- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılbu tür aslında bir maymun. bir kısmı bunu kabullenemiyor, bir kısmı kabulleniyor, çok büyük bir kısmı konuyu bile tartışmıyor. bunun derhal düzeltilmesi gerek.
*mal ticaretinin kağıt üzerinde yapılması diye bişey var. aslında başlı başına ticaretin varlığı bir anomali!
mal kimsenin değildir. mal toplumun da değildir. mal orada duruyordur. bu basitlik çok büyük bir kargaşa yaratmış modern toplumlarda. manyak mısınız lan?
*bu dünya çok karışmış, daha seleksiyonun erken evrelerindeki koca bir fauna. çok boyutlu düşünen zeka az.
diyorlar ki "homo sapiens kendisini yok edebilecek güce sahip, ve bu güç bir gün kendisi gerçekten de yok edecek"
ben buna katılmıyorum. en küresel felaketlerde bile, nüfusu fazla olan populasyonlar az biraz tohumunu bırakabilir.
insanoğlu tarihinde 2000 kişiye düşüp, zekasıyla yeniden ve yeniden üreyebildi. bunu yine yapar.
*zeka evrimin gözbebeğidir. ve zeka yeterince uslu durursa belki bir gün ormanda evrimi görür. kendisini zeka ile gören evrim ise, artık bir sonraki adımı milyarlarca yıldır yaptığı gibi doğaçlama değil planlı olarak atabilecektir. işte zekanın, kritik amacı budur. zeka evrimin beyni olmaya aday bir makinedir.
ya kendi evrimini planlı olarak kurabilme ve bir sonraki nesli değiştirme kabiliyetinin farkına varır ya da elenir.
*bireyin amacı ise, kozmik zamanda bir göz kırpması kadar bile olmayan kendi zamanının kopyalarını çıkarmaktır. birey zekanın kapısındaki korumadır. giren çıkan herşeyi birey kontrol eder. birey, zekanın kendisine oluşturduğu ilüzyondur. zeka kendisinden bir parçayı kendisine yabancılaştırır, adını mekali kulkin, adebayor, david, oturan bizon ya da mehmet olarak kaydeder.
ortada kendisini kişi sanan bir et parçası var kısacası.
size 1.3 milyar yıldır güncelliğini koruyan, uzun bir süredir galaktik ve ötesi mecralarda yapılan anketler neticesinde ulaştığım bilgiyi vereyim.
"her şey aslında vardır"01 Yorumla- +1 yıl
baya karıştırmışsn :) ama tşkler yorumun için. anladıgm kadarıyla zekasına borçlu diyorsun. ama diger insan türleri homo sapiensten daha zekiydi bilim adamlarının söyledigne göre.
En İyi Cevaplar
+1 yılDünyada ki bütün canlılar evrim geçirdi. (Beyaz köpek balıkları hariç).
Homo (insan ve yakın akrabaları)
Homo gautengensis 2 milyon yıl önce evrimleşti
Homo habilis (Yetenekli insan) – Modern insanın ilk uzak insan atası, 1,9 milyon yıl önce
Homo rudolfensis 1,9 milyon yıl önce
Homo georgicus 1,8 milyon yıl önce
Homo ergaster 1,75 milyon yıl önce
Homo erectus (Dik insan) – Homo habilis'ten türemiş uzak insan atası, 2 milyon yıl önce evrimleşti - 400 000 yıl önce yok oldu
(Homo erectusların bir kısmının günümüzden 50 000 yıl öncesine kadar yaşadığı iddia edilmektedir.)
Homo cepranensis 450 000 yıl önce evrimleşti
Homo antecessor 1,2 milyon yıl önce evrimleşti
Homo heidelbergensis 600 000 yıl önce evrimleşti "Goliath"
Homo neanderthalensis (Neandertal insanı) – 350 000 yıl önce evrimleşti - 30 000 yıl önce yok oldu
Homo rhodesiensis 300 000 yıl önce evrimleşti
Denisova Adamı – Altay bölgesinde 40 000 yıl önce
Homo floresiensis 94 000 yıl önce evrimleşti.
Homo sapiens – Yakın insan, 200 000 yıl önce
Homo sapiens idaltu 160 000 yıl önce
Homo sapiens sapiens – Günümüz insanı 50 000 yıl önce
Bu tabloda da görebileceğin gibi aslında yok olmaktan ziyade evrimleşen bir insan tablosu var.039 Yorumla- +1 yıl
:) herkesin bildigi yanlış bir bilgi var. insan türlernn hepsi evrimleşerek yok oldugu sanıyorsnz. ama öyle degl
- +1 yıl
Yok olmadılar zaten soy tükenmek gibi bir durum yok evrimleşerek bu günkü halini aldılar... Kayadan heykel yontmak gibi düşün...
- +1 yıl
güzel kardeşm. evrimleşerek yok oldu derken başka bir insan türüne dönüştü. bu şekilde düşünüyorsnz çoğunuz. ve bu yanlış dedm
- +1 yıl
Doğru olanı nedir peki? Yeni bir bakış açısını öğrenirsem sevinirim..
- +1 yıl
bakış açısı diye bişey yok. olay basit: insan türleri birbrine dönüştü diye bişey yok. herkes neandertallerle homo sapiensn çok uzun süre bir arada yaşadgnı biliyor.
- +1 yıl
Tamam bunu biliyorum ama senin tezin nedir bu konuda onu merak ediyorum.
- +1 yıl
benim hiç bir tezim yok. ortada bir gerçek var. insan türleri birbrine dönüşmedi. hepsi farklı evrim sürecnden geçti. hepsi yok oldu ama homo sapiens hala yaşıyor. neden peki? buna dair cevapları var evrim biyologlarnn. ama ben cevabı söylemicem tabi isteyen araştırr. ben gelecek cevapları merak ettm
- +1 yıl
İddan var sa bir tezin de olmalı... Araştırmak içinde bu sav'ın ne olduğunu öğrenmem gerekiyor... Söylediklerin çok anlamsız geliyor şu an bana... Eğer ortaya bir tez koyabilirsen araştırabilirim... Homo sapiens Değişen dünya şartlarına en iyi ayak uydurabilen tür Buzul çağı öncesi ve sonrası... Aslına bakarsan Afrikadakillerin siyah kuzeydekilerin beyaz tenli olması durumu yani...
- +1 yıl
benim senin tezin diye tezler oluştursaydk biz sıradan insanlarn bilimin ne önemi kalırdı. burda bilgilermizi konuşturuyoruz, tezlerimizi degl. ve de son kısımda az buçuk yaklaştn sorumun cevabını diyeblrm. sana komik gelenler ne bilmiyorm ama burda benim kendi kafamdan uydurdugm hiç bir cümle yok.
- +1 yıl
Zaten sen kafandan uyduruyorsun demedim... Ayrıca sıradan insanlar olduğumuzu düşünmüyorum sıradan insanlar bu konular hakkında konuşmazlar... Tezin derken savunduğun konu nedir? Onu anlayamıyorum hala bir cümle ile açıklarsan çok sevinicem merak ediyorum gerçekten...
- +1 yıl
savundugum ne olabilir ki. basit bir soru sordum. sadece bilgiyle verilebilecek cevabı olunan bir soru. ve insanlar bu soruya zaten tüm insan türleri evrimleşerek digerine geçtiği için yok oldular tarzında cevaplar veriyor. bu da tamamen yanlış bir bilgi. .. olay bu. ne tezim var ne savunmam.
- +1 yıl
O zaman "Doğru Bilgi" yi rica edebilirmiyim? Benim bilgim bu anlattığım kadar ve yenilerini eklemek istiyorum... Bilgi bilgidir değil mi?
- +1 yıl
:) doğru bilgiyi açıklıyorum ya. ilk yorumumdan bu yana onu anlatıyorum. bu yazdığın insan türleri evrim geçirip birbrne geçmedi ki. tüm canlı türlerinn kendi izledigi farklı evrim patikası oldu. burda homosapiensn geldiği eski homo sapiens de var. aslında hepsi bir soyagacı gibi belli dallarda birleşiyor. bu yüzden yakın ve uzak akrabalarmız var ya. isan türleri bir arada da yaşadı. neandertaller ve homo sapiens mesela. dolayısı ile eger biri digerni dönüşseydi aynı anda dünya üzerinde var olmazdılar zaten.
- +1 yıl
Tamam ben de bunu savunuyorum... İnsanlar yaşadıkları koşullara göre şekil aldılar diyorum... Bu zaten klasik evrim teoremi... :)
- +1 yıl
e peki sorumun cevabı nerde :D sorumun cevabını kalkıp 3insan türlernn listesni atmak nedir yani. :D
- +1 yıl
Ama Neandanter'ler homo erektus homo Kromagnon ve Homo sapiens evresi Fiziksel evrimden ziyade beyinsel ve motor becerilerin gelişmesi durumunu anlatan evrim süreç durumları yani :) Dünya genelinde normal zeka insan statüsünün %4'ü kullanılır tezi ile alakalı bir durum yani... Yani Neandarteller bilinen üzere Beyninin % X bölümlük bir kısmını kullanıyor Bizler ortalama %4 gibi bir kısmını... (Tabi eski medeniyetlerin bizden gelişkin olması ve aslında zeka seviyesinin giderek düşmesi durumu çok ayrı bir konu ) :)
- +1 yıl
Sorunun bu bağlamda cevabı benim açımdan şu olabilir... Motor beceri ve zeka kapasitesi en gelişkin insan türü sayıldığından dolayı... Hayatta kalma ve bulundukları ortama adapte olabilme yetileri gelişmiştir o yüzden hayattayız...
- +1 yıl
biliyor musun aslında çok bilimsel mitler vardır. şu beyin konusunda verdign bilgi de o mitlerden biridir.
- +1 yıl
ve vurgulamalıym ki bilimsel mitleri üretenler modern bilimle ilgisi olmayanlardı. çok eskiye dayanır kökleri. beynimzn %100ni kullanırz mesela. modern bilim bunu der
- +1 yıl
Bana bu dünya da gerçek bilgiye ulaşmış bir insan göstersene.. Bir çok şey bilimsel mit dün kanun olan bu gün çürüyor... Bilim zaten sürekli çürütülebilinecek mitlerden oluşuyor...
- +1 yıl
Eğer bir insan beyninin %100 ünü kullanabilseydi telepati yeteneği , kendisini iyileştirme ve elementlere hükmetme gücü olurdu... Beyin sınırsız bir olay uzay boşluğu gibi sonunu gören var mı bilmiyorum ama vücut beyin çalışma kapasitesinin %100 ünü kaldıramaz.
- +1 yıl
evrim teorisi darwinden bu yana tüm deneylerle sadece daha fazla bilgi eklenerek kanıtlandı mesela.
- +1 yıl
evet işte o son yorumun tam bir mittir. araştır googleda hemen çıkar karşna
- +1 yıl
Ya google çöplüğün ta kendisi... Bilgi kirliğinden başka birşey değil... Bence gerçek genetik bilimcilerin vs tezlerini oku... Makale karıştır... Bana dayanaksız geliyorsun büyük ihtimalle Facebook ve bir kaç forum sitesinde okuyorsun bunları... Bana kanıtlanmış bir tez sunabilirmisin bununla ilgili?
- +1 yıl
ben googlda arayı şu yüzden dedim: beynimzn yüzde 100nu kullanmıyoruz mitinin zaten mit oldugu o kadar sıradan bir bilgi ki. araştıran kolayca anlarsn dedm. gir googleda magazin dergine araştır demedm. internette bir sürü bilimsel makale var. bilim tabanlı platformlar var. direk evrim biyolojisi egitimi alan insanlarn kurdugu siteler var. çok rahatlıkla anlarsn dedm
- +1 yıl
her şeye de cvp verip haklı olmak adına tuaf tuaf şeyler uyduruyorsnz. :D
- +1 yıl
Tamam bana bunun bilimsel olarak kanıtlanmış tez'ini sunabilirmisin kim yaptıysa? Malesef her eğitim alan bu konularda uzmanlaşamıyor...
- +1 yıl
illa bir kaynak mı istiyorsn yani. al bak örnegn bu türkce bir bilim sitesi. ODTÜ ögrencileri tarafından yönetiliyor. https://www.evrimagaci.org/makale/260
- +1 yıl
Ayrıca Mitchell Moffitt tam bir şarlatandır... Madem beynimizin %100 ünü kullanabiliyoruz. Bana şunları açıklayabilirmisin 1- Unutkanlık 2- Herkesin aynı zeka seviyesinde olmaması 3- Motor becerileri tam olmayan insanlar. 4- Beyin ameliyatları sırasında ortaya çıkan insanların hiç alaksı olmayan diller konuşması ya da yeteneklerinin ortaya çıkması örnek olarak virtiyöz gibi keman çalınması na ne diyorsun?
- +1 yıl
makaleyi oku onlar söylebileceklmden fazlasnı söylemişler sana zaten
- +1 yıl
evrim ağacımı şaka yapıyorsun dimi?
- +1 yıl
noldu liseli kardeşn mi yönetiyor yoksa siteyi :D
- +1 yıl
UUU seviye de düşüyor... Evrim ağacından bir kaç makale okumuştum. Üstün körü bilgilere dayanan bir kaç safsata... Bir an seni zeki bir insan zannetmiştim... Liseli falan miğdem kalktı bu konuşmayı bitirmek zorundayım... Ayrıca son bir bilgi çift master'lı doktora öğrencisi bir insanla konuşuyorsun...
- +1 yıl
son bir bilgi de benden gelsin: babam bir biyofizikçidir. ve evrim agacı sitesi herkesin anlayacagı bir dil kullanan gayet kaliteli bir bilim sitesidir. senin ne masteri yaptıgn muammayken, doktora yapmış olma bilginn hele hiç bir önemi de yoktur. psikoljide mi yaptn. sosyoloji de mi artk. ama doga bilimleri başka bir şeydir. iyi sabahlar. ! hoşcakal !
- +1 yıl
Babanın biyofizikçi olması senin de olduğun anlamına gelmez üzgünüm... Benim babam da mühendis ama ben değilim... Bilgi dediğin şey beşik ulemalığımı... O berbat sitede 3-5 s... alak bir araya toplanmış biliyoruz havası atıyorlar... Bu arada baban kim belki tanıyorumdur...
- +1 yıl
babamın biyofizikci oluşu benim ne kadar bu alana uzak olup olmayacagmı anla diye belirtldi bu bir. 2. si:ne üzere master yaptıgnı söylemeden master doktora yapmış biri oldugnu belirtmen daha sacmaydı. 3. benim sorumu hiçbişeklde anlamadgnı rahatlıklı gösteren bir kopyala yapıştır yapılmış yorumla geldin soruma. 4. 3. ye +olarak:ben sana sorumu açıklayana kadar göbegm çatladı. yani senin konuyla o kadar da ilgili olmadığın belli güzel arkadaşm. ama işte bişeyler savundun ya onlar yanlış çıkmasn diye bilimsel tabanlı sitelere bile çamur atıyorsun. bu site senin ülkenin en iyi üniverstesinin ODTÜnün evrimsel biyoloji alanını ilgilendiren bilim dallarında egitim görmüş ve de gören insanlar tarafndan yönetiliyor.. yani egonuzu bu kadar gerçeklern önüne koymayn ya.. artk başka da yorum yapmayacam. sorum zaten o kadar başka bir konuydu ki biz ne kadar saçma şeyler tartışmak durumunda kaldık, sırf doğru düzgn bilginiz olmadığı halde biliyormuş gibi görünme çabanızdan dolayı. hoşcakalın!
- +1 yıl
Ben sana yalnış bildiğim birşeyi düzeltmek için fırsat verdim... Sen cevaplayamadın. Master ve doktora alanlarımın bir önemi yok sadece araştırmayı bildiğimi göstermek istedim. Kopyala yapıştır yaptım evet bunların hepsini aklımda tutmam çünkü benim uzmanlık alanlarım dışında kalan şeyler. ODTÜ de okuyanların hepsi sandığın kadar zeki değil 1 sene test çözerek ODTÜ ye girilebiliniyor. Malesef eğitim sistemindeki açık. Ben bu konunun uzmanıyım demedim zaten ilgim sınırlı evet o yüzden senden bir tez bekledim. Ayrıca babanın biofizikçi olduğuna inanmıyorum. Ayrıca o siteye çamur falan atmıyorum gerçekler gün gibi ortada. Bana o kadar şey yazdın elle tutulur tek bir kanıt veremedin onu ne yapıcaz? Üzgünüm sen sadece özet bilgilerle bildiğini zanneden birisin.
- +1 yıl
şu an size harcadıgım cümlelere nasıl acıdım anlatamam. senin alanın deglken evrimsel biyoloji, alanı olan insanlarn sitesne çamur atıyorsn. artı babamın biyofizkci oldugna inanmıyorsn. :D neyse. bu karakterle sen kendi alanında hiç bişey yapmazsn. öyle boş boş diploma alır geçersn.
- +1 yıl
Tamam... Dolularını senin görmeni dilerim...
+1 yılGece gece yanlış hatırlamıyosam ilk insanlar homoerektus (duyduğum gibi yazıyorum hata olabilir) ben national geographic de dünyanın oluşum evrelerinde izlemiştim ve bana kalırsa saçmalık ( tabi doğru anladıysam) bazı kıtalardaki insanları anlatıyor ve Afrika ( burada bir ırk ayrımı söz konusu bana göre) kıtasındakilerin nerden geldiğini ifade edemiyor ben buraya çok takılmıştım bu kadar oluşum evrelerinde canlılar yeryüzü ve insan çeşidi içinde çoğu şeyi açıklıyor ama bu insanlar malum?
00 Yorumla
+1 yılevrimleşerek türler arası geçişler oluştuğundan olabilir mi
113 Yorumla- +1 yıl
tüm türler evrimleşti. ve insan türlerinin hepsi de kendi evrimini geçirdi aynı hızla. fakat diger insan turleri yok oldu. ama biz hala varız.
- +1 yıl
biz de evrimleşicez evrimleşe evrimleşe şuanki yapımızı yitiricez. tüm bu insana ait sınıflar evrimleşmenin sonucu olarak yok oldu. daha doğrusu başkalaşım geçirdi. tüm canlılarda da durum böyle.
- +1 yıl
tüm canlılar aynı hızla kendi patikasnda evrim geçirdi. geçiriyor. geçirecek de. evrimleşp yok olmak gibi bişey olamaz
- +1 yıl
Sen dediğim şeyi anlamadın ya da ben anlatamadım.
Örnek vereyim en iyisi homo dan ilerlicem homo spiens yakın insan ondna önce homo floresiensis vardı ve evrimleşerek homo spiens olduğu ilk dönemler 94 bin yıl önceydi ve bundan 12 bin yıl önce de soyu tükendi. çünkü hepsi evrimleşerek bir üst sınıfa geçti. tüm canlıların evrimleşme aşaması farklıdır her evrimin evrimleşme hızı farklıdır ama evrim doğal bir zorunluluk ve olması gereken bir durumdur. hani sorunun mantığı bana hatalı geldi. diğer insan türleri yakın insana kadar evrim geçirdi ve zamanla çekinik genleri sayesinde o türden eser kalmadı. fosillerden buluyoruz ancak - +1 yıl
12 bin yıl sonra olucaktı o-
- +1 yıl
canım ben seni anladım. sen beni anlamadın. homo türleri aslında hepsi farklı hayvanlar gibi farklı farklı evrimleşti. homo sapiens de öyle. örnegn neandertaller, habilisler, erectuslar ya da bir çok bu şekilde farklı homo türleri yani insan türleri hepsi farklı farklı evrim sürecinden geçti. biri digerne dönüşmedi yani. biz de öyle.
- +1 yıl
Sacmalardan secmeler :) Iki kitap okuyup butun evrim teorisi ve tarihine hakimmis gibi konusuyor ve daha okudugu seyi bile anlamamis.
- +1 yıl
Adam-Gibi- .. sen hakim deglsn konuya diye yorum attın ben de nerden vardın bu konuya dedim, ama cevap vermek yerine hadi ben bişey bilmiyorm sen özetle dedin. şu an komikligne komiklik katıp. hiç bir görüş bilgi sunmadan, bişeyleri yalanlamaya çalşyorsn ama neyi savundugunu bile anlamış deglz.
- +1 yıl
Ben teoriyle ilgili bir sey soylemedim. Teoriye katilirsin katilmazsin ayri bir konu. Sen konuya hakim degilsin. Diger insan turleri yok oldu diyosun. Oyle bir sey yok. Baska insan turleri yok.
- +1 yıl
Hahaha sanirim yeniden arastiriyosun :)
- +1 yıl
başka insan türleri yok mu :D :D tamam tamm hadi sen haklısın. iyi uykularrr !
- +1 yıl
Hahahaha yeminle komedisin sen ya... adin ne?
- +1 yıl
benden aldıgnı bana satma. git yeni cümleler üret bari. hadi uzatma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılHomo sapiens farkında olan insanı belirtir şu anda biz homo sapiens in alt dalı olan homo sapiens sapiens oluyoruz. Yani farkındalığının farkında olan insan... Dolayısıyla diğer türlerden daha üstün daha özel bir tür olmasını ileri sürüyor evrimciler yani klasik doğal seçilim işte.20 lik dişler felan da daha gelişmiş olduğumuzun kanıtıymış. Ya bilim adamlarının işi gücü yok oturmuş masal yazıyorlar. Kimse şimdi bla bla yapmasın bu apaçık gerçek hayal. gücüne dair yazılan şeyler bunlar.
04 Yorumla- +1 yıl
hayır evrimciler öyle bişey öne sürmüyor. evrimciler diger insan türlerni inceledi ve bazılarnn homo sapiensten daha zekioldugunu bile soyluyorlar
- +1 yıl
Neandertal ismini unuttum şimdi baktım :D evrimciler son zamanlarda bu türün kafatası hacimlerinin daha geniş olmasından dolayı modern insanlardan bile yeni h s s lerden bile saha zeki "olabileceklerini" ileri sürmüşler. Yani modern insandan daha zeki olduğunu felan söylemiyorlar. Kafatası büyük olduğu için böyle bile olabilir diyorlar. İneğinde kafası büyük daha mı zeki şimdi?/:D o yüzden diyorum masal diye.
- +1 yıl
şu an bile yaşayan bir sürü tür bizden daha zeki olabilir. ve bunu söyleyenler de bilim adamları. o yüzden insan türünn zekasını her konuda cevap olarak sunarsanız olmaz. çünkü insanın daha zeki oldugu da kanıtlanmamış durumda
- +1 yıl
Şu an yaşayan bir sürü tür derken kaç tane insan türü kaldı ki? homo sapiens var afrikada bir de naendertal ile homo sapiens melezi ama hss kabul edilen diğer insanlar var, yanlış mı?
+1 yılufak bir bilgi vereyim; en büyük yanılgıları hayvanlar aleminde düşünebilen tek varlık oldukları yanılgısıdır. gülebilmektir aslında ayıran. derinlemesine düşünmedim ama "konuşabilmesi, bazı icatlarda bulunabilmesi, tedaviler geliştirebilmesi ve üreme bilgileri olabilir. aslında pek de doğru bir tespitte bulunabileceğimi de sanmıyorum.
07 Yorumla- +1 yıl
ve bir düzeltme; homo sapiens sapiens, home sapiens'in tek tükenmemiş türüdür. başlığınız biraz yanlış gibi.
- +1 yıl
tabi ki düşünebilmeyen hayvan yok zaten. fakat zamanın da homo sapiens ismi veriliş ve öyle kalmış
- +1 yıl
huxley döneminde ortaya atılmıştı bu durum. hala kalıntıları avrupa'nın belli noktalarında araştırılıyor. veya afrika. üçüncü basamaktı homo sapiens sapiens. türlerin hepsine de "homo sapiens" denir.
- +1 yıl
maalesef çok yanlış bilgi olmuş bu son yazdığın
- +1 yıl
4 yıl kadar önce bununla ilgili araştırmalarım olmuş ve makale yaazmıştım. yanlış hatırlıyor olabileceğimi sanmamakla birlikte yine de yanlış hatırlıyor da olabilirim. ileri bir zamanda daha detaylı incelerim. bilgilendirme için teşekkür ederim.
- +1 yıl
rica ederim. aşağıda bir kız arakadaşa da yazdığım gibi. insan türleri hepsi farklı farklı kendi evrimlernden geçti. biri digerni dönüşmedi.
- +1 yıl
İyi de, dönüştü demedim zaten. Türlerin ortak adı dedim.
+1 yılHomo sapiens diğer insan türlerine göre beyin boyutu daha büyük olan ve gelişmiş varlıktı diğerleri yaşamını doğal seleksiyon yüzünden sürdüremedi örneğin yerleşik hayata geçemediler hayvanları eğitemedilerki daha kendilerini eğitemiyorlardı malesef maymun kadar akıllılardı doğada bir çok hayvan doğuştan verilen avlanma ve savunma mekanizmalarıyla ayaktadır insanınkide beynidir iyi olan yaşar kötüler elenir
00 Yorumla
+1 yılBu soru farklı bir zamanda sorulmuş olsaydı eğer o zamanda da neden homo erectus kaldı sadece diyebilir miydik? Bence derdik. İlerisini bilmediğimizden en son biz kalmışız gibi görünüyor olmasın sakın. Yeni güncellemeyi umutla bekliyoruz. :D
Hem tam olarak homo safien de değiliz diye biliyorum ben ya, onun üzerinden de kendi içinde üç veya dört aşama daha geçildi diye biliyorum.00 Yorumla
+1 yılTürü yok olan milyonlarca hayvan türü var. Bugün hala bazı türler yok olmakta. pandalar beyaz aslanlar filler vs koruma altina alınıyor. neden? cevaplanmayacak kadar basit soru.
03 Yorumla- +1 yıl
dogru. ama soru başka. soru insan türü nasıl hayatta kalayı başardı digerleri ile aynı cografyada bile yaşadığı halde
- +1 yıl
Zencileri ele al. bizlerden daha düşük diyerek köle yaptık.
- +1 yıl
bugün dünyadaki tüm insanlar aynı insan türüne ait. zenci beyaz kıyaslamasıyla bir yere varamayz
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında o insan türü de yok oldu. İnsanlık buzulçağından sonra tekrar şekillendi. Sonra İbrahim'in neslinden şimdikiler şekillendi. Tam da şimdiki insanlar 2,5 milyon öncesine ait değil. 10 bin yıl önce buzul çağı ile herşey değişti
04 Yorumla- +1 yıl
aslında dini hikayeleri bilime sokmasak daha güzel olur
- +1 yıl
Gerçek bu, buzul çağı ile insanın temeli değişti. Şuanki beyazlar oluştu, ırklar ve halklar. Kabileler tayfalara dönüştü. Artık insanlar devlet kurdular ve buzla kaplı eriyen topraklara seyahete çıktılar. İklim dış görünümlerini değiştirdi. Zamanla herşey şekillendi.
- +1 yıl
burası yanlış degl. ama sorumun cevabıyla alakası da yok. ben başka bişey sordum.
- +1 yıl
Homo sapiens sadece bir isim. Akıllı insan olarak geldi ve gelişerek devam etti.
Adem ve havva Fan Club'dan geldim :D Bakalım kimler çemkirmiş :D
11 Yorumla- +1 yıl
bakın bakalm :d
+1 yılZeka ve konusma yeteneği. Konusabildikleri için dogada üstün olmayi basardilar. Guclu olan yasar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk insan homosaphiens idi. Homosaphiens olarak dünyaya geldi. Daha doğrusu yaratıldı. Ama ateistler bu dediğine cevap bulmakta zorlanmazlar. Ben müslüman biri olarak dahi cevap uydurabilirim. "Yaşayan tek insan türü çünkü yaşam koşulları bu türün yaşaması için elverişli. Herhangi bir doğal afetle ya da başka unsurlar ile insanlık yok olsa başka türler meydana gelebilir. Çünkü türün oluşması ve yok olması binlerce, milyonlarca yıllık meseledir" Al sana cevap.
015 Yorumla- +1 yıl
bilgi çağında yaşıyoruz. tek insan türü olmadığını anlamak ve bilmek zor degl. araştırmanı tavsiye ederm
Cevap sahibi+1 yılEvrim ağacı, bilim adamı kılığına girmiş ateistlerin, bir İdeolojinin sonucu olarak ortaya attıkları hayal mahsulü şeylerdir. Bir ideolojiye kurban gittiğini anlaman dileğiyle... Evrim teorisini reddeden antropologlar, paleontologlar var. Gerçek bilim adamları yani. Araştır ve biraz da onlara kulak ver. Eğer bahsettiğin husus tüm bilim adamlarınca kabul edilir olsaydı, bu denli tartışma konusu olur muydu?
Cevap sahibi+1 yıl1912’de İngiltere’de C. Dawson bir fosil bulduğunu söyledi. Sonradan (Piltdown adamı) denilen bu fosil, maymunla insan arasında bulunan fosiller içinde en güvenilir olarak meşhur oldu. Bu fosilin kafatası ve dişleri insanınkine, çene kemikleri ise maymunun çene kemiğine benziyordu. Böylece ilk insanın maymun insan arası bir mahlûk olduğu yazılıp çizildi. Din ile alay edildi. Bu fosilin şüpheli taraflarının bulunduğunu, bu bakımdan yeniden incelenmesini isteyen bilim adamlarına izin verilmedi. Ama son yıllarda bir Alman heyeti, bu fosili inceler, şüpheli yerler bulur. Neticede Dawson’un, hile yaparak, insan kafatasına maymunun çene kemiğini yerleştirdiği, çeneye de insan dişlerini koyduğu açığa çıktı.
- +1 yıl
ah şu sizin tuaf tuaf evrimi karşıtı platformalarnzn makaleleri.. bir de doğa bilimleri ile antropolojiyi filan ayırabilseniz keşke.
Cevap sahibi+1 yılYarım kafatası, uyluk kemiği ile üç azı dişi ayrı ayrı yerlerde bulunmuş, bunların hepsi bir kafa kabul edilmiş ve adına Java adamı denilmiştir. Prof. Gish bu hususta diyor ki:
(Java adamı denilen varlık bir maymundur. Maymun kafatası ile insan uyluğu birleştirilmiş, adına Java adamı denilmiştir.)
Bu kemikleri bulan ve Java adamı adını veren Mr. Dubois, ölmeden önce, gerçeği itiraf etmiştir. (Java adamı dediğim kemikler, gerçekte bir gibbon maymunudur) demiştir.
Görülüyor ki, evrimci ateist bilim adamları iddialarını ispatlamak adına hileye başvurmaktan geri durmamışlardır. Peki bu hilelere neden gerek vardır? Doğru neyse söylenemez miydi? Hileye başvurulması evrim teorisinin bir ideolojiye dayanması sebebiyledir. Ateistler, doğru olduğu için değil, ideolojileri gereği evrim teorisi adı verdikleri yalanı bilim gibi sunmaktadır.- +1 yıl
bir kaç manyak olay yaratmak için farklı canlılarn kemiklerni 'ahanda bir ara geçiş türü buldum' diye dünyaya duyurmuş ama bilim adamları yalanlarnı da ortaya çıkarmış sonrasnda. bilimi gerçek kaynaklardan takip ederseniz bu basit olayları es geçip gerçek bilimsl verilerle konuşabilrdn herhalde.
Cevap sahibi+1 yılBu olay hiç de basite indirgenecek bir olay değil. Basite indirgemek de ateistlerin oyunudur. Yalanlarını örtbas etme çabasıdır. Bu yalanları ortaya atanlar sözde bilim adamlarıdır. Sokaktaki vatandaş değildir. Ayrıca bu iddialar dünyada büyük ses getirmiştir. Belki pek çok insanın ateist olmasına sebep olmuştur.
- +1 yıl
adnan oktar sitesnde çok dolaşma.
Cevap sahibi+1 yılPaleontolog Prof. Dr. Duane Gish diyor ki:
Canlıların kökenini araştırmak için başvurulabilecek en somut deliller, fosil kayıtlarıdır. Yani yaratılış veya evrimden, hangisinin doğru olduğunu saptayabilmek için, fosil kayıtlarının, hangisini desteklediğini incelemek gereklidir. Evrimciler, “Tesadüflerle, ilkelden gelişmişe doğru bir ilerleme kaydederek bugüne gelindi” diyorlar. Evrim gerçek olsaydı, evrimcilerin iddia ettikleri yüz milyonlarca yıl boyunca gerçekleşen evrim sürecinde, yüz milyonlarca canlı, kendinden önceki bir türden bir sonraki türe doğru gelişecekti. Bu ise, kaçınılmaz olarak yüz milyonlarca “ara-geçiş formu”nun varlığını gerektirirdi. Oysa böyle bir durum söz konusu değildir.
Cevap sahibi+1 yılFosil kayıtlarında her gün yeni revizyonlar yaparak durumu kurtarmaya çalışmalarına rağmen, yapılan sahtekarlıklar ve yeni bulunan umulmadık fosiller durumu güçleştirip içinden çıkılmaz bir hale getirdiğinden artık evrimcilerin çoğu fosillerle evrim teorisini ispata girişmemektedirler. Özellikle moleküler biyoloji ve genetikteki gelişmelerin ortaya koyduğu hücrenin mükemmelliği karşısında, tesadüflere dayanan evrim teorisinin çıkış aramak için girdiği çetrefilli ve zorlama yorumlar kendilerini zora sokmuştur. Buna rağmen bilimsellik kılıfı ve medya ile güçlendirilmiş belli mihrakların desteğini alarak, tamamen bir inanç sistemi ve dünya görüşü olarak, eğitim sistemlerine ve ders müfredatlarına ustaca sokulmakta ve kesin bir kanun havasında empoze edilmektedir.
- +1 yıl
pardon da yorumlar niye silndi? küfür yok bişey yok. konu tartşyorz. ve yorumlar siliniyor senin saçma adnan oktar tarzı sitelerden aldıgn bilgi tekrar kopyalap yapştrlyor. vayy.
Cevap sahibi+1 yılAdnan Oktar'la işim yok. Benim paylaştığım bilgiler bu ilmin mütehassısları tarafından paylaşılan delil niteliğinde gayet güvenilir bilgilerdir. Hatta senin okuduğun kaynaklardan daha güvenilirdir. Hileye başvurulmaz çünkü. Bir bilginin ders kitaplarına sokulması, üniversitelerde ders diye okutulması doğruluğunu garanti etmez.
Ayrıca bir anektod paylaşıyım. Bir gün Adnan Oktar'ın evrimle alakalı bir konuda paylaştığı bir yazıyı okumak istedim. Sayfaya engel konmuş. Hayır bilimsellikten uzak ise buna ne gerek var. Sen de bir sayfa yazı yazar çürütürsün madem. Bana kalırsa Adnan Oktar'ın paylaştıkları da evrimcileri gayet rahatsız ediyor. Çünkü foyalarını meydana çıkarıyor. Zaten Adnan Oktar'ın paylaştığı bilgilerin kendi bilgisinin ürünü olmadığı, evrim teorisine karşıt bilim adamlarının yazılarını tercüme ettiği, paylaştığı söyleniyor. Eğer öyleyse itiraz edilecek bir nokta kalmıyor. Evrim teorisinin doğruluğunu iddia eden nasıl bilim adamı ise bu da aynı şekilde bilim adamıdır.
Cevap sahibi+1 yılSayfaya engel koyan Yandex idi. Onu belirtmemişim.
Cevap sahibi+1 yılBir İtalyan profesörü de, insanın maymundan değil, ayıdan geldiğine dair üç delil ortaya atmış.
Demek ki, böyle iddialarda bulunmak bu kadar kolay. Bu ateist sözde bilim adamlarına göre bir anda maymundan değil de ayıdan gelmek de mümkün.- +1 yıl
Homo Sapiens günümüzde yaşayan insan türü. Her insan Homo Sapaiens değil.
+1 yılBeslenme, hastalık belki çeşitli felaketler nedeniyle tükenmiş olabilirler
net bilgiler olmasa da00 Yorumlaakıllı adam işte hayatta kalmasını bilmiş ya da öylesine şanslıymış arkadaşım
00 Yorumla
+1 yılYorumlarina baktim da daha sen konuya hakim degilsin ne oldugunu anlamamissin. Once bir sen anla, ogren.
18 Yorumla- +1 yıl
öyle mi. neymiş hakim olmadığıma dair en basit örnek verebilecegn nokta mesela?
- +1 yıl
Ozetle bu olayi.
- +1 yıl
sorumu anlamadın sanırım: hakim deglsn konuya dedin. ben de yorumlarm arasnda küçük bir örnek ver hakim olmadığımı gösteren? neden vermiyorsn. madem yorumlarmı okudun o kadar
- +1 yıl
Neyse. Soruya soruyla karsilik vermekle konusma olmaz. Kolay gelsin ufaklik.
- +1 yıl
güzel kaçış afern. laf attn. güya bilgilisn gibi ama kanıt yok hiç bir fikir yok. hakim olmadıgmı kanıtlayacak tek cümlen yok. klasik yaratılışcısın. bravo. :D hadi iyi geceler. iyi uykular.
- +1 yıl
Hayir fikrimi soylemedim. Ne oldugunu bilmeden yargilayan sensin. Ben hicbirsey bilmiyorum. Ozet gecer misin?
- +1 yıl
hiç bişey bilmiyorsn ve benim hakim olmadığımı anladın öyle mi. komedesnz.
- +1 yıl
Sen harbiden cocuksun. Peki iyi geceler.
başka seçeneği yok bir tek insan biziz o yüzdendir gerisi hayalperestlik
04 Yorumla- +1 yıl
ks beni şaşırtmıyor bir türlü.
- +1 yıl
tabi tabi. aksi kanıt yok :D benin dünyadan haberim yok demiyorsun da
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılBir suru farkli nedeni olabilir tam bilinmiyor.
02 Yorumla- +1 yıl
şimdilik en doğru cevap bu oldu diyebilrm :) .. ama bir sürü degl, bazı nedenleri belirlenmiş durumda bilim adamları tarafndan.
- +1 yıl
Hominid savasi olabilir mesela
Çünküüü ilk homosapiens benim dedem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO nasıl bir tür ya
01 Yorumla- +1 yıl
:D :D :D
Aile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. Çünkü akıllı insan.
00 YorumlaKomik geldi
01 Yorumla- +1 yıl
neden?
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar