındasın 5 yıllık avukatsın demek. 26 yaşındayım okulu 22 de bitirdim üniye 18 de başladım ben de. 4 senede bitti çok şükür. 1 sene de stajdı ki bunu mesleğe katamazsın çünkü stajyersin sadece. 23 yaşımdan sonra başladım mesleğe, 3 yıllık avukatım. Burada insanlara çamur atma. 28 yaşında biri ancak 5 yıllık avukat olabilir (4 yılda bitirirse) 21 yaşında birinin avukat olabilmesi için (5 yılı hesaba katarsak) 16 yaşında üniversiteye başlaması gerekir. İnsanlarla dalga mı geçiyorsun? Bir de hakaret etmişsin hem de sosyal medyada tanımadığın insanlara. Suç işleyen avukat. İyiymiş. Sizin gibiler yüzünden kimseye avukatım diyemiyorum sanaldan önüne gelen avukat niyeyse.
Avukatlık nasıl bir meslek avukatlıkta para yok diyorlar gerçekten doğrumu ben Avukat olmak istiyorum ama 1 yıl boyunca staj gördüğün yerde Para alamazsın falan diyorlar
bence sen ilk once avukatligi on plana cikarmaktan vazgecmelisin! 21 yasindami hukuk fak bitiridin? insanlar mesleklerine gore degil karakterlerine gore sayginlik gorur. benim cevremde cok iyi bayan avukatlarda var cok cirkef olanlarda var. Cunku bu iyi kotu olayi heryerde var. Bir muhendis b, r ekonomist bir hukukcu ve bir ticaret insani olarak acizhane soyluyorum
Avukatlığı ön plana çıkarmadım, iyi oku.''Her meslek çok kıymetlidir'' dedim. Karakter meselesi ap ayrı bir olay. Çok iyi olmaları da çirkef olmaları da beni hiç ilgilendirmiyor, ben meslekten bahsettim karakterden değil. Anlamadan yorum yapma. Böyle bir zihniyete sahip olduğuna göre acizhanenin alası sensin:) 18 yaşımda üniversiteye başladım 4 yıl eğitimim sürdü, 1 yıl stajla beraber 5 yıllık tecrübem var. Önce kendini geliştir bir sen, sonra eleştirini yap.
Merhaba hukuk son sınıf öğrencisiyim muhtemelen bende avukat olacağım, benim fikrim her mesleğin bir yapısı var ve maalesef avukatlık naif bir meslek değil.. toplumun algısı bu, mesela bir doktor şifaya vesile olurken mutluluk saçabiliyor ancak avukatlıkta hep bir kapışma hep savaş hali ve bu durum da bayanların fıtratına yakışan bir durum değil. Ancak mesleki güzel hazlar olduğunu düşünüyorum bu sebeple işi elimizden geldiğince iyi yapıp aynı zamanda içimizi ferah tutup bayan naifliğinden ödün vermemeliyiz. Erkekleşmeden zarafetimizi korumalıyız ve bu algıyı düzeltmeliyiz diye düşünüyorum..
Ne kadar uzun yazmışsın öyle aklıma bir üye geldi senjn yazını görünce yurtdışında master yapıyorum diyip yapmayan bir kız neyse.. Kuzenim ve nişanlısı avukat Eski 2 erkek arkadsim da avukat Okul Arkdasim avukat Okul Arkdasim hakim Genel olarak harika yalan konusuyorlar hatta biri oyuncu olmaliymis 😎 Soruya gelince erkek kiz farletmez mesleki olarak saygı duyuyorum.
Böyle bir konuda yalan söylecek kadar aciz bir insan değilim merak etme. Seni bilemem tabii. Herkesin farklı karakteri bar biliyorsun değil mi zeka küpü? Evde oturup hasetlik yapacağına gitte kendini geliştir Allah'ımın cahili :d
İki taraf var biri haklı biri haksız iki tarafından avukatı olduğuna göre avukatların yarısı haksız olanı savunuyor özgecan olayına gelirsek kimse kabul etmez çünkü insanlar ona tepki gösterir ve uzun vadede bu zararına olur kaldı ki bu ülkede hiçbir meslek temiz değil tutuklanan pek çok avukat savcı hakim var görüldüğü üzere onun dışında dürüst avukatlar da vardır elbet her mesleğin iyisi kötüsü olur ama avukatlıkta biraz daha fazla gibi
Tabii ki öyle, herkesin farklı karakteri var. Ancak Özgecan olayında yüklü miktar para karşılığında kabul edilebilirdi, ancak böyle bir şey yapmaya kimse razı olamadı
Mafya avukatları var mesela bu ülkede para için kendini bile satacak çok insan var benim düşüncem o tip insanların kabul etmeme sebebi tepki çekmemek sokakta görse insanlar döverdi
Mafya avukatları yasal olmuyor, gerçek ortaya çıktığı an men ediliyor meslekten. Alakası yok, yanlış düşünüyorsun. Yaşadım gördüm olaylar çok farklı burada izah etmem mümkün değil
Men edilsin önemli değil ki kazanacağını kazanmış zaten. Ülkede tecavüz edilip öldürülen tek kişi Özgecan mı sanki sadece medyada fazla yer aldı. hiçbir avukat diğer tecavüzcüleri de savunmuyorsa bu dediğine inanırım ama öyle olduğunu sanmıyorum bu ülkede ki hukuk sistemi hoş değil bir ülkedeki yasa sosyal medyanın tepkisine göre değişiyorsa hukuk devleti adı altında yaşamak saçmalık insanlar tepki vermeden önce düzenlenmesi gerek zaten tepkiye göre değil
Çoğu haksız dava avukatlardan değil ülkede ki hukuk sisteminden kaynaklanıyor tabii dediğim gibi herkesin farklı bir karakteri var para uğruna gözü hiç bir şey görmeyen avukatlar yok mu var vicdan meselesi kısaca
Yazdıklarınızı okudum ve saygı gösterdiğim mesleklerden biri ve avukatlar yalan söyler veya sahtekardır veya şeytandır gibi cahil insanların veya bilmeden önyargılı davranan insanlardan değilim. Zaten hukukta suçlu da mağdurun da savunulma hakkı var illa ki suçluyu da savunan avukat çıkacaktır ama Özgecan ın veya Narin katillerini savunmak vicdan meselesi evet. Her Avukatın yapacağı bir şey değil. Kadın Avukatlar hakkında olan saçma sapan önyargılara da takılmayın. Her meslekte iyisi de var kötüsü de var lekeleyenler de var maalesef.
26 yaşında 5 yıllık avukat olman biraz ilginç geldi okula erken başladınız sanırım. Savunma tarafına gelince her insan savunulmak zorundadır cmuk ta bu açık ve net şekilde belirtilmiştir. Kaldıki avukat hiç bir zaman ne karar mercii olmuştur nede iddia. Sadece savunmaçdır işi ve kaldıki avukat para kazanmak için savunma yapmak zorundadır yoksa hayatını nasıl idame ettirecektşr.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sorunu sevdim:) eger rabbim izin verirse ben senin yasinda hukuk bölümünden almanyada mezun olcam.. burdaki diplomam ile orda calismam mümkün olurmu acaba bir fikrin varmi?
Canım inşaallah olursun, hayallerinin peşinden git. Net birşey söyleyemem, her ülkenin kendine göre farklı hukuk sistemi var. Eğer mezun olduğun ülkeden farklı bir ülke de avukatlık yapmak istersen o ülkenin hukuk sınavlarına girmek zorunda olabilirsin.
Sınavları geçebileceğine inanıyorsan durma gel, ama sana şu kadarını söylüym ki Almanya'nın hukuk sistemi Türkiye'den çok çok daha ilerde , burada ki hukuk sistemini görünce kafayı yiyebilirsin:) hazırlıklı ol
Avukat bir kız. Önyargım yok, kişilik, karakter meselesi. Ama mesela atıyorum bir olay vardır, adam öldürme diyelim. Öldüreni savunan avukatı sevmem, o ayrı.
Aslında benim mantığım farklı. Öldüren mi suçludur öldüren mi? Taciz tecavüz suçlarına asla tahammülüm yoktur ama cinayet vakasında işler değişebiliyor. Örneğin kocası kadını zorla fuhuşa yönlendiriyor, çocuğunu annesini babasını kendisini vs. öldürmekle tehdit ediyor veyatta daha beter şeyler yapabiliyor, kadın nefsi müdafaa olarak öldürmek zorunda kalıyor. Kaza da olabiliyor, akıl almayacak kadar farklı boyutları var olayların inan çok karşılaştım. Bu konu da yanlış düşünüyorsun
Doğru söyledin aslında. Haklısın :D Hangisi suçlu, öldüre haklı olabilir. Hukuk konusunda cahilim işte, bilmeden konuşuyoruz :D Bazı karaktersizler tecavüz suçlarında bile tecavüzcüyü savunabiliyor ama. Onun mantığını anlamadım.
Onu da açıklıyım :) Genelde tecavüz ve taciz suçlarına kimse avukatlık yapmıyor zaten, yapanlar da dava bulamadığından yapıyordur. Bu vicdan meselesi açıkçası, vicdanlı bir insan kariyeri uğruna böyle bir saçmalık yapmaz. Çoğu da kaybediyor zaten hiç takma kafana.. Kişiden kişiye değişiyor tabii, kimisinin hukukta geçerli bir sebebi oluyor ama yine de bu o kişinin haklı olduğunu göstermiyor
Anladım sağol :D İnsanların önyargısını kıramıyorsun, genelde suçu mesleğe atıyorlar insana atacaklarına. Hukuk zevkli aslında, ama bana kalırsa tek sorun yanlış ülke.
Sana bir şey yap demedim. Evet, normal ve sıradan bir insanım. Aksini mi iddia ettim? Sadece sorumu sordum ve görüşümü paylaştım. Seni ilgilendiren bir durum olduğunu sanmıyorum
Hiç avukatı kötüleyen bir insanla karşılaşmadım. Soruyu görünce o yüzden şaşırdım açıkçası. Kim ne derse desin ya çok zor ve saygı duyulması gereken bir mesleğin var
çevremde kimse avukat kadınlara karşı bişey demiyor bende demem :) herkes kendi işinin peşinde ama eğerki avukat büyük suç işlemiş birini aklamak için çok çabalıyorsa o avukatın gözümde değeri düşer
Avukataında madem neden eziklik hissedip cahil kesim önyargılı bilmem ne diyorsun. bu tip cahil kamu görevlileri yüzünden ülkede adalet kalmadı. İnsanlara pislik atacagınıza önce az düşünün avukat olarak bu önce size düşer insanları etiketliyip yaftalamak yerine insana insan gözüyle bakın. O kitapları size eğitmek için okutuyorlar mesleginizi kullanıp insanları bölmek için degil...
Bizim amacımız zaten suçluyu ve suçsuzu ayırt edip, adaleti sağlamak. Tabii ki söylenir, her durumda suçlu kişi davayı kaybedip, kaybettirecektir zaten. Ben gerçekten haklı olduğuna inandığım kişilerin davalarına giriyorum, bu yüzden bugüne kadar hiç bir dava kaybetmedim "
Genelde tecavüz ve taciz suçlarına kimse avukatlık yapmıyor zaten, yapanlar da dava bulamadığından yapıyordur. Bu vicdan meselesi açıkçası, vicdanlı bir insan kariyeri uğruna böyle bir saçmalık yapmaz. Çoğu da kaybediyor zaten hiç takma kafana.. Kişiden kişiye değişiyor tabii, kimisinin hukukta geçerli bir sebebi oluyor ama yine de bu o kişinin haklı olduğunu göstermiyor.
Kanunda aşırı eksiklikler var bence sonucu aynı olan şeylerde yöntem değişince ceza almayabiliyosun ama genel olarak size katılıyorum yalancı olduklarını düşünmüyorum
Hahah :D Hukuk için iş imkanları çok fazla uzun yıllar bu böyle devam edecektir, iş imkanları açısından iyi bir bölüm ama sanıldığı kadar kolay bir meslek değil inan:)
Kolay değil tabikide ya, ama bana en uygun mesleklerden biri. Hukuk mezunu olunca sadece avukat olmuyorsun değil mi? Yani başka iş imkanları da çıkıyor. Birde son olarak tabii Akdeniz Uni. nasıl az çok bir fikrin vardır :D
Tabii memur da olabilirsin. Sınavlara girip hakim savcı falan da olabilirsin. Canım şimdi açık konuşmak gerekirse en iyi üniversiteler ya İstanbul'da ya Ankara'da:) Diğer ünilerde tercih edilebilir tabi ama bir adım geride olursun, dediğim şehirlerde ki üniversiteler genellikle tercih sebebidir. Bence çok çalış ve güzel bir okul tuttur, örneğin öğretmenlik okumak isteseydin okulun bir önemi olmazdı ama hukukta çok önemli
Ankara&İstanbul çok yüksek puanları ayrıca özel üniversite istemiyorum o yüzden daha da kısıtlanıyor. Ayrıca avukatlık birazcık daha ismini duyurma, kendini geliştirmeye bağlı o yüzden çok bir fark olacağını söylemiyor çevremdekiler. Örneğin gidipte Samsun'da okumam mesela, ama İzmir, Antalya, Bursa falan diye düşünüyorum :D
Üniversite de büyük bir etken ama saydıklarında çok önemli:) özellikle kendini geliştirebilmiş olman ve çevre misal + dil bilgin varsa bu sana uluslararası şirketlerin kapısını açar
Dil öğrenmeye merakım var zaten hangi bölüm olursa olsun tamamıyla ingilizce ve ispanyolca kesin öğrenmek istiyorum. Antalya'da okumak çok mu kötü ya şimdi :/
Bir arkadaşım oradan mezun şu an kamuda çalışıyor her fırsatta eğitim düzeyinin yeterli olmadığını dile getirir. İyi bir üniversite olmadığına kefil olabilirim. Lütfen daha fazla çalış ve iyi bir okul tuttur, sonra pişman olma
En İyi Cevaplar