Ve aslen adanalıları yobaz, cahil vs de sanıyorsunuzdur siz. Adana akdenizde bölgesindedir ve doğudan en çok göç alan şehir. 2.5 milyon nüfusunun 1 milyonu doğudan, 500 bin'i suriyeden göç.
Coğrafyaya hakimim Adana nın akdeniz bölgesinde olduğunu biliyorum Akdenizin doğusunda kalır sıcak ve güzel bir şehirdir. Hatta her ne kadar Antep den ayrılmış olsada daha çok Antep kültürünü barındırıyo olsada Kilis bile Akdeniz Bölgesinde kalır coğrafi olarak :)
Doğuda sanan yok cografi haritayı bilmeyen adam bile adananın nerde oldugunu bilir ama işte adanalılarda hep bir gariplik oluyo birazda karışık şehir kürtler basmış mahvetmiş oraları hep mersin adana falan onlar yüzünden bu halde tanınıyor.
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle adananın böyle görülme sebebi göçler. Şehrin yarısı göçle gelmiş insanla dolu, aslen adanalılar da onlar gibi sanılıyor
malesef durum bu yıllar önce haberde görmüştüm kızın biri kapri giydi diye mersinde bacagına kezzap atmıştı biri böyle olaylar işte bide terör yuvası ya cok var malesef.
Adana'yı batıyada çeksen kafayı değiştirmedikçe Şırnak'tan farkı yok. Cidden yobaz bir memleket. 5 sene önce Suriyeliler yine 500 bin miydi? Ne olmuş yani Akdeniz'de ise? Beyinleri mi değişti?
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Göçler 1990'da başladı. Aslen adanalılar modern insanlardır.
benim eski erkek arkadaşım adanalı. kendisi acil tıp teknisyeni, gayet medeni hala arada arar hatırımı sorar. evglendi eşi bildiği halde gayet medeni faceden bile sildirtmedi. geçmiş geçmiştir dedi.. gene bir adanalı tanıdığım var tanınmış ünlü bir dj o zaten ayrı bir değişik çok modern fazlasıyla modern :))) ama gel gelelim gene bir adanalı tanıdığım var, aşırı yobaz ve öğrendiğim kadarıyla kökleri kürtmüş. burda da senin yazdıklarına çıkıyor sonuç.. kimse alınmasın ama asıl adanalılar hiç yobaz değil, her şehrin ya da bölgenin kendine göre aksanı olabilir o ayrı ama gayet modernler adanalılar bence..
Aynen dediğin gibi. Ben adanalıyım ve tüm çevrem aslen adanalıdır. Zaten adana ikiye ayrılmış durumda, kuzeyde aslen adanalılar yaşar çukurova ilçesinde. Bu yobaz cahil olanlar da göçle gelmiş kişiler seyhan yüreğir ilçelerinde yaşar ve o tüm olaylar oradan çıkıyor. Aslen adanalıalr dediğiniz gibi tam bir akdeniz insanlarıyız ama şu medya mahvetti imajımızı, sanki türkiyenin en berbat insanları gibi bakıyorlar dışarıdan bize oysa ki tam tersi..
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
29
Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
adanayi cingenler dogudan gelenler kendi memleketi saniyor orasi sadece orali olanlarin memleketi, memleketi batiranlar cingenler tuhaf dini olan araplar
Çünkü antalya dogudan fazla göç almış bir şehir değil. Adananın çukurova ilçesine gidersen, ki asıl adanalılar orada yaşar, o zaman antalya ile fark olmadıgını görürsün
Ben Muğla ve Antalya'yı baz alırken bu bölgenin yerlilerini değil şu an yaşayan insanları kastettim zaten. Benim çevremdeki çoğu insan -ben de dahil- İzmir, Eskişehir gibi yerlerden göç etmiş. Asıl adanalılar veya asıl antalyalılar diye ayırıp şehir ırkçılığı yapmaya gerek yok, cidden doğuya yakın olmak kötü bir şey değil.
Ben adanalıyım ve adanada oturuyorum sosyal alemde adanaya karşı alınan tavırdan dolayı da çok rahatsızım..
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de öyle. Ben İstanbul'da yaşıyorum üstelik. Adanalıyım deyince şöyle bir süzüyorlar sonra şaşırıp adanalıya benzemiyorsun diyorlar. Adanalı imajı ne halde gör..
aynı şekilde bir insanla tanışırken adanalıyım diyorum haberlerdeki gibi insanları şöyle mi kilplerdeki gibi mi diye soruyorlar güzelim şehirimin içine ettiler.
Zaten doğuda öyle değil mi? Adana İzmir ve İstanbull'a göre doğuda hatta Kayseriy göre yine doğuda, Van'a göre batıda nolmus yani? İstanbul da Atina'ya göre doğuda şehirler kendi konumlarıı ve diğer şehirlerle kıyaslanır
Evet. Çünkü soruda coğrafi bölge yöneltmemiş. Coğrafi yön belirtmiş, doğuda demiş. Saydığı şehirler Kuzey Doğu dan Güney Batı yönüne parelel çizmiş. Haritayı açarsan görürsün ;)
Akdeniz bölgesinde güneydoğu anadoluya yakın bir yerde. Doğduğumda ilk seneni geçirdiğim şehir.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Güneşdogu anadolunu hangi şehrine yakın pardon da? Adana ile şanlıurfa arası 5.5 saat. Yani istanbul-ankara mesafesi gibi. O zaman İstanbul da içanadoluya yakın senin mantıga göre.
Ben Erzurumluyum dogu cocuguyum gururluyum dogulu oldugumdan. bir bak batiya tutarmi dogunun yerini. ne din kalmis ne iman gel bak erzuruma ramazanda oldugunu anlatsin. kalkmis doguya cahil yobaz diyor cahil insan ne olacak
En İyi Cevaplar