+1 yılBursali, Boşnaklik bir ırk değildir.
Bir kavimdir. Tıpkı Türkler gibi bir kavim...
Aliya İzzet Begovic'in annesinin, Üsküdarli bir Osmanlı Hanımefendisi olduğunu...
Aliya'nin; "ben, İslâmî şuuru annemden aldım" dedigini...
İslamiyetten önceki mezheplerinin, Begomil olduğunu, islamiyetin itikadi kaidelerine en yakın mezhebi olduğunu Hristiyanligin...
Hristiyanların meşhur 3 temel mezhebine taban taban zıt doğruları sahip olduğu için, bu mezhep mensubu Boşnaklarin sevilmediklerini ve Avrupa'nın orta çağ karanlığında imha edilmeye çalıştıklarini...
400 bin Boşnak'in, Atam Fâtih Han'in huzurunda müslüman olduklarını ve Atam'dan; kendilerini korumalarini ve çocuklarini İstanbul'da okutmalarini istediklerini...
Osmanlı'nın bunu, yıkılincaya dek devam ettirdigini...
Balkanlarda Osmanlı sayesinde müslümanlik ile şereflenen iki kavimden birisi olduklarını...
Bunların Arnavut ve Boşnaklar olduğunu...
Kısacası; severim Boşnaklari...
Bursa'da bolcs vardır. ..
Ayrıca kızlar bilin, Kıvanç Tatlıtuğ Boşnaktir 😃224 Yorumla- +1 yıl
Kavim..
Irk..
Millet...
Bunların her biri farklı kavramlar..
Irk; ten rengi temelli bir kavram.
Kavim, bir obada yaşayanlarin sayı bakımından oldukça fazla olduğunu ve yan yana bir sürü obalar olduğunu düşün...
Millet ise; din orjinli bir kavram. Müslüman milleti, mecusi milleti, Îsevî milleti gibi...
Gördüğün gibi; milletin içinde birden fazla ve farklı kavim olabiliyor. Ortak değer, "din" oluyor... - +1 yıl
Boşnaklar ile Türklerin ekserisi AYNI MİLLETten.
Ama FARKLI KAVİMLERDEN... - +1 yıl
Irka örnek vereyim;
Beyaz ırk
Siyahi ırk,
Melez ırk
Sarı ırk (Çinliler)... - +1 yıl
Oldu mu Bursalı?
- +1 yıl
Irk nedir?
Ortak genetik ve fizyolojik özellikler taşıyan insanların ayırt edici karakterleri.
Kavim nedir?
Kişinin içinde yaşadığı topluluk, insan topluluğu.
Millet nedir?
Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluk.
Kısaca , hayır olmadı.
- +1 yıl
Bu kafa yapısına sahip birisi ile konuşacak bir şeyim yok benim. Bak Türküm ben derken, bir tarafin Boşnak çıkmış. İki gün sonra da diğer bir tarafin Ermeni, Kürt vb çıkar. Çatısır durursun kafanda. Ve sonunda da huzuru, yukardaki açıklamalarda bulursun. Neyse...
- +1 yıl
Boşnaklar, Türk KAVMİNDEN değildir.
Boşnaklar ile Türkler aynı MİLLETtendir.
Millet aynı ise gerisi teferruattir...
Öğren şu kavramları ve ayrimlarini...
- +1 yıl
@aytül5556 öğrenecek öğrenmesine de,
Birkaç defa düşünce... - +1 yıl
Yorumlarimi kaldirtinca ne geçti eline?
- +1 yıl
Kaldırtma ulan o zaman sen de yorumlarimi.
Germe beni...
- +1 yıl
Senden hukukçu olmaz.
Sadece kanuncu olur.
Yorumumu kaldırtma.
Cevap da verme...
Nokta
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. ulkemızde yasayan boşnakları genel olarak ıyı tanırım ve arkadaslarımda var ızmırde karsıyakada cıglı demırkoprup şemıkler tarafında genelde cok yasayan var bır sefer ınsan olarak ıstısna belkı vardır ama ıyı bır kışılklerı vardır aıle baglarına geleneklerıne aıle ıcındekı bırlıge cok baglıdırlar tanısalar tanımasalar bırbırlerını genelde korumaya calışırlar cok temızdırler evlerı her zaman tertemızdır dınlerıne cok baglıdırlar genelde kendı aralarında daha cok kız alıp vermeyı tercıh ederler guzel yemek yaparlar ınsancıldırlar bosna hersegede gıttım baskent saraybosnaya bır gunlugune bulgarıstan sofyadan gıtmıştım oranın da ınsanı ıydır ayrıca belırtmem gerekır sıyası olarak turkıye cumhurıyetı devletıne cok baglı ınsanlardır turkıyede yasanlar yurtdışındakılerde turklerı severler sırpların yaptıgı katlıamları ozellıkle avrupanın sozum ona demokrası ulkesı hollanda belcıka askerlerının gozu onunde 10 bın kışıyı katletmesı sırpların avrupanın ne kadar ıkıyuzlu haın oldugunun gostergesı bence
122 Yorumla- +1 yıl
Engel atmak çözüm değil. Bu sefer de '' görüşümü beğenmedin cevap bulamadın ' diyor. Kaç kere uyardım engellemek istemiyorum rica ediyorum yorum yapma diye. Şikayet ettim. Görüşleri kaldırılınca mesaj attı küfürlü. Sonra engel bastı. O da biliyor büyük ihtimalle haksız olduğunu ki , küfüre başvurdu.
Payduşka adında halayları var, Boşnakların yarısı Müslüman yarısı Hristiyan gerçi Hristiyan olan kesim Sırp ve Hırvat asıllı olanlar. Türkiye'yi seviyorlar ve destekliyorlar, Kosova ile aynı kaderi paylaşıyorlar. Srebrenitsa Katliamı'na maruz kaldılar. Slav asıllı bir ırk, genelde uzun boylu ve sarışın oluyorlar.
16 Yorumla
Şimdi Bosnada sınırlarında olan Yugoslavyalı olduklarını Slav ırkı olduğunu Boşnakça konuştuklarını eski başkanları Aliya Izzetbegoviçi ve boşnak böreğini biliyorum :D annem boşnak
16 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Balkan milletlerinden biri olduklarını, etnik olarak sırplarla aynı olmalarına rağmen sadece dinsel farklılıklarından dolayı ayrıldıklarını, Bosna Hersek'de sadece Müslümanlara boşnak dendiğini, Türkiye'de özellikle Özal döneminde desteklendiklerini, hatırladığım kadarıyla Osmanlı döneminde Müslüman olduklarını Türklere, Osmanlı'ya çok büyük muhabbet besledikleri, (muhtemelen türkiye'de kendini türk olarak tanımlayan çoğu kişiden daha büyük bu muhabbet) Yugoslavya'nın dağılmasının ardından çıkan savaşlarda sırplar tarafından katliamlara, soykırım girişimine maruz kaldıklarını biliyorum.
11 Yorumla
+1 yılSlav Irkı. Müslümanlığı fatih sultan döneminde kendi istekleri ile kabul etmişler. Dünya güzeli kızları doğa harikası ülkeleri var. Allah yardım etsinler bir yandan sırplar bir yandan Hırvatlar ülke yönetimi 3 e bölünmüş Avrupa ortasında bir garip Müslüman memleketi şşte
15 Yorumla- +1 yıl
En güsel kızlar Bayrampaşa da topun oldukları mahalleleri var. Geleneklerine bağlılar kıx almak kolay değil 😊
- +1 yıl
Bilmem incelemedim
+1 yılArkadaşım boşnak onur vardı.
Ortaokulu beraber okuduk.
Efendi ağırbaşlı dostane biriydi..
En son 10 sene önce mahalle pazarında görnüştüm.. sebze satıyordu.
Velhasıl kelam her memleketin iyiside vardır kötüsü de vardır.. ama bildiğim kadarı ile iyi insanlardır.
Eyyorlamam bu kadar..113 Yorumla- +1 yıl
Pek bilgim yok o konuda kuzum.
Keşke boşnak onurun teli dursaydı.. arar sorardım :/ - +1 yıl
Bosnaya mı gidicen napcan :))
- +1 yıl
Boşnak çıkarsan türk olmaktan vazmı cayıcan napcan :))
- +1 yıl
Irk elbette önemli ama asıl olan burda bilinçtir.
Atatürk "Ne mutlu Türküm diyene " derken bu bilinçten dem vurmuştur.:)) - +1 yıl
Yolu bilen değil yolu süren lazım kuzum.
- +1 yıl
Süper olur tabi.
- +1 yıl
Siyasi olarak değişir. Hepsi aynı partiyi tutacak değil. Ama ben Boşnak olarak sonuna kadar Atatürkçüyüm. Boşnakların %99.9'u Türkleri sever merak etme. Kötü Boşnak var diye hepsi kötü olmuyor aynı kefeye koymayın. Çoğu titiz saygılıdır.
+1 yılBoşnağım, çalışkandırlar, çok iyi yemek yaparlar özellikle zeytinyağlı, börek gibi şeyler. Kadınları evlilik için çok idealdir çünkü çok özverili ve ailesine düşkündür. Erkekleri de kültürüne, dünyaya karşı duyarlıdır. Pek kazık yemezsin
210 Yorumla- +1 yıl
Anne ama 2 kuşak öncesi
- +1 yıl
Vay ne güzel. bir de Boşnak kızları güzel olur😊
- +1 yıl
Yugoslavya göçmeni olan herkes Boşnak değil ki. Boşnaklar genelde Bosna Hersek'de yaşıyorlar. Kaldı ki Bosna'da yaşayan herkes de Boşnak değil. Bosna'da yaşayan Sırplar, Hırvatlar filan da var. Ayrıca dedeleri Bosna'dan gelen herkesin kendisini Boşnak, dedeleri Arnavutluk'dan gelen herkesin de kendisini Arnavut sanmasına gülüyorum :-D Zaten Arnavutluk'dan ve Bosna'dan gelenlerin çoğu zamanında Osmanlı Devleti'nin o bölgeye yerleştirdiği Türkler'dir. Bir Arnavut Balkan Savaşları sırasında Arnavutluk Devleti kurulmuş olmasına rağmen niye kendi toprağını bırakıp Türkiye'ye döner? Çünkü o kişi Arnavut değil Türk'tür :-)
- +1 yıl
@BalkanTürkü Yorumuna anlam veremedim. Saray Bosna dan geldiler ve Boşnakça konuşuyorlardı?
- +1 yıl
@BgmBğr Ben zaten sakinim ki, sakin olan birisi nasıl sakin olabilecek? Bu gidişle birgün kızım olursa ismini Sakine koydurtçaklar :-D
@Problemyok Problem yok kardeş, boşver :-D
Boşnak böreğini biliyorum ama hiç yemedim
Türklere karşı sıcakkanlılar diye biliyorum
Eskiden tarihde birbirimize çok yardımcı olmuşuz11 Yorumlabörek güzel yapar kadınları hamarattır maykoları sevecendir :) erkeklerinden yana birini tanıdım rast gitmedi işler gideydi bende boşnakların gelini olacaktım ;)
13 Yorumlaboşnak kızları güzeldır
gelınler yandı her hızmet onlara kalır
zengın mutfakları vardır
kötü yanları düğünlerde felan görgüsüz gibiler 3-5 elbıse gıymeler düğünde şu olmazsa olmazlar25 Yorumla
+1 yılama bu börek çok iyi.. boşver şimdi ırkı falan filan
15 Yorumla- +1 yıl
vallahi sarışın bir ırk dilleri de kulağa çok kaba geliyor vaktiyle öğrendiydim biraz şimdi hiç hatırlamıyorum
- +1 yıl
anladım kusura bakma benim tarih bilgisi gitmez oralara kadar =\
- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılkadınları çok cadaloz çirkef olur ama delikanlıdır yarı yolda bırakmaz
14 Yorumla- +1 yıl
var
- +1 yıl
yarı boşnağını da gördüm tam boşnak da var
boşnak kızıyım tek bildiğim boşnaklar güzel olur bir de boşnak böreği tabi :D
114 Yorumla
+1 yılYakın zamanda sırplarla yaptıkları savaşı anlatan kitaplardan öğrendiğim kadarıyla iyi insanlar
16 Yorumla- +1 yıl
Sinan Akyüz İncir Kuşları
Ayşe Kulin Sevdalinka
İkisininde hâlâ etkisindeyim - +1 yıl
Ben teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Allah bir daha yaşatmasın
+1 yılSoruya börek demek için tıkladım da paylaşmışsın zaten 😊
17 Yorumla- +1 yıl
Yalan da değil, börek yani 😊
- +1 yıl
Ben boregini de bilmiyorum 😂😂😂😂
- +1 yıl
@turkuazisectim Boşnak böreği, hiç duymadın mı 😊
- +1 yıl
Hayir 😊
- +1 yıl
Benim tattığım da bunun gibiydi. Resim mi yanlış, ben mi Boşnak böreği diye farklı bir şey tattım 😊
https://i.hizliresim.com/kEEqpm.jpg
bir arkadasim boşnak kendisinin şizofren oldugunu dusunuyorum 😂
113 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılKızlarının güzel olduklarını ve güzel yemek yaptıklarını.
11 Yorumla
+1 yılMantıları da kızları da güzeldir 😏
11 Yorumla
+1 yılNe terbiyesiz soru boşalma ne ya
111 Yorumla- +1 yıl
@BgmBğr Kızlar yanlış anlamaya meyilli bir cinstir diye boşu boşuna demiyorum :-D Bu da kanıtı :-D
- +1 yıl
@Adsızon Kızların tamamını genellediğim yok. Bu sadece BgmBğr ile aramızda olan bir şaka.
@BgmBğr Ben yedi ateşten geçmiş birisiyim, karakterim çelikleşmiş durumda :-D İstesemde bazen yumuşayamıyorum :-D Üstteki bir üye sana söylemediği sözü bırakmamış, ona cevap verememişsin, gelmiş benden çıkartıyorsun sinirini :-D
Ayrıca sen Cem Yılmaz'a mı özendin :-D Cem Yılmaz'da bir ara ismini CmYlmz yapmıştı da :-D - +1 yıl
@BgmBğr Kız "boşalma ne ya" diye soru sormuş sana :-D Ona şöyle cevap vereceksin :-D Boş-alma demek bir şeyi boş almak demek, yani boş birşeyi almak demek :-D Veya şöyle de bir karşılık verebilirsin: Boş-alma demek, Bosch marka beyaz eşya almak demektir, ben Arçelik'i sevmiyorum, o yüzden boş-almayı seviyorum :-D
- +1 yıl
tuttugun kendşine
- +1 yıl
Bacım ne diyorsun @DoktorEmir44 :D
+1 yılaklıma ilk börek ve o renkli gözlü oğlanlar geldi
15 Yorumla- +1 yıl
hee bide çoğu boylu poslu :D :D
- +1 yıl
nazar değecek bare özelde diyeydin
Neama popiciye.. pirista bogadiya.. izyete cavo :)
16 Yorumla
+1 yılgüvensız ve kacak korkakalr galıba
29 Yorumla- +1 yıl
öyleler birini tandım güvensız ve korkalarr kacaklar yanı
- +1 yıl
genelleme yapmadım zaten bende kımsen erkekmısn kadınmısn yanıı bılmıyorum ama iyilerıde vardır yanı
- +1 yıl
pardonn bayansın prfile bakmadım ondan sendemı boşnaklsın
- +1 yıl
nerde yasıyorunuz pekıı kutahyamıı
Boşnak olduklarını biliyorum
11 Yorumla
+1 yılOlsada ziksek bir Türk atasözü
13 Yorumla- +1 yıl
Biz Türk olduğumuz için bazen öyle hatalar oluyor :)
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. guru olmadan atın siteden
15 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılSoykırımı ve börekleri
13 Yorumla- +1 yıl
Hayır onlara yapılan
böreğini de bilmiyordum hiç bir bilgim yok
10 YorumlaBen boşnağım tatlımmm
Kakosii?15 Yorumla
+1 yılPek bir şey bilmiyorum kanka
10 Yorumla
+1 yılBörek dışında bişey bilmiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılBoşnak böreği güzel dir
10 Yorumla
+1 yılBende
13 Yorumla- +1 yıl
Böreklerini biliyorum😅
Kızları güzel 😎
18 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı. hiçbir şey
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 958 cevap paylaştı.
+1 yılAynen börek sadece
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılbörek börek börek :D
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne