Tatile çıkacağız ailecek ve böyle İslami düzgün fiyatı da uygun olan oteller var mı bilgisi olan bu konu hakkında veya gittiğiniz tatil yerleri vs?

Tatil yerinin islamisi diye sormuşsun ya, öyle üzüldüm ki sana ve senin gibilere. Acaba sizin kafanızda islam nasıl bir şey. Mesela ağaç deyince insanların kafasında ortalama şöyle bir şey canlanır : Kahverengi uzun gövdeli tepeye doğru çatallaşaşan üstünde bir sürü yeşil yaprak olan bir cisim. Acaba islam deyince sizin kafanızda necanlanıyor. Mesela Caprice otel size göre şeytani , ama bismillah otel gayet islamı bir yer mi olur?
Bir ara haşema diye bir şey icat ettiler mayonun tesettürlüsü. Ama suya girildiği zaman her türlü vücuda yapışıyor ve her türlü insan hatlarını belli ediyor başarısız bir girişim. Onun reklamları geldi aklıma. Bir de suriyede doksanlı yıllarda alınan bir karar geldi aklıma. Bir dönem suriye hükümeti namazda secdeye varırken Allah ile kul arasına giriyor diye erkeklerin alınlarının üstündeki saçlarını kestirme kararı almıştı.
Bir müslüman olarak sana şunu söyleme zorunluluğu hissettim. Tatil yerinin ya da bir kıyafetin ya da bir nesnenin. Soyut kavramların islamisi yani islama uygunu veya uygun olmayanı olabilir ama somut kavramlarda islamilik aramak cahilligin dik alası olur. İslam sadece namaz oruç türban sadaka kur'an okuma sakal bırakma tesettür gitme gibi şeylerden ibaret degildir. İslam sayısız güzel şeyi içinde barındıran ve Allahın bize biçtiği bir yaşam biçimidir. Sen sırf sahibi günde 5 vakit namaz kılıyor diye bir tatil köyüne gidersin bir de bakmışsın otelde cayır cayır uyuşturucu satılıyor. Sahibi hacı diye otel islami mi oldu? Etrafta baldırı çıplak turistler görmek istemiyorsan bir kıyı kasabasından apart otelde bir oda kirala.
Acaba sorunun neresinde '' otelin sahibinin muhafazakar olması gerektiği '' yazıyor?
Birisi gelmiş, gayet de tercih sebebi olabilecek şekilde tatil yerinin tesettürlülere özel olması gerektiğini istemiş ve öneri verebilir misiniz demiş. Sana ters geliyor ne haddine gelip burada kendince dini ders vermen? Hayır, söylediklerinin çoğu yalan yanlış şeyler.
Bir insan muhafazakar bir otel arama hakkını kullanıyorsa sen ona '' ay siz de suriyeli gibisiniz ama'' deme hakkın var mı? Sakın '' bu nereden çıktı '' deme, ağzınla yazmışsın yorumda cevap da gelmeyince kendi kendini doldura doldura yazmışsın, cevap dahi gelmemesine rağmen.
Şu soruda hiçbir sıkıntı yok; gelip '' sen nasıl böyle bir otel ararsın? '' küstahlığı yapan biri görüyorum o da sensin. Hoşuna gitmediyse görmezden gelebilirdin, verdiğin öneriler de çok enteresan bir şekilde problemli. Rica ediyorum insanların bakış açılarıyla aşağılamayın şayet toplumun düzenini bozacak fikirleri yoksa. Naçizane...
(ilk ve son yorumumdu)
@Lonelywarrior40 Ana yolun ortasına biri sıçççmışsa o yoldan gelip geçen ve o bku gören herkes tiksinir. Zira bk bu. Beyeni meselesi değil. Aklı başında kim çirkin ve kötü olanı beğenir. Bu arkadaş islamı kafasında nesnelleştirmiş. O da gün gibi ortada. Ben ne dinime laf ediyorum ne de başka bir şeye. Ben burada yüce dinimizi kavanoz gibi daracık bir kalıba sokmuş birini görüyorum ve buna üzülüyorum. Mevzu o. Ama sen yaşın itibariyle önce gtündeki bku silip ondan sonra bazı mevzuları tartışman lazım.
Daha açık konuşayım, dini nesnelleştirmek kadar tehlikeli bir şey yok. Bunu bilen bir takım islam düşmanları aramıza sokmak için özel ajanlar yetiştiriyor. O ajanlardan bir kısmı imam olarak içimizde dolaşıyor. Tipine baksan 5 karış sakallı sarıklı cübbeli elinden tesbihi dilinden Allahı düşürmen tipler bunlar. İşte bu islamı otel arayan arkadaş gibiler, böylelerini gördüğü zaman kafalarındaki düşünce şu oluyor: ''Hah bak bu adam sakallı sarıklı cübbeli, üstelik dilinden besmeleyi de düşürmüyor. İşte bu adama güvenilir arkadaş hakiki müslüman bu'' Oysa islamı şekilde değil özde aramak gerekir. Ama kime anlatıyorsun. Kafasını tabletten kaldırmayan, iş dersini dinlemeye gelince sıraya yatıp uyuyan öküzzün teki gelmiş benimle dini mevzu tartışıyor.
Sen devam et sayıklamaya, bu arkadaş da devam etsin otelin islamisini aramaya. Doğru yoldasınız şaşmayın.
Mavi deniz otel
Esrapalace otel
Sunstar restore var oralara git hem hesaplı hemde güzel
Mavi deniz muglada
Sunstar alanya
Esra palas İstanbul
Rica edrim
Ya biz geçen yaz araştırdık annemle babamla ben gidecektik baktık hepsi günlük kişi başı en az 3.000 tl den başlıyor çok ciddiyim günlük 3.000 bizde çocuk dostu 1 otele gittik aile oteli de denebilir tamam herkes açıktı ama evli barkliydi sonuçta annemde hasemasini giydi öyle girdi denize
İslami tatil yeri önerisi olarak birkaç önerim olacak. Şehir oteli istiyorsan Byotell Hotel İstanbul var. Termal otel istiyorsan Ankara Kızılcahamam'da Çam Thermal Resort & Spa var. Ege taraflarında ise Hedef Beyt'i öneririm.
Cevap
12Cevap
Mekke ve Medine zemzem ile duş 500 tl galiba. İslami uygun tatil yeri ne allah aşkına. Kimse görmesin istemiyorsan çıkma tatile
İslami olarak bildiğim tek yer mekke ve medine ama orda da bomba patlıyor, vinç düşüyor, gitme ölürsün://7
Merhaba
Fethiyede halalbeds adında bir acenta var
müstakil villa ve otellerin tanıtımını yapıyorlar
Zehra tatil köyü
Katrancı park
Kevser inn
otel fethiyedeki islami oteller ve
bölgede çok sayıda müstakil villa da var korona dan dolayı bu sene genelde villa tercih edilecek bence
Gusül abdesti almayi bilen bir tatil köyü biliyorum.
Islami tatil yeri diye bi şey yok. Din adını kullanmayin
Kocan bikinili ya da rus/alman kadınlara sulanır diye mi korkuyon?
Alanya da adenya hotel var bide yeni acilmis wome miydi neydi oyle bir otel var alanyada oda
aile havuzuna girersiniz denizlerde islami olcagını sanmam
Islami tatil yeri nasil oluyor
Islami adetleerrde tatilin yeri oldugunu sanmiyorum @Dizo_42
yeni nesil kadın erkek eğlence mekanları ayrı olan tatil köyleri :) haremlik selamlık olayı yani
Haremlik selamlik olayini hic anlamis degilim :)( @Sanalkahraman41
@Sanalkahraman41 yeni nesil derken bu yeni birşey değil ailecek gidicez ve bu kadar da abartmanıza gerek yok
@Sanalkahraman41 evet ben nasıl istersem
Gitme tatile ozamann otur evinde heryerde islama aykiri tatil bolgleri hepimiz ciplak yuzuyoruz
işin iyi tarafından bakacak olursan rahatsız edici bakışlardan uzak oluyorsun aslında. yoksa bazen karma yerlerde vahşi bir belgesel tadında tatile dönüşebiliyor :)
Ailecek tatile gideceksen git iste memleketine :)) hic gormedim daha burasi islamidir tatile gelin diyen bir yer heryer deniz ne yapacaksin gozunuzumu kapatacaksiniz
Korkutuyosunuz beni yapmayin soyle seyler😒
İslami güzel tatil planı evde durmaktır.
Yalova İhlas Tatil Köyü
Arabistan çölleri --->
O nasıl ya
O da ne
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar