Çarşaf-ı Şerif veya ferace giyen üniversite öğrencileri hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılIslamda carsaf diye bisey yokken carsaf i serif yaziyorsan baş yobazlardan birisin bence o yuzden bisey demeye gerek duymuyorum yahudi inancina devam edin :D okumadiginiz anlamadiginiz ne kadar belli ya zavallilar hocalari tarikat liderleri ne derse onu yaparlar feto zihniyetcileri
52 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Exlipos ahanda yobaz 2 geldi
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bu iki terim ne demek bilmiyorum.. carsaf gymek olarak dusundugmde ekseriyetle bir tarikata bagli bir kiz dusunurum o kadar.. kotu bir sey dusnmem yani.
00 Yorumla
ben ferace giyiyorum epeyde çarşafa yakın giyiniyorum böyle giyinip üniversiteye gitmek yeteli değil erkeklerle aynı ortamda bulunulmaması gerek hoş değil diz dize okumak bu sütten yeterince dilim yandı mümkünse açıktan okunsun
21 Yorumla
+1 yılherkes yapsin istedigini devamli boyle ne dusundukleriyle ilgili sorular sorulmasin lütfen zaten kapalilara laf etmeye yer ariyorlar burdada ederler simdi
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
17Cevap
+1 yılMedreseye gideceğim hayırlıysa, eğer nasibimde üniversite varsa da çarşafımla girerim.. Liseyi de feracemle okudum zaten 😊
4103 Yorumla- +1 yıl
@Exlipos Önce bir süleymanlı medresesine gittim bana pek doğru gelmedi çoğu şeyleri, şimdi ismailağa deneyeceğim inşallah 😊
- +1 yıl
@Exlipos yaa ne güzeeel 😊😊 tabi tanışalım. 98'liydim sen?
- +1 yıl
@Exlipos fatihte genelde ismailağa medreseleri eğer annem orayı kabul etmezse bakırköyde bir süleymanlı medresesine giderim galiba
- +1 yıl
sana birşey söyliyim bende ailemle çok kavga ettim epey kapandım örtündüm şu an elhamdülillah tercihlerime karşı saygılı olmak zorunda olduklarını farkettiler eğer uygun bulmadıysan mutlaka gel ben inşaallah oralarda biryerlerde olcam bende evlencem inşaallah Allah nasip ederse seni çok iyi anlıyorum şu xper olursa detaylı konuşalım
- +1 yıl
@Exlipos ne güzel ya Allah mesut etsin.. Ben de öyle kapandım önce istemediler sonra alıştılar vs.. :))
- +1 yıl
@Exlipos Amin ya amin inşallah senin de ap açık eder Rabbim sana herşeyin en hayırlısını nasip etsin inşallah 😊
- +1 yıl
@Muhaysini eğer hakkımda hayırlıysa ben de en çok oraya gitmeyi isterim.. Ama ailem süleymanlıları bile zar zor kabul etmişti ismailağayı pek istemiyorlar. Tabi nasipte varsa kalpler Allah'ın elinde.. Onların kalbini de yumuşatacaktır inşallah.
- +1 yıl
@Exlipos yok ya estağfirullah bişey bildiğim yok ki 😄
- +1 yıl
@Muhaysini haklısınız
- +1 yıl
@Exlipos sen bana öğret o halde 😄😊
- +1 yıl
Baksana arapçayı kendi çabanla öğreniyorsun.. Ben alt tarafı 1 ay gidebilmiştim öbür yere 2 haftası yazlıkçıydım zaten 😊
- +1 yıl
@Exlipos benim de öyle.. Zaten tüm çevrem laik zihniyetli.. Annem babam atatürkçüdür..
- +1 yıl
Allah size de bana da yardım etsin inşallah
- +1 yıl
@Exlipos benim için pek mümkün değil :))
- +1 yıl
@Exlipos ne güzel konuşuyorsun ya içimi ısıtıyorsun valla, iyi ki Allah karşıma çıkardı seni. Arapçayı bile öğrenmeye çalışman ne tatlı ya.. 🐥
- +1 yıl
@Exlipos üniversite haram yuvası gibi medreseyle ve ya medrese bittikten sonra belki açıktan okurum.
- +1 yıl
Sen?
- +1 yıl
inşaallah erzurum ilahşyatı açıktan iki yıl bitircem :) sende giderek okuma yani ben çok tacize uğradım açıktım ama diğerlerine göre erkeklere yanaşmazdım daha örtülüydüm çok bol giyinirdim aşırı alay konusu olurdu hatta ama yinede taciz ediliyordum erkek bu dikkatli olmamız lazım
- +1 yıl
@Exlipos gerçekten mi? 😳 Ben de çarşaf istiyorum şu an inşallah o da nasip olur, daha düzgün örtünmüş olurum 😞
- +1 yıl
@Exlipos evet ben de sırf ailemin gönlü olsun diye okuyorum açıktan..
- +1 yıl
Bu sene kapandım 😊 Sen
- +1 yıl
açıktan okuyoruz yalnız sınava bile gitmiyoruz kaydımı bile burdan yaptırdım. erkeklerle aynı ortamda kalmak zorunda olursam zaten bırakırım ve iki ay oldu daha kapanalı bende çarşafa yakın kapanıyorum çarşaflı sanan oluyor ama biraz ağır olmak lazımya soğumak istemiyorum iki ayda çok hızlı bu kadarı feracede giyiyorum elhamdülilllah aykırı bir iş yapmıyorum o konudada yavaş olyani acele etme :)
- +1 yıl
@Exlipos aynen aynen beni de çarşaflı sanıyorlar 😄😊
- +1 yıl
@Exlipos evet 😉😊
- +1 yıl
@Exlipos https://youtu.be/VrD6bAYXM-o bu video ikinizde izleyin kısa zaten
- +1 yıl
@Muhaysini sonuna kadar izledim çok güzel bir video, ben zaten okula gitmeyeceğim hayırlıysa medrese olacak büyük ihtimalle.
- +1 yıl
@Muhaysini Amin hepimizin inşallah
- +1 yıl
@Muhaysini inşaallah Allahım davam derdim bu inşaallah olcak umudum çok. ya şey sorcam mahmud efendiyle bağ nasıl oluyor birde benim rüyalarımdan bir kaçını nasıl yorumlatabilirim. hayırlı görünen rüyalar ama anlamadım benim nefsimle falan alakalı olabilirmi diye merak ediyorum birdeee önceden zina yapmış insanları medreseye alırlarmı kötü davranırlarmı ya da
- +1 yıl
@Exlipos https://www.ismailaga.org.tr/ismailaga-fetva-hatti burda numara yazıyor pazar günü hariç diğer günler sor, Karabük te de sohbet yapılan yer vardır hem öğrenirsin faydali olur senin için 😉
Olmasi gereken kıyafet çarşafı şeriftir ama üniversiteye giden çarsaflı bacılarımız var ise hata ediyordur veya feraceli olanlar da
20 Yorumla
+1 yılgüzel fakat çarşaf giyen kimsenin onun hakkını vermesi gerekiyor
üniversite ortamı bence onları bozar00 Yorumlaçarşafı şerif nedir ablacım ya. nasıl tabirleriniz var ölüyorum.
00 YorumlaBaş örtüsü vs diyeydin bari. Girsinler bana bir sıkıntıları yok.
00 Yorumla
+1 yıldininde imanında biri ne düşüncem Allah muvaffak eylesin der geçerim
00 Yorumlabir düşüncem yok yani kendine göre doğru olan şeyi yapıyor sonuçta
00 YorumlaOrtama uyup tesetturlerini bozmamalari her seye ragmen okumalari guzel ama ben carsafli olsam okumam
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇarşaf giyen kızlar hakkında ne düşünülebilir ki? Dindar bir müslüman der geçerim.
00 Yorumla
+1 yılBence çarşaflı bir kız okumamalı medrese eğitimine vermeli kendini cünkü sadece carsaf yetmez ünü ortamından kurtulması için
00 Yorumla
+1 yılİlahiyat Fakültesi öğrencileri o şekil olur neden olmasın kim nasıl mutluysa saygı duyuyorum
00 YorumlaÇarşaf-ı şerif? Peygamberden mi kalmış o da?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 368 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes istedigi gibi giyinir unuversitede.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılisteyen istedigini giysin
00 Yorumla Gotunu acanlara nazaran gizemini koruyorlar.
00 Yorumla
+1 yılBir şey düşünmüyorum normal
00 YorumlaGiyinebilir bu kimseyi ilgilendirmez
10 Yorumla
+1 yılÇarşaf-ı şerif ne oluyor abla?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes istediğini giymek konusunda hürdür
00 Yorumla
+1 yılHerkes kendinden mesul dur yani saygı duyarım ben
00 Yorumla
+1 yılFerace daha iyi olabilir
00 Yorumlahalis Müslüman bacılarımızdır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyen istediğini giymekte özgür.
00 Yorumla
+1 yılNe diyim ki.. off
00 Yorumla
+1 yılİlgilenmiyorum
00 Yorumla
+1 yılBisey dusunmem
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılBanane onlardan
00 Yorumla
+1 yılAy giysinler
00 YorumlaGayet normal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma
00 Yorumla
+1 yılhayırlısı
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?