ben ateistim ve benim gibiler hiç yok gibi geliyor. çok mu azınlığız cidden?
Cevabın nedir?
+1 yılBen müslümanım ama yıllarca Ateistlerle yaşadım. Ülke nüfusunun %5'i varsınızdır. Bu az bir rakam değil. Ama yanlış anlamazsan bir tecrübemi anlatmak istiyorum. En tolerant Ateistler bile diğer ateistlerle bir araya gelince çok baskıcı bir şekle bürünmeye başlıyorlar. Yani nüfusunuzun arttığını tahmin edemiyorum ben. Tekrardan yanlış anlama. Dini farketmeksizin baskıyı dindarlara itham edeceksiniz, bunda da kısmen haklısınız ama nüfusunuz arttıkça eleştirdiğiniz kesimlerden çok da farkınız kalmıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılben kimseyi eleştirmem asla. kızdığım noktalar olabilir ama nefret duymam..
- +1 yıl
Belki haklısınızdır. Belki benim bütün tanıştıklarım öyledir. Ama gerçekten bireysel olarak bu tartışmalara girdiğimizde oldukça saygılı olanlar bile diğer ateistlerle bir araya geldiğinde ve yine benzer konular tartışılmaya başlandığında mizaçları çok değişiyor. Resmen gruptan güç alarak baskı yapmaya başlıyorlar.
Soran+1 yılben ortamı yatıştırmayı seven bir tarafım genelde..
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNiye Allaha inanmak sevmek bu kadar imkansız geliyor? Tamam bende 5 vakit namaz kılıp oruç tutmuyorum eyvallah. Ama bu kadar şey nası kendi kendine oldu? Var eksiklerimiz kullar olarak inşallah da kapatırız zamanla tövbe de ederiz. Ama neden yani?
00 Yorumla
+1 yılAteist sayılmam ama benim de pek taktığım söylenem neydi adı agon muydu. Tanrı varsa var yoksa yok banane tipinden bir düşünce vardı adıni tam kestiremiyorum. Ama yakınız yani babam ateist.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim okulun 4 te 3 ü ateist bence çok fazlasınız ne azı
01 Yorumla
Soran+1 yılhangi okul orası? hangi şehir?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
54Cevap
+1 yılFrancis Bacon : Az bilim insanı ateist yapar , çok bilim ise Allah ı buldurur.
1212 Yorumla- +1 yıl
@behişti89 Görüyoruz günümüz islam ülkelerini, bilimden, ilimden kaldıramıyorlar kafalarını :D :D :D
- +1 yıl
@adamın-biri İslamı nasıl kötü örneklerle değerlendiremezsen , ateizmide kötü örneklerle değerlendiremezsin. Kafa kesenlerin Allah diyerek bunu yapması sonucunda , onların işte müslümanlar diye nitelendirirsen bu islamın değil senin ayıklaman olur.
- +1 yıl
Daha ötesini gördükte, inkar mı ettik? İslam'ın doğduğu topraklardan başla gözlem yapmaya ki o kıta da yıllarımı verdim. Dünya insanlığına ne gibi bir katkıları olmuş? Paraysa, para. İmkansa, imkan. Her şey var ellerinde.
- +1 yıl
@adamın-biri Kabalist inancın temelini kurmak isteyenler ortadoğunun 1 saniye bile rahat nefes almasına izin vermedi ki. Paralar , imkanlar kimlerin ellerinde biraz daha araştır sonuca ulaşırsın.
- +1 yıl
@adamın-biri Ayrıca islam derken müslümanları nitelediğini düşünüyorsan , önce islamın ne anlama geldiğini öğrenmen gerekir. 4 büyük kitapta o tarif ettiğin bölgede indi.
Soran+1 yıl@adamın-biri kavga edin diye sormadım soruyu neden tartışıyorsunuz? ayrıca benim müslümanlara garezim yok. çokta severim. zararları olduğunuda düşünmüyorum inançsız biri olarak. lütfen didişmeyin. birbirimizi sevelim..
- +1 yıl
Kimin ellerinde olduğunu gayet iyi biliyorum. Tahtlarını sağlama almak için, kraliyet ailesinin ve ABD, İngiltere ortaklığının elinde.
- +1 yıl
@adamın-biri Dıtt yanlış cevap. İsrailoğullarının elit zümresi olan ve inançlarını reforma uğratıp şeytanı rehber edenlerin.
- +1 yıl
Hıhı kesinlikle...
- +1 yıl
@Horrorcore Tebrik ediyorum ve görüşlerinin hepsine katılıyorum.
- +1 yıl
@ScreamofTheNight Eyvallah kardeşim.
www.budulgan.com/.../kelime-i-%C5%9Fahadet.jpg artık müslümansın h. o :)
12 Yorumla- +1 yıl
Adjhfsd Allah'ına kurban imana getir şunları
+1 yılŞeytan bile ateist değil
şeytana uyup böyle yapmak =D60 Yorumla
+1 yılKominizm Para buluncaya, feminizm Koca buluncaya, Ateizm de uçak düşünceye kadardır.. saygılar iyi geceler..
20 Yorumla
+1 yılBen Allah'a inanıyorum. Allah yoksa beni kim çarptı? Şu tipe bakar mısın böyle bir tipsizlik yok arkadaş.
014 Yorumla
Soran+1 yılya haha :D ciddi bir soru soruyorum ama neden dalga geçerek cevap veriyorsun
- +1 yıl
Bak 3 sene önce üye olduğumda ilk sorduğum soruyu atayım dalga geçip geçmediğimi anlarsın.
www.kizlarsoruyor.com/.../q403813-sizce-cok-mu-anormalim
Soran+1 yılşimdiye kadar sevgilinin olmaması anormal bir durum değil ki.. yani çirkin olmasaydın allaha inanmıycaktın öyle mi? ne kadar garipsin :D
- +1 yıl
O işin esprisi. İstersen bir kilo muza tap beni ilgilendirmez. Benim 1 tane derdim var o da şimdiye kadar hiç sevgilimin olmamış olması ve bunun nedeni çirkin olmam.
Soran+1 yılgarip birisin. yani diyorsun ki ben ateist olsam ya da müslüman, sevgilim ister ateist olsun ister müslüman olsun farketmez? karşı düşüncede olabilir? yanlış mı anladım? bu soruyu şunun için soruyorum. hoşlandığım biri var ve müslüman. maalesef bende bunları düşünüyorum hep
- +1 yıl
Bana kimse bakmaz ki. Baktı diyelim ama bakmaz ki. Kişiden kişiye göre değişir. Seni seviyorsa dini görüşün bunun önüne geçmez. Geçiyorsa zaten sevmesin seni çünkü sana zindan hayatı yaşatır. Bana gelince ben tipsiz olduğum için bir kız ateist de olsa müslüman da olsa deist de olsa colaya da tapsa bana bakmaz.
Soran+1 yılyahu ne kadar taktın çirkinliğe. eminim seni beğenicek insanlarda vardır. yani seninle zıt görüşlü bile olsa kabul edersin öyle mi?
- +1 yıl
İnancına karışmam. Bana ne onun inancından? O bana saygı duyuyorsa ben de ona saygı duyarım. Hatta saygı duymasa bile saygı duyarım ne olacak sanki. Hem islam hoşgörü dinidir. Sana anlatır dinini beğenmezsen inanma o onun görevi. Ama dediğim gibi beni kimse beğenmez. Ayrıca Allah'ın olmadığına inanıyorsun da bana bir kızın bakabileceğine nasıl inanıyorsun? Ateistliğini bil adam gibi inanma bana bakabileceğine. Çirkinizm diye bir din kuracam yakışıklıların hepsini de kendi cehennemimde yakacam. Neyse işte çirkinlere kimse bakmaz sonuç olarak. Sen müslüman birini seviyorsan da o da sana saygı duysun yapacak bişey yok kimseyi zorla inandıramayız.
Soran+1 yılbak meseka gayet mantıklı konuştuğunu düşünüyorum. tipini beğenmeseler bile mantığını beğenebilirler
- +1 yıl
Beni kimse beğenmez ablacım beğenmez. Bende tip yok 23 yaşına geldim daha 1 kızın elinden tutamadım.
Soran+1 yılölene kadar yalnız olucağına mı inanıyorsun? ya müslüman olursa kız elini tutturmazsa onu ne yapacaksın o zaman :D elini tutmak için mi sevgili oluyorsun :D
- +1 yıl
Ebesinin şeyi artık yani. Elinden de tutamıcaksam ne yapıyım yani. Benimki sadece merak. Nasıl bir his sarılmak öpüşmek falan merak ediyorum. Merakımı giderince daha çok ister miyim yoksa bırakır mıyım bilmiyorum.
- +1 yıl
Ben bir kız bulayım evlenene kadar tutturmasın direk gider nikahı basarım. Ama dediğim gibi bu tiple bulamam.
Soran+1 yılmesela ben ateistim günahı falan takmam ama öyle el ele tutuşmak sarılmak falan bana göre değil sevmem böyle şeyleri. böyle insanlarda karşına çıkabilir. ben bu tür şeylerin ilişkiyi basitleştirdiğini düşünüyorum. yani şu açıdan. ben belki soğumam ama erkekler bunlarla zamanla soğuyabilir sıkılabilir bence daha önce yaşadım çünkü. ama direkt nikahı basarım diyorsan iyi diyorsun. eğer ki bulursan git direkt nikahı bas bence. terkedilmek çok koyuyor çünkü sevgiliyken..
Bazen ateist, bazen nihilist, bazen agnostik, bazen de deistim. Artık pek takmıyorum ne olursa olsundayım.
02 Yorumla
Soran+1 yılgarip :D
+1 yılBuralar ateist dolu.
Çoğu da özenti.
Doluşurlar birazdan...24 Yorumla
Soran+1 yılyalnız benim özentilikle bir alakam yok. araştırıp öğrenipte tercih ettim..
- +1 yıl
Çoğu dedim ben de...
Bir kısmı farklı...
Soran+1 yılpeki o zaman..
- +1 yıl
Ama sen yine de müslüman ol gel
Huzur İslâm'da 😉
Dostum. Gizliden soruyorsun bunu bile. Sen bile kendini açığa çıkarmaktan korkuyorsun :)
Ateistim evet. Ama azınlık falan değiliz merak etme.014 Yorumla
Soran+1 yılbenim çevremdeki herkes bilir. ve asla korkmam bu durumdan. burda gizli olmamla bir alakası yok. zaten yeni açılmış ve kimsenin tanımadığı bir hesabım var..
Soran+1 yılgenelden bahsediyorsan orası ayrı. o konuda sana hak veriyorum..
Soran+1 yıltabi ki sorabilirsin
Soran+1 yılya en başında araştırdım diyelim.. daha sonrasında da cidden dünya acayip kafamı karıştırıyor. kafayı yiycekmiş gibi hissediyorum gerçekten. sanırım kolaya kaçmak benimkisi. inanmamak daha kolay ve daha rahat gibi. ama problemlerim bitti mi hayır? hala kafayı yiycek gibiyim
Soran+1 yılproblemim dünya. bu dünyada yaşamak psikolojimi bozuyor. öldüğüm zaman yok olmak falan bu da aynı şekilde. hiçbir şeye bir anlam veremiyorum. herşey o kadar imkansız ki. hiçbir şeyin mantıklı bir açıklamasının olmadığının farkındayız öyle değil mi? bilimsel verilere dayanmakta saçma bana göre. onlarla bile mantıksız çoğu şey. herşey garip işte..
Soran+1 yılneye dönüşeceğimize inanıyorsun?
Soran+1 yıldeğişik.. sen neye göre ateist oldun peki?
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen de ateistim. Aslında kendini yalnız hissetmen çok şaşırtıcı, ateistlerin en fazla olduğu dönemde yaşıyoruz :)
10 Yorumla Benim t9 da bile ateist kelimesi yok 😂
Şaka bir yana nasıl bir duygu bu ateistlik biraz anlatsana 😚01 YorumlaKafire asla ama asla saygı duymam. Cehennemin dibine kadar yolunuz var. Ahirette her şey çok geç olacak pişman olacaksınız bu ahmak olmanızdan dolayı !
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 799 cevap paylaştı.
+1 yılAzınlık sayılmazsınız ama toplumda söylemeye bile cekindiniz şeye nasıl inaniyosunuz onuda anlamıyorum müslümanım ayrıca
20 Yorumla
+1 yılEğer bizim dediğimiz gibiyse vay haline, eğer senin düşündüğün gibiyse bizde sıkıntı yok, olay bu kadar basit.
00 Yorumla
+1 yılElhamdulillah muslumanim ama sizi tebrik ediyorum en azindan kelime-i tevhidin ilk kismini soyluyorsunuz 😀
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAzınlık demeyelim de ses çıkartamayanlar, savunamayanlar car dışlanma korkusuyla. Not:Değil.
10 Yorumla
+1 yılhacı allah var ya hertürlü var yani net olmadığının kanıtı yok olduğunun ise ççok
00 Yorumla
+1 yılevet ateistim çok var ama türkiyede azınlık benim çok ateist arkadaşım var
00 Yorumla
+1 yılAsıl gerçek müslümanlar az ateistleri bilemem ama ben kendime tam müslüman diyemiyorum
00 Yorumla
+1 yılDeğilim. Ama arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu inançsız.
010 Yorumla
Soran+1 yılanlaşamadığınız noktalar oluyor mu? tartıştığınız falan?
- +1 yıl
O konulara pek girmeyiz biz.
- +1 yıl
Dini inanç kastım.
- +1 yıl
Bütün dinlerin reddi...
Ateizm bir din değil... - +1 yıl
Her şekilde bir inançsızlık. Ben ateizmi bir düşünce sistemi olarak görüyorum.
Gorus aynı. Ama neye dayanarak ben ateistim diyorsun önemli olan bu.
03 Yorumla
Soran+1 yılaraştırığ öğrenerek tabi ki..
Soran+1 yılaraştırıp
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ben değilim ama deist arkadaşım var konuşucaksanız ayarliyim size bir buluşma
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistim merak etme yok sayilmayacak kadar variz yanliz degilsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılSen nasıl kendini gizliyorsan onlarda kendilerini öyle gizliyorlar
00 Yorumla Sizin sfiniz belli bide Müslüman görünen kefereler var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldeistim gizlendim çünkü insanların bakışları değişiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanım. Bir kalıba sokmuyorum kendimi.
12 Yorumla
Soran+1 yılmutlaka bir inancın vardır?
- +1 yıl
Ben ayakta kalmak, yaşamak için bir etikete ihtiyaç duymuyorum.
deist'im, herkesin görüşüne saygı duyarım.
02 Yorumla
Soran+1 yılsaygı duymak önemli..
+1 yılBenim sevdicekte ateist.
06 Yorumla
Soran+1 yılsen değil misin?
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yıltabi saygı duyarsın ama farklı inançlarda olan insanların sevgili olması biraz zor değil mi?
- +1 yıl
Bizim için değil. Açıkçası şimdiye kadar hiç problem olmadı. Ne ben ona neden inanmıyorsun dedim ne o bana neden inanıyorsun. Ben dua ettiğimde bakıyor ama asla saçma bir yorum yapmıyor bende ona yapmıyorum. Yani söz konusu bile olmadı.
Soran+1 yılçok iyi ya tebrik ediyorum sizi
- +1 yıl
Teşekkürler. Kalpler bir olsun.
Elhamdülillah müslümanım.
10 Yorumla
+1 yılDeğilim Allah korusun
01 Yorumla
+1 yılElhamdülillah Müslümanım
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı. Müslümamım ateist arkadaşlarım var
00 Yorumla
+1 yılAteist değilim... Çok farklı bişeyim ben ya...
00 Yorumla
+1 yılŞimdide moda ben ateistim demek oldu.
00 Yorumla
+1 yılAteistim Allah a şükür
12 Yorumla- +1 yıl
@Aysnats 😂😂
Aile & Toplum konusunda 371 cevap paylaştı. türkiyede söylemeye çekinen çok
00 Yorumla
+1 yıldeğilim saygı duyarım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılneden ateistsin mesela?
01 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum gerçekten. araştırdım baya bir. sadece etken bu değil. bu dünya bana kafayı yedirticekmiş gibi hissediyorum. gerçekten birşeylere inanmak zor geliyor
+1 yılRasyonalistim akıl nereye ben oraya
00 YorumlaDegilim Allah korusun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElhamdülillah ateistim
10 YorumlaSizin tercihiniz panp bence riske atmayıp inanın
10 Yorumla
+1 yılMüslümanım elhamdülillah.
00 Yorumla
+1 yılYok be oğlum dünyada çok var
00 YorumlaAteist değilim.
21 Yorumla
+1 yılBen de sendenim :)
10 Yorumlayerim seni :D ateistler fenaaa
00 Yorumla
+1 yılElhamdülillah Müslümanım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuslumanim. azinlikta değilsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılazinlik kalin lutfen
34 Yorumla
Soran+1 yılneden böyle söylüyorsun ki? bir zararımız mı dokundu?
Cevap sahibi+1 yılevet sayginiz kalmamis.
fikir ozgurlugu diye inancimiza soylemediginiz soz kalmiyor. biz soylesek cevap belli"yobaz"
Soran+1 yılyalnız ben hiçbir müslümana yobaz demedim asla. kızdığım noktalar tabi ki oluyor olmuyor değil. lütfen herkesi bir tutma
Cevap sahibi+1 yılherkesi bir tutmaya oyle karsi bir insandimki. insanlarin bunu haketmedigini anladim neyse kardes senin hayatin senin tercihin dinde zorlama yok nasil olsa
Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. elhamdülillah
00 YorumlaDeistim
12 Yorumla
Soran+1 yılpeki yakın gelen bir din var mı?
+1 yılEvet sendenim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllaha şükür ateistim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeist-agnostik arası birşeyim ben
00 YorumlaPopülerliği azaldı
00 YorumlaDeistim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yıldeğilim
20 Yorumla değilim
30 Yorumla- Devamını Gör (22)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri