+1 yılEvet özgürlük istediğin gibi giyinmektedir. Bakacak olan her halükarda bakıyor. Sitede azımsanamayacak kadar görmüştüm türbanlı kadınlardan tahrik olduğunu söyleyenleri, bu yönde fetişzm geliştirdiğini iddia edenleri. Yanlış anlaşılmasın, tesettüre veya dine karşı provakasyon değil amacım. Vurgulamak istediğim; ilkel kalmış ve dürtülerinin esirliğinden kurtulamayan erkek her türlü bakar, taciz eder. İster çıplak gez, ister çarşafa gir fark etmeyecektir onlar için.
Benim savunduğum; kadınlar kıyafetlerini belirlerken erkekleri kriter almamalıdırlar. Bir kadın ayna karşısına geçmeli ve kendine yakıştırdığını, güzel bulduğunu giymelidir. Ve mevsimine göre giyinmelidir. Kışın ayazında kazak manto, yaz sıcağında ise askılı şort vs.
Bir erkeği tahrik etmek için teşhircilik yapmak da yanlıştır, bakışlardan korunmak için tepeden tırnağa kapanmak da. Bu iki davranış çok uzak görünse de aynı düşünceden doğmuştur, o da kadın bedeninin günlük hayatta et parçası olarak görüldüğü ve erkeklerin kadın kıyafetleri üzerine belirleyici olduğu yönünde.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Maalesef ki hepimiz belirli sınırlar içerisinde özgürüz. Keşke herkes zorunda olmasa içinden geldiği gibi giyinebilseydi.
Aile baskısıdır insanı kapanmaya iten. Içinden gelmeden namaz kıldıran biz öyoe gördük sende yapacaksın. Ben bu cümleye kulaklarımla şahit oldum çok üzülmüştüm onun adına.
Özgürlüğe gelince her şey fasarya özgürlük sorumluluklarının olmamasıdır bence. Fotoğrafa geldiğimiz de ise kendi isteğiyle kapananlar ayıplamış aile baskısıyla kapananlar özenmişlerdir.20 Yorumla
+1 yılSöz doğru olmayabilir. Çünkü onlar açık olmanın yanlış olduğunu aklına yedirmiş insanlar. Özgürlük deyince nedense bizim insanlarımız bir tarafını açmak falan geliyo. Yahu kardeşim her insan özgürdür. İsteyen istediği gibi giyer. Kimi kendini mini etekle rahat hisseder kimi türbanla. Kimse kimseye karışamaz. Ne var yani mini şort giydiyse. Namussuz mu oldu kadın? Bu kadar kolay mı o lekeyi atmak. İnsanın namusu vicdanındadır.
10 Yorumla
Insanlar ozgur olamli. Bir toplumu ne kadar icine kapatirsan o toplumun patlamasi o kadar buyuk olur. Giyinme konusuna gelirsek bir insan yerine gore giyindigi surece ne giyindiginin benim icin onemi olmaz. Camiye sortla girilmedigi gibi, olimpiyatlara da çarşafla gidilmez.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Aile & Toplum konusunda 648 cevap paylaştı. Şahsen kendi rızamla kapanmış biri olarak hiç açıklara özenmedim. Evimde her türlü kıyafeti giyebiliyorum, benim gardırobumda bir açıltan daha fazla mini kıyafet vardır. Ben eşime sürprizlerle gelirken sen daha işin başında tıkanıp kalıcaksın fotoya o yazıyı yazan arkadaş. Ayrıca şu açıklık kapalılık muhabbetinden gına geldi vala.
40 Yorumla
+1 yılBence tamamen haksiz bu yazi ama herkez istedigi gibi dusunsun
Millet zirla kapanmiyor ya belki de boyle mutlu oluyorlar :) hem kil bilir belki de o minili kiz diyerlerini ozeniyordur sonucta oburler vucutlarini satmalarina gerek yok sevilmek icin :) istedikleri gibi giyiniyorlar32 Yorumla- +1 yıl
Zihniyeti kara birinin yapacağı bir yorum.
O kızın sevilmek için vücudunu satmak zorunda olduğunu düşünecek kadar kafayı sıyırmış kadınların büyük çoğunluğu, sadece 'islami usüllere uygun' oldukları için tercih ediliyor. Yanisi, asla gerçekten sevilmiyor.
Zaten bu kinleri ve aşağılama merakları ondan.
Yoksa hiçbir kadın bir hemcinsini kendisiyle aynı değerlere göre yaşamıyor diye böyle iğrenç biçimde tenkit etmeye çalışamaz. Hasetten başka birşey değil.
Sonra bir de kıskanıyorlar denmesini de kabul etmiyorsunuz. Sizin şu yorumunuzdan bile kıskançlık akıyor. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok haklisin o bacaklar bende yok kiskandim yalan degil :D
Özgürlük ne giyinirsen giyin kimsenin seni o giyinişle yargilamamasıdır. Sonuçta kimse için giyinmiyoruz. Ya da kimse içinde açılmıyoruz. Teshircilik denmiş ne alaka?
Neden ben açik giyindiğim için teşhirci oluyorum? Ve bu kafa yapısı yalnızca Türklerde, Araplarda var. Üzgünüm yurt dışındada yaşadım gördüm.20 Yorumla
+1 yılBu laflarada kıl olurum. Orayı burayı gösterme mevzusu değil. Kıyafetini seçme özgürlüğü var mı kadının var? Evet özgürdür. Bu kadın kapalıda giyinebilir. İlla mini etek olarak bakma olaya. Normalde tesettürlü bir bayanın kot pantolonda giymemesi gerekir.
20 YorumlaKesinlikle herkes nasıl isterse öyle giyinir, ne kapalılar var sözde kapanmak için giymişler ama alakası yok konu açık ya da kapalı olmak değil kınayanın kendi başına gelmese de elbet kızının başına gelir fotoğraf da ki bayan öyle rahat hissediyormuş öyle giyinmiş bize ne laf düşer ki
10 Yorumlaherkes ne gıyecegıne kendi karar vermeli... kimseye gore değil ama ben de cok acıklıktan hoslanmıyorum ama kapanıp özendikten sonra kapanmanında manası yok ayrıca zorla kapananlar cok memlekette aıle baskısından yasadıkları şey din olmuyor insan kendi hissetmeli dinini kendi ıstemeli kapanmayı kendı ıstemeli namaz kılmayı teşvik olabilir ama dinde zorlama yoktur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Özgürlük bireyin istediği gibi giyinmesidir Bikini de giymek aynı şey çarşafta
Ama ülkemize bakıyorum da açık giyinene yollu olarak ya da göstermek istiyor diye bakılıyor Çarşaflıya arap özentisi vs diye bakılıyor
Bu düşünceler de bir halk varken özgürlükten söz edemeyiz toplum özgürlükçü değilse insan da özgür olamaz10 YorumlaFarklı olduğu için bakıyorlar o bakanlar varya keşke hepsi onlar gibi olsa dünyanı çivisi yerinde kalır işte o zaman..
Çok güzel hareketler ekibinin güzel olmayan filmi vardı "film hareketler bunlar" diye orda harika bir mesaj vardı "biz o mmelere nasıl bakmayalım onu giymeki bizde laf atmayalım" diye tabi bakmakta yanlış ama doğruyu bozan zaten böyle giyinmeleri değilmi? Müslüman bir ülkeyiz biz, bu konularıın pazarlığı olamaz.. Konu güzel olmuş tebrikler..10 YorumlaÖzgürlük olayı teşhircilikle karıştırılmamalı.. bir kadın bakışlardan rahatsız oluyorsa giymemeli, herşey yerine göre diye düşünüyorum... nerde mutlu ve huzurluysa insan orada özgürdür ve orada istediği gibi giyinebilir.. olay bu kadar basit
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGonulden kapanan ve mecburen kapanan insanlar vardir. Mecburen kapananlar ozenerek bakiyorlardir elbet.
Ozgurluk orayi burayi gistermek degil tabi. Ozgurluk anlayisi herkes icin farkli bence. Benim icin ozgurluk istedigim zaman evden cikmakdir. Soyunmak degil.10 Yorumla
+1 yılBu resim ne ya? Özgür olduğumu düşünüyorum açık insanlar da çarşaflılara değişik bakabiliyorlar o zaman onlarda özeniyor? Herkesin beyni var kullanırlarsa güzel olur. İstediğim gibi giyinir istediğim gibi davranırım.
40 Yorumla
+1 yıleğer özenselerdi soyunmak daha kolay. örtünmeye utanan bir nesil var. örtünmeyi başaranlar asıl özgürlerdir. çıplaklar ise nefislerin esiri olmuş kölelerdir. anlayana :/
40 Yorumla
+1 yılŞu resme şu yazıyı yazan aklını başından s*tir etmiş fitnecinin görüşüne mi katılacağız? Hür bir aklım, başka başta akıl aramayacak aklım var. Hürriyet adı altında ki nefsin esaretine boyun eğen dingillerin sözünü iplemem bile...
20 YorumlaÖzgürlük sözlükte herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu diye geçer. O halde istediğin gibi giyinmek özgürlüktür.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOzgurluk bu degil ama o inssnlarda tamamen atalarindan gordugu yoldan gittikleri icin kapanmis oluyor genelde ve teshirin yanlis bisey oldugu bilincinde oluyorlar insan bundan neden zevk alir ki? Kendini teshir ediyorsun insanlar sana bakiyor ah uf diyor belki o ani dusunup mast yapiyor bu ozgurlukse ben almiyim
10 Yorumla
+1 yılAçık giyinmenin özenilecek bir tarafi yok. Farkli olduğu için bakiyorlar. Başka birşey değil. Köyler daha muhafazakardir. Şu an bile görseler böyle bakacaklarini düşünüyorum. Şehirde de aynı orantida kapali giyinene bakarlar.
10 Yorumla
+1 yılOzgurluk kendi seçimin doğrultusunda yapılan davranışlardır kapalı biride ozgur hissedebilir bunun kıyafetle ilgisi yok , fotodakilerde zorla kapanmış zorla kapanan ya da halinden memnun olmayan boyle fesat fesat bakar
20 YorumlaÖzgürlük evet orayı buranı göstermek degıldır ! Ama ınsan ıstedıgı seyı gıymekte serbesttir.. Onlar kınadıkları ıcın hemde bız neden onun gibi giyinemiyoruz dusuncesını dusunuyorlar ☺️
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen ben katılıyorum. Türban gericiliktir, dini özgürlük olduğu için müdahale edilmemelidir, lakin sanki çok saygı duyulacak birşeymiş gibi davranılmaması gerektiği taraftarıyım ben.
49 Yorumla- +1 yıl
İslam dininin gereğidir, gericilik değil.
- +1 yıl
@bilgilibayannn İslam gericiliği savunuyor zaten, sırf sizin dininiz emrediyor diye birşey çağına uygun olmuyor.
- +1 yıl
İslam gericiliği savunmuyor. Kesinlikle katılmıyorum. Hayırlı günler
- +1 yıl
@bilgilibayannn He he, hristiyanlık da özgür fikirlerin dini, yersen tabii.
- +1 yıl
Hristiyanlıkla alakalı birşey söylemedim. İslam dini gericilik dini değildir, Son dindir. Hak yolu gösterir. Aynı düşüncede olmak zorunda değilsiniz.. Hayırlı günler
- +1 yıl
@bilgilibayannn Mesele aynı düşüncede olma falan değil.
Bu kadar izafi ve hiçbir somut şeye dayanmayan fikirlerle genç kızlara saçma sapan ortaçağ kılıkları dayatılıyor. Sen istediğin kadar hak din de, somut bir kanıtın olmadığı müddetçe bu bir iddiadan ibarettir. İzlanda'da halen daha paganizme inanan adamlar var, onlara da sorsan Odin gerçek tanrı falan.
Bu kadar izafi kavramlarla toplum ve hayat şekillendirilmemeli. Zaten bu yüzden gericilik oluyor islamcılık.
Hristiyanlığı örneklendirmemin sebebi, onlarda da aynı senin gibi 'Jesus is our lord, İsa Mesih ruhumuzu kurtardı, o tek gerçek kurtarıcı, onun yolu dışındakiler yol değil' insanlarının olması.
Aynı senin dediklerini kendi inançları için söylüyorlar, birileri hakkaten feci hayal kırıklığına uğrayacak gibi, bana sorarsan bu herkes için geçerli. - +1 yıl
Bana sorarsan bu sizin ve sizin gibiler için geçerli beyefendi. Somut bir kavramım var evet, Kuran-ı Kerim. Tartışmak istemiyorum. Hayırlı günler tekrardan..
- +1 yıl
@bilgilibayannn Tartışılacak şeyler konuşmuyoruz zaten, siz somut kaynak olarak Kuran-ı Kerim'i verirseniz ortada tartışma olmaz. Çünkü alenen saçmalıyor olursunuz ve iş eninde sonunda 'Siz İslam'ı bilmiyorsunuz, islamofobi bilmem ne' edebiyatına döner.
Bin kere yaşadım bunu. - +1 yıl
Tamam kardeşim. Hayırlı günler
+1 yılSöze katılıyorum şort giyen kadının açık olan gözüken ayıp olan bir tarafı yok alt tarafı bacak normal bir şey kadınlar şort etek giyebilir ve erkeklerin aç aç bakması da söz konusu değil.
20 YorumlaOzgurlugu kiyafetle kiyaslayamazsin ozgurluk istedigi Gibi davranan hayatini kazanmis ve kimseye bagli olmadan yasamaktir isteyende istedigi Gibi giyinir bizi ilgilendirmez
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılO kıza bende bakardım be 😆 evet maalesef özgür düşünemiyor toplum. Umudum 2k lı gençlikte. Bunlar özgür olacaklar gibi. Batının kölesi özgürler ama...
10 Yorumla
+1 yılIstedigi gibi giyinerek ozgur oldugunu sanan kadin sadece kendini kandirir. Ama ozenerek bakanlar var ozenmelerinin sebebi de aşırı bastirilmalari insan ulasamadigini istiyo hep. Onemli olan özgürken kendine saygini kaybetmeden giyinmek bence
10 Yorumla
+1 yılOrayı burayı göstermiyor istediği gibi giyiniyor. Ve evet bu kendisinden başka kimseyi zerre ilgilendirmez. Başında türban olsa bu başkasına fayda sağlamadığı gibi mini giymeside başkasına zarar vermez.
10 YorumlaKimsenin ne giydiği umurumda değil şahsen kimseye özenmem mesela çünkü olmak istediğim gibiyim dine yönelik yaşamıyorum zaten müslüman değilim kendi doğrularım var onların izindeyim kimin işine gelirse sıkıntı yok :)
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılDurumun bu hale gelmesinin suçlusu kullar değil. Biri kapalı biri açık beni bağlamaz. Yargılanması gereken biri varsa onunda kim olduğu belli ama onu da yargılamaya kimsenin gücü yetmez. Kendi yazmış kendi oynuyor biz sadece figüranız
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen özgür olduğum için kapalıyım.
Bakalım bu sözü anlayabilecek misiniz.30 Yorumla
+1 yılÖzgürlük gözlerine kadar kapatmak mıdır peki? Özgürlük ikisi de değildir. Özgürlük bu tarz sorular sorulmadığı zaman olur.
10 YorumlaHayîr iyide kimseyi zorla kapattirmiyorlarki herkesin kendi isteği istese kimseyi dinlemez açılır ve özgurluk kiyafette degil bence
10 YorumlaÖzgürlük evet.
Sorun ona öyle bakılması.
Kimseye giyimi için bakmadığımız zaman gelişeceğiz.
İlla öyle gitsin böyle gitsin demiyorum. kim nasıl giyinirse giyinsin tuhaf karşılamayı dışlamayı ayıplamayı bırakmalıyız10 YorumlaHepsi Açık olup. Sadece bir kişi kapalı olsa bakmaz mıydı yinede?
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖzgürdür. Oradaki kadınların bakma sebebi kıskançlık değil. Onlar belli bir kültürle yetişmişler ve çevrelerindeki hep o şekilde kapalı giyiyo. Bu yüzden garip geliyo açıklar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Orayı burayı göstermek derken? İstediği gibi giyinmek desen özgürlüğü anladığını düşünürdüm.
10 YorumlaÖzgür olmadıkları icjn bakmiyorlar. Garipsedikleri için öyle bakiyorlar
10 Yorumlayani ben fazla açık giyinmeyi sevmem orama burama niye baksınki millet. ama çok güzel bir kıyafetse giyerim tabi ama giyilebilecek bir yerse
20 Yorumla
+1 yılhayır bu söz kesinlikle doğru değil insanların düşüncelerini okumusmu bu yorumu yapan kişi :D :D
10 Yorumlaİstersen çıplak gez istersen çarşafa gir. Bu bireyin kendi seçimdir özgürlük alanıdır. Ben de açık giyiniyorum ve tip tip bakıyolar. Bana göre de kapalılık ters geliyor ama herkesin kişisel tercihi.
10 YorumlaIstedigi gibi giyinirler... begenmeyen irana ya da arabistana basar gider
20 Yorumla
+1 yılÖzgürlük giyimin tabi görülmediği bir ülkede yaşamaktır...
11 Yorumla- +1 yıl
Tabu demek istedim.
+1 yılHayır niye özensinler ki? Her insan istediği gibi giyinmekte özgürdür. Kapalı kadınlar mı özgür değil? O zaman açıklar olarak biz de özgür değiliz.
10 Yorumlaözgürlük istediğini giymektir bencee o an ne istiyorsa yapabilmektir yapabilmektir söyleyebilmektir.. ve herkese göre farklıdır özgürlük.
10 YorumlaOrayı burayı göstermek değil, istediği gibi giyinmesi özgürlük.
O kişinin özgürlüğü, size doğru gelecek diye bir şey yok.10 Yorumla
+1 yılben katılıyorum orada ki onlarca insan onun gibi olmak istiyordur zorla kafasını örten bile vardır mesele vücut örtülmesi değil örtülü orus** lar daha çoktur
31 Yorumla- +1 yıl
Örtülü o+++ dediğin adını kirletip kapananlar saninca öyle temizlemeye sanio
+1 yılŞehrim ülkenin en batı yakası Allahi gibidir ge tektir atası sonuna kadar resime katılıyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılBence düşünce özgürlüğünün kısıtlanması gerekiyor
Olmaz böyle10 Yorumla
+1 yılÖzgürlük sadece dış görünüşle olan bir durum değil.
Fikirlerinde özgürsen, tam anlamıyla özgür olmakta adımlar atabilirsin.10 Yorumla
+1 yılBu da bir çeşit özgürlük sayılabilir. Kimsenin yargılamasına kötü bakışlarına aldırmayıp giyinebilmesi
10 Yorumla
+1 yıliran gibi bir ülkedeyse evet katılıyorum..
ama Türkiye'de böyle birşey söz konusu olmamalı..10 Yorumlaherkesin kendine göre özgürlükleri vardır bence, özgürlüğün tek bir anlamı yok.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye ya da Dünya şartlarında neden kadın hep II. plandadır! Görüşlerine değer verilmez, düşünceleri önemsenmez! bence bunları sorgulamak gerekir daha sonra kılık kıyafete laf söylemek gerekir!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılözgürlük k. ç baş açmak ise hayvanlar hepimizden özgür
30 Yorumla
+1 yılAcik giyinmek degil istedigini giyinebilmektir özgürlük
Katılıyorum10 Yorumla
+1 yılTabiki katılmıyorum fotaya kapananlar zorla değil ki kendi istek arzuları var. Dar goruslunun biri yazmış keşke daha yaratıcı olsaymis😀
10 Yorumla
+1 yılMesele orayi burayi gostermek degil kardes.
Mesele begenilmek00 Yorumla
+1 yılKadının orası burası hakkında vereceği kararın kendi tasarrufunda olmasi ozgurluktur evet !
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFotodaki söze katılıyorum dostum, ama özgürlük kapalı da giyinmektir, açıkta, bireyde biter her şey
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. farklı olduğu için bakıyorlar
32 Yorumla
+1 yılBen buna katilmiyorum giyim ozgurluk degil
20 YorumlaÖzgürlük bunlarla sınırlandırılmamalı bence
10 Yorumlaİsteyen istediği gibi giyinmeli kime ne?
10 Yorumla- Devamını Gör (34)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar